Ko su to masoni, iluminati, oko u piramidi?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
ZA simi
prijatelu piramida je egipatska a egipcani su obozavali boga ra ja mislim da si prosto zaboravio da je bog ovog sveta djavo jer je zbacen na zemlju, on je andjeo misli i zato on ima moc da deluje na ljudske umove.
i upravo je on okrenuo zemlju naopacke.Moguce da su jevrei koristili oko jer su oni ranije obozavali boga vaala ili baala nesecam se tacno imena.a svi jezicnici su postovali sunce,mesec,i razne planete u suncevom sistemu itd.
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Dobro i da je sve to istina, zasto se opterecivati toliko. Neki ljudi jednostavno ne mogu skoro ni da spavaju od toga. Kakva nam je korist od svega ovoga, ako ono u nas unosi nemir i opterecivanje, pogotovu zato sto mi ne mozemo da uticemo nikako na sve to. Ko god da su oni i sta god da su mi im ne mozemo nista i bice onako kako je i zapisano...
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Da ti si upravu mi im nemozemo nista ali mi mozemo da ih provalimo, na koji nacin nas lukavo stavljaju u djavolsku sektu a da mi toga nismo ni svesni i da neidemo za njima ako hocemo spasenje od boga.

Z bog toga i treba da komentarisemo ovde o ovoj temi. pozdrav
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljati direktne linkove drugih sajtova i foruma. Ako želite da prenesete neki tekst, kopirajte ga i prenesite, uz napomenu odakle je preuzet.[/WARNING]
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1
Што више постова читам све ми је смешније и смешније. Мноштво вас нема везе са животом, а камоли са масонеријом.
То што је пирамида потиче из Египта, што је троугао геометријско тело и остало, то апсолутно нема никакве везе са знаком масона. Таквим размишљањем долазите до следећег да свастика (кукасти крст) не означава Хитлера, националисте итд...
Да знакови масона су пирамиде, свевидеће око, троуглови, шестари, слово г итд. Пирамида представља пирамиду по хијерархији а издвојен је задњи, односно највиши део пирамиде, где се налази свевидеће око, односно, управитељ масонима - Луцифер. Читајте мало више о масонима, посетите мало више сајтова и доћићете до податка да масони верују у Луцифера, кога називају просветитељом. А као што сви знамо, Луцифер је пали Анђео који не може да пређе преко тога што је избачен из раја, и сад друге наводи да почине исти грех као и он. Происпитајте се мало који су људи на великим позицијама у свету. Већина су Јевреји. Проверите мало њихове биографије и доћићете до тога да су већина њих масони. Свима је њима циљ да направе једну државу (као што је случај са УН)...
 
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

zatim i nastavak,a posle toga pogledajte i ovo takodje u 2 dela

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nikeprodaja, bez namjere da te uvrijedim (čista radoznalost), daj, bre, reci jesi li ti muško ili žensko?
Zbunjuje me tvoj avatar i muška zamjenica koju upotrbljavš u pisanju.:)
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
132
Za svakoga ko se usudi da piše bilo šta u vezi ove teme kao osnovnu literaturu preporučio bih knjigu od Zorana D. Nenezića " Masoni u Jugoslaviji 1764 - 1999" . Knjiga ima dva dela.
Iskeno pisući, mene ta tema nikada nešto posebno nije interesovala pa iako imam te knjige nisam ih pročitao već samo prelistao (stalno odlažući čitanje ).
Александар Карађорђевић ,Доситеј Обрадовић,Др Николај Велимировић,Ђорђе Вајферт,Живојин Мишић,Иво Андрић,Јован Дучић,Јосиф Шакабента - епископ вршачки ,Кнез Михајло Обреновић,Милан Грол ,Митрополит Методије - Митрополит београдски,Branislav Nušić, Митрополит Стефан Стратимировић - Митрополит Карловачки,Петар Ичко,Петар II Петровић Његош, Miša Anastasijević itd, itd.
Sve ove koje sam nabrojao i još mnogi drugi bili su članovi raznih masonskih loža i ne verujem da su bili nekakvi luciferovi misionari, to su gluposti.
Masonerija je pre Drugog svetskog rata kod nas bila izuzetno razvijena i skoro da nije bilo neke značajnije ličnosti koja nije bila član neke lože.

Imam tu knjigu (pročitao je doduše malo više od pola i to ne redom) i koliko se sećam u njoj se ne navodi nijedan validni dokument da je bilo ko od navedenih Srba bio član ijedne lože. Sve što autor knjige kaže je da se zna da su oni bili masoni, a nedaje nikakvo obrazloženje kako i odakle se zna. Možda neka dokumenta postoje ali mi se čini da u toj knjizi nije naveden nijedan.
Inače, najinteresantniji podatak u celoj knjizi je sastanak komunista i Ustaša 1936.god. u Sremskoj Mitrovici oko dogovora o budućoj saradnji u očekivanom ratu.
 
Natrag
Top