Koja je crkva, crkva Hristova?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog ne utice ni na ciju slobodnu volju i On bira samo one za koje zna da ce biit jaki u veri i javlja im se tek kad ime je vera 100% utvrdjena, Njegovo javljanje ne sme da utvrdi veru nikako!
On se javlja tek kad je covekova vera 100% utvrdjena i totalno nepokolebljiva!

Moze se javiti kome hoce, cak i laznim prorocima poput Valama.
Ali u sluzbu proroka poziva odabrane.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
jer me je odabrao ppre nego sto sam se rodio za sluzbu vesnika Bozjeg.

Лепо је то што неко верује да је изабран. Сви који верују у Господа заиста и јесу изабрани. Али говорити да су сви остали хришћани пагани, то већ представља проблем.

Много летиш, тако је и Милер радио и говорио, Вајтова, Расел, Смит,... све сами "весници" и пророци.

Мени је само чудно како човек може самог себе да убеди да Црква не постоји од другог века, све до средине девентаестог, када Господ наводно поново подиже Цркву. И све секте које се тада рађају говоре да су Црква, једина исправна пред Богом. Дакле, Бог оставља људе седамнаест векова без Цркве. Свашта! Црква никада није била на паузи, без обзира што ви неке секте и култове покушавате да представите као Цркву.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam utvrdjen i utemeljen ne samo u reci Bozjoj, vec imam iskustvo koje mi svedoci.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Напушта и иде у ислам или безбожништво. То је глобално, не само у Русији. Они нису ни хтели Христа, зато и иду тамо где је лакше, одакле се напада или може да се живи распуштено. Шака нас ће и остати да брани, а ви сви нападајте. Свако данас иде где се осећа лагодно, где му тетошу. Лакше је многима нападати, него остати на бранику у овим временима обмана. Чак и када се види да и старешине греше, треба остати постојан, не лутати.

А ти се, дико, радујеш...мало пљујеш по православљу, па онда рекламираш своју секту. Е, туге...

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja sam utvrdjen i utemeljen ne samo u reci Bozjoj, vec imam iskustvo koje mi svedoci.
O tome ti i govorim, vidjenja su utvrdila tvoju veru, a Bog tako ne radi On ne utvrdjuje niciju veru vidjenjem, On se onima kod kojih se ono "verujem" pretvorilo u "znam" javlja i nikom drugom, ti nisi znao da Bog postoji vec si verovao.
PC nije sigurno Božja.

70% mladih u Rusiji napušta crkvu jer ne nalaze Hrista u njoj.

http://www.srbel.net/2013/07/12/igu...di-odlaze-iz-crkve-jer-tamo-ne-nalaze-hrista/

Crkva Božja je HAC jer ima učenja iz Biblije.
Ja sam mlad, crkva jendostavno ne daje ljudima ono sto ih zanima is to im treba, bogosluzenjen je na nepoznatom jeziku to je jedini problem, kad bi bilo na nacionalnom jeziku(postoji krug unutar pravoslavnih crkava koji se zalaze za to) vratili bi se oni u crkvu, ni ja nisam u crkvi zbog bogosluzenja vec ucenja, bogoslzuenje je neznano nama, sad je samo pitanje vremena kad ce se izvrsiti ta reforma, a vec je pocela.Radovan Bigovic je prvi odsluzio liturgiju na srpskom jeziku i narod je pohrlio kod njega u hram, nisu isli u druge hramove vec su radije stojali u porti crkve i slusali liturgiju.Rimokatolici su sito ucinili pre 50 godina i imali su ogroman uspeh.Inace ja bih pre poverovao da PC crkva nije prava crkva nego da su adventisti prava crkva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
O tome ti i govorim, vidjenja su utvrdila tvoju veru, a Bog tako ne radi On ne utvrdjuje niciju veru vidjenjem, On se onima kod kojih se ono "verujem" pretvorilo u "znam" javlja i nikom drugom, ti nisi znao da Bog postoji vec si verovao.

Pogresno.
Meni je veru utvrdila sama rec Bozja i Duh Sveti koji je upecatljivim ispoljavanjem svoje sile ispunjavao moje srce, i koje sam dozivljavao uvek iznova, i sve vise spoznavao istinu i lepotu zivota sa Bogom u zajednici.
Kasnija isustva otkrivenja su bila prirodan sled svega ovoga, i Bozjeg providjenja da me pozove u sluzbu jevandjelja,

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ништа горе него када црква мора да се мења због усијаних глава којима све смета или траже да се њима нешто прилагоди. Није то добро, а неће ни дати резултате. Можда ће бити више људи у црквама, али верника не верујем. Веома добра прича од 16 минута се бави сличним питањем.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prilagodimo se Hristu a ne crkvama, on upucuje na istinu one koji mu se iskreno mole da istinu spoznaju..Amin!

Natrag