- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Sama rec Preobrazenje?,jel ti nesto znaci? sta ona predstavlja za tebe?
Upravo se tu radi o telu..samo telo može da se preobrazi...znači jeste u pitnju čin stvaran čin.
Enoh je uzet da ne vidi smrti, tako sto ga je Bog uspavao smrtnim snom da se ne muci prepotopnim grozotama.
A gde to piše moj Zaokret? Enoh je uzet da ne bude mrtav a ne da bude.
Ilija jeste uzet u Bozjim kolima ,ali nije odnesen na nebo ,vec na drugo mesto na zemlji,zar nisi to procitao?
Ne piše da je umro...nigde. Da li si primetio da za svakog velikog proroka, linost u Bibliji uvek stoji i taj podatak da je umro. Uvek za svakog bez izuzetka. Za Iliju to ne piše(dakle smrt na zemlji). Da li ti to govori nešto za Iliju da je drugačije?
Tako da njih nema medju 144000 koji se formiraju nakon Isusove smrti jer je Isus prvenac iz mrtvih na nebo.
Mislim da 144000 nema veze sa ovim. Može neko biti i vaskrsnut a da ne bude u 144000 mada...mada još ne znamo ovo detaljno šta će biti. Može biti da vaskrsli pravedni poune taj broj...ili da im se prododa Ilija i Enoh..ne znamo..mada ne verujem za Iliju i Enoha (jer su oni uzeti sa Gospodom i što bi dolazili na zemlju ponovo ali dobro to ne znamo za sada) više mislim da bi to bili vaskrsli mrtvi pravednici koji će ustati i biti sa 144000. Ali to je druga tema.
Nego zašto smatraš da Bog nije mogao uzeti nekog sa zemlje u toku ovih 6000 godina ljudi na zemlji od milijarde i milijarde ljudi? Zašto ne?