Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ne zanimaju me tvoje lažne tvrdnje, i odgovor sam već dao.

Mire, slobodno i dalje ostani pri svojim tvrdnjama, ja se okultizmom niti bilo čime takvim ne bavim, i ograđujem se o svaki takav pokušaj da mi se pripiše bilo šta takve vrste, odgovor u vezi biblijskog principa sam već dao.

Kao drugo, prvo Mire trebaš da sagledaš mnogoboštvo i okultizam u crkvi koju sada nazivaš svojom, pa onda da osudiš druge za nešto što ne postoji.

Dakle, sve je sa moje strane rečeno, i nema potrebe da se ponavljam.

Tripo, ti se takođe praviš lud, jer sve je objašnjeno.

Što se tiče pitanja "KO JE PO BIBLIJI ILIJA" u tradicionalnom Adventističkom shvatanju - Ilija je ostatak, ili oni koji će primiti pozni dažd, i u vreme glasne vike objaviti istinu ovomn svetu.

Za Ellen White Iluja je čovek pojedinac koji će se pojaviti unutar ASD kao reformator, a koga će crkva odbaciti, kao i njegovu vest"

Pravo značenje Ilije je sledeće:

To su ljudi koje Bog danas poziva na probuđenje i reformu crkve.
To mogu biti više osoba, ili pojedinac - jer nije akcenat na broju onih koji predstavljaju Iliju, već je akcenat na sili i autoritetu koju oni poseduju.

Dakle, to može biti više osoba, a može biti i jedna, i to zavisi od broja onih koji će biti spremni na Božje delo, da Bog obavi kroz njih misiju na koju ih on poziva u Duu i sili Ilijinoj.

Još nešto.

Nisi izneo istinu o tom čoveku koji je tvrdio da papa Jovan nije umro.

To je jedan čovek iz Sivca, koji je tumačio proročanstvo iz knjige proroka Danila 12 poglavlje o 1290, i 1335 dana.
Nikakve druge računice on nije iznosio.

Taj čovek nema veze sa mnom, niti sa onim o čemu ja pišem.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Što se tiče pitanja "KO JE PO BIBLIJI ILIJA" u tradicionalnom Adventističkom shvatanju - Ilija je ostatak, ili oni koji će primiti pozni dažd, i u vreme glasne vike objaviti istinu ovomn svetu.

Za Ellen White Iluja je čovek pojedinac koji će se pojaviti unutar ASD kao reformator, a koga će crkva odbaciti, kao i njegovu vest"

Pravo značenje Ilije je sledeće:

To su ljudi koje Bog danas poziva na probuđenje i reformu crkve.
To mogu biti više osoba, ili pojedinac - jer nije akcenat na broju onih koji predstavljaju Iliju, već je akcenat na sili i autoritetu koju oni poseduju.

Dakle, to može biti više osoba, a može biti i jedna, i to zavisi od broja onih koji će biti spremni na Božje delo, da Bog obavi kroz njih misiju na koju ih on poziva u Duu i sili Ilijinoj.

Ti se praviš, što odmah nisi dao to.

oš nešto.

Nisi izneo istinu o tom čoveku koji je tvrdio da papa Jovan nije umro.

To je jedan čovek iz Sivca, koji je tumačio proročanstvo iz knjige proroka Danila 12 poglavlje o 1290, i 1335 dana.
Nikakve druge računice on nije iznosio.

Taj čovek nema veze sa mnom, niti sa onim o čemu ja pišem.

Taman vam je ista nauka.

Go u 22. minuti i rađanje u 22. i obraćenje u 22. godini.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ne zanimaju me tvoje lažne tvrdnje, i odgovor sam već dao.

Nisi ti dao nista, ti se pravis lud!
Nisi pobio ono sto sam postavio!
Ja sam te potpuno dotukao, zato i ne odgovaras, jer ne mozes!

Biblija ne uci numerologiju, piramidologiju ili bilo kakvu okultnu nauku, niti nas poziva "da postanemo gatari"!

Dobro Tripo kaze da si ti bezobrazan...

Sta je objasnjeno?

Svi smo mi ludi a ti si razuman?

Ni njemu nisi odgovorio na pitanja, vec ga vracas na isti odgovor. Totalna ignorancija.

I taj odgovor je netacan po adventistickoj teologiji jer u njihovom ucenju nigde nema nikakvog Ilije!!!

Daj mi gde vasa crkva pominje iliju i kaze da je to jedan covek ili ostatak, citiraj?

Nemoj mi tumaciti reci EGW jer si to izvrnuo zadnji put kad smo pricali.

Iliju pominju fanatici, koji su kao i ti umislili sebi svasta, i u tome nalaze svoja opravdanja, a vasa crkva nigde to ne pominje!!!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nije lepo izmišljati i pripisivati drugima nešto što ne postoji, i još ih nazivati lažama, i da si navodno nekoga dotukao.

Ti nisi nikoga i ništa dotukao, već si iznosio lažne tvrdnje, i pripisivao mi sve i svašta, što nema veze sa Bogom niti bilo kakvom istinom, i na sve ti je odgovoreno, i dat je demant na svaku tvoju tvrdnju, i tebi i Tripu.

Svako može da se vrati i vidi te odgovore.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A može i da vidi go Srnića u 22. minuti i da je Mažić naš sudija fudb. najbolji.

Tripo,imaš skučen vidik.

I to sam objasnio, da je Bog kroz decenijske sportske uspehe tada Jugoslovenskih, a sada Srpskih sportista, učinio - da se pročuje ovo područje koje je centar svetskih događaja na razmeđu istoka i zapada, i da će iz njega izaći onaj koji je najavljen u reči Božjoj kao Ilija koji će pripremiti svet za Hristov drugi dolazak u slavi.

Naravno, Bog i kroz ovakve elemente otkriva svoju volju.

Što se tiče broja 22, on ima višestruko značenje, a jedno od njih je - da će se Isusova prvosveštenička služba završti 22 oktobra, u isto vreme kada je i odpočela u drugom odeljku nebeske Svetinje 1844 godine, kada će on izaći iz nebeske Svetinje nad Svetinjama, čime će prestati vreme milosti za svet.
To je ono što je danas otkrio.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo,imaš skučen vidik.

To svako može svakome reći. Besmisleno je da nisi u stanju da to dokažeš.

A tvoj je okultni vidik.

I to sam objasnio, da je Bog kroz decenijske sportske uspehe tada Jugoslovenskih, a sada Srpskih sportista, učinio - da se pročuje ovo područje koje je centar svetskih događaja na razmeđu istoka i zapada, i da će iz njega izaći onaj koji je najavljen u reči Božjoj kao Ilija koji će pripremiti svet za Hristov drugi dolazak u slavi.

Ne lupaj gluposti i manji narodi od naših naroda imaju još veće uspjehe, npr. Kuba, Mađarska, Češka.

Naravno, Bog i kroz ovakve elemente otkriva svoju volju.

To kažu i oni što gledaju u kuglu i karte.

Što se tiče broja 22, on ima višestruko značenje, a jedno od njih je - da će se Isusova prvosveštenička služba završti 22 oktobra,

Baš ga lupetaš bezveze.

Eto ja sam rođen 22. decembra.

u isto vreme kada je i odpočela u drugom odeljku nebeske Svetinje 1844 godine, kada će on izaći iz nebeske Svetinje nad Svetinjama, čime će prestati vreme milosti za svet.

I sada kao prava manipulacija ubacuješ istinu da bi nam servirao laž.
To je ono što je danas otkrio.

Kroz go Srnića. Dobro si zaglibio u okultnu nauku.

Natrag