Bog je svemoguć, On je jedan, ali pošto je svemoguć On može da se pojavljuje u više oblika. To nije politeizam. Riječ ELOHIM to potvrđuje. Evo postaću sam sebi dosadan objašnjavajući ovo. Jevrejska riječ ELOHIM u početnim tekstovima Postanja označava jednog Boga u tri lica. Kraj riječi IM je u množini. Međutim stvarno značenje je jednina naznačujući Boga Stvoritelja. ELOHIM je ime u množini sa značenjem jednine, označavajući jednog Boga-Svete Trojice: Oca, Sina i Svetoga Duha. I kada jedno od 3 lica spominjemo, spominjemo i druga dva lica jer su Oni jedno. Da je Isus Bog u tijelu čovjeka i Stvoritelj potvrđuje (Jovan 20,28)
Evo i da ne morate tražiti po Bibliji
"Rečju Gospodnjom nebesa se stvoriše..." (Psalam 33,6)
"Kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje" (2. Solunjanima 1,7)
"Čekajući blažena nada i javljanja slave velikog Boga i Spasitelja našega Isusa Hrista" (Titu 2,13)
Savlu (Pavlu) kada je gonio hrišćane Bog se javio u obliku svjetlosti.
Savle je rekao: "A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, koga ti goniš...(Dela 9,4-5) Ovdje se direktno izjednačavaju bogočovek Isus i Bog.
Bog toliko voli ljude da gonjenjem, mučenjem, ubijenjem hrišćana Bog doživljava kao da Njega ubijaju, muče itd. Ovdje je Isus direktno uzet kao ravan Bogu, što je i logično, takođe Bog otkriva da patnje hrišćana i On doživljava kao i oni ili čak još i više.
Hvala dragom Bogu za ono što znam.
Evo krunskog dokaza. "Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca i biće nam dosta.
Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao Filipe? koji vidje mene, vidje oca, pa kako ti govoriš: pokaži nam oca.
Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.
Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni. (Jovan 14, 8-11)
Da Isus nije stvoren nego da je stvoritelj potvrđuje "Jer sam otac ima ljubav k vama kao što vi imaste ljubav k meni, i vjerovaste da ja od Boga izađoh"(Jovan 16,27) Jehovini svjed. kažu da je Isus prvo stvorenje i da nije Bog.
Isus nije stvoren "ja od Boga izađoh" znači da se jedan dio Boga odvaja u obliku Isusa Sina Božijeg. Ovo ne znači da je Isus stvoren.
Jer od Boga izlazi Bog, od čovjeka čovjek, od mačke mačka itd. itd.
A pošto je Isusa rodila Marija tj. žena On je postao Bogočovek. Nigdje u Bibliji ne piše da je prvo stvorenje Isus.
Ne može neko ko je stvoren da spasi ljude, Bog ljude spašava. Ne mogu ljudi i anđeli imati isto postojanje sa Bogom. Tako da je jasno ko je Isus.
A On je Put, Istina i Život samo Bog može biti Put, Istina i Život. Mi preko Isusa dolazimo k Ocu koji je na Nebesima na prestolu. Jer ne može se čovjek spasiti ako bi Bog došao u svojoj veličini.
Bog je morao doći preko Isusa, koga nazivamo Sin Božiji jer izlazi od Boga, koji je rođenjem dođao sa Neba pa je zato Sin. Postao je čovjek, ali nije prestao biti Bog jer od Boga izlazi.