Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Valjalo bi razmotriti vaše konstantno protivljenje. Ovde razgovaramo o kontradikcijama u jevanđeljima jer navodno ima mnogo stvari koje se ne podudaraju a onda postavite neke dokaze da jevanđelja Matej, Marko i Luka imaju dosta podudarnosti tako da vam i to smeta. Prvo vam smetaju navodne kontradikcije pa vam onda smetaju i podudarnosti. Jednostavno se ne može udovoljiti vašoj želji da negirate Hrista i jevanđelja. Mene to ne čudi i treba očekivati ovakav razvoj događaja i prevaga na vašu stranu tj. onih koji negiraju Hrista zato što ste brojniji i jači i bićete još jači dok ne tresne neka kamenčina o zemlju.
Tačno je da izvorno jevanđelje po Marku ne sadrži stihove 16. 9-20. ali treba znati da satana vodi rat protiv Hrišćana i protiv biblje. Dokazano je da mu je uspelo da ubaci neke otrove i u bibliju ali je takođe dokazano da su ti otrovi otkriveni. U čemu se krije opasnost u ovim stihovima koji su naknadno ubačeni ? Čitamo u Marko 16.18. !!! I svojim rukama uzimaće zmije . Ako popiju nešta smrtonosno neće im nauditi. Polagaće ruke na bolesne i oni će ozdraviti. Za mene je bitno da je ova satanska prevara otkrivena. Zbog ovih stihova je moguće da su se neki ljudi potrovali. Ali da ne skrećemo mnogo sa pitanja jer ih ima jako puno.
Tema je koliko su pouzdana, kako onda nije bitno da li su tekstovi naknadno dodati? Eto, bas primer sa zmijom, i danas imas vernike koji su uvereni da im ujed zvecarke nece skoditi. U najstarijem jevandjelju na osnovu koga su pisana dva jevandjelja nemas pricu o javljanju apostolima. Ulaze u grobnicu, neki mladic im kaze da je ustao, i da ce se javiti apostolima a one su pobegle u strahu i tako se zavrsava. Kako su novija jevandjelja, tako ima sve vise dodatih stvari i sve vise kontradikcija. Jel to satana dodao stihove 16:9-20 i pisao preostala tri jevandjelja? Sam kazes da je biblija otrovana od strane satane, dakle ne moze joj se verovati.