Ko je stvorio coveka bog otac jahve ili bog sin isus

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Coveka je stvorio isus i sve ostalo po volji oca, jer sve je za njega i kroz njega na slavu oca.

Upravo tako. I još i ovo 1.KORINĆANIMA 15.28.

A kad mu sve bude podloženo tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve

podložio da Bog bude sve svima.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"и име се његово зове: ријеч Божија" (Откривење 19,13)

"Речју Господњом небеса се створише" (Псалам 33,6)

Јасно је да су Отац и Син стварали Земљу заједно, јер су Отац и Син ЈЕДАН И ЈЕДИНИ Бог.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zemlju i ljude je stvarao Svemoguci Bog Stvoritelj,sa najmanje jos jednom osobom,
Od mnostva andjela mozemo biti sigurni da je jedan od njih ,andjeo Mihailo,poznat kao isus Hrist,sigurno ucestvovao u tom poslu.
Da li su u tom poslu ucestvovali i drugi andjeli i koji ,po imenu,to je vec drugo pitanje...
Zna se da je Sotona postavljen da pazi na zemlju i ljude,kao Bozji HERUVIM!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Zemlju i ljude je stvarao Svemoguci Bog Stvoritelj,sa najmanje jos jednom osobom,
Od mnostva andjela mozemo biti sigurni da je jedan od njih ,andjeo Mihailo,poznat kao isus Hrist,sigurno ucestvovao u tom poslu.
Da li su u tom poslu ucestvovali i drugi andjeli i koji ,po imenu,to je vec drugo pitanje...

Kako to dokazujes?????

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Ko je STENA?
Isus je više puta pominjao stenu a i SZ pominje stenu pa od kad je ona i ko je?
Zamolio bih AA ako može za odgovor.

Od kad su anđeli stvoritelji i davaoci života?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kako to dokazujes?????

Pisanim slovom nego kako?

1 Dnevnika 16,26 Jer su svi Bogovi u naroda ništa; a JEHOVA je nebesa stvorio. (Ništa su vam Bogovi JEHOVA je nebesa stvorio)

Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. (Bog stvori i nebo i zemlju, ne Bogovi)

Jeremija 27,5 Ja sam stvorio zemlju i ljude i stoku, što je po zemlji, silom svojom velikom i mišicom svojom podignutom; i dajem je kome mi je drago. "JA SAM" stvorio! Ne mi smo stvorili. "MIŠIĆOM SVOJOM" ne našom i "DAJEM" a ne dajemo kome nam je drago. Sa čim se ne slažete :)

Jeremija 51, 15 On je stvorio zemlju silom svojom, utvrdio vasiljenu mudrošću svojom, i razumom svojim razapeo nebesa. "ON" ne oni! Hajd kvarite pismo i proroke :)

Psalm95,5 Njegovo je more i On ga je stvorio, i suhotu ruke su Njegove načinile. (Njegovo je more jer "ON" i ruke su njegove to načinile.

Nehemija 9,6 Ti si sam JEHOVA; Ti si stvorio nebo, nebesa nad nebesima i svu vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i sve što je u njima, i Ti oživljavaš sve to, i vojska nebeska Tebi se klanja.

Jehova je Bog! Čovek Isus je Mesaja Gospod! Jedan je Bog nema ih više do jednoga.

9:6 Thou, even thou, art
HisName.gif
alone; thou hast made heaven, the heaven of heavens, with all their host, the earth, and all things that are therein, the seas, and all that is therein, and thou preservest them all; and the host of heaven worshippeth thee.

9:7 Thou art
HisName.gif
the Elohim, who didst choose Abram, and broughtest him forth out of Ur of the Chaldees, and gavest him the name of Abraham;

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Kad već pričate o stvaranju: tamo kaže da je bog stvarao 6 dana, a sedmi dan se odmarao. Bog je, po pravilu, savršen, svevremen, dakle ne može da se umori. Ako ne može da se umori, zašto bi se odmarao?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

RISE brate sta ti bi?
Otkada su andjeli postali bogovi i stvarala svet?
Zar nisu nadjeli stvorena bica kao i mi ljudi?

Isus Hristasos nije andjeo, nego je REC, BOG, koji je uteljovljen u ljudsko oblicje - jedini SPASITELJ.

Drugo, otkada se to "zna" da je sotona postavljen da pazi na zemlji i ljude kao Bozji heruvim?

Ko ga je postavio i kada? Daj biblijski dokaz.

A zar Bog Stvoritelj nije coveku poverio zemlju "da je radi i cuva"? 1. Mojsijeva 2,15.
Zar Bog nije jasno izjavio: "Napunite Zemlju i vladajte njom, i budite gospodari." 1, Mojsijeva 1,28.

Cekamo na biblijske dokaze koji bi posvedocili da je Bog sotonu postavio gospodaromove Zemlje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
RISE brate sta ti bi?
Otkada su andjeli postali bogovi i stvarala svet?
Zar nisu nadjeli stvorena bica kao i mi ljudi?

Isus Hristasos nije andjeo, nego je REC, BOG, koji je uteljovljen u ljudsko oblicje - jedini SPASITELJ.

Drugo, otkada se to "zna" da je sotona postavljen da pazi na zemlji i ljude kao Bozji heruvim?

Ko ga je postavio i kada? Daj biblijski dokaz.

A zar Bog Stvoritelj nije coveku poverio zemlju "da je radi i cuva"? 1. Mojsijeva 2,15.
Zar Bog nije jasno izjavio: "Napunite Zemlju i vladajte njom, i budite gospodari." 1, Mojsijeva 1,28.

Cekamo na biblijske dokaze koji bi posvedocili da je Bog sotonu postavio gospodaromove Zemlje.

Sa ovim pitanjima sami govorite koliko ne poznajete bibliju. Evo za Miku stihova iz biblije koji govore ko je bio određen za zemlju.

Isaija 14.12. S neba si pao ti što svetliš zorin sine ! Na zemlju si oboren.......... Sad pročitaj Otkrivenje 12.7.

Isaija 14. 20. Nećeš im se pridružiti u grobu jer si svoju zemlju upropastio..........

Šta kaže pismo ko je postavljen nad zemljom ?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Sa ovim pitanjima sami govorite koliko ne poznajete bibliju. Evo za Miku stihova iz biblije koji govore ko je bio određen za zemlju.

Isaija 14.12. S neba si pao ti što svetliš zorin sine ! Na zemlju si oboren.......... Sad pročitaj Otkrivenje 12.7.

Isaija 14. 20. Nećeš im se pridružiti u grobu jer si svoju zemlju upropastio..........

Šta kaže pismo ko je postavljen nad zemljom ?

Peko brate a ti ako si toliki poznavaoc biblije,Onda treba da znas zasto je zbacen zorin sin, i zasto je upropastio zemlju, i ko ga je zbacio.

I nije on nikakav heruvim!!! to mozes videti u jovanovom otkrivenju on je prastara zmija od dana osude u edemu tj raju.

A zbacio ga je taj isti gospod i osudio o kome pise u danilu (SIN COVECJI)

Natrag