- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Promijenio ja. Što ti misliš hoće li Jovan ponovo pored ovoga proći kao pored "turskog groblja"?
Ne samo da će proći, nego će nastaviti i dalje sa svojim mantranjem....
A najbogohulnija laž mu je da je Kristova Crkva "Kurva". Ono što nije mogao do kraja pokoriti lažima, učinio je oružjem. Tako je svima poznata metoda "protestantskog demokratiziranja" - "sijanje demokracije oblacima bombi".
Ne, to je samo jedna od najbogohulnijih laži... Postoji i ona koju pokupiše iz Talmuda, Kabale i ostalih srednjevekovnih i renesansnih židovckih "umotvorina" uz pomoć kojih Boga - Isusa zamisliše stvorenjem.... I ne samo zamisliše, nego Ga takvim i predstavljaju pojedini "ostatci"...
Pade li na pamet nekom Pravoslavnom teologu (da ne spominjem Katoličke) da "piskara" rečnik anđeoski? Pade li na pamet nekome od njih, tokom svih ovih stoljeća da Sveto Pismo tumači i unakrsno razumeva koristeći se apokrifima (Enoh)?
Pade li na pamet ikome od teologa Crkve Kristove da u gnostičkim bulažnjenjima nalazi "karakter" Kristov?
NE...
Ali sve je to i te kako palo na pamet PROTESTANTIMA! ***
*** (Enoh, Sefer Ka Zohar, Talmud, Kabala prepuni su "dubokoumnog" forenzičkog istraživanja Boga), čitati o Adam Kadmonu (primordijalni Adam - androgin, danas pojedini Evangelici, ali i ostali mantraju o tome kako Isus (koji za njih nije Bog Sin) pri stvaranju (Genesis) nije stvarao, nego bio stvoren, tačnije da je On, Isus u stvari onaj Adam koji se pominje u prvom poglavlju knjige Postanja)
Dakle, je li plod kršćanstva, to što su kršćani prestali biti kršćani. Ovdje je očito nešto luđačko i šizofreno, ali nije kod mene.
Ne znam je li ti on odgovorio, no, kako i ne bi bilo šizofreno, kada se oni nazivaju Kršćanima, a kršćani nisu.
Jedan od simptoma šizofrenije je i predstavljanje onim što neko nije. (trans genderizam je legalizacija i normalizacija psihičkog poremećaja i vid je šizofrenije)
Poslednja izmena: