Ko je stvorio coveka bog otac jahve ili bog sin isus

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
VANHELSING G,
Ne preteruj. Stvari su obicno jednostavnije nego sto izgledaju.
Forum mi godinama sluzi za pracenje crtanih filmova.
Sa obzirom na povremena napominjanja da je ucesce na forumu da kazemo red,
to je postalo malo opterecenje za moju savest.
Sa druge strane, nisam ucestvovao zbog toga sto me interesuje ovakva tematika,
a sa obzirom na stanje stvari bolje bi bilo i da ne ucestvujem.
Ipak, kada je kap savesti prelila rub vremena,
rekoh da ipak ucestvujem malo, pa da vise ne brinem zbog toga.
I to je to.
Pretpostvljam da ste saglasni, da mi je ucesce trajalo sasvim dovoljno
ako ne i predugo. Pozdrav svima.
P.S.
"Van Helsing" nije crtani, ali moze da prodje.
Eto, da nisam ucestvovao ne bih znao za taj film. Hvala na informaciji.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
VANHELSING ´G nije u redu da ti za mene resavas skime cu ja da diskutujem na forumu, i nemoj da vredjas ni mene ni njega ni druge. Dali cu ja da budem ateist i li vernik to je samo moja stvar.
Ati ako mrzis ateiste to je tvoje pravo ja licno ne mrzim nikoga ja samo zelim da diskutujem, i ja znam da vredjam ali to nije hriscanski,zato te molim u buduce da se ponasamo hriscanski.

za aerisa molim te ne obracaj paznju na njega.neka lujka izgleda mi. pozdrav

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
aeris tebra kaki crtani filmovi zar kakvi bakraci, zar ti nas ovde na forumu vidis kao da smo u crtacu volt dizni, mislim miki maus silja paja patak i ostali.
Tako sam i mislio ateisti tako vide vernike.mojne tebra nisam imao nameru da te uvrdim ni tebe ni faky samo nisam toliko glup da nevidim o cemu se tu radi diskutirajte necu vam smetati.
faki kome ti kazes da je lujka sam si lujka videces kad pocne da te ubedjuje da ti je deda gorila,otac simpanze,a mama orangutan za babu neznam izmislice on vec nesto. ja te upozorih a ti radi kako hoces uuuuaaa sinovi darwina .

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pročitao sam mada ne detaljno. Upravu si Faki. Što se tiče stvaranja Zemlje, nju je Bog stvorio. Pošto je tema da li je Otac ili Sin, evo dokaza da su Otac i Sin jedno isto. Jasno je da je Bog stvorio Zemlju.
SVETO JEVANĐELJE PO JOVANU "U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ 2. Ona beše u početku u Boga. 3. Sve je kroz nju postalo i bez nje ništa nije postalo što je postalo" (Jovan 1,1-3) Da je Isus stvoritelj i Bog potvrđuje stih "i riječ bješe Bog" u tom stihu je Isus Riječ.
Potvrda se nalazi u Efescima poslanica "I da otkrijem svima što je služba tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu, koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista" (Efescima 3,9) Tako da je jasno da su Otac i Sin jedno isto i da je Bog stvorio Zemlju i sve ostalo.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
za tripo 41 i ostale
Hvala bogu da me barem neko razumeo sta sam hteo da kazem, s ovom temom ja to sve vreme govorim i postavljam im fakte a oni meni svakojake casopise literature kjige itd. evo pravi covek on se sluzi biblijom kao i ja slovo bozje je sila i samo ono ce da pobedi.
samo nevernicima su potrebni zurnali ,knjige i literature,oni ce da mi sole pamet s njima meni je licno dovoljna biblija jer u njoj imaju svi odgovori.
svi koji se sluze filozofijom ovog sveta oni su protiv bozjeg slova i njegovog autoriteta, isto kao i sotona svako ko stavi drugu knjigu koju covek pise iznad knjige bozje on neveruje u boga nego u coveka koji propada i umire, bezboznici stalno zaboravljaju da svaka njihova teorija umire zajedno snjima a bozja rec je vecna sto biblija sama za sebe tvrdi po svojoj starosti i ona je jedino razumno objasnjenje za coveka.

Ko je covek? i ko ga je stvorio.
Zasto zivi i zasto umire?
sta treba da radi? i kome da se moli da bi dobio vecni zivot? itd.

A oni mi tu izmisljaju svakojake teorije tipa evolucije.
Ako mislite da nisam u pravu mozete da nadjete sve to u bibliji. POZDRAV OD FAKY

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za aires-a Znas prijatelju u ovom postu si malo nezniji!!!

Ali ja i dalje nerazumem tvoju filozofiju mi i daje imamo razne poglede na svet.

pitanja za tebe i ostale?

zar nije bog uzeo za prvog cara saula? sta je on bio?=STOCAR

zar nije on uzeo posle saula cara davida?sta je on bio?=coban

zar nije on uzeo avraama,isaka,jakova?sta su oni bili?=cobani

Mojsije i josif su bili obrazovani po bozjoj voli.

Pazi u celom sinedrionu su bili svi obrazovani u vreme hrista.

Zasto nije izabrao apostole iz njih nego ribare i skitnice?

Odgovor je prost:NJemu netrebaju filozofi tj filozofi ovog sveta,njemu trebaju ljudi koji veruju srcem a ne bezboznickim umom jer oni kvare ovaj svet svojim teorijama,koje ne koriste ni bogu ni ljudima. Jer bog kaza svaka mudrost ovog sveta je ludost pred bogom jer sta je covek da bi se bog setio njega -(psalmi).

(Mudre izreke ili poslovice3:5,6,7.)(posl. 9:8-10)(posl 12:11 itd)(propovednik 2:14,8:9)(psalmi 25:14

5 Uzdaj se u Gospoda svim srcem! Na svoju razboritost ne oslanjaj se!

6 Misli na njega na svim putovima svojim; i on će ti ravnati staze.
7 Ne drži sam sebe mudrim, boj se Gospoda i kloni se zla!
------------------------------------------------------------------------

8 Ne poučavaj podsmjevača: on bi mogao zamrziti na te. Karaj mudroga, on će te ljubiti.

9 Poučavaj mudroga, i bit će još mudriji! Poučavaj pobožnika: on dobije još na razboritosti.

10 Početak je sve mudrosti strah Gospodnji; poznavati Presvetoga jest razboritost.

11 Tko obraduje polje svoje, taj će jesti do sitosti, a tko trči za besposlicama, bezuman je.

25 Neki se put čini čoveku prav, a kraj mu je put k smrti

2 Bezmniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo.

11 Sine moj, budi mudar i obraduj srce moje, da imam šta odgovoriti onome ko me ruži.

14 Mudri ima oči u glavi, a bezumni ide po mraku; ali takođe doznah da jednako biva svima.

9 Sve ovo videh, i upravih srce svoje na sve što se radi pod suncem. Kad vlada čovek nad čovekom na zlo njegovo.

14 Tajna je Gospodnja u onih koji Ga se boje, i zavet svoj javlja im.

1 Ljubiću Te, Gospode, kreposti moja,

2 Gospode, Grade moj, Zaklone moj, koji se oboriti ne može, Izbavitelju moj, Bože moj, Kamena goro, na kojoj se ne bojim zla, Štite moj, Rože spasenja mog, Utočište moje!

3 Prizivam Gospoda, kome se klanjati valja, i opraštam se neprijatelja svojih.

7 Blagosiljam Gospoda, koji me urazumljuje; tome me i noću uči šta je u meni.

8 Svagda vidim pred sobom Gospoda: On mi je s desne strane da ne posrnem.

itd. nadam se da si sad razumeo kakav sam ja covek hej do FAKY swerige

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Za VANHELSING-a G,
Cisto informacije radi nalazimo se na serbianforum.org
gde se nalaze i crtani filmovi. A nekako u mojim godinama nisam bas za
komentare na tu temu. Oni mi spadaju pod "domaci zadatak".
Inace, radije bih preferirao na terminu "od zvezdanoga praha".
Darvin me ne impresionira, niti me interesuje bioloska evolucija.

Za faky-ja,
Trebalo bi da se povucem. Drago mi je da smo razgovarali.
I ne bi trebalo da odgovorim na ova pitanja,
ali recimo, posto slucajno i nisu toliko religijske prirode...

Cobani su ljudi koji napasaju najcesce tudje ovce,
a lica koja si nabrojao su bila vlasnici stada sto je u pastirskim
zajednicama bio najunosniji nacin zarade, i podrazumevao najbolje obrazovanje.

Inace, nije Jehova uzeo Saula za prvoga cara, nego je bio izrazito protiv toga.
Ali nije mogao da spreci zelju Izraela da bude kao svi drugi narodi.
Biblija - 1 Samuilova, glava 8 [Web Dizajn demo]
" A Gospod reče Samuilu: Poslušaj glas narodni u svemu što ti govore;
jer ne odbaciše tebe nego mene odbaciše da ne carujem nad njima. "

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
za airesa
hvala ti prijatelju sto si se javio i neslusaj one barabe sto se izmotavaju po forumima.
da procitao sam i imas pravo bas tako pise.U poslednjem postu si napisao ime JEHOVA kako vidim izgleda da si jedan od njih.
meni to nesmeta ja imam mnogo prijatelja medju njima i sam sa bio jedan od njih dok nisam neke stvari saznao zbog kojih sam ih napustio.
Ali sada to nije vazno,da u pravu si svi carevi su ga izdali ne samo saul pa da vidis nije ni cudo sto ga i danas izdaju svi.
Kako rece samuilo tesko je u boga biti car,ali kad nisu imali veru u boga oni koji su imali neposredni kontat s njim kako ce da imaju oni koji nisu imali kontakt.ja bih prijatelju moj ako se slazes da se mi vratimo na naslov teme izgleda da smo malo odlutali tripo 41 nas je upozorio i on je u pravu. POZDRAV OD FAKY SWERIGE

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
faky,
Stvarno se ne mogu vise zadrzavati na ovj temi.
Ali za oprostaj imam za tebe recept zdrave ishrane.
U jednom od priloga emisije 5kazanje - 04.02.2011.
Na strani 5kazanje - 04.02.2011. :: RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE imas link za preuzimanje,
jedan gospodin je objasnio da ujutru popije nekoliko rakijica,
pre rucka pivo, pred rucak opet malo rakije, a posle rucka casu, najbolje dve vina.
Jer kako rece njegov deda:" Pice drzi coveka, a hrana je samo navika."

P.S.
Nadam se da VANHELSING G, nece prokomentarisati ovu informaciju
kao pokusaj da navedem koga na stav po kome je bog stvorio coveka
alkoholicarskom promislju.
Inace Jehova je termin koji se odnosi na Gospoda u Starome zavetu.
Hriscani obicno ne koriste ovaj termin, jer Novi zavet je stvar
odnosa izmedju Isusa i covecanstva, a Stari zaveti su bili interna stvar
izmedju Jehove i Izraela. Sto ne znaci da nema veze sa Novim zavetom,
ali to nije direktno validno za Hriscanstvao. Pa mu otuda termin nije bitan.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Za faky i aerisa
Tebra moram da se umesam,samo jedno pitanje gde u vojvodini ima to to za cirkanje? da idem odma jos ako je mufte idem avionom.

P.S
Obecao sam da vam necu smetati a vanhelsing drzi svoju rec,no ponekad hocu kulturno i bez uvreda.

Braco vanhelsing je po nekad lujka a u sustini je normalan covek taki mi je zivot bio.

Dodato posle 5 Sati 35 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

aeris

Vratices se vratices se znas zasto se covek najvise osudjuje zbog svoje radoznalosti taki smo mi ljudi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Coveka je stvorio isus i sve ostalo po volji oca, jer sve je za njega i kroz njega na slavu oca.

Natrag