Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ellen White nije bila osnivač Adventne crkve, već je Adventna crkva nastala iz Milerovog pokreta u kome su bili pripadnici svih verskih zajednica - čak i Rimokatolici.
Crkva je jedna i nju su osnovali Hristos i apostoli, i ona je većim delom istorije i doba reformacije bila progonjena od strane Rima koji je zabranjivao slobodno ispovedanje vere.
Adventna crkva je nastavljač prvobitnog Hrišćanstva nastala iz pepela progonstva i srednjevekovnih reformacija - kao crkva poslednjeg vremena.
Ona je prvobitno Hrišćanstvo, naslednik svih istinskih Hrišćana koji su reč Božju smatrali pravilom vere i života i zbog toga ubijani od strane Rimske crkve..ne postoji druga.
Bog ima iskrene ljude pojedince u svim crkvama koji nemaju puninu svetlosti istine, i njima će Bog suditi po srcu, a uskoro će Bog sam ovu istinu objaviti celom svetu, i svako će biti pozvan da je prihvati i obrati se Bogu celim srcem i obavi duhovnu pripremu za poslednje događaje i Hristov drugi dolazak u slavi.
Koliko ja znam montanizam je iscezao u 4. veku.
Ponovicu pitanje jer nisi odgovorio.
Pitam gde je bila?
Vas nisu apostoli osnovali vec Ellen White i to je istorijska cinjenica.
Prijatelju, ne postoji istorijska činjenica da je Ellen White osnivač Adventizma.
Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)
Ellen White je bila jedna od onih koji su imali značajnu ulogu kao ona koja j pozvana na službu vesnika, ali nije bila direktni osnivač crkve.
Ona čak nije imala nikakvu administrativnu službu u okviru crkve.
Ne, samo postoji demant na pogrešnu interpretaciju.
Imas wikipediu idi pa vidi, veruj u istoriju, a ne fikciju, ovde se vise ne radi o Bibliji vec istoriji, a ti si u istorijskoj zabludi.Prijatelju, ne postoji istorijska činjenica da je Ellen White osnivač Adventizma.
Na ostalo je dat odgovor.