Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Me poricu, niti se ista menja, jer je celokupno ucenje Adventisticke crkve identicno, osim pojedinih svtlosti koje se ticu Bozjeg delovanja u ovom vremenu, i onoga sto je Bog sacuvao za poslednju generaciju Hriscana.
Stvar je u sledecem, da u bibliji postoji biblijska hronoologija vremena, i otkrivenja koja su data u tom vremenskom okviru, u kome treba da se odigra sve sto je zapisano, i da Hristos dodje u svojoj slavi.

Posto je ova hronologija odavno prosla, i Hristov dolazak je odlagan do ovog trenutka zbog nespremnosti crkve da poslusa Bozji glas i obavi misiju koja mu je poverena, Bog je ustao sa svog prestola, i sam ce delovati u ovom vremenu po svojoj volji.
U tom smislu, on je dao i pojedine svetlosti nama koji smo poslednja generacija Hriscana pred njegov slavni dolazak.

Bog je podgao Adventni pokret da kroz njega objavi cas suda Bozjeg i skori Hristov dolazak u slavi koji je trebao da se dogodi u odredjenom istorijskom trenutku.
Posto Adventni narod nije obavio misiju na koju je bio pozvan - Isusov dolazak je odlozen.

Istorija se danas ponavlja, Crkvi je u danasnjem vremenu upucen poziv za probudzenje i reformu zasnovan na savetu vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja.
Rukovodstvo Adventne crkve je odbacilo ovu vest i pozive i ustalo da se bori protiv nje i onih koji su pozvani na ovo veliko delo.
Crkvi je dato odredjeno vreme da prihvati ove pozive i da sprovede reformu i probudjenje u svojim redovima a to vreme je sedam godina, od 2001 godine kada je Bog i podigao reormni pokret unutar crkve do 2008.
Posto se probudjenje i reforma nisu doodili, Bog je objavio da je 2008 godine odbacio sadasnje rukovodstvo crkve i delo predao u ruke obicnih ljudi koje je podigao za ovo veliko delo i on ce ga zavrsiti kroz ove izabrane sluge pojedince koji cine Iliju koji ce doci.
Crkva nije odbena - jer je crkva nesto najmilije Bozjem srcu, vec je odbaceno rukovodstvo koje je ustalo protiv dela pa time i protiv samoga Boga.

U tom smislu istorija se ponavlja i ono sto je pisala Ellen Vajt, i pojedina biblijska prorocanstva o kraju - imaju odredjenu tezinu za ono vreme i u vremenskim okvirima datim kao vreme miilosti za crkvu, i ovaj svet.

Crkva je potpuno podbacila i nije ispunila Bozji plan, kako u ono vreme tako i danas, i prema tome Bog je ustao sa svog prestola, i on danas deluje na jedan sasvim drugaciji nacin od uobicajenog ( kako otkriva i sestra Ellen White - da ce Bog delovati van svakog ocekivanja u svojoj crkvi, ne pitajuci rukovodstvo crkve ), otkrivajuci svoje planove i namere onima koje je podigao za sluzbu vesnika da najave dogadjaje koji ce obeleziti ovo poslednje vreme neposredno pred njegov slavni dolazak..Amin!

Boze me sacuvaj!

Pa ti si odbacio hronologiju i ucenje EGW o zigu zveri potpuno, i svaku mogucu odrenicu po kojoj se moze poznati vreme kraja i sad pricas da se to nista nece desiti, ili ce se ponesto desiti a nece sve..

Dakle hronologija tvoje crkve vise ne vazi!

Unosis neke svoje datume, a EGW rekla da "adventni pokret vise nikada nece biti vezan za odredjeni datum"!

Znaci, tebi je Bog objavio, da poreknes svu hronologiju adventne crkve i poruku koja je zasnovsna na EGW!

Dakle, tvoje ucenje je suprotno ucenju tvoje crkve. Ako tome dodamo i piramidologiju, i "bapske gatalice" (od rodjenja moje babe do mene..) kojima se bavis, cak se i EGW kosa dize na glavi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti svejedno ne bi prihvatio istinu. To se vidi po traženju dokaza za subotu i za štettnost svinje.

Tražio si vanbiblijski dokaz za subotu, kada si ga dobio, onda si rekao da ti ne odg. datum. Treba da bude u drugom periodu datum.

Isto za svinju, daj dokaz dokaz da je svinja štetna (medicnski, naučni) dobiješ ga, daj onda za zeca. To je dokaz da su ti učenja PC iznad Biblije i da te istina ne zanima, nego da uklopiš nekako Bibliju u ta svoja (pravosl.) učenja.

Dakle istina te ne zanima.

Nisam ja trazio za svinju dokaz!
Ja sam trazio za sve zivotinje navedene u tekstu. A ti imas samo svinju, pa nju neprestano nabijas na nos.

I kad nesto ne dokazete, naravno da cu odbaciti. Eno ti Laodikeja piramidolog i Kainos sto voli debele zene zeljne seksa, njih slusaj. Ti si izgubio razum druzeci se sa takvima, umesto da se druzis sa mudrima , licemeri i fanatici ti vise prijaju. Ali doci ce ti glave kad tad.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, potpuno se slažem sa tobom, da svedočenje onoga što je pravo pogrešnim metodama - može izazvati više štete nego koristi, i one koji su gajili određene simpatije prema istini - okrenuti nasuprot, i od njih stvoriti najljuće protivnike.

Ovakvih slučajeva je u Pravoslavlju na pretek, a nažalost ima ih i u Adventizmu tu i tamo.

Ipak, mudar čovek treba svoju veru da zasniva na reči Božjoj, a ne na odnosu pojedinaca, jer ljudi se mogu iskvariti, ili pogrešno predstavljati istinu koju su primili, ali istina je jedna.

Pusti Tripa i ne nerviraj se zbog toga, jer on ide linijom "da istinu o drugima uvek treba izneti na videlo" i ako ja smatram da treba poneka ići zaobilaznim putem, ne iznositi pogreške drugih, već iznositi biblijsku istinu, a ljudi će sami potom uvideti te pogreške i propuste, bilo kod sebe lično, ili u veri koju podržavaju.

Pozdrav!

Laodikeja , u pravu si u vezi ovog.
Tripo ce i onog ko ima simpatije prema adventizmu okrenuti protiv adventizma.

Ali ja ne mogu da gledam da se iznose lazi, ja volim pravdu i istinu. Mrzim laz i prevaru.

Kako onda da uvazim savet? Ja cak i da hocu ne mogu da cutim Tripu.

To nije u redu.

Pustiti ga da napada, da pljuje, da laze, da izmislja???

Ne kazem da sam ja bolji, i ja preteram u recima nekad, evo gore protiv tebe ostre reci.

Ali to je iz dobre namere.
Ne zelim da propadnes!

Kada bi Tripo promenio svoj nacin ponasanja i ja bi bio drugaciji, ali on to ne zeli.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Laodikeja , u pravu si u vezi ovog.
Tripo ce i onog ko ima simpatije prema adventizmu okrenuti protiv adventizma.

Baš naprotiv, učen si advent. (biblijsku) nauku i odbijaš je. Dokaz da nemaš ličnog iskustva sa Bogom. Ima o tome stih kojeg si ispunio.

Osija 8,12 Napisah mu velike stvari u zakonu svom; ali mu se čine kao nešto tuđe.

Pustiti ga da napada, da pljuje, da laze, da izmislja???

Opet sebe opisuješ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, opet pišeš nešto što ja nisam rekao nigde.

Dakle, ja nisam rekao da se neće desiti onako kako je pisala Ellen White, i kako otkriva biblija, več da će se to odigrarati u novim okolnostima, vođeno onako kako je to Božja volja, jer ona nije ispunjena zbog neverstva crkve, i Bog će sve što je zapisano ostvariti na sebi svojstven način, i u novim vremenskim okvirima, i to tako silno i slavno - da će papisti postati Adventisti ( govorim figurativno ), odnosno - prihvatiti Božansku istinu.

Ne boj se Mire za mene, ja činim po Božjoj volji, a svako nek piše što mu je volja, i svako ima slobodu da odgovori... tako da te razumem..

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
PRVO će doč POSLANIK
POSLAN od Boga Jedinoga Oca JHVH

Poslanik - SIN G Yehošua

Neka klikće šumsko drveće pred JAHVOM, jer dolazi da sudi zemlji.

PSALAM 96,13

pred JAHVOM, jer dolazi, jer dolazi suditi zemlji.

udit će svijetu u pravdi i narodima u istini svojoj.

PSALAM 98,9

Jer JAHVE dolazi, dolazi suditi zemlji.

Vladat će krugom zemaljskim po pravdi i pucima po pravici.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dolazi prvo Ilija koji najavljuje dolazak Isusa, a potom dolazi Isus da povede sa sobom verne žive i vaskrsle.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
znači svi gornji stihovi
da dolazi i sam Bog Otac JHVH
su LAŽ u Bibliji

Nisu laž, već govore o Isusu Bogu koji dolazi, koga će ugledati svako oko, i koji su ga proboli.

Zato stari zavet na više mesta govori o Bogu koji dolazi da sudi, a misli se na Isusa koji je Bog starog zaveta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ZEMLJOTRES U GRCKOJ, TURSKOJ, I ITALIJI - JOS JEDNA POTVRDA BOZJEG DELA PROBUDJENJA I REFORME CRKVE NA OVIM PROSTORIMA, I SKOROG HRISTOVOG DOLASKA U SLAVI.

Draga braco i sestre.

Poslednji dogadjaji vezani za zemljotrese u Grckoj, Turskoj, i Italiji, tacnije - u mestima pod imenom "KOS, BODRUM, KRIT I KOMPOTOSTO" predstavljaju jos jedan vid ispoljavanja Bozjih sudova koji su odpoceli 2011 godine, i jasni pokazatelj skorog kraja i Hristovog drugog dolaska, u kojima je Bog kroz simbolicne elemente - jos jednom pokazao autoritet onih koje je danas podigao na ovom podrucju republike Srbije, da najave ove sudove Bozje, i Hristov skori dolazak u slavi.

-------------------------------------------------

KOS = 51

( 12+18+21=51 )

BODRUM = 84

( 2+18+5+20+24+15 = 84 )

KRIT = 64

( 12+20+10+22 = 64 )

KAMPOTOSTO = 147

( 12+1+15+19+18+22+18+2+22+18 = 147 )

------------------------------------------------------------

KOS = 51

- Od 1890 godine, kada je Hristos trebao da dodje u onom vremenu - dve godine nakon Mineapoliske konferencije na kojoj je iznesena nauka o opravdanju verom, do upoznavanja mog dede i bake, i odpocinjanja zajednickog zivota 1941 godine - proslo je 51 godina.

- Od vremena kada kada je od strane Italijanskog diktatora Benita Musolinija izdat konkordat kojim se papstvu vraća sva politička i verska vlast 1929 godine, čime je smrtna rana zveri bila izlećena, do smrti predsednika bivse SFRJ 1980 godine - proslo je 51 godina.

- Od upoznavanja mog dede i bake 1941 godine, do mog prvog kontakta sa biblijom, i upoznavanja sa biblijskom istinom putem dopisne biblijske skole 1992 godine - proslo je 51 godina.

------------------------------------------------------------

BODRUM 84

Numerička - brojčana vrednost imena Elen Wajt napisana na Srpskom sa dodatkom slova G kao početnim slovom devojačkog prezimena - Elen G Wajt daje zbir 84.

- Od prvog Srpskog ustanka 1804 godne, Do Mineapoliske konferencije 1888 godine, na kojoj je iznesena nauka o opravdanju verom - proslo je 84 godine.

- Od Mineapoliske konferencije 1888 godine, na kojoj je iznesena nauka o opravdanju verom, do rodjenja jednog brata 1972 godine, koji je zajedno samnom pozvan na sluzbu u delu probudjenja i reforme crkve - proslo je 84 godine.

- Od 1890 godine, kada je Hristos trebao da dodje u onom vremenu - dve godine nakon Mineapoliske konferencije na kojoj je iznesena nauka o opravdanju verom, do mog rodjenja 1974 godine - proslo je 84 godine.

- Od kraja prvog svetskog rata 1918 godine, domog prihvatanja dela probudjenja i reforme crkve 2002 godine - proslo je 84 godine.

- Od Tungunske Katastrofe 1908 godine, do mog prvog kontakta sa biblijom, i upoznavanja sa biblijskom istinom putem dopisne biblijske skole 1992 godine - proslo je 84 godine.

- Od vremena kada kada je od strane Italijanskog diktatora Benita Musolinija izdat konkordat kojim se papstvu vraća sva politička i verska vlast 1929 godine, čime je smrtna rana zveri bila izlećena, do smrti moje majke 2013 godine - proslo je 84 godine.

------------------------------------------------------------------

KRIT 64

- od 1844 godine kada je Isus ušao u drugi odeljak svetinje - u svetinju nad svetinjama, i otpočelo čišćenje nebeske svetinje, do Tungunske katastrofe 1908 godine - proslo je 64 godine.

- Od Tungunske katastrofe 1908 godine, do rodjenja jednog brata koji je zajedno samnom pozvan u sluzbu u delu probudjenja i reforme crkve 1972 godine, proslo je 64 godine.

- Od rodjenja mog cca 1936 godine, do mog krstenja u Adventnoj crkvi 2000 godine - proslo je 64 godine.

- Od vremena kada kada je od strane Italijanskog diktatora Benita Musolinija izdat konkordat kojim se papstvu vraća sva politička i verska vlast 1929 godine, čime je smrtna rana zveri bila izlećena, do mog prvog dolaska u Adventnu crkvu 1993 godine - proslo je 64 godine.

-------------------------------------------------------------

KOMPOTOSTO = 147

- Od rodjenja prvog vesnika Adventne crkve Ellen. G. White 1827, do mog rodjenja 1974 godine - proslo je 147 godina.

Poslednja izmena:
Natrag