Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zar ono što je bilo juče, ili prije jedne sekunde, postoji negdje drugo nego u našem sjećanju? Ovdje nije riječ o ekseru koji danas napravimo i on će trajati neko vrijeme, služeći svojoj svrsi. Riječ je o vremenu, odnosno o trajanju, bar sam ja tako razumio pitanje iz uvoda teme. Mi trajemo, ali ne kao konstanta, nego kao varjabila. U svakom trenutku u nama odumire i nastaje bezbroj ćelija..., što će reći, i mi se svakog trenutka mijenjamo. Te promjene nisu trenutno uočljive, ali, u konačnici, i te kako jesu.Mislim da sadasnjost traje dokle trajemo i mi jer samo sadasnjost i postoji, proslost i buducnost postoje samo u nasem umu.
Zar ono što je bilo juče, ili prije jedne sekunde, postoji negdje drugo nego u našem sjećanju? Ovdje nije riječ o ekseru koji danas napravimo i on će trajati neko vrijeme, služeći svojoj svrsi. Riječ je o vremenu, odnosno o trajanju, bar sam ja tako razumio pitanje iz uvoda teme. Mi trajemo, ali ne kao konstanta, nego kao varjabila. U svakom trenutku u nama odumire i nastaje bezbroj ćelija..., što će reći, i mi se svakog trenutka mijenjamo. Te promjene nisu trenutno uočljive, ali, u konačnici, i te kako jesu.
Trajanje je usko povezano sa vremenom, a kako kaže Aurelije Augustin, parafraziram, - dok me niko ne pita šta je vrijeme, ja znam, ali, kada bi me neko pitao, je ne znam.