Ljudski rod putuje ka istini svojim otkricima. U nauci su poznate
revolucije Aristotela, Njutna i Ajnstajna.Potrebno je puno vremena da jedna revoulucija zavrsi.
Ajnstajnova revolucija je pocela pre 100 godina sa kvantnom fizikom, relativnoscu i atomskom
fizikom. Revolucija JOS NIJE zavrsena,nastavlja se sa 'svemirom koji se siri' i 'fizikom cestica'.
Ako je potrebno revolucija menja SVE. Ne zavaravajte se. Istinu necemo znati niti kada
Ajnstajnova revolucija zavrsi...bicemo blize istini.
Deda Paniću, još si tu?
Vidim, veliki si tragalac za Istinom. U svakom svom postu to naglašavaš. Na žalost – sada ću
ja malo tebi da se «nasmejem» - nauka i naučnici (Aristotel, Njutn, Ajnštajn itd) na koje se
pozivaš, NIKADA te neće dovesti "NI BLIZU" do Istine. Zapammti dobro, NIKADA.
Ti meni nisi hteo da objasniš zašto si mi se smejao – verovatno jer ni sam nisi znao zašto - a
ja ću sada da objasnim zašto se ja tebi smejem. Objasniću ti zašto u domenu nauke i njenih
metoda nije - i nikada neće biti -ono što se podrazumeva pod pojmom ISTINA. Pazi dobro...
1. ISTINU nemamo o čemu drugom saznati do o STVARNOSTI.
2. STVANOST se satoji iz dva dela: 1. UZROKA i 2. POSLEDICE
3. Posledica je uvek KRETANJE (RADNJA), a uzrok je uvek KRETAČ (VRŠILKAC RADNJE).
4. Materijalni svemir i sve ono iz čega se on sastoji je KRETANJE (RADNJA)i ima značenje POSLEDICE.
5. KRETAČ (VRŠILAC RADNJE) u svojstvu UZROKA i KRETANJE (RADNJA) u svojstvu POSLEDICE se
ne mogu odvojiti jedno od drugog. Oni su uvek JEDNO, kao što su trkač i njegovo trčanje uvek
nedeljivo, JEDNO.
6. Isto tako i materijalni svemir kao KRETANJE (radnja) sa značenjem posledice je nedeljiv od svog
RETAČA kao uzroka.
7.Materijalni svemir kao KRETANJE i posledica je sve ono što ima značenje FIZIČKOG, OBJEKTIVNOG,
IZVANJSKOG (SPOLJAŠNJEG). To je sve ono što je VIDLJIVO, MERLJIVO i EKSPERIMENTOM DOKAŽLJIVO.
8. POKRETAČ svemira kao UZROK (obzirom da je nedeljiv od svemira) je sve ono što u svemiru ima
značenje UNUTRAŠNJEG, SUBJEKTIVNOG, PSIHIČKOG, SVESNOG. Ne zaboravimo: kretanje materije
je SAMOKRETANJE. To podrazumeva da sila koja pokreće materiju je njema unutrašnja, subjektivna stvar.
9. Imajući na umu da je još Aristotel postavio pravila i metode nauke i ISTINE rekavši da se samo ono
koje je VIDLJIVO; MERLJIVO I EKSPERIMENTOM DOKŽLJIVO može samtrati NAUKOM i ISTINOM,
podrazumeva da NAUKA NIKADA neće moći otkriti KONAČNU ISTINU o postojanju svemira, zato jer je sa
svojim metodama istraživanja ograničena samo na VANJŠTINU svemira sa značenjem RADNJE i POSLEDICE,
koja je vidljiva, merljiva i eksperimentom dokažljiva. A NIKAKO i na ono SUBJEKTIVNO, UNUTRAŠNJE sa
značenjem UZROKA, koje IZNUTRA POKREĆE svemir i čini ga da bude takav kakav jeste, koje NIJE vidljivo,
merljivo i eksperimentom dokažljivo.
Drugim rečima, najkraće, nauka NIKADA neće moći otkriti KONAČNU ISTINU O STVARNOSTI, zato jer
KONAČNA ISTINA NIKADA NEĆE DA BUDE KONAČNA dok god budemo znali istinu samo o svemiru kao
POSLEDICI koju nam nauka nudi, a ne i o UZROKU svemira koju nauka nikada neće biti u satanju da
nam ponudu.
Znati sve o svemiru kao radnji i posledici, a ne znati ništa o uzroku svemira kao vršiocu radnje, isto
je kao znati sve o trčanju čoveka kao radnji kretanja, a ništa ne znati o čoveku kao trkaču, tj. vršicu
radnje kretanja.
To da se naukom može doći do KONAČNE ISTINE je SMEŠNO, zato jer je to jedna velika zabluda,
laž, dogma, VERA. Aristotel, Njutn, Ajnštajn – TANDARABROĆ. HA-HA-HA.
ZATO ti, Deda Paniću, ako zaista želiš da saznaš KONAČNU ISTINU o STVARNOSTI, dok još nije
ksno, pročitaj – jer vidim da još nisi – Pra-Deda Ljubin ZAKON POSTOJANJA., jer ti tu knjigu već
imaš. Tu je sve objašnjeno: šta je uzrok svemira, kako postoji i zašto.
A što se vremena tiče... ( da ne bude da sam «off topic») vreme ne postoji. Vreme, to su samo
događaji... prošli, sadašnji i budući. Kako bi mogli da znamo šta je prošlost ako se nikada ništa
nije desilo; šta je budućnost, ako se nikada ništa neće desiti: šta je sadašnjost, ako se ništa ne
dešava? Vreme u vidu jedne sekunde, to je samo događaj u vidu jednog malog pomaka skazaljke
na satu. Jead sat je to isto, samo jedan malo veći pomak skazaljke na satu. Jedan dan je događaj
u vidu jednog okreta Zemlje oko svoje ose... itd itd.
Još je sv. Augustin rekao: «Prošlosti nema jer je prošla; budućnosti nema jer još nije došla;
sadašnjosti nema jer ona je sam nepostojeća, nevidljiva linija koja deli prošlost od budućnosti».
Pozdrav!
Poslednja izmena: