Koliko traje sadašnjost?

Učlanjen(a)
01.03.2011
Poruka
433
Ja bih rekao da sadasnjost ni ne postoji. postoji samo proslost i buducnost.
 
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Filosofija i religija daju istu definiciju vremena "Vreme je registrovanje promena kod prolaznih bica".Sadasnjost ne postoji za tvorevinu, sadasnjost je odlika transcedentnog bozanstva Pravoslavnog Hriscanstva,gnostika i nekih sekti.Jedino Bog ne podleze vremena tj. promeni ili izmeni, on je van realnosti i van materije, van granica uma i logike, kad zamislimo granicu univerzuma zapitamo se sta je iza e pa odgovor glasi: Bog.
 
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Izuzetno daleko, mnogi ljudi zele da pronadju odnosno dokazu postojanje duhovnih bica naterijalnim naporima to je kao kad bi zivotinja htela da nauci hemiju, a nezna ni sta je hemija, covek kpliko god da zeli da objasni zivotinji hemiju ona to nemoze da razume, ona moze samo da zna ono sto vidi i sto je njenim ocima vidljivo.Isto je i sa covekom prema Bogu samo je razmak jos veci jer su i covek i zivotinja stvoreni i materijalni, a Bog je transcedentan i njegovu shstinu mi nemzemo poznati jer se razlikuje od svega ostalog.
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Садашњост траје вечно... Када сам почео да пишем ову поруку, било је "сада". И на крају писања ће бити "сада", као и током писања, у сваком моменту... Прошлост у само слике, али помоћу тих слика у садашњости, креира се будућност...

Уопштено, сваког тренутка, када се добро замислим, увек је "сада"... Дакле, вечно... :)
 
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
107
Ako sadašnjost uvijek traje, da li vazži ono - sve sto možes uradi sada, a ne sutra?
 
Natrag
Top