- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ti znaš sve ovo više siguran sam. Nisi čuo za Svaroga u životu..ni Jarila. Molim lepo.
Tebi teško pitati. Pametan pita, a ti misliš da sve znaš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti znaš sve ovo više siguran sam. Nisi čuo za Svaroga u životu..ni Jarila. Molim lepo.
Tebi teško pitati. Pametan pita, a ti misliš da sve znaš.
Nase spasenje zavisi od mnogo cega,ali pre svega od naseg ponasanja,narocito prema svojim bliznjima.Misili da uopšte ne treba da bude predmet spora jkako je izgledao predmet na kome je Isus stradao. Važno je ono što je učinio na njemu. Od tog čina zavisi naše spasenje. Sam predmet je nebitan da li je krst ili greda.
Takođe važno je razumeti da sam predmet nije dobio nikakav značaj time što je Hristos umro na njemu. Predmet ostaje predmet...slavimo Hrista samo.
Nase spasenje zavisi od mnogo cega,ali pre svega od naseg ponasanja,narocito prema svojim bliznjima.
Matej 25:
37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?
38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?
39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?
40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
Nije problem, vec sam objasnio, albanka koju sam ja krstio je mogla za slavu da uzme datum "kurban bajram", i to ne znaci da ona nastavlja da slavi Alaha, vec je u pitanju simbolicna zamena. Kao kada bacis knjigu magije i stavis umesto nje bibliju, tako su u proslosti radili. Nema razloga da se reaguje..To je pogrešno Mire. Crkva nije smela to da dopusti po cenu da je odbaci narod. Jer Crkva nesme narodu da se upodobljava već samo Hristu i Bogu. To je problem Mire brate.
Reci mi Mre, šta bi tom narodu falilo da odbaci te običaje tj. da Crkva zauzme stav da budući hrišćani ne treba da imaju ništa sa tim praznicima jer se time odaje počast Solarnom poretku..svaki praznik je Solarrni poredak stvari.
Crkva ne treba da se prilagođava da bi je narod prihvatio. To je poenta.
TAačno je da Crvka u početku nije jer nije ni slavila te praznike. Međutim, narod je nametnuo Crkvi umesto da bude obrnuto
Slavi se od 7 veka jer su i drugi paganski narodi slavili isto samo pod drugim nazivom
A Srbi slave Preobraženje "vode i gore". U našim pesmama opeva se ovo sve i postoji sećanje na stari poredak. To nije Mire ništa novo. Etnologija takođe ukazuje na ovu povezanost.
Svaki praznik je solarni tj. zasnovan na solarnom kalendaru jer se slavi određeni položaj sunca da li počinje zelenilo ili je suprotno. Evo recimo i u staroslovnekom kalendaru nazivi meseca-ožujak-mart...sve žuti...opet prirodni fenomen..ili svibanj-maj....sve buja..svibanj..odatle ti nazivi.
Tako sve je ovo sada već poznato. Ništa nisam ja optužio nekoga već samo izneo pozadinu ovih praznika. Na, svakome pojedincu je da sam donese odluke ali tek kada se ovo sagleda u pravom svetlu.
Jarilo se slavi 23.aprila.
petak pre praznovanja Jarila ili danas svetog Đorđa, 23. april/6. maj
Ali najbitnije je da se proslavi Bozje ime Jehova,koje je i izbaceno iz Biblija i ukaljano.Slažem se. Naravno.
No, spasenje je kroz Hrista omogućeno. Samo kroz Njega...a sve ostalo i naša dela moraju proisticati iz tog odnosa sa Njim. Pravi odnos sa Hristom proizvodi dela. To znači da smo u Hristu. Samo je važno da budemo u Njemu da bismo znali šta tačno od nas zahteva u našem životu.
Laz! Jarilo se slavi 21. marta kod slovena, proverio sam.
Ali najbitnije je da se proslavi Bozje ime Jehova,koje je i izbaceno iz Biblija i ukaljano.
A kako cemo ga proslaviti ako ga ne spominjemo?