Gde to stoji u Pismu?
Ne stoji u pismu, već u Božjoj promisli.
Može se reći - u istorijskom kontekstu koji je zapisan u pismu, i u Božjem umu.
Sve u vezi ovoga - poslednji događaji, poruka vernog i istinitog svedoka poslednjoj sedmoj crkvi, dolazak Ilije, sve je to zapisano u pismu, a Bog u istorijskom kontekstu planira ostvarenje tih događaja po hronološkom redu, i to otkriva i na ovaj način.
Samo jedno pitanje za tebe.
Gde u bibliji piše - da će Bog govoriti kroz Ellen White, i da će ona biti podignuta u poslednoj sedmoj crkvi?
Dakle, odgovor na ovo pitanje sam ja već dao, a on glasi "Boga ne možeš zaključati u bibliju" jer Bog ima svoju slobodu delovanja i planiranja van pisma.
Kada bi Boga zaključali u bibliju - to bi značilo da smo mu vezali ruke, da on bilo šta drugo čini osim onoga što je zapisano u bibliji.
Biblija je prema tome samo jedno od sredstava preko koga Bog otkriva svoju volju, ali postoje i druga.
To što Bog otkrije putem ovih drugih sredstava - može i ne mora biti otkriveno u bibliji, ali nikako nije suprotno pismu, već Bog jednostavno čini nešto novo i daje nove svetlosti, koje nisu u suprotnosti sa učenjem pisma.
Napominjem, ja nisam izmnosio ništa novo što se tiče spasonosne istine zapisane u pismu, koju poseduje Adventistička crkva, pa čak ni drugačiji koncep događaja posletka, tveć iznosim samo metode kojima se Bog koristi u ovom vremenu - da bi sve to ostvario, a to su poslednji događaji, objava poruke vernog i istinitog svedoka Božjoj crkvi, dolazak Ilije, i Hristov drugi dolazak u slavi.
Još nešto.
Porast prirodnih katastrofa SAMO u poslednjih 20 dana je u enormnom porastu.
Zašto crkve čute po ovom pitanju, i zašto prikrivaju svoj potpuni promašaj neprepoznavanja vremena svog pohođenja.
Ja sam već na ovo uputio kada sam napomenuo - da se u crkvi neće dogoditi nikakvo versko probuđenje, do trenutka kada će sam Bog uskoro u jednom danu prodrmati ovu zemlju na svim krajevima sveta, i objaviti sebe i svoju slavu, i istinu celom čovečanstvu.
Ti si tvrdio - da će se crkva probuditi, ali nisi naveo kad.
Da li PRE odpočinjanja velikih događaja, što znači - u mirnodopskom vremenu, ili nakon odpočinjanja ovih događaja.
Ja ponavljam.
Do nikakvog probuđenja neće doći u ovakvom poretku, već kao što sam rekao - tek nakon što Bog sam u jednom danu prodrma ovu zemlju na svim krajevima sveta, i objavi sebe i svoju slavu, i istinu celom čovečanstvu.