Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Dakle, Subjektivno i Bozje nemaju nikakve veze jedno sa drugim i u sustoj su suprotnosti, nasta upucuje i rec Bozja:
Tvoj citat sam ispustila jer nema veze s ovim što želiš dokazati. To je karakteristično za adventiste da gomilaju citate kako bi potkrijepili svoje misli, makar ti isti citati govore nešto drugo. To je manipulacija.
Kontradiktoran si. Predbacuješ Slapu zbog njegovog subjektivnog mišljenja, a pozivaš se na svoje. K tome, vjeruješ i da si prorok...i to ne bilo kakav, nego baš Ilija. To je ne samo subjektivno mišljenje nego i osjećanje, jednako onome kao kad bih ja tvrdila da sam Miss svijeta, a netko drugi vjerovao da je Napoleon.
To je problem svih vas slobodnjaka koji vjeruju da su isključivi kanali Duha Svetoga bez da se zapitaju koji je to duh na djelu. Vidiš, o razlikovanju duhova je fantastično pisao sv. Ignacije, sv. Tereza, Ivan od Križa i drugi. I među pravoslavcima ima dobrih autora, ali, to tebi/vama ništa ne znači, jer za Crkvu ne želite ni čuti, pa ste prepušteni sami sebi i svojim subjektivnim doživljajima u kojima ima mnogo mašte. Razumijem da vam je izvor nadahnuća Ellen White, jer bez nje ne biste ni postojali.
Božji naum i subjektivnost su u vezi, itekako, ali samo onda kad subjektivni doživljaj ili mstičko iskustvo nekog pojedinca potvrdi Crkva. CRKVA! I to ne bilo koja, nego ona Kristova koju Duh Sveti već 20 stoljeća vodi i čuva od zabluda.
Još nešto, da si ti prorok, onda bi mi to znali. Bog bi nam objavio. Jer Bog može udijeliti svoje darove nekom pojedincu, ali ne zato da bi se pravio važan nego na izgradnju Crkve.
A dok ti/vi hodate naokolo s kalkulatorom u ruci, vi ste samo trgovci, ništa drugo.