Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Dakle, Subjektivno i Bozje nemaju nikakve veze jedno sa drugim i u sustoj su suprotnosti, nasta upucuje i rec Bozja:

Tvoj citat sam ispustila jer nema veze s ovim što želiš dokazati. To je karakteristično za adventiste da gomilaju citate kako bi potkrijepili svoje misli, makar ti isti citati govore nešto drugo. To je manipulacija.
Kontradiktoran si. Predbacuješ Slapu zbog njegovog subjektivnog mišljenja, a pozivaš se na svoje. K tome, vjeruješ i da si prorok...i to ne bilo kakav, nego baš Ilija. :beee: To je ne samo subjektivno mišljenje nego i osjećanje, jednako onome kao kad bih ja tvrdila da sam Miss svijeta, a netko drugi vjerovao da je Napoleon.

To je problem svih vas slobodnjaka koji vjeruju da su isključivi kanali Duha Svetoga bez da se zapitaju koji je to duh na djelu. Vidiš, o razlikovanju duhova je fantastično pisao sv. Ignacije, sv. Tereza, Ivan od Križa i drugi. I među pravoslavcima ima dobrih autora, ali, to tebi/vama ništa ne znači, jer za Crkvu ne želite ni čuti, pa ste prepušteni sami sebi i svojim subjektivnim doživljajima u kojima ima mnogo mašte. Razumijem da vam je izvor nadahnuća Ellen White, jer bez nje ne biste ni postojali.

Božji naum i subjektivnost su u vezi, itekako, ali samo onda kad subjektivni doživljaj ili mstičko iskustvo nekog pojedinca potvrdi Crkva. CRKVA! I to ne bilo koja, nego ona Kristova koju Duh Sveti već 20 stoljeća vodi i čuva od zabluda.

Još nešto, da si ti prorok, onda bi mi to znali. Bog bi nam objavio. Jer Bog može udijeliti svoje darove nekom pojedincu, ali ne zato da bi se pravio važan nego na izgradnju Crkve.

A dok ti/vi hodate naokolo s kalkulatorom u ruci, vi ste samo trgovci, ništa drugo.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
"Eto, kazah vam unaprijed! Zato, reknu li vam: 'Eno ga u pustinji!' – nemojte izlaziti! 'Eno ga u tajnim odajama!' – nemojte vjerovati. Jer će dolazak Sina Čovječjega biti sličan munji što sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada." (Matej 24,25-27)

Kristov drugi dolazak, sviće da vide , a ne daje Bog ,nagovjestijo dolazak po nekom Milleru i Jeleni , ili po nekim vračevima i vračarama , dakle, neće biti neki potajni događaj. Stoga nas Isus upozorava da nas ne zavede nitko tko tvrdi da će Isus doći u tajnosti za samo neke izabranike. Dakle kome vjerovat ,Kristu , ili nekim koji nešto obećavaju pa onda ništa se ne dogodi , osim što oni svoje džepove napune .

"Što se tiče onog dana i časa, o tome nitko ništa ne zna; ni anđeli nebeski, ni Sin, već jedino Otac. Zato i vi budite pripravni, jer će Sin Čuvječji doći u čas kad se ne nadate." (Matej 24,36.44)

Dakle ljepo piše ,nikad niko neće znati ,ili će biti objavljen, Kristov drugi dolazak . Štoje jako bitno svi će ljudi čuti i vidjeti slavan Kristov povratak , a ne samo tobož odabrani , ili daje nekom rekao kadće doći

Jabi to ovako zaključila: Kkist koji je umro za nas obećao je , opet ćuse vratiti , i svi oni koji vjeruju Isusu , on sa svojim drugim dolaskom , donet će spasenje.
Kada se na nebesima , na oblacima pojavi naš Bog, naš Spasitelj , nestat će svega onog strašnog što su si ljudi međusobno činili, svako zlo će biti samo prošlost , asvi ljudi ovog planeta će klicati . Gle on me gleda. On zna tko sam. Dolazi po mene. Sviće ljudi hrliti Sinu Čovječem. Svi će sa nepisivom radošću klicati,ovo je moj Bog. Dolazi za mene, dolazi za nas.
Krist nikad nikom nije objavijo nikom ni u snu ni u javi kad će doći , kamoli nekoj Jeleni, ili nekom drugom .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neko izgleda ovde debelo ne poznaje rec Bozju i njen kontekst.

Kada biblija ne bi uppucivala da se proucavaju vremenska prorocanstva - TADA bi Bog bio kontradiktoran ilazov, jer on je upravo dao vremenska prorocanstva da bi se ona proucavala.
Danilo je to znao i zato je sam proucavao ova prorocanstva i racunao ih u skladu sa pismom.

"Прве године његова царовања ја Данило разумјех из књига број година, које бјеше рекао Господ Јеремији пророку да ће се навршити развалинама Јерусалимским, седамдесет година.
И окретох лице своје ка Господу Богу тражећи га молитвом и молбама с постом и с костријети и пепелом" ( Danilo 9. 2 - 3 )

Takodje, Bog kaze Danilu u odnosu na ova vremenska prorocanstva sledece:

"A ti Danilo zatvori ove reči i zapečati ovu knjigu do poslednjeg vremena; mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti.
Tada pogledah ja, Danilo, i gle, stajahu druga dvojica, jedan s ove strane na bregu reke, a drugi s one strane na bregu reke.
I jedan reče čoveku obučenom u platno, koji stajaše nad vodom u reci: Kad će biti kraj tim čudesima?
I čuh čoveka obučenog u platno, koji stajaše nad vodom u reci, i podiže desnicu svoju i levicu svoju k nebu, i zakle se Onim koji živi uvek da će se sve ovo ispuniti po vremenu, po vremenima i po po vremena, i kad se svrši rasap sile svetog naroda" ( Danilo 12. 4 - 7 )

Dakle, sam Bog upucuje na proucavanje vremenskih prorocanstava u poslednjem vremenu.

Ti sudeci drugima - sudis samome Bogu, a to je stvar izmedju tebe i njega i moraces to daresis dokraja vremena posletka.

Sto se tice izjava Ellen White dane treba odredjivati vreme Hristovog dolaska - ti si te izjave po pravilu izvadio iz konteksta, jer ona tu govori o samoinicijativnim subjektivnim teznjama coveka da nezavisno od Bozje volje racuna i odredjuje vreme Hristovog dolaska, a ne da ne treba proucavati vremenska prorocanstva kao sto biblija na to upucuje.

Miler je proucavao vremensko prorocanstvo 8 i 9 poglavlja knjige proroka Danila koje govori o ociscenju nebeske Svetinje, a to sto gau startu nije razumeo vec sam objasnio u prethodnom komentaru.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
tema je zvijer iz knjige otkrivenje
a ta zvijer je bila i ostala rimokatolička crkva
jer
je od samog postanka progonila i ubijala prave kršćane
njezina povijest postanka baš kao i potpuna propast jasno je opisana u apokalipsi
Bog ništa nije sakrio nego nam je objavio prije 2000.g.

kada apostol Pavao piše u drugoj poslanici Solunjanima:
jer se već stvara "tajna bezakonja", možemo reći stvara se rimokatolicizam

tajna bezakonja je bila u tome, što je rimokatolička crkva falsificirala Božji Zakon 10.zapovijedi
zatim
promijenila podjelu dana od ponoći do ponoći
a nakon toga je uvela u nazovikršćanstvo svoje ostale idolopokloničke običaje i bogoslužje

zvijer je zato jer je uvijek radila protiv Boga, Krista i kršćanstva
kako u onom vremenu, tako to radi i danas
samo su danas 1000x lukaviji i perfidniji
ali ni to im neće pomoći da ostvare svoj dalekosežni cilj

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neko izgleda ovde debelo ne poznaje rec Bozju i njen kontekst.

Kada biblija ne bi uppucivala da se proucavaju vremenska prorocanstva - TADA bi Bog bio kontradiktoran ilazov, jer on je upravo dao vremenska prorocanstva da bi se ona proucavala.

Još jednom te pitam. Je li Millerovo računanje datuma Isusova dolaska na Zemlju bilo djelo sotone, kako deklariraju Adventisti sedmog dana 70 godina kasnije, ili je to bilo slavno ispoljavanje sile Božјe kako tvrdi Ellen White. Ne može biti i jedno i drugo, zar Bog i sotona udruženim snagama spašavaju čovjeka?

Sto se tice izjava Ellen White dane treba odredjivati vreme Hristovog dolaska - ti si te izjave po pravilu izvadio iz konteksta, jer ona tu govori o samoinicijativnim subjektivnim teznjama coveka da nezavisno od Bozje volje racuna i odredjuje vreme Hristovog dolaska, a ne da ne treba proucavati vremenska prorocanstva kao sto biblija na to upucuje.

Ono što sam ja citirao, gdje se kaže da je računanje datuma Isusova dolaska zapravo sotonsko djelo, nisu uopće riječi Ellen White. Eto, čak ni to ne znaš, Bog ti nešto prestao došaptavati.

Miler je proucavao vremensko prorocanstvo 8 i 9 poglavlja knjige proroka Danila koje govori o ociscenju nebeske Svetinje, a to sto gau startu nije razumeo vec sam objasnio u prethodnom komentaru.

Ništa ti nisi objasnio. Da je od Boga bila odobrena i podržana njegova računica, sve bi on razumio.

kada apostol Pavao piše u drugoj poslanici Solunjanima:
jer se već stvara "tajna bezakonja", možemo reći stvara se rimokatolicizam

Možda je sveti Pavao mislio na spedyzam?

zvijer je zato jer je uvijek radila protiv Boga, Krista i kršćanstva
kako u onom vremenu, tako to radi i danas
samo su danas 1000x lukaviji i perfidniji
ali ni to im neće pomoći da ostvare svoj dalekosežni cilj

Da, i danas to rade. Čak se usuđuju i Božju riječkasapiti , izbacujući ono što su napisali evanđelisti i apostoli i dodajući svoje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
odavno znamo kako je na koji način zvijer - rimokatolička crkva, falsificirala Božji Zakon
a
jasno je i zašto su prevodioci Svetog Pisma izbacili ime "JEHOVA" iz Evanđelja

zvijer je toliko porozna, da je prozirna u Božjim očima

znamo unaprijed svaki vaš potez
sve ono što se smišlja u najdubljoj tami, Bog objavljuje svom narodu da i druge ljude opomene

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
odavno znamo kako je na koji način zvijer - rimokatolička crkva, falsificirala Božji Zakon
a
jasno je i zašto su prevodioci Svetog Pisma izbacili ime "JEHOVA" iz Evanđelja

zvijer je toliko porozna, da je prozirna u Božjim očima

znamo unaprijed svaki vaš potez
sve ono što se smišlja u najdubljoj tami, Bog objavljuje svom narodu da i druge ljude opomene

Nema Bog posla s onima koji kasape riječi njegovih svetih pisaca, Mateja, Marka, Luke, Ivana, Pavla, Petra, Jude i Jakova.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kristov drugi dolazak, sviće da vide , a ne daje Bog ,nagovjestijo dolazak po nekom Milleru i Jeleni , ili po nekim vračevima i vračarama , dakle, neće biti neki potajni događaj. Stoga nas Isus upozorava da nas ne zavede nitko tko tvrdi da će Isus doći u tajnosti za samo neke izabranike. Dakle kome vjerovat ,Kristu , ili nekim koji nešto obećavaju pa onda ništa se ne dogodi , osim što oni svoje džepove napune

Jabi to ovako zaključila: Kkist koji je umro za nas obećao je , opet ćuse vratiti , i svi oni koji vjeruju Isusu , on sa svojim drugim dolaskom , donet će spasenje.
Kada se na nebesima , na oblacima pojavi naš Bog, naš Spasitelj , nestat će svega onog strašnog što su si ljudi međusobno činili, svako zlo će biti samo prošlost , asvi ljudi ovog planeta će klicati . Gle on me gleda. On zna tko sam. Dolazi po mene. Sviće ljudi hrliti Sinu Čovječem. Svi će sa nepisivom radošću klicati,ovo je moj Bog. Dolazi za mene, dolazi za nas.
Krist nikad nikom nije objavijo nikom ni u snu ni u javi kad će doći , kamoli nekoj Jeleni, ili nekom drugom .

Lijepo si ovo napisala. Zašto bi se bojali Boga kojeg smo čitavog života nastojali ljubiti? :)
Nažalost, neki su uzvišenu proročku knjigu Otkrivenja sv. Ivana sveli na Zvjer i više govore i bave se s tom Zvijeri nego s Kristom koji će doći u slavi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Lijepo si ovo napisala. Zašto bi se bojali Boga kojeg smo čitavog života nastojali ljubiti? :)
Nažalost, neki su uzvišenu proročku knjigu Otkrivenja sv. Ivana sveli na Zvjer i više govore i bave se s tom Zvijeri nego s Kristom koji će doći u slavi.

Naravno da se plaše zvijeri kad se ne utiču Kristu i njegovoj žrtvi nego se oslanjaju na žrtve koje prinose leviti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Naravno da se plaše zvijeri kad se ne utiču Kristu i njegovoj žrtvi nego se oslanjaju na žrtve koje prinose leviti.

I ne samo to. Previše je tu ljudskog. Ljudima se sviđa ako mogu biti protagonisti i lideri. A ono o kalkulatorima, baš me je nasmijalo.
S obzirom da se u Katoličkoj Crkvi o knjizi Otkrivenja nikada ne govori na tako profan način, potražila sam da li postoji koje katoličko tumačenje u vezi Zvijeri i Antikrista. Ima ih, čitala sam nešto i kod pravoslavaca, ali nikad nitko nije spomenuo ime ili osobu. Nigdje i nikada. Nitko se ne zaletava. I to mi je posebno drago.
Pročitala sam da se knjigu Otkrivenja treba razumjeti kao događaje koji su se već dogodili kao i one koji tek predstoje. Izgleda da to samozvani proroci ne znaju. Naravno, oni već imaju napisan scenarij od kojeg ne odustaju.
Zaboravlja se jedna stvar, Adrian je svojevremeno o tome pisao: Antikrist (tko god to bio) će nijekati Isusa. Tada je dao neke citate iz Kurana koji dosta gadno govore o onima koji priznaje Isusa za Boga.
S druge strane, postoji jedan video u kojem ugledni židovski rabin otkriva da je Isus Mesija. Neki, međutim to tumače da će se pojaviti čovjek u kojem će Židovi prepoznati Mesiju, koji će im izgraditi hram, ali će se nakon 3 i pol godine okrenuti protiv njih. Velika zavrzlama! Sasvim nepotrebno za jedng kršćanina.

Doista, najbolje je ostaviti nagađanja i bilo kakva razmišljanja o budućim događajima i živjeti u vjeri.

Natrag