Томи је Исус и Господ и Бог, већ сам рекао да је највјероватније од узбуђења и радости употребио обје ријечи, које исто значе. Само Бог може да спаси људи, никакво створење не може да спаси људе. Тако да је Исус и Бог и Створитељ. (2. Солуњанима 2,8 Јован 1,1-3; Колошанима 1,16)
Отривење 6,16-17 диркектно доказује да су Отац и Јагње (Исус) исто јер ће сви (безбожници) тражити да падне на њих камење да их сакрије од Онога што долази. Не може се човјек бојати створења у таквим драматичним тренуцима него само Бога. (Дела 2,36; Јован 8,58; Јеврејима 1,8; Матеј 28,18; Јован 28,18; Јован 10, 30 Колошанима 2,9 итд.)
Псалам 33, 6-9 потврђује цитирам "Речју Господњом небеса се створише,..." Ако Ви (претпостављам да сте Јеховини свједоци, што је ваше право и што ја поштујем) сматрате да је Исус Господ а није Бог, ево доказа да та ријеч исто значи и да је Господ створио Небеса и све остало. Само БОГ може да спаси људе. Грчка ријеч за ГОСПОД је Куриос и употребљава се у смислу "Онај коме припада нека особа или предмет (значи оно што је створено особа или предмет), а тај власник је Бог. (Дела 2,36)
Исус када је рекао да је "Отац већи од Њега" то је рекао зато што је Он у људском тијелу, Исус се понизио, да би се ми узвисили. он је постао Богочовек.
Бог је свемогућ, може да буде у исто вријеме и човјек али то не значи да је престао бити Бог.
Баш се ту види велика љубав Бога према људима, да се понизи, да жртвује Сина тј. дио себе, за људе.
У Јовану 8,58 грчка ријеч "еими" која се преводи "Ја сам" дословно значи "бити, постојати одувијек" а то значи да Исус није створен, него да је одувијек. Пошто Син није могао доћи у својој слави и величини на Земљу јер би сви нестали у стотинки, Он је морао да се роди као човјек, да добије људско тијело, а чим га је добио постао је и човјек, али није престао бити Бог. Зачет је од Духа Светога, па знаш да је нормално и природно да човјек рађа човјека, мачка мачку, пас пса.
Тако Бог рађа Бога, али није то стварање. Пошто Га је родила Марија, морао је добити и тијело, и зато и јесте постао Богочовек. Јован 17,11-15 директно потврђује да су Отац и Син Исус једно. Софонија 3,16-17 потврђује да су Господ и Бог исто.
Такође и Откривење 15,3 исто потврђује. Не може на престолу бити неко ко има почетак, ко је створен, него само Бог. Сину се даје престо јер се жртвовао за људе, али суштински владар је исти, јер је Бог. Бог је увијек владар. Тако да је Исус створитељ. Једном су људи и све остало створени. Нема више стварања, само је рађање, људи рађају људе, биљке биљке. Није рађање и стварање исто. Јер када је неко створен већ више није Бог, а чим није Бог, не може ни себе спасити а камоли друге људе.