Šta je novo?

Ko su to masoni, iluminati, oko u piramidi?

Član
Učlanjen(a)
18.04.2011
Poruka
366
igrom slucajnosti u svom jako bliskom okruzenju imam masona....oni su na nasim prostorima postali otvoreni..osoba koju ja znam je prosecni gradjanim,koji je bio od malih nogu zaludjen njima i iz toliko velike preokupiranosti..kopao je i stupio u kontakt s njima..sto potvrdjuje kako oni nisu nedodirljivi:(..i sad je u njihovim kao redovima..znam iz price o njima puno,na nivou grada iz kog sam..tu ima iz raznih svera ljudi,od doktora,slikara,glumaca..pa do ideoloski nastranjenih ljudi..imaju svoje rituale,teatralne,kao drevne pozdrave vitezova..sa belim rukavicama i keceljom...cak nema ni nikakvog misticizma u svemu..dozivljavam to kao stranacko okupljanje..opet kazem,na ovom nasem nivou...verujem da jaci zidari,tako se zovu,iz visih redova...imaju vece dejstvo..moguce da se bave i ezoterijskim rabotama...ovo ovde je smesno
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Masoni u srbiji.izvor:misha
Успостављање масонске организације у Србији, после скоро педесет година, изгледа да није било могуће без закалкулисаних и скривених радњи. Па ипак, после много перипетија, Велика ложа Југославије обновљена је, или масонским речником "пробуђена" 23. јуна 1990. године. Свечани чин консекрације обавили су највиши представници Уједињене Велике ложе Немачке.

На основу извештаја Комисије за признавања Конференције великих мајстора Северне Америке (Сан Дијего, Калифорнија, САД, 1991), која је дала мишљење да је реактивирана Велика ложа Југославија испунила све предвиђене услове за признавање, највећи број Великих ложа, чланица Конференције је током 1991. и 1992. године донео одлуке о признавању Велике ложе Југославија и са њом су измениле Велике Репрезенте пријатељства.

Сецесија Словеније и Хрватске, а касније и почетак сукоба у Босни и Херцеговини, довели су до промена у Великој ложи Југославије. Браћа из Словеније и Хрватске одлучила су да се повежу са Великом ложом Аустрије. Међу преосталим члановима долази до размимоилажења и неслагања. Годишња скупштина је одложена и прекинути су сви радови. Марта 1993. године, 11 чланова Велике ложе Југославије, окупља се у Риминију (Италија) где одржавају "трећу Изборну скупштину" на којој доносе одлуку о оснивању Регуларне велике ложе "Југославија" и бирају Великог мајстора и Велике официре. Велики мајстор, Велике ложе ЈугославијеЗоран Ненезић негира оснивање Регуларне велике ложе "Југославија", па са преосталим бројем истомишљеника, међу којима су и предратни масони, наставља слободнозидарски рад у оквиру Велике ложе Југославија.

Убрзо је уследио и расплет кризе слободног зидарства у Србији. Бар је тако требало да буде јер је 30. октобра 1993. године, Сенат Уједињене велике ложе Немачке, која је и унела Светлост пробуђеној Великој ложи Југославије, на својој седници одржаној у Дрездену (Немачка), повукла признање Великој ложи Југославије и накнадно признала Регуларну Велику ложу "Југославија". Поред ове чињенице, око признавања, односно непризнавања, многе ложе су накнадно признале регуларну Велику ложу "Југославија", а многе то и нису међу којима као најјача јесте и Велика ложа Онтарија (најјача Велика ложа Канаде) која је остала доследна у признавању Велике ложе Југославије.

Иако је Регуларна Велика ложа "Југославија" и формално призната од скоро свих регуларних великих ложа за једину суверену, независну и врховну масонску власт на територији тадашње Савезне Републике Југославије, Великој ложи Југославије, којој су припадали и предратни масони, њих седморица, доживели су поновно успостављање масонске традиције 1990. године, од којих нико није прешао у Регуларну Велику ложу "Југославија", нити у Велику националну ложу Југославије, већ су остали до краја у Великој ложи Југославије, дакле њима није сметало да наставе свој рад, примајући нове чланове у свој савез. Оваква ситуација је потрајала до 1997. године, када поново долази до подела међу српским масонима у оквиру Велике ложе Југославија. После прекида редовне Изборне скупштине, група масона одваја се од Велике ложе Југославије и супротно масонским принципима и критеријумима, оснива Велику националну ложу Југославије.

Велики потрес на масонској сцени у нас догодио се почетком 2003. године, када је преко 100 масона, на челу са тадашњим Великим мајстором и скоро свим Великим официрима, челницима тадашње Велике националне ложе Југославија, одлучило да напусти Велику националну ложу Југославија и прикључи се Регуларној Великој ложи "Југославија" што је и учињено, крајем исте године.

За разлику од великих ложа у окружењу, масони у Србији почели су да збијају редове и јачају. Своју енергију и принципе усмерили су ка стварању масонског тела које ће објединити све масоне у Србији под једну капу, како би се ситуација у нас коначно искристалисала. У том смислу, као гром из ведра неба, уследио је нов потрес који има за циљ уједињење свих масона. Јуна месеца 2006.године, након распада државне заједнице Србије и Црне Горе, уследило је формирање масонског тела које има за циљ уједињење. Формирана је Велика Уједињена Ложа Србије, скраћено ВУЛС. ВУЛС је настао договором о уједињењу Велике ложе Југославије (око 100 чланова) и РВЛС регуларна Велика ложа Србије (која је имала ванредну скупштину 21.05.2006.године и избацила нерегуларно изабраног Великог мајстора) којој је приступило више од 100 браће из Регуларне Велике ложе Србије, и готово регуларизацијом више од 120 браће из Велике националне ложе СЦГ. Овим чином уједињења, јасно је послата порука превазилажењу свих проблема и разлика које су постојале. До краја 2006. године ВУЛС-у је приступило више од 300 чланова Регуларне Велике ложе Србије.

Поред Регуларне велике ложе Србије, на простору државе Србије делује и поменута Велика национална ложа Србије, Велика уједињена ложа Србије, као и две ложе које раде под заштитом Великог оријента Француске (ложа Зора од 1992. и ложа Верност од 2002. године, обе са седиштем у Београду).
 
Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
36%Ravna Massoneria

Dakle tajna je bila otkriti znak Vremena.A nakaradno je ozna čene sa tri ššestice!
Dakle zamka je bila Poslaniku Što je Zlo takao izopačeno namješteno, tako da Poslanik a usklađen sa unutrašnjim istinskim mjerama, ni ne pomišlja da iza prividnih nekakvih šš6666-ca.a; stoji zapravo uzimanje njegove svete krvi, a da bi se ona prinijela Lažžnom Poslaniku a ono tamo ništa drugo doo Krvoloku ove svete Duše što još Gori među nama!
Thanks for Your Atancione!
 
Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Prva tajna masonstva je, ja ću je sada kodirati kodom tako da neupućeni neće moći ući u ovu tajnu a ni u drugu, dakle to je Staklo, druga tajna je Mast, uz pomoć ove dve alatke mason izvodi delo. Delo je kada on skine Kulisu. Vi opet ne znate o čemu se radi. Ipak neki mogu da nazru put. A mnogi su već van kulise i žive po uzvišenom zakonu u kojem se vrednote života i te kako poštuju i njeguju a odgovornost prema sebi i svojoj zadaći ovdje je izražena optimalno. Sve se na kraju ipak vrednuje delima. Eto Jurivaka ljubomoran sam na svoje Znanje ali nisam škrti, bolno je ali ako ćemo dozvoliti da nas zaista razdjele onda nećemo prijeći zadatu nam distancu.
Thanks for Your Atancione!
 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Jednom je neko napisao pismo masonu

Dragi Brate, čini po svojoj Volji!

Masonerija je imala nemali uticaj i značaj u prethodnim vekovima, prvenstveno u borbi protiv uticaja crkve i njenog mračnjaštva i njezin blagotvorni značaj u udaranju temelja na kojima počiva savremeni svet je nemerljiv.
Za to kapa dole, ali od stare slave se ne može živeti.
Vremena se menjaju...

'Poništeni su svi rituali, svi ogledi, sve reči i svi znakovi. Ra-Hoor-Khuit je zauzeo svoje sedište na Istoku za Ekvinocije Bogova' (Liber AL vel Legis I, 49)
'Gledajte! Rituali starog doba su crni. ' (Liber AL vel Legis II, 5)
'Reč zakona je Telema.' (Liber AL vel Legis I, 39)

Novi Eon je nastupio. Eon Čuda provukao se na vrhovima prstiju i poljubio Svet.
Nebeska zajednica je u procesu samootkrivanja.
Imaju li masoni uši da čuju i oči da vide?
Braća po visku i šestaru su pripremila put Krunisanom i Osvajajućem Detetu, ali ga nisu prepoznali u svojoj samodovoljnosti.
Bili su prezauzeti kićenjem i šepurenjem u lentama i keceljama.
U svom samozadovoljstvu ostali su zatvoreni za Promenu, a to je odlika Crne Braće
Zaista ce slobodnim zidarima biti teže da udju u Grad Piramida negoli kamili da prođe kroz iglene uši.
Ideali masonerije su zamagljeni. Masonske lože spavaju dubokim ozirijanskim snom.


Ti svakako znaš da su Ivu Andrića, srpskog nobelovca, masoni najurili iz lože svojevremno zbog stupanja u seksualne kontakte sa suprugom jednog brata masona.
A za njega je to bilo "kao pljusak u proleće".

"Ljudsko Meso ne sme biti ničija svojina. Svaki Muškarac i svaka Žena imaju Neotuđivo Pravo da svoje Telo daju bilo kome drugom. Ostvarenje ovog prava ne sme se kažnjavati ni po zakonu, ni po običajima. To se ne sme kažnjavati ni uskraćivanjem ni gubitkom slobode, niti uskraćivanjem prava, bogatstva ili socijalnog poštovanja. Ovu Slobodu treba svi da poštuju, gledajući u noj Pravo telesne Volje. Zbog svega ovoga, ti ćeš ograničiti ili kazniti svakoga onoga ko nastoji ograničiti ovu Slobodu zbog profita, želje ili ideala. Svaki Muškarac i svaka Žena imaju puno pravo da daruju ili da uskrate bilo kome svoje Telo, u skladu sa onim što im iznutra govori Istinska Volja. Kada ovo postane običaj, postepeno će nestajati pred Licem neizrecive Slave Istinske Volje zli duhovi Ljubavi. Ima ih puno i oni se neprimetnim putem šire i dovode do poremećaja tela i uma." - Alister Krouli, Knjiga Ludosti i Mudrosti
"Zakoni protiv preljube zasnivaju se na ideji da je žena stoka, pa otuda voditi ljubav sa udatom ženom znači lišiti muža njenih usluga. To je najotvoreniji i najgrublji izraz ropskog položaja. Za nas, svaka žena je zvezda. Ona stoga ima apsolutno pravo da putuje svojom vlastitom orbitom." - Alister Krouli, Komentar na Knjigu Zakona


Ti svakako znaš da su toliki redovi, pokreti i organizacije otvorili svoja svetilišta za žene i pozvali ih da učestvuju u najvišim misterijama, proslavljajući Novi Eon.
Masonerija nije, ona je zatvorena za žene, u najvećoj meri.
To je Krst bez Ruže.

"Mi telemiti kažemo da je 'svaki muškarac i svaka žena zvezda'. Mi ne zaluđujemo i ne laskamo ženama, mi ih ne podcenjujemo i ne zlostavljamo. Za nas žena je samosvojna, apsolutna, originalna, nezavisna, slobodna, samoopravdavajuća, tačno onoliko koliko i muškarac.
Mi ne osujećujemo njeno kretanje, nje Boginje!
Mi ne polažemo neko pravo na njenu volju, ne odvraćamo njen razvojni put, da bi vladali njenim željama, ili pak određivali njenu sudbinu. Ona je svoj jedini sudija, mi ne tražimo ništa više nego da joj ponudimo našu snagu, jer njena urođena slabost vreba silu. Štaviše, treba isuviše žara da bi se štitilo njeno slobodno kretanje, jer ona svojim samopouzdanjem najbolje zna kako da pobedi i izbori se za svoj napredak!
Mi je ne želimo kao robinju, mi je želimo slobodnu i kraljevsku, bilo da, noću, njena ljubav bije bitku sa smrću našim rukama, bilo danju, kada njena odanost jaše uz nas u borbi života.
'Neka preda me stane žena opasana mačem!'
'U njoj je sva moć data.'
Tako kaže ova naša Knjiga Zakona.
Mi poštujemo ženu u cistoti njene sopstvene prirode, mi ne uzurpiramo pravo da je kritikujemo. Mi joj želimo dobrodošlicu kao našoj saveznici, zovemo je da dođe slobodno u naš logor, blistava, opasana mačem. Dobrodošla, ti ženo, pozdravljamo te, kao zvezda koja viče zvezdi! Dobrodošla na lumpovanje i veselje! Dobrodošla u borbu i na gozbu! Dobrodošla na bdenje i pobedu! Dobrodošla u rat sa svim svojim ranama! Dobrodošla u strast i grohotan smeh! Dobrodošla u mir sa svojim svečanim paradama! Dobrodošla za trpezom i u krevetu! Dobrodošla na fanfare i trijumf, dobrodošla na naricanje i smrt! (...)
Knjiga Zakona je povelja žene.(...)
Ali sada ja, Zver, želim da izgovorim sledeću reč - nisi ti samo žena, zakleta cilju koji nije tvoj sopstveni, ti si sama zvezda, i u sebi ti si cilj za sebe. Nisi ti samo majka ljudi, ili ***** njihova, robinja njihovim potrebama za životom i ljubavi, ne učestvujući u njihovoj svetlosti i slobodi; štaviše, ti si i majka i ***** u ime tvog vlastitog zadovoljstva; reč koju kazujem muškarcu kazujem jednako i tebi - čini po svojoj volji i to treba da bude sav Zakon!" - Alister Krouli, Komentar na Knjigu Zakona

"U svakom manastiru Teleme svaka žena je dobrodošla, tamo je ona slobodna da čini svoju volju, i časno ostaje u tom činjenju." - Alister Krouli, Komentar na Knjigu Zakona


Ti svakako znaš da masonerija počiva na travestiji svojevrsnog ekumenizma među staroeonskim religijama, dajući time infuziju zamirućem semitskom, a pre svega judeo-hrišćanskom moralu.

"Ja sam u tajnoj četvorostrukoj reči, huljenja protiv svih bogova ljudi.
Prokunite ih! Prokunite ih! Prokunite ih!
Svojom Sokolokvom glavom kljujem Isusove oči dok on visi na krstu.
Uadram svojim krilima lice Muhamedovo i oslepljujem ga.
Svojim kandžama kidam meso Idijca i Budiste, Mongolca i Dina.
Bahlasti! Ompheda! Pljujem na vaše ogavne vere."
(Liber AL vel Legis, III, 49-54)


Dragi Brate, govorim Ti ni po babu ni po stričevima, već po Pravdi Boga Istinoga.
Popu - pop, bobu - bob.
Masonerija je u duhovnom smislu kao dinosaurus na Menhetnu. Ona služi prevashodno mundanim centrima moći, ekonomskoj i delimično političkoj eliti (političkoj u najširem smislu) kao deo slagalice u mozaiku koji se zove socijalni inžinjering novog svetskog poretka.
Postala je okupljalište modernim farisejima i sadukejima, duhovnim hijenama i lešinarima, koji čerupajuci slavu nekada velikog reda, ostvaruju sitnosopstveničke interese.
Ali, kakva je korist ako i ceo svet zadobiju, a dušu izgube?

Pošten je i čist stav Tifonijanskog O.T.O.-a, ili si telemita, ili nisi.
Oni, kao što znaš, smatraju kako pripadnost staroeonskim strukturama, uključiv i masoneriju, kruni telemitsku legitimaciju svakoga od nas i zatvara vrata tog reda.
Ne može se služiti i bogu i mamonu.
To je stanovište koje mi leži na srcu, stoga ne hajem mnogo što ću se ovim pismom zameriti mnogim moćnim ljudima.
To je njihova krivnja, oni su se zamerili Krunisanom i Osvajajućem Detetu, a ja drugih gospodara nemam.
Dopusti, dragi Brate, da se sasvim kratko i krajnje načelno osvrnem na još neke pojave koje se bestidnom propagandom određenih interesnih krugova volšebno prepliću sa masonskim zamešateljstvom.

Ako pogledaš dekadentne ostatke nekada vladajućih dinastija Evrope, bez obzira da li su ostali da parazitiraju na tronu ili kuju planove da se vrate na državne jasle, bizarno se pretstavljajući kao nekakva retro-avangarda, možeš mirne duše zaključiti kako su to sve, gotovo bez izuzetka, degenerici i mediokriteti.
Oni pretstavljaju pravu blasfemiju pojma elite.
Društvo koje okupljaju oko sebe su konzervativci i ultra-desničari sa jedne strane (sve neki velje ilći!), i demo(n)-hrišcani i kler sa druge.
Celokupna slobodoljubiva istorija je istorija pokušaja da se takvi razvlaste ili da im se barem ograniči vlast, stoga je apsurdni anahronizam zalagati se za "povratak otpisanih".

Duh Novog Eona, njegov bon-ton je u stvarnju klime u kojoj bi svaki muškarac i svaka žena mogli nesmetano živeti kako im Volja, u skladu sa liberozovskom poveljom.
Delatna Telema je uspostavljanje opšteg društvenog ambijenta u kojem će avantura samotkrivanja i izražavanja prave prirode svakog ljudskog bića biti lak posao.
U krajnjoj instanci, sasvim je irelevantno da li je takvo društvo monarhija ili republika, te su pretenzije bilo koje grupe ili pojedinaca da dođu do veće društvene moći, same po sebi beznačajne.

Dragi Brate, ako želimo da govorimo o autentičnoj eliti, o aristokratiji Duha i Slobode, onda moramo govoriti o onima koji su transcendirali život, koji su prevazišli matricu sveta, da se gnostički izrazim u duhu popularnog i nimalo naivnog filma.
Govorim o onima koji poseduju Razumevanje prirode svih vrsta pojava.
O tome govori deseti stih prvog poglavlja Liber AL vel Legisa, a bolje ga određuje dvdeset i treći stih istog poglavlja, a to se svakako ne nasleđuje.

U Ljubavi pod Voljom,
Fr. Tritemivs


Zanimljivo......
 
Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Da odmah nadodam. Dakle istinski mason mora biti u potpunoj podređenosti u odnosu prema majci koja ga uslovljavajući Posjeduje. On će za ovu ograničenost svoje slobode i rasta a da bi sve bilo fer od majke dobivati nagrade. Na taj će način majka posredno oduzeti buduća uzdanja i nadanja oca a opet da bi se i njega dovelo u uslovan položaj. Otac će misliti da je u pitanju geška prirode i ovu pilulu progutati. Dakle ako je istinski učenik a ovo jeste onaj pravi i prvi ispit mora sada u potpunosti eliminisati emotivnu unutrašnju strukturu koju je majka u njemu uzgojila još pri prvom zagrljaju. To zahtjeva cjelokupni angažman. Nakon ovoga postignuća ličnost otvoreno hrli sama sebi i sloboda svih nagona je u potpunoj suglasnosti sa slobodom izbora te onaj koji je do juče bio iskorištavan i manipulisan postaje kreatorom stvarnosti oko sebe. Eto ja vas ovom prilikom i pozdravljam i naravno radujem se da imam Sestru više. Vama uvijek Služim. Brat
 
Učlanjen(a)
03.12.2011
Poruka
41
Masonerija je tajno društvo podeljeno na 33 stepena čiji je zadatak da obuhvati vrhove društva i poveže ih u bratski lanac koje drže neke nevidljive ruke.Te nevidljive ruke su Jevrejske ruke.Za to postoji mnoštvo činjenica,pa ću malo kasnije o tome.Masonerija obuhvata najveće izdajnike jednog naroda.Na primer,to su nekada bili:Vudroa Vilson (bivši Američki predsednik,jevrejski sluga),Buš stariji (jevrejski sluga),potom njegov sin Buš mladji (u njegovoj administraciji je bilo najvise Jevreja),Đorđe Vajfert,Tito (jevrejski sluga)...Danas su to Ričard Holbruk,Wolt Dizni (Jevrejin),Stiven Spilberg (Jevrejin i Srbomrzac),Vudi Alen (Jevrejski perverznjak)...Ova lista moze ići u nedogled.Šta sami Jevreji kazu za masoneriju,vidite iz sledećeg.Jewish Tribune,list iz Amerike piše:"Masonerija se zasniva na Judaizmu.Eliminišite Judejska učenja iz masonskih rituala i šta će od nje da ostane?".Jevrejska enciklopedija,kapitalna Jevrejska knjiga u kojoj piše:"Tehnički jezik,simbolika i rituali masonerije su prepuni Jevrejskih ideja i termina".B"nai B"irt je masonerija isključivo rezervisana za Jevreje i svi njihovi članovi su Jevreji,sedište u Izraelu.To je jedina,kako da kazem,jednonacionalna loža (znamo da su masonske loze širom sveta "multietničke").Treba imati u vidu da mnoge knjige o masonima pišu sami masoni,pritom prikrivajući njihovo pravo delovanje.Istina je da su masoni vladari iz senke,što je potvrdio onaj glavni iz lože Srbije pre neki dan na televiziji tako što je rekao da masoni spajaju mnoge političare sa drugim političarima iz sveta.Čak je i sam priznao da ima i medju našim političarima masona.Jevreji i njihove sluge masoni,mogu otvoreno reći,stvaraju novi svetski poredak.Filmska industrija (proterajte iz Holivuda Jevreje,masone i perverznjake,dobićete mrtav grad),bankarstvo,ekonomija i zapamtite,CEPANJE DRŽAVA su njihova "umeća".Imaju svoj sud u Hagu,NATO kao svoju vojsku i mozak EVRROPSKU UNIJU.Vreme je za istinu iako koga god pitate,nije preporučljivo motati se oko teme masonerije.Zašto da nekažemo istinu?Verujem da kada bi razbili masone,svet bi lakše disao.Čak šta više,SIGURAN SAM U TO.
 
Učlanjen(a)
03.12.2011
Poruka
41
U redu,opomenut sam da su potrebni izvori mojih tvrdnji.E sad,ovde su činjence iz mnogih knjiga,biltena,pa i iz samih Jevrejskih knjiga.Da bi još upotpunili sliku o masoneriji i čije su to sluge,potrebno je ukucati na internetu (brzo se nalazi):"Judeo Američko zlo" (bilten Srpskog fronta),"Čudnije od fantazije" (neoborive i dobro dokazane činjenice ko su masoni i KO JE ZAPRAVO IZAZVAO TRAGEDIJU 11. SEPTEMBRA).Dalje,spisak masona i Jevreja dgovornih za bombardovanje i cepanje Jugoslavije se moze naći na www.srpskifront.com.Na ju tjubu kucati HOW NATION DIE (Srpski prevod),uostalom izaciće posle tog klipa još koji o masonima.Bićete iznenadjeni sta oni zapravo rade ovom svetu.Uostalom,preporučujem sajt Osnovna za puno više znanja o njima i ujedno o tome kako negovati ljubav prema svojoj naciji i narodu.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
U redu,opomenut sam da su potrebni izvori mojih tvrdnji.E sad,ovde su činjence iz mnogih knjiga,biltena,pa i iz samih Jevrejskih knjiga.Da bi još upotpunili sliku o masoneriji i čije su to sluge,potrebno je ukucati na internetu (brzo se nalazi):"Judeo Američko zlo" (bilten Srpskog fronta),"Čudnije od fantazije" (neoborive i dobro dokazane činjenice ko su masoni i KO JE ZAPRAVO IZAZVAO TRAGEDIJU 11. SEPTEMBRA).Dalje,spisak masona i Jevreja dgovornih za bombardovanje i cepanje Jugoslavije se moze naći na www.srpskifront.com.Na ju tjubu kucati HOW NATION DIE (Srpski prevod),uostalom izaciće posle tog klipa još koji o masonima.Bićete iznenadjeni sta oni zapravo rade ovom svetu.Uostalom,preporučujem sajt Osnovna za puno više znanja o njima i ujedno o tome kako negovati ljubav prema svojoj naciji i narodu.
Nisi opomenut zbog tvrdnji u svome prvom postu, nego zbog doslovno prepisanih račenica (bilo iz knjiga bilo sa drurgih sajtova), bez navođenja njihovog izvora ili pravog autora. To nije baš etički prihvatljivo, s jedne, a s druge strane, to je i povreda autorskih prava, što nije dozvoljeno Pravilnikom foruma.
 
Top