Šta je novo?

Koliko traje sadašnjost?

  • Začetnik teme Nuala
  • Datum pokretanja
mamo

mamo

Učlanjen(a)
01.03.2011
Poruka
345
Ja bih rekao da sadasnjost ni ne postoji. postoji samo proslost i buducnost.
 
Nelsim

Nelsim

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Filosofija i religija daju istu definiciju vremena "Vreme je registrovanje promena kod prolaznih bica".Sadasnjost ne postoji za tvorevinu, sadasnjost je odlika transcedentnog bozanstva Pravoslavnog Hriscanstva,gnostika i nekih sekti.Jedino Bog ne podleze vremena tj. promeni ili izmeni, on je van realnosti i van materije, van granica uma i logike, kad zamislimo granicu univerzuma zapitamo se sta je iza e pa odgovor glasi: Bog.
 
Jurivaka

Jurivaka

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
... Bog ne podleze vremena tj. promeni ili izmeni, on je van realnosti i van materije, van granica uma i logike, kad zamislimo granicu univerzuma zapitamo se sta je iza e pa odgovor glasi: Bog.
Uh, onda je mnogo daleko!
 
Nelsim

Nelsim

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Izuzetno daleko, mnogi ljudi zele da pronadju odnosno dokazu postojanje duhovnih bica naterijalnim naporima to je kao kad bi zivotinja htela da nauci hemiju, a nezna ni sta je hemija, covek kpliko god da zeli da objasni zivotinji hemiju ona to nemoze da razume, ona moze samo da zna ono sto vidi i sto je njenim ocima vidljivo.Isto je i sa covekom prema Bogu samo je razmak jos veci jer su i covek i zivotinja stvoreni i materijalni, a Bog je transcedentan i njegovu shstinu mi nemzemo poznati jer se razlikuje od svega ostalog.
 
Z

Z1oran

Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Садашњост траје вечно... Када сам почео да пишем ову поруку, било је "сада". И на крају писања ће бити "сада", као и током писања, у сваком моменту... Прошлост у само слике, али помоћу тих слика у садашњости, креира се будућност...

Уопштено, сваког тренутка, када се добро замислим, увек је "сада"... Дакле, вечно... :)
 
Top