Nece doci stvarni prorok Ilija vec ljudi koje ce Bog podici da rade u duhu i sili Ilijinoj - kao sto ni Jovan krstitelj nije bio stvarni Ilija vec je radio u duhu i njegovoj sili.
Moje pitanje je bilo:
Sta mislite, da li Ilija koji ce doci zna tajnu cetiri gromova i da li ce je objaviti svetu ako dobije zapovest od Boga da to ucini?
"I videh drugog anđela jakog gde silazi s neba, koji beše obučen u oblak, i duga beše na glavi njegovoj, i lice njegovo beše kao sunce, i noge njegove kao stubovi ognjeni;
I imaše u ruci svojoj knjižicu otvorenu, i metnu nogu svoju desnu na more, a levu na zemlju.
I povika glasom velikim, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, htedoh da pišem, i čuh glas s neba koji mi govori: Zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši" ( otkrivenje 10. 1 - 4 )
Ovo pitanje je od sustinskog znacaja, jer uz poruku koju je Bog uputio svojoj crkvi preko onih koje je podigao u ovom vremenu a koja je zasnovana na savetu vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista iz otkrivenja 3 poglavlja, Bog je dao i neke druge vesti koje treba da se objave samoj crkvi kao i svetu, a deo ovih vesti je upravo sadrzan u glasovima sedam gromova.
Dakle, pitanje je glasilo:
"Sta mislite, da li Ilija koji ce doci zna tajnu cetiri gromova i da li ce je objaviti svetu ako dobije zapovest od Boga da to ucini?"
Odgovor je da, Bog je vec to ucinio i objavio Iliji ( meni licno i osobama koje je podigao zajedno samnonom ) vest sadrzanu u glasovima sedam gromova.
Da li ti je poznato kako ide ono odgovaranje na pitanja sagovornika....
Ilija će doći kao što piše u prorocima (valja li? pa šta ako nije odgovoreno?ja ću uvek tvrditi da sam ti odgovorio a što se ti ne slažeš ni sa kim na forumu koji drugačije od tebe veruje ko ti je kriv...poznaješ li taj stil?)