Koja je crkva, crkva Hristova?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus Hristos i apostoli su osnovali crkvu, a Bog je nakon 1844 godine pokrenuo pionire Adventizma i kroz njih podigao crkvu poslednjeg vremena iz pepela srednjevekovnih progonstava i reformacije - kao nastavljača prvobitne crkve, u bibliji nazvanu "ostatak semena ženinog"
koja će biti progonjena neposredno pred Hristov dolazak.

Jedna od osnovnih obeležja ove crkve ili ostatka za koji je prorečeno da će biti pozvan neposredno pre Hristovog dolaska su ti "da ona drži zapovesti Božje" i "ima svedočanstvo Isusa Hrista - proročki dar"

"I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv
pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod" ( knjiga proroka Joila 2. 28 - 32 )

"И разгњеви се змија на жену, и отиде да се побије са осталијем сјеменом њезинијем, које држи заповијести Божије и има свједочанство Исуса Христа" ( otkrivenje 12. 17 )

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja jos uvek cekam odgovor, gde je Njegova crkva bila pre 1844. i koja je to crkva?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bila je prgonjena i delovala u ilegali sa planina i brda bežeći pred inkvizicijom i progonstvima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Valdenžani na prvom mestu, a potom i različiti protestantski pokreti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti su prava crkva - nastavljači ili naslednici prve apostolske crkve koja je delovala u istoriji na opisani način i bila progonjena.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Adventisti su prava crkva - nastavljači ili naslednici prve apostolske crkve koja je delovala u istoriji na opisani način i bila progonjena.
kako su oni bili pravi pre, a sad nisu pravi?
Pricas nelogicno.Prvo kazes kako ste vi naslednici te crkve pa onda kazete kako oni nisu prava crkva.Crkva Hristova je jedna, tj. JEDNA SVETA SABORNA I APOSTOLSKA CRKVA.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam o čemu govoriš, i ja to nisam napisao što mi pripisuješ.

Adventisti su naslednici ili nastavljači prve apostolske crkve koju su osnovali Hristos i apostoli a koja je tokom cele istorije bila progonjena.

Natrag