Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je tvoj problem sto mislis da je rodjenje i stvaranje isto...

Uopste ne mislim da je isto i naravno da nije. Isus je rodjen na zemlji ali nikako na nebu, svi stihovi koji govore o njegovom rodjenju se odnose na ono na zemlji.
A ti rece ako sam te dobro razumeo da je on rodjen na nebu.
Onda to moras biblijom i dokazati. Gde pise da je on rodjen na nebu? Daj mi stihove?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Znači, Bog nije Bog Otac odvijeka (bez početka)!?

Tema je Sin, ne Otac. Mihej kaze Betleheme iz tebe ce mi izaci onaj koji ce vladati....sto znaci izaci u ovom retku, znaci roditi se, ali prorok dalje zeli reci da je Isusovo porijeklo negdje u vjecnosti i zato on kaze njegov izlazak, pocetak je u vjecnosti, na sto ovaj glagol izaci se opet odnosi na Isusovo rodjenje od Oca.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Uopste ne mislim da je isto i naravno da nije. Isus je rodjen na zemlji ali nikako na nebu, svi stihovi koji govore o njegovom rodjenju se odnose na ono na zemlji.
A ti rece ako sam te dobro razumeo da je on rodjen na nebu.
Onda to moras biblijom i dokazati. Gde pise da je on rodjen na nebu? Daj mi stihove?

Pa evo slapu sam objasnio Mihej 5,2 na sto se odnose ti stihovi, zatim sam Isus kaze da je izisao od Oca, to je rodjenje isti glagol kao u Miheju. Kol 1,15 rodjen prije svake tvari....pa sto mislis da je jedan od trojice bogova uzeo ulogu sina i odigrao dobru predstavu.....ako mislis na zemaljsko rodjenje, onda Bog Otac nije Isusov otac, nego Sv. Duh kao neka treca osoba, jer je zacet od njega. Ako si adventist mogu ti navesti tonu stihova od EGW gdje kaze da je Isus Sin Bozji koji je postao covjek, te tako rodjen po drugi puta. Isto tako demoni su dobro znali ko je Isus, zato kazu sto hoces od nas Sine Bozji, oni su njega poznavali jos na nebu.....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tema je Sin, ne Otac. Mihej kaze Betleheme iz tebe ce mi izaci onaj koji ce vladati....sto znaci izaci u ovom retku, znaci roditi se, ali prorok dalje zeli reci da je Isusovo porijeklo negdje u vjecnosti i zato on kaze njegov izlazak, pocetak je u vjecnosti, na sto ovaj glagol izaci se opet odnosi na Isusovo rodjenje od Oca.

Au al ti je filozofija.
Niti se ovaj prvi odnosi na ''rodjenje'' niti zato ovaj drugi mora biti ''rodjenje'' , vec jednostavno kaze da ce ''izaci'' i nista drugo. On ''izlazi'' odnosno pojavljuje se. Inace za Isusa se kaze da je ''bez Oca , bez Matere, bez pocetka danima'' i uporedjen je sa Mehisedekom. Sta ces sa tim? Ako je imao ''pocetak'' kako ga to ovde opisuje ''bez pocetka''?
Imati ''pocetak'' je isto sto i ''rodjenje'' tj. slicno. Ali tekst kaze da niti je on ''rodjen'' niti je ''imao pocetak''!

Pa evo slapu sam objasnio Mihej 5,2 na sto se odnose ti stihovi, zatim sam Isus kaze da je izisao od Oca, to je rodjenje isti glagol kao u Miheju. Kol 1,15 rodjen prije svake tvari....

Prvo citiraj taj tekst iz kolosanima 1:15.

pa sto mislis da je jedan od trojice bogova uzeo ulogu sina i odigrao dobru predstavu.....ako mislis na zemaljsko rodjenje, onda Bog Otac nije Isusov otac, nego Sv. Duh kao neka treca osoba, jer je zacet od njega. Ako si adventist mogu ti navesti tonu stihova od EGW gdje kaze da je Isus Sin Bozji koji je postao covjek, te tako rodjen po drugi puta. Isto tako demoni su dobro znali ko je Isus, zato kazu sto hoces od nas Sine Bozji, oni su njega poznavali jos na nebu.....

Nisam adventista, tako da me to malo interesuje sta oni kazu...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Je li Bog Bog Otac odvijeka (bez početka), ili nije? Što muljaš?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Je li Bog Bog Otac odvijeka (bez početka), ili nije? Što muljaš?

Bog, ili Bog Otac je bez pocetka, Isus je imao pocetak, jer je rodjen....i ja sam naveo prije par dana tonu stihova koji potvrdjuju da je Bog Otac suveren, a da je Sin pokoran Ocu, i da Sin ima svoga Boga, ali djaba vama govoriti, samo ste presli preko tih stihova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog, ili Bog Otac je bez pocetka, Isus je imao pocetak, jer je rodjen....i ja sam naveo prije par dana tonu stihova koji potvrdjuju da je Bog Otac suveren, a da je Sin pokoran Ocu, i da Sin ima svoga Boga, ali djaba vama govoriti, samo ste presli preko tih stihova.

Kako se može biti Otac bez Sina?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Nisam ja ni video te stihove.
Ako odgovaras na moje postove onda citiraj da bi znao da si odgovorio...
Sta ces sa ovim:

''Jer ovaj Melhisedek bese.. Bez oca, bez matere, bez rodjenja, ne imajući ni početka danima, ni svršetka životu, a ispoređen sa sinom Božijim, i ostaje sveštenik doveka.'' (jevrejima 7:3)

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nisam ja ni video te stihove.
Ako odgovaras na moje postove onda citiraj da bi znao da si odgovorio...
Sta ces sa ovim:

''Jer ovaj Melhisedek bese.. Bez oca, bez matere, bez rodjenja, ne imajući ni početka danima, ni svršetka životu, a ispoređen sa sinom Božijim, i ostaje sveštenik doveka.'' (jevrejima 7:3)

Ovaj stih nisam nikad uzimao kao neki apologetski stihi kad sam vjerovao u trojstvo. Usporedjen je kao svecenik...jer je Melkisedek pred Abrahama iznio kruh i vino, a Isus je predao svoje tijelo i prolio svoju krv - to da je Melkisedek bez oca, matere, to zeli reci da mu se ne poznaje geneologija. Jesi li ti mozda nasao geneologiju od Jitra, Mojsijevog tasta.

Znaci po tebi je Isus sin jer se rodio kao covjek. A objasnio sam ti ko mu je onda trebao biti otac, od koga je zacet. Zato je vazno ovo dvostruko rodjenje, prvim je naslijedio bozanstvo, drugim covjestvo i kao takav on onda moze posredovati za nas.

Natrag