Znam da nece zato sto sam i ja tako ranije pozivao i nisu se odazvali, niko nazalost..
Dobro Mire, jesam li ja nešto pogrešno napisao? Pojasnio sam zašto ne adventiste ne mogu zvati braćom. Razumem da bi ti hteo, želeo, Hrišćansko pomirenje, ali neke stvari se moraju iskreno reći. Kako mogu bratom zvati nekoga kome sam ja otpadnik, kome je vera koji ispovedam sablazan,. otpad i meta poruga i pljuvanja? Kako mogu zvati bratom nekoga ko se nalazi uvređenim ako se islam pomene u negaivnom kointekstu, dok istovremeno za Hrišćane nema ni reči utehe ni reči opravdanja, koga nme vređa to što Hrišćane kolju, ubijaju, ali ga vređa istina o islamu i muhamedu?
Marko se možda ne seća kako je moje reagovanje počelo i na šta sam odreagovao, na šta reagujem. Tražili su rat, rat su i dobili. Jer, sve je počelo onog trenutka kada se jasno, podebljano, boldovona, kako god hoćeš, videlo da njima, adventistima, ovde na forumu, a takvi su i van foruma veruj mi, videlo da im nije stalo do Hrišćanstva, nego do nametanja svoje doktrine, čak i vređanjem, ponižavanjem, za šta su svi kao jedan kokodakali da za to imaju Biblijske "dokaze". Kada su me skoro unisono, jednoglasno optužili da Hulim jer sam rekao da obnova jedinstva Hrišćanstva na Sola Scriptura nije po Bogu, nego po sotoni. Onda sledi ućutkavanje i napadi jer za neprijatelja Hrišćanstva, za antihrista nikako ne smeš reći da je to Islam, nego je to po njima papa i Crkva kojoj pripadam. Tražiš da braćom zovem one koji veru koju sam primio i koju ispovedam nazivaju Kurvom Vavilonskom? Kojima je preče da guraju "dokaze" o svojoj doktrini nego da braćom smatraju one koji pod noževima islamskih pacova živote gube zbog vere u Hrista Boga? Da bratom zovem onoga kome su islamski pacovi "bolji Hrišćani od Hrišćana"?
Žele poštovanje? Žele normalnu diskiusiju? Neka se ne bave razbijanjem Božijeg nametanjem lažnog učenja, neka ne evangeliziraju one koji evanđelje primiše, neka se ne grade "pravednima", pa će onda možda i dobiti poštovanje. Za bratstvo će ipak morati da ispovedaju Nikejsko Carigradsko vjeruju, da se odreknu učenja već mirijadama puta pomenute, milostivog gledanja na islam i mnogih drugih stvari koje stoje između nas. Posebno toga da koriste svaku priliku da nameću sebe kao put ka Bogu, i širenje razdora.
Žao mi je Mire, ali ne mogu. Sve što činim, činim kao odgovor na njihovo ponašanje.