Koliko su jevandjelja pouzdana?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Више него јасно је ко "мора" да оспорава Библију (целу). Имамо богомрзитеље и имамо припаднике прохришћанских деноминација које имају изврнуто јеванђеље, па зато и оспоравају јеванђеља писана од наших апостола. Имају неког свог пророка који доноси ново јеванђеље, или имамо пророка који интерпретира на одређени начин (јеретички, да не околишам). Како било, јасно се савезници увек удруже и чашћавају. Како они који бране реч Божију (БИБЛИЈУ!), тако и они који због нечега "морају" да говоре против Ње. И сваки пут када неко смисли лукавство и добро извређа Бога и реч Његову, тим људима искочи осмех на лице и срце из залупа брже. Јер то срце не прима Бога, већ изричито одбацује. А прича о "мишљењима" је само изговор. Тако нешто не постоји. Или човек верује, или не верује, тј. противи се. То и јесте порука јеванђеља.

25. У то време одговори Исус, и рече: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље, што си ово сакрио од премудрих и разумних а казао си простима. (Матеј 11)

Не мисли се на простаке и вулгарне људе, већ просте у срцу, оне који су чиста срца, не бунтовници. Буне се против неправде и зла, али против Бога не. Тако да имамо само две групе људи, свако може да види којој припада.

Мислим да је истраживање многих историчара и археолога меродавније од мишљења неког ко мисли да ни Христ није постојао. Још фали да мене убеђују да ја као верник не постојим. Знам ја, мора савест да се умири некако, нешто тера човека да хули, а не зна шта. Тако је било у старозаветно време, тако је било у Христово време, тако је и данас. До доласка Христовог, Богу хвала. Тада ће сви знати ко је био у праву. На жалост, једни ће скакати од радости, док ће се други крити по пећинама због својих поганих речи и мржње према Богу. Отом-потом...

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Више него јасно је ко "мора" да оспорава Библију (целу). Имамо богомрзитеље и имамо припаднике прохришћанских деноминација које имају изврнуто јеванђеље, па зато и оспоравају јеванђеља писана од наших апостола. Имају неког свог пророка који доноси ново јеванђеље, или имамо пророка који интерпретира на одређени начин (јеретички, да не околишам). Како било, јасно се савезници увек удруже и чашћавају. Како они који бране реч Божију (БИБЛИЈУ!), тако и они који због нечега "морају" да говоре против Ње. И сваки пут када неко смисли лукавство и добро извређа Бога и реч Његову, тим људима искочи осмех на лице и срце из залупа брже. Јер то срце не прима Бога, већ изричито одбацује. А прича о "мишљењима" је само изговор. Тако нешто не постоји. Или човек верује, или не верује, тј. противи се. То и јесте порука јеванђеља.

25. У то време одговори Исус, и рече: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље, што си ово сакрио од премудрих и разумних а казао си простима. (Матеј 11)

Не мисли се на простаке и вулгарне људе, већ просте у срцу, оне који су чиста срца, не бунтовници. Буне се против неправде и зла, али против Бога не. Тако да имамо само две групе људи, свако може да види којој припада.

Мислим да је истраживање многих историчара и археолога меродавније од мишљења неког ко мисли да ни Христ није постојао. Још фали да мене убеђују да ја као верник не постојим. Знам ја, мора савест да се умири некако, нешто тера човека да хули, а не зна шта. Тако је било у старозаветно време, тако је било у Христово време, тако је и данас. До доласка Христовог, Богу хвала. Тада ће сви знати ко је био у праву. На жалост, једни ће скакати од радости, док ће се други крити по пећинама због својих поганих речи и мржње према Богу. Отом-потом...

Izmedju sizofrenije i paranoje.
Hajde nazad u realnost.
Znam da vi koji prizeljkujete smak sveta, smrt milijardi i muku milijardama unazad, mislite da ako budete dobri slihtaci nebeskom tata-diktatoru, vas imaginarni prijatelj jesua mesija koji je sam sebi cale ce vas povesti u nebeski diznilend da mu se uvlacite u guzicu za vjek i vjekov. Evo tata bili smo dobri, zvrtvovali smo jarceve i spaljevali jeretike ali sad vise ne mozemo jer bi nas strpali u ludaru pa sad trolujemo po forumima.
Nego da se vratimo na temu.
Dajte neke korisne informacije pa da prodiskutujemo o ovim pitanjima.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Више него јасно је ко "мора" да оспорава Библију (целу). И сваки пут када неко смисли лукавство и добро извређа Бога и реч Његову, тим људима искочи осмех на лице и срце из залупа брже. Јер то срце не прима Бога, већ изричито одбацује. А прича о "мишљењима" је само изговор. Тако нешто не постоји. Или човек верује, или не верује, тј. противи се. То и јесте порука јеванђеља.

Gle! Niko ne osporava cijelu Bibliju!

Nekoga zanima Biblija, nekoga Istina.
Nekoga zanima Petar, nekoga Bog.

Zanimljivo da upravo hriscani ionsistiraju da ne moze svako razumjeti Bibliju, nego da mu treba posebna obuka.

To je veoma razlicito od toga sto si citirao da je rekao Isus (ja se slazem s Njim!)

Isus je opisao antihrioste, tako da bi se svaki morao zapitati da mozda nije u tom "drustvu":

Mnogi ce mi u Onaj dan doci i reci: Gospodine, Gospodine, zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili u tvoje ime cuda cinili?
a ja cu im reci u Onaj da: odlazite zlikovci od mene nikada vas nisam poznavao!

Oni koji su naopustili Boga u ime Isusa, koji su napustili Isusa u ime Savla zvanog Pavle.

Inace ja ne znam druge osim krscana koji se mole Isusu i cine od njega bozanstvo.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ето, сами се јављају, ја не морам да их именујем...читали сте причу када је свети Сава рекао пред свим женама: "Добро јутро, зла жено.", а само се једна јавила и почела да се буни.

"Znam da vi koji prizeljkujete smak sveta, smrt milijardi i muku milijardama unazad, mislite da ako budete dobri slihtaci nebeskom tata-diktatoru, vas imaginarni prijatelj jesua mesija koji je sam sebi cale ce vas povesti u nebeski diznilend da mu se uvlacite u guzicu za vjek i vjekov. Evo tata bili smo dobri, zvrtvovali smo jarceve i spaljevali jeretike ali sad vise ne mozemo jer bi nas strpali u ludaru pa sad trolujemo po forumima."

Немој толико да се узбуђујеш, увек промисли пре него што изустиш неку увреду, грубу реч, предрасуду. Не знам на какав си начин комуникације навикао, али као што рекох већ много пута на овом форуму, ако се очекује било каква размена речи, онда се бар мора опходити уљудно и васпитано, а не као незрели тинејџери. Бар са основним васпитањем, ако ништа друго. Како год.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
"На жалост, једни ће скакати од радости, док ће се други крити по пећинама због својих поганих речи и мржње према Богу. Отом-потом..."

Troloujes, druze trolujes. Naravno da ti ne odgovara da neko postavlja pitanja koja nemaju smislene odgovore pa iz nemoci i frustracije idu argumenti tipa videcete kad moj nebeski tata dodje.
Opet ponavljam, i ti i bilo ko drugi neka komentarise i neka da argumente na postavljenu temu a ne da insinuinira ko "mora" sta da radi i zasto, dzabe ti je sad vise ne mozes da huskas nepismeno stado da spaljuje vestice pa racionalizujes stavove i verovanja koja vise ne mogu da se racionalizuju.
Tema je: koliko su jevandjelja pouzdana.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ово ме подсети на текст:

28. А кад они ово чуше, напунише се гнева, и викаху говорећи: Велика је Дијана Ефеска!
29. И сав се град напуни буне; и наваливши једнодушно на збориште ухватише Гаја и Аристарха из Македоније, другове Павлове. (Дела 19)

А што се тиче шизофреније и параноје, ја верујем у те речи, остали уопште не морају. Јака ствар...

6. И градове Содом и Гомор сажеже и развали и осуди, и постави углед безбожницима који би постали;
7. И избави праведног Лота, кога осрамотише безаконици нечистотом живљења;
8. Јер кад живљаше праведник међу њима, гледајући и слушајући безакона дела, мучаше од дана до дана праведну душу;
9. Зна Господ побожне избављати од напасти, а неправеднике мучећи чувати за дан судни;
10. А особито оне који иду за телесним жељама нечистоте, и не маре за поглаварство, и који су безобразни и самовољни, и не дрхћу хулећи на славу.
11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;Јуда 1:9
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће (2.Петрова 2)

А ти ако хоћеш да вређаш оне који учествују на твојој теми, онда немој ни очекивати да ти неко учествује сем твојих истомишљеника. Да ли тако разговараш и са твојим укућанима када имају мишљење или веровање другачије од твога? Не мораш да одговараш, то је било питање на које не мора да се одговори.

Dje si Krume strasni?:)

Алудираш да је то мој други налог? Мени не треба више налога за јеретичке науке, јерес твоје "цркве" сам веома лепо доказао и описао раније, зато те и није било пар месеци на форуму. Сад подржаваш безбожника када напада Библију, тј. Нови завет, а питаћу те када почне да спомиње твог Мухамеда. Видиш како је лоше када се човек бави лицемерним савезима (екуменизмом модерног доба)?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jel pravedni Lot onaj sto nudi rulji cerke da ih siluju pa posle spava sa njima?
Nasao si simbol morala i pravednosti. I opet nemoj da trolujes sa Sodomom i Gomorom i sta ce biti sa ostalima kad se vrati tvoj drugar iz svemira nego probaj po prvi put u zivotu da formiras samostalnu i kriticku misao i da ne citiras epsku fantastiku.

Tema je KOLIKO SU JEVANDJELJA POUZDANA

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Видиш како лепо познајеш Библију када ти треба да вређаш? То довољно говори о много чему. Тако и Хари познаје Библију када му треба да је понизи, а увећа Куран. То сви лицемери раде, а што се тиче твоје теме, жао ми је што сам уопште коментарисао због начина опхођења. Ако си поставио тему, онда се понашај као домаћин. Или пиши шта ти је воља, твоја ствар.

Не брини за моју сопствену критичку мисао или свест, постоје меродавнији од тебе да ме класификују где припадам. Толико од мене према теби. Када научиш основе комуникације, онда се можда и дописујемо. Сада слободно пиши шта ти је воља, нећу ти више сметати.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Видиш како лепо познајеш Библију када ти треба да вређаш? То довољно говори о много чему. Тако и Хари познаје Библију када му треба да је понизи, а увећа Куран. То сви лицемери раде, а што се тиче твоје теме, жао ми је што сам уопште коментарисао због начина опхођења. Ако си поставио тему, онда се понашај као домаћин. Или пиши шта ти је воља, твоја ствар.

Не брини за моју сопствену критичку мисао или свест, постоје меродавнији од тебе да ме класификују где припадам. Толико од мене према теби. Када научиш основе комуникације, онда се можда и дописујемо. Сада слободно пиши шта ти је воља, нећу ти више сметати.

Kako vredjam? Pravedni Lot je nudio rulji da mu siluje cerke, pa je posle spavao sa njima. Zamisli ti to! Da li je moguce? Da nudis cerke da ih siluju! Pa posle ti da ih silujes! Samo u bibliji je takva osoba pravednik Jos to neko sav ponosan i srecan citira i iznosi kao argument sopstvene vrednosti i optuzuje druge za licemerstvo. Da li je moguce?
Postavio sam temu da bi se komentarisalo na nju a ne na ostale clanove foruma. Sarrdy je komentarisao i izneo svoje argumente, Laodikeja je uradio isto a ti si poceo da komentarises druge sta, zasto i kako moraju da osporavaju bibliju. Mene optuzujes da sam licemeran i nevaspitan kad odgovorim na tvoje komentare tipa nemam argumente ali cu da ih nazovem jereticima, sektasima i pomenucu im sta ce biti kad se moj omiljeni superheroj vrati. Ukoliko si zaboravio ovo je tvoj prvi komentar na ovoj temi:

"Више него јасно је ко "мора" да оспорава Библију (целу). Имамо богомрзитеље и имамо припаднике прохришћанских деноминација које имају изврнуто јеванђеље, па зато и оспоравају јеванђеља писана од наших апостола. Имају неког свог пророка који доноси ново јеванђеље, или имамо пророка који интерпретира на одређени начин (јеретички, да не околишам). Како било, јасно се савезници увек удруже и чашћавају. Како они који бране реч Божију (БИБЛИЈУ!), тако и они који због нечега "морају" да говоре против Ње. И сваки пут када неко смисли лукавство и добро извређа Бога и реч Његову, тим људима искочи осмех на лице и срце из залупа брже. Јер то срце не прима Бога, већ изричито одбацује. А прича о "мишљењима" је само изговор. Тако нешто не постоји. Или човек верује, или не верује, тј. противи се. То и јесте порука јеванђеља.

Мислим да је истраживање многих историчара и археолога меродавније од мишљења неког ко мисли да ни Христ није постојао. Још фали да мене убеђују да ја као верник не постојим. Знам ја, мора савест да се умири некако, нешто тера човека да хули, а не зна шта. Тако је било у старозаветно време, тако је било у Христово време, тако је и данас. До доласка Христовог, Богу хвала. Тада ће сви знати ко је био у праву. На жалост, једни ће скакати од радости, док ће се други крити по пећинама због својих поганих речи и мржње према Богу. Отом-потом..."

Natrag