Kroketi/šnicle/ćuftice od povrća

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Šnicle od spanaća

Potrebro je: šolja pirea (može preostalog od prethodnog obroka), 2 jajeta, 2 kašike brašna, kašičica maslaca ili margarina, biber, »Začin C«, so, ulje za prženje.

Priprema: izmešati pire od spanaća, dobro ulupana jaja, maslac i začine pa ostaviti da masa stoji oko 3 sata. Od pripremljene mase oblikovati šnicle i ispržiti ih u vrelom ulju. Poslužiti uz neko varivo ili pire od krompira.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424


Šnicla od krompira i spanaća




:info:



Potrebno je: 1 kg krompira, 200 g spanaća (može zamrznutog), 100 g brašna, kašika »Začina C«, biber, so, 2 jajeta, ulje.

Priprema: skuvati krompir u ljusci, oljuštiti ga i ispasirati. Umesto kuvanja može se koristiti i krompir pire iz kesice. Posebno obariti spanać, ocediti ga i iseckati i pomešati s pripremljenim krompirom. Dodati začine i jaja, sve doboro promešati da se dobije kompaktna masa. Oblikovati šnicle i pržiti u dobro zagrejanom ulju. Može se služiti preliveno kiselom pavlakom i sa sezonskom salatom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šnicle od povrća

Potrebno je :
1. 1 veći crni luk,
2. 2 cena belog luka,
3. 2 šargarepe,
4. 1 manji celer,
5. 1 paškanat ,
6. 2 krompira,
7. kriška potopljenog hleba ili
2 kašike prezli,
8. 1 celo jaje,
9. so,
10. biber,
11. seckan peršun.

Povrće očistiti i izrendati na onom delu na kome se rendaju jabuke. Dodati isceđen hleb ili prezle, so ,biber, peršun i umućeno jaje i sve to zamesiti.

Praviti manje šnicle ,uvaljati ih radi lakšeg pravljenja u brašno i peći na ulju. Pečene vaditi na papir da se upije višak masnoće. Služiti tople.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šnicle od kopriva



Potreban materijal:
300gr mladih kopriva
glavica crnog luka
2 jaja
250gr sira
glavica belog luka
peršun
po dve kašike kukuruznog i pšeničnog brašna
ulje, so

Priprema:
Vrhove mladih kopriva dobro oprati i staviti da se bare. Obarene koprive dobro ocediti i sitno iseckati. Onda dodati sitno seckani crni luk, jaja, izmrvljeni sir, izgnječeni beli luk, malo peršuna, kukuruzno i pšenično brašno, kao i kašičicu soli. Masu dobro izmešati i sjediniti, praviti šnicle i pržiti ih na vrelom ulju.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pljeskavice od krompira

POTREBNO JE
600 g belog krompira, 200 g posnog sira, so, biber, peršun, kašika brašna, ulje

PRIPREMA
Krompir krupno izrendajte. Dodajte strugani sir, kašiku brašna, seckani peršun, so i biber. Sve dobro izmešajte pa od ove mase kašikom vadite pomalo i stavite na zagrejano ulje. Oblikujte da liči na pljeskavicu. Pržene servirajte uz zelenu salatu.


3813_Kartoffelpuffer_if.jpg



 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306

Pljeskavice od krompira

pljeske%20od%20krompira.jpg

Sastav:

glavica luka
1kg krompira
veza mladog luka
1 jaje
100 g brašna
so, biber
6 kašika ulja
5 paradajza
150 g kisele pavlake
2 kašičice soka od limuna



Način pripreme


Izrendati luk. Krompire oljuštiti i izrendati na krupno. Odliti tečnost koja se odvojila tokom rendanja. Iseckati mladi luk i dodati ga krompirima, zajedno sa brašnom, jajima, solju i biberom.

Zagrevati ulje malo po malo u teflonskom tiganju i pržiti pljeskavice: za svaku odvaditi 2 kašike mase, spustiti u tiganj i pritisnuti odozgo. Okrenuti i ispržiti i sa druge strane. Gotove pljeskavice držati u rerni na toplom.

Pikantni umak od paradajza ćete napraviti tako što ćete paradajz oprati, očistiti od semenki i iseckati na sitne kockice. Izmešati sve to sa kiselom pavlakom, sokom od limuna, solju i biberom. Umak služiti uz pljeskavice.


(Novine)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šnicle od pasulja u sosu od pečuraka

Sastojci:
2 šolje pasulja
1 kriška hleba
1/4 šolje mleka
2 jajeta
2 kašike prezli
3 kašike maslaca (za šnicle)
50 g suvih gljiva ili 500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 kašike maslaca ili 3 kašike ulja
1 kašika brašna
1 šolja goveđe supe ili supe od kocke
2-3 kašike sitno seckanog peršuna
so i biber po ukusu (za sos)

Priprema:
Obaren pasulj pomešajte sa hlebom natopljenim u mleko, sameljite i dodajte jaja, umešajte začine, zamesite pa formirajte šnicle, uvaljajte ih u prezle i pržite na vrelom ulju.

Suve pečurke skuvajte u neposoljenoj vodi a sveže operite i usitnite. Na maslacu propržite luk i pečurke, pospite brašnom, zalijte supom i kuvajte 10-15 minuta.

Sos začinite po ukusu, pospite peršunom i kratko u njemu prokuvajte šnicle od pasulja.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pohovane kikiriki tikvice

7744_pohovane-stock-photo-vegetables-pancakes-with-cabbage-leek-zucchini-and-paprika-shutterstock_36187138_if.jpg


POHOVANE KIKIRIKI TIKVICE

POTREBNO JE

2 velike tikvice, 2 jajeta, brašno, suvi biljni začin, so, biber, crvena začinska paprika, origano, beli lik u prahu, kečap, ulje, 50 g oljuštenog pečenog kikirikija, prezle

PRIPREMA

Tikvice oljuštite i isecite na deblje kolutove. Začinite ih svim začinima i pokapajte sokom od limuna i uljem. Promešajte dobro da se začinima oblože svi kolutovi tikvica i ostavite pola sata da odstoji. Od jaja, brašna, mleka i malo soli napravite testo kao za palačinke, samo malo gušće. Kikiriki krupno sameljite i pomešajte s prezlama. Tikvice ocedite i poprašite ih obilno brašnom, pa promešajte da se brašno zalepi na sve kolutove. Pobrašnjene tikvice umačite u gusto testo za palačinke, uvaljajte ih u mešavinu prezli i kikirikija i pržite na ulju, nalaganoj vatri dok ne dobiju lepu boju. Gotove tikvice ocedite na papirnom ubrusu i poslužite s kečapom.





 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poruka
40
Zahvaljujem od sveg srca za recept "Pohovane kikiriki tikvice". Jednom reci fenomenalno. Hvala jos jednom.:yea:
 
Natrag
Top