Ma nisu usporedjeni zbog geneologije, nego zbog svecenistva, a u tekstu se spominje za Melkisedeka da mu se ne zna geneologija. Za Isusa znamo, on je rekao da je izisao od ili iz Oca na tri mjesta u Ivanovom evandjelju - ta rijec izaci grcki exercomai, znaci BUKVALNO PROIZICI....s tim me je tekstom i gnjavio i tripo41 koji je bio najveci borac za trojstvo, dok mu nisam poslao jedan video, i par knjiga, pa sad i on vjeruje u Isusovo rodjenje - ko trazi istinu naci ce je, zato nemoj me gnjaviti sa tim stihom vise....zar ne postoji Isusova geneolgija u Lukinom evandjelju?
Postoji Isusova geneologija ''rodjenja na zemlji'' ali ne postoji njegova geneologija na nebu, mi je ne znamo , zato je Pavle i spomenuo geneologiju i uporedio je sa geneologijom Melhisedeka, jer ako oni nisu isti po svim pitanjima: ''rodjenje, pocetak i svestenstvo'' zaista ne bi imao razloga da naglasava sve te stvari.
Ali zasto naglasava, zato sto mi znamo zemaljsku geneologiju Isusovu, ali nebesku ne znamo..
I to se ovde istice..
Ovo sto si spomenuo za ''PROIZICI'' to znaci ''izaci, sici , pojaviti se od nekud'' - nikako ovo nema znacenje ''stvaranja'' ''nastajanja'' ''rodjenja'' i sl. To je cista filozofija koja se ne moze potkrepiti nicim...
Zaista je cudno da u danasnje vreme postoje ljudi koji imaju ''dva Boga''.
Isusa i Jehovu, a sebe smatraju monoteistima..
Jel biblija monoteisticka ili politeisticka knjiga?
I da li je po tebi Isus jedno sa Ocem, cine li oni jednog Boga?
Ako ne i ti si politeista, koji imas dva Boga..