Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Bojim se da si se grdno posvađao sa logikom. Po tvom rezonu, oni jadnici u Hirošimi i Nagasakiju, trebali bi okriviti Pjera i Mariju Kiri zbog toga što je na njih pala atomska bomba!Socijal-Darwinizam kažeš? Hmm...Pa očigledno je da je i Spenseru i Hitleru osnovna biblija bila Poreklo vrsta na koju su se nadograđivali. Ovaj je napisao socijal-Darwinizam (pazi čije ime je u imenu knjige), a ovaj drugi je napisao majn kampf...Kad pročitaš tu idiotsku knjigu, onda ćeš primetiti kako Hića gleda na crnce npr, baš po Darwinovoj teoriji evolucije - da su oni najbliži majmunima....brate moj.
Inače ta teorija je već odavno oborena i osporena činjeničnim stanjem na terenu...
Bojim se da si se grdno posvađao sa logikom. Po tvom rezonu, oni jadnici u Hirošimi i Nagasakiju, trebali bi okriviti Pjera i Mariju Kiri zbog toga što je na njih pala atomska bomba!
Upotreba i zloupotreba nauke postoji od kada postoji nauka.
Ti otvaraš temu o tome koliko su jevanđelja pouzdana a ne znaš ko je knez ovoga sveta? To samo govori da ih nisi ni prelistao a kamoli pročitao... Tvoje namere nisu traganje za istinom, nego kompromitacija i pljuvanje hrišćanske religije...
Trenutno ideš ruku pod ruku sa knezom...
A, ti se igraš riječima, ustvari, to se u psihologiji zove projekcija. Sam si pomiješao babe i žabe, pa to želiš pripisati drugome. Opet si ignorisao logiku. Čista analogija: Ako je Pjer Kiri kriv što je na Japan pala atomska bomba, onda je i Darvih kriv što je nekome njegova teorije o porijeklu vrsta, poslužila da da napravi neku drugu teoriju, i obrnuto. Ovdje nema nikakvog miješanja baba i žaba, ali ga ima u nečijoj glavi.Mešaš žabe i babe...tako možemo u nedogled s praznom filozofijom...prazna filozofija je kao brojanje kome nema kraja jer se može u beskonačno brojati...
Ko je postavio kneza za kneza? Ko tolerise kneza?
a sto se tice kompromitacije biblije i pljuvanja iste, to je tacno, samo uzmi u obzir da se biblija sama kompromituje i da je genocidni, sovinisticki, ksenofobicni prirucnik, koji zasluzuje pljuvanje.
Opet si ignorisao logiku. Čista analogija: Ako je Pjer Kiri kriv što je na Japan pala atomska bomba, onda je i Darvih kriv što je nekome njegova teorije o porijeklu vrsta, poslužila da da napravi neku drugu teoriju, i obrnuto. Ovdje nema nikakvog miješanja baba i žaba, ali ga ima u nečijoj glavi.
Hahaha! Kakve nebuloze? Gdje si ti do sada bio, da ukažeš ovim zabludjelim naučnicima da su svi na pogršnom putu!?Eto vidiš. Koliko god da čovek udara glavom u zid , i koliko god da mu to nanosi bol , ne vredi...on i dalje udara...
Pa čoveče o čemu ti pričaš?
Pjer kiri nije tvorac nijedne religije i uverenja.
Darwin je tvorac-začetnik religije koja se zove evolucija. Uverenje da smo od jadnog majmuna proizišli i da u tom lancu preživljavaju samo napredne vrste je jedna od najvećih i najopasnijih laži ikada a koja se i dan danas predaje u zvaničnim školskim institucijama. Darwinova teorija se ne zasniva ni na jednom jedinom dokazu, što je na kraju i sam Darwin priznao.
Dakle, da nacrtam ponovo: Analogija Pjera i Darwina je isto što i analogija babe i žabe, zato što Darwinu nije mesto u nauci kao Pjeru, nego u religiji. Darwin se mirne duše može staviti u isti koš sa budistima, hindusima, muslimanskim fundamentalistima itd...Dakle - religija a ne nauka!
@Gardian
Evo ti par stihova koji pozivaju na genocid, porobljavanje i decoubistvo.
Ovo nisi ti povadio iz Biblije, nego si napamet kopirao sa drugog izvora i to od nekoga ko misli da je mnogo pametan zato što će izvaditi iz konteksta nekoliko stihova...Pa ovo je više nego smejurija...
Biblija je između ostalog i ISTORIJSKA knjiga koja opisuje šta su i kako ondašnji narodi činili i radili - a činili su i radili su BOLESNE i izopačene stvari uprkos Božijim upozorenjima i uputstvima kako i šta da rade, odnosno da ne rade... I onda su snosili - POSLEDICE onoga što su činili...Ako je neko nekome izvadio zub, ostao je i bez svog zuba. Ako je neko nekome izvadio oko, ostao je i bez svog oka....
To sve što si ti prekopirao su samo odlomci izvučeni iz šireg konteksta cele priče...
Evo konkretno u Osiji koga si citirao:
"1. Čujte, sveštenici, i pazi, dome Izrailjev, i slušaj, dome carev, jer je vama sud, jer ste zamka u Mispi i mreža razapeta na Tavoru.
2. Iz potaje klaše one koji zalaze; ali ću ih ja pokarati sve.
3. Ja poznajem Jefrema i Izrailj nije sakriven od mene; jer se sada kurvaš, Jefreme, Izrailj se oskvrni.
4. Ne upravljaju dela svojih da se vrate k Bogu svom; jer je duh kurvarski u njima i ne znaju Gospoda.
5. I ponositost Izrailjeva svedoči mu u oči; zato će Izrailj i Jefrem pasti za bezakonje svoje, pašće i Juda s njima.
7 Ali oni prestupiše zavet kao Adam; tu me izneveriše.
8 Galad je grad onih koji čine bezakonje, po njemu su krvavi tragovi.
9 A družina je sveštenička kao četa koja dočekuje ljude, ubijaju na putu u Sihem, čine grdilo.
4 Svi čine preljubu; kao peć su koju užari hlebar, koji prestane stražiti kad zamesi testo pa dokle uskisne.
13 Teško njima, jer zađoše od mene; pogibao će im biti, jer me izneveriše; ja ih iskupih, a oni govoriše na me laž.
9 Duboko su se pokvarili kao u vreme gavajsko; opomenuće se bezakonja njihova, i pohodiće grehe njihove.
itd...itd...
Izraelcima je puno dato od Boga, videli su ono što drugi nisu za vreme Mojsija, pa opet skrnave i krše Zakon...E onda dobiju ono što su sami tražili...