VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ellen Whit:"Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji. Anđeo reče: "Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam posljednjih zala, a neki će biti živi i ostati na a Zemlji da bi bili preobraženi prilikom Kristovog dolaska." (Svjedočanstva za Crkvu, Prilagođavanje svijetu, str. 123. a u orginalu 131.)
Laki tisi Adventista , onda sigurno znaš daje to bilo na konferenciji 1856. sigurno isto znaš da danas više nitko sa te konferencije nije među živima bar 80 godina, a niti se desilo sedam zla, niti je Krist došao. Sadćeš opet izjaviti da varamo mi ,i da lažemo , ja netvrdim da vi niste iskreni vjernici u Krista ,i daste lažovi , ali ovo sto je Ellen Whit pisala ne samo da je u suprotnosti sa Biblijom nego i sa samom sobom
Žao mi je.
Ovo se tiče onoga što je Bog otkrio svom narodu i kako ga je vodio.
Naime, Hristos je trebao da dođe još 1890 godine, ali je predhodno dao Adventistima misiju da objave jevanđelje svetu.
Pošto oni to nisu obavili, Ellen White je nakon ovog perioda napisala.
Pošto Božji narod nije obavio zadatak koji mu je bio poveren, sada će morati da luta pustinjom ovoga sveta kao Izrailj četrdeset godina.
Dakle, ništa nije u suprotnosti sa biblijom, jer Hristov dolazak će se dogoditi kad tad, i on vodi svoj narod i daje mu otkrivenja ui vezi toga.
Ko ima nešto protiv toga, to je njegova lična stvar.
Žao mi je i ovoga puta, jer su obe tvoje tvrdnje Antonija oborene.