Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Nije bitno kako je izgledao Isus, nego ko je On bio? Tako je i tema postavljena.

Upravo suprotno - od presudne je važnosti kako je on zaista izgledao a kako se predstavlja danas. To pokazuje tendenciju ljudske psihe da primljenju informaciju saobražava sopstvenom načinu razmišljanja i pogleda na svet. Iako je sa naučne strane to već jasno, ovo što sam rekao bitno je jer dokazuje koliko neobjektivnosti postoji u pogledu na istoriju i istorijske ličnosti, što znači da su i opisi ponašanja i dela Isusa Hrista pod znakom pitanja (naravno, kažem opet, za šire mase, jer nauka je jasna).

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Upravo suprotno - od presudne je važnosti kako je on zaista izgledao a kako se predstavlja danas. To pokazuje tendenciju ljudske psihe da primljenju informaciju saobražava sopstvenom načinu razmišljanja i pogleda na svet. Iako je sa naučne strane to već jasno, ovo što sam rekao bitno je jer dokazuje koliko neobjektivnosti postoji u pogledu na istoriju i istorijske ličnosti, što znači da su i opisi ponašanja i dela Isusa Hrista pod znakom pitanja (naravno, kažem opet, za šire mase, jer nauka je jasna).
Da li je moguce da su pojedini ovde totalno ishchasheni ?!??!?!?:vorred:
Ne zanima me sto jevreji nisu priznali Isusa kao mesiju, ne zanima me ga muslimani nisu priznali kao Sina Bozijeg, ne zanima me sto ga slikaju sa bradom i dugom kosom, ne zanima me sto su ga uzimali i sto ga uzimaju u usta kad god im se prohte za svoje licne ciljeve!
To nista ne goovori o Isusu kao spasitelju i Bogu Sinu, vec o tim neljudima.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
da nije to kako ste vi ti koji možete

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bog je svemoguć, On je jedan, ali pošto je svemoguć On može da se pojavljuje u više oblika. To nije politeizam. Riječ ELOHIM to potvrđuje. Evo postaću sam sebi dosadan objašnjavajući ovo. Jevrejska riječ ELOHIM u početnim tekstovima Postanja označava jednog Boga u tri lica. Kraj riječi IM je u množini. Međutim stvarno značenje je jednina naznačujući Boga Stvoritelja. ELOHIM je ime u množini sa značenjem jednine, označavajući jednog Boga-Svete Trojice: Oca, Sina i Svetoga Duha. I kada jedno od 3 lica spominjemo, spominjemo i druga dva lica jer su Oni jedno. Da je Isus Bog u tijelu čovjeka i Stvoritelj potvrđuje (Jovan 20,28)

Evo i da ne morate tražiti po Bibliji

"Rečju Gospodnjom nebesa se stvoriše..." (Psalam 33,6)

"Kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje" (2. Solunjanima 1,7)

"Čekajući blažena nada i javljanja slave velikog Boga i Spasitelja našega Isusa Hrista" (Titu 2,13)

Savlu (Pavlu) kada je gonio hrišćane Bog se javio u obliku svjetlosti.

Savle je rekao: "A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, koga ti goniš...(Dela 9,4-5) Ovdje se direktno izjednačavaju bogočovek Isus i Bog.
Bog toliko voli ljude da gonjenjem, mučenjem, ubijenjem hrišćana Bog doživljava kao da Njega ubijaju, muče itd. Ovdje je Isus direktno uzet kao ravan Bogu, što je i logično, takođe Bog otkriva da patnje hrišćana i On doživljava kao i oni ili čak još i više.

Hvala dragom Bogu za ono što znam.

Evo krunskog dokaza. "Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca i biće nam dosta.

Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao Filipe? koji vidje mene, vidje oca, pa kako ti govoriš: pokaži nam oca.

Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.
Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni. (Jovan 14, 8-11)

Da Isus nije stvoren nego da je stvoritelj potvrđuje "Jer sam otac ima ljubav k vama kao što vi imaste ljubav k meni, i vjerovaste da ja od Boga izađoh"(Jovan 16,27) Jehovini svjed. kažu da je Isus prvo stvorenje i da nije Bog.
Isus nije stvoren "ja od Boga izađoh" znači da se jedan dio Boga odvaja u obliku Isusa Sina Božijeg. Ovo ne znači da je Isus stvoren.
Jer od Boga izlazi Bog, od čovjeka čovjek, od mačke mačka itd. itd.
A pošto je Isusa rodila Marija tj. žena On je postao Bogočovek. Nigdje u Bibliji ne piše da je prvo stvorenje Isus.
Ne može neko ko je stvoren da spasi ljude, Bog ljude spašava. Ne mogu ljudi i anđeli imati isto postojanje sa Bogom. Tako da je jasno ko je Isus.
A On je Put, Istina i Život samo Bog može biti Put, Istina i Život. Mi preko Isusa dolazimo k Ocu koji je na Nebesima na prestolu. Jer ne može se čovjek spasiti ako bi Bog došao u svojoj veličini.
Bog je morao doći preko Isusa, koga nazivamo Sin Božiji jer izlazi od Boga, koji je rođenjem dođao sa Neba pa je zato Sin. Postao je čovjek, ali nije prestao biti Bog jer od Boga izlazi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa vidiš da si ti upravo dokazao da je Isus Bog. Kažeš da je Jahve Gospod, eto u Bibliji stoji da je Isus Gospod i još ime Isus znači Jahve spasava, a On je došao da spasi znači da je Isus Bog u tijelu čovjeka.
Isus je Spasitelj.
Ne može spasiti neko ko je po vama stvoren. Sin Božiji je Spasitelj, znači da nije stvoren. nego da je On stvoritelj. već sam rekao izvor, evo još jednoga za riječ ELOHIM "Iza kulisa" Branislav A. Kević.
Samo Bog može da spasi ljude, samo je Bog morao doći u obliku tijela da spasi ljude. Dao je dio sebe da bi se mi spasili. Isus nije stvoren i to nigdje u Bibliji nećeš naći. Izaći od Boga sam već objasnio šta je.
Og Boga može izaći Bog, od čovjeka čovjek, od slona slon itd. Iz početnih riječi stvaranja se jasno vidi da je Bog u više lica. Sve je Bog stvorio, ali kada nešto iz Njega izlazi onda to može biti Bog. Otac tvori dijela na Zemlji, On je Vaskrsnuo Isusa i tako je pobijedio smrt. Da je Isus oduvijek već sam potvrdio. Grčka riječ "eimi" znači biti, postojati oduvijek.
Samo Bog u tijelu može biti posrednik između Boga i ljudi. Ne može nikakav čovjek ili anđeo biti posrednik.
Jako sam razočaran vašim stavovima i tumačenjem Biblije, posebno Isusa. Džabe se molite Jahveu ako ne smatrate Isusa za Boga. Jer Otac, Sin i Duh Sveti su jedno. Isus i jeste rekao "Ja i Otac jedno smo". (Jovan 10,33)
Isus nigdje u Novom zavjetu nije ukorio čovjeka koji mu se klanja, pa ni Tomu. Zna se da se samo Bogu treba klanjati. Što potvrđuje da je On Bog. Anđeo je ukorio Jovana (kada je imao viziju Novog Jerusalima) jer mu se pokorio, sageo (Otkrivenje 22,9)
Da li je Isus ukorio Tomu kada je on pao na noge Isusa? Naravno nije.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Jehova ili isus hrist koje je ime bogu u n.zavetu tj jevandjelje????

Oce ja proslavih ime tvoje a sad ti proslavi ime moje. U cemu je stvar sta je isus mislio da kaze ovim recima??? Dakle koje bog i cije ime da se slavi jehovino ili isusovo ili oba???

(jovan 1:1-18)(1 jovanova 5:1-9)(mojs 1:26)(kolosanima 1:14-17)(kolosanima 2:6-9) itd

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidiš da je Isus Bog. "Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ (potvrda u Efescima 3,9 da je Riječ Isus i u Jovan 1,1), i sveti Duh; i ovo je troje jedno" 1. Jovanova 5,7 A u vašoj "bibliji" Novi svet je dio ovog stiha izbrisan. Filip u razgovoru sa Isusom pita Isusa da im pokaže Oca pa da im bude dosta. A Isus mu je odgovorio "Svo vrijeme ste sa mnom i tražiš da ti pokažem Oca". I ko je vidio Isusa vidio je i Oca. Naravno da je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi Bogočovek Isus.
Zato i jeste posrednik jer je Bog, a samim tim što se rodio u tijelu postao je i čovjek. Bog je svemoguć može biti u isto vrijeme i čovjek.

Natrag