Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čitaj bolje...neznaju vernici a ne ja. Zato i neće reći da slave Jarila ili Svaroga...već će misliti da je u pitanju Đurđevdan ili Božić.

Ti zapravo tvrdiš da i katolici i pravoslavni pojma nemaju što slave. Vrlo interesantan stav. Ti hoćeš reći da se pravoslavni uopće ne mole, niti pjevaju Isusu!? A jesi li ti osobno, na svoje vlastite uši čuo kako se pravoslavni mole i kako pjevaju bogu Svarogu. Ako to nisi osobno čuo, a ovako tvrdiš, ti si strašan bogohulitelj. A osim što na Boga huliš, i izuzetno se drsko ponašaš prema pravoslavnima koje ovako klevećeš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Katolici i Pravoslavni su zavedeni od svestenika da slepo naivno veruju nebiblijskim ucenjima, i ljudskim filozofijama.

A svestenici ih ni ne upucuju da proveravaju sami u svojim biblijama, jer kada bi to cinili - radili bi protiv sebe.

Vec im oni licno serviraju sta da veruju, povrsno im po nekada prezentujuci po neki navod iz biblije kao masku, sve ostalo se zasniva na liturgiji i crkvenom pojanju, besedama svetih otaca, praznovanju praznika i slava uz jelo, pijenje, i novokonponovanu muziku, poneko poklonicko putovanje za novac, itd.

Dakle, sistem obmane i neinformisanosti je glavni metod tradicionalnih crkava u skupljanju pastve.

A bublija kaze "AKO SLEPAC SLEPCA VODI - OBADVOJE CE U JAMU UPASTI"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti zapravo tvrdiš da i katolici i pravoslavni pojma nemaju što slave. Vrlo interesantan stav. Ti hoćeš reći da se pravoslavni uopće ne mole, niti pjevaju Isusu!? A jesi li ti osobno, na svoje vlastite uši čuo kako se pravoslavni mole i kako pjevaju bogu Svarogu. Ako to nisi osobno čuo, a ovako tvrdiš, ti si strašan bogohulitelj. A osim što na Boga huliš, i izuzetno se drsko ponašaš prema pravoslavnima koje ovako klevećeš.

Ne čini išta drugo osim razotkrivanja svojega gnusnog gnosticizma, kulta kome je slobodnom voljom pripao.

No ja njega ne krivim, niti ga osuđujem. Sve moje reči, sva moja gorčina i svi moji komentari upućeni su sotonskoj nakaradi od verovanja. Ničemu i nikome drugom.

Shvatimo već jednom da je koren svega zlo, sotonsko zlo oličeno u jednom od najogavnijih plodova Sola Scriptura ludila, američkom "revivalu"...

Svi recesivni geni svih hereza sakupljeni su u kultovima nastalim u tom "revivalu" Svi.

Optuživati braću s Istoka (Pravoslavne) da slave Svaroga umesto Boga Istinitoga - Krista Spasa, predstavlja ništa više od dokaza šta mentalnom sklopu čine recesivni geni Gnosticizma. Ništa više.

PS. A koga to slaviše i kome žrtvu prinosaše Abraham, pa i njegovi potomci (krvni potomci) kada žrtvu prinosahu na isti način kako to činjahu pagani? Koga?

Hoće li ovi bezumnici reći da je Abraham žrtvu paganskom idolu prinosio, jer im tako reče u glavu udarena "pozajmljivačica" i njezino "tumačenje" King James Version?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jednostavno nisu dovoljno obavešteni među verništvom. Ma ko će da se bavi ovim...naravno uvek ima i manjeg broja koji zna malo više. Pričam o većini...baš one što si pominjao slučajne prolaznike.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jednostavno nisu dovoljno obavešteni među verništvom. Ma ko će da se bavi ovim...naravno uvek ima i manjeg broja koji zna malo više. Pričam o većini...baš one što si pominjao slučajne prolaznike.

Tvrdiš dakle da većina pravoslavnih ne vjeruje u Isusa nego u Svaroga!? A da ti ipak priupitaš njih, umjesto da govoriš u njihovo ime. Kad bi katolike ovako oklevetao, na njih slagao i uvrijedio ja bih ti "uši iščupao". :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvrdiš dakle da većina pravoslavnih ne vjeruje u Isusa nego u Svaroga!? A da ti ipak priupitaš njih, umjesto da govoriš u njihovo ime. Kad bi katolike ovako oklevetao, na njih slagao i uvrijedio ja bih ti "uši iščupao". :)
Ne, zašto si tako zloban? Ja sam rekao da većina ne zna poreklo praznika koje slavi.

Ti nemoj da se praviš veći Vizantinac od Vizantinaca

Natrag