Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zapazite ovo sada " evo plata je njegova kod njega" Isaija 40,10

A sada Otkrivenje 22,12 "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom..."

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Tripo,
U desnom donjem uglu monitora imas vreme i datum. Ako nemas datum,
klikni na vreme i dobices kalendar.
Potom pitaj Isaiju koji je kod njega datum.

A vec kada se budete razgovarali mozes ga pitati i da li on zna
(U vezi izjave u tekstu: Isaija 40:12)
Kako se meri voda grstima. Kakvom pedju se mere nebesa.
Kojom merom se meri prah zemaljski, a kako gore i bregovi.
Odnosno, pitaj ga da nema mozda to neke veze sa slavnim terminom koji se zove istina,
a koji se danas deli i sakom i kapom tumacenjima hrpe slova bez ikakvih merila za takove tricarije.

Jovana pak mozes pitati ko je u vreme Isaije ziveo na Patamu, i zasto je posle bilo pusto.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Tripo,
vreme je da uspostavis bar kakav takav kontakt sa citatima koje koristis.

Informacije koje si citirao nisu bile namenjene bogu nego ljudima.
Prva pripada Starozavetnom dobu i bila je upozorenje na ono sto ce se dogoditi
i sto se potom i dogodilo. Jer je Jehova bio nezaustavljiv.

A druga pripada jednom drugacijem vremenu, u kome su realizacije bile osudjene
na cekanje povoljnog lica i povoljnog trenutka.
Aaaaa.... nije da nije bilo predvidjeno da stvar moze i da omane,
samo, znas kako se kaze: trebalo je razmisljati pozitivno.
Bar dok je za to ipak bilo po neke prilike.

Ali bilo kako bilo, ni jedna ni druga nisu bile namenjene tebi.
Prva je bila namenjena Izraelcima,
a druga je bila namenjena onima koji nisu imali potrebu da
se raspravljaju oko toga ko je Hrist.
Zakasnio si za obe.
("Prosao vasar".)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ali za Boga ne postoji vrijeme.

Губиш време, неко зна КО ЈЕ Исус Христ, неко философира дан и ноћ или верује да је неки анђео, пророк и сл. Има свакаквих "верника" данас. Ако неког стварно интересује ко је Исус, он може веома лако да погледа раније постове, а пре свега зна у своме срцу. Сећаш се како си се осећао када си схватио први пут ко је Христ? Ја сам био пресрећан, верујем да се и теби исто догодило. Мислио сам да ће и други тако и да други схватају исте ствари као и ја. Веома брзо сам видео да од тога нема ништа.

Овде се ради о некаквом "доказивању" да је Исус обичан човек или анђео или пророк. Видиш ли ко се са ким слаже? Све ти је онда јасно, сви имају циљ да унизе Христа и то је ГЛАВНИ ЦИЉ. Ништа друго, веруј ми...Он је камен спотицања и трн у оку свима. Коме није, тај човек веома добро зна КО ЈЕ Исус Христ.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Adrijane,
Sto se tice unizavanja Hrista, ono se vrsi uzvisivanjem sebe. Ako je hristu trebalo da se izrazava delima pred drugima, kao sluga ovome svetu, a ko si ti da ga dokazujes srcem pred sobom. Mozda gospodar? Bez ikakvih obaveza prema ljudima.
Znanju se moze biti gospodar, a njegovoj manifestaciji se mora biti sluga na korist drugima. Ili da kazem "poslenik". Ako nije jasno to je covek koji r a d i posao, a ne covek koji misli. Onaj koji misli se - filozof a ne radnik.
Sto li mislis... da ces ga uzvisiti time sto ces tvrditi da se rodio nadcovekom kao neko kome je sve dato bez ikakve muke truda i rizika, a zatim je odigrao damu fizickoga stradanja (sto je za bice ako ima i nematerijalnu formu uzgred i cisto nebitno formalna stvar) za opste dobro koje se zove: da se ti ne bi patio pred istinom nego da se lepo upresrecis.
Da li su postovi izraz Hriscanstva?
Cemu je nasa svrha ovde? - da se dogovaramo sta se kome svidja?
Pa to je bar obavljeno.
Eno ih dogovori skloplojeni po svim crkvama - sta je kome drago. Za nezadovoljne rezervisane su licne orijentacije - i svi su u pravu.
Ponovicu: Isus nije prezentovao misao nego delo.

Uzgred ako si se vec opredelio da budes vernik tada je crkva ta koja objasnjava tebi i onima koji su time zadovoljni poput tebe sta je to Isus u meri u kojoj smatra da je to za tebe dovoljno a ti mozes da se pohvalis koriscu od toga a ne mislju o tome.
Da pojasnim... crkva te moze uputiti na put u kome ona i ti tvrdite da ga osecas "scrcem", ali je to verzija koja ne dozvoljava terminologiju "ja ga znam i razumem".
U prevodu: nemozes istupati kao propovednik sem ako u hijerarhiji ckrve ne dodjes do toga. Jer inace to je stetno crkvu i za veru koju zastupa. U ostalom tada bi vernici bili svestenici (propagatori) ideologije.

Da si rekao: "ja neznam nego samo osecam nesto u srcu" - tada bi bio vernik. A ovajko sta si? Veci patrijarh od patrijarha ili papa od pape? Treba li aeris ovde da zastupa svrhu i dostojanstvo crkve, plus nedokucivost nadprirodnog Hrista?
Ako si vec pristao na podelu sveta na zemaljski i nadzemaljski, hodas li ti zemaljskim ili nadzemaljskim?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa nijedno djelo nije bilo dok nije bilo prethodno u mislima. "jer misli navode na djela" dakle misao je osnovna. A Isus Hristos je Bog, a ti aeris ni sam ne znaš šta si rekao ili htio reći sa onim isticanjem vremena. Za nas postoji vrijeme, ali je Bog uvijek Bog u svim vremenima.

Za JS
Isus nije jedinorođeni nego jedinorodni. Riječ monogenes znači jedinorodni, ona uopšte ne mora da označava vremensku distancu onoga koje monogenes huios (jedinorodni sin) kao što je Isus. I kad govorimo o Isusu ne označava vremensku distancu, nego ta riječ predstavlja odnos Isusa i Oca i to da je Isus zaista jedinstven. Riječ koja najčešće (i koja jedina) opisuje čin rađanja je monogenetos ona označava jedinorođeni (dakle jedino dijete svojih roditelja, nema druge djece) u nekim slučajevima ne znači to nego nešto drugo kao u Bibliji "Valja van se nanovo roditi" "Koji tvori pravdu rođen je od njega" itd. Isus jeste jedinstven, ali to uopšte ne znači da ima postojanje nakon Oca. Čak štaviše znamo da On izlazi iz Oca, On jedini zna Oca. 1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. 2Ona bijaše u početku u Boga. Jovan 1,1-2 Dakle Riječ već postoji. Ona se nalazi u Bogu i Ona je Bog. Ta Riječ je stvarala, a ne da je Ona stvorena. Ovdje JS namjerno žele podmetnuti jednu neistinu. Riječ PREKO uopšte ne znači POSREDNIKA u smislu da Isus nije stvoritelj, Bog jeste sve stvorio preko Riječi, ali u Bibliji jasno vidimo da je Riječ (Isus) stvarala.

"On reče i postade..." "Vjerom poznajemo da je svijet riječju Božijom svršen, da je sve što vidimo iz ništa (ničega) postalo"

Ako je Isus stvoren onda ne bi moglo pisati iz NIČEGA, nego iz Isusa. Ovdje ničeg znači da nije ništa postojalo što je stvoreno, nego samo Bog koji je Stvoritelj. Dakle Bog stvara sve od ničega. Što znači da Riječ Božija (Isus) nije postala, nije stvorena. Ta Riječ stvara. Što je potvrđeno u Jovan 1,3 i u Psalmu 33,6 Rječju Gospodnjom nebesa se stvoriše. Da stvar bude gora za one koji smatraju da je Isus STVORENO biće. Jahve u SZ kaže da ne zna nikog da je Bog osim Njega tj. Sebe. Dakle nema drugih bogova. Jahve kaže da je SAM SVE STVARAO. 24 Ovako govori Gospod, izbavitelj tvoj, koji te je sazdao od utrobe materine: ja Gospod načinih sve: razapeh nebo sam, rasprostrijeh zemlju sam sobom;

Isaija 44,24
Zapazite posebno ovaj dio "RASPROSTRIJEH ZEMLJU SAM SOBOM" Što znači da je Riječ koja je stvarala isto Bog. I sada uporedimo stih Isaija 44,24 sa Kološanima 1,16 shvatićemo da to ne znači da je Isus stvoren.

Nego da je On Bog stvoritelj. Ovdje "Sam sobom" znači da su Otac i Sin jedan isti Bog. Kao što i Isus kaže "Ja i Otac jedno smo" i ovaj drugi stih potvrđuje da je Bog sve SAM stvarao. Isaija 45,12

12 Ja sam načinio zemlju i čovjeka na njoj stvorio, ja sam razapeo nebesa svojim rukama, i svoj vojsci njihovoj dao zapovijest.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jooooj adriane ne lupaj vise molim te, kakav trn? kakvo unizavanje? stvarno umete da lupate da je to smesno i opet dolazimo da toga "ja znam ili znam" sta ti znas? jesi ti video isusa pa znas? sta on ti rekao da je on bog? i sad da se pojavi isus pa vi bi ga ubili kao sto ste ubili do sad 1000 proroka i isto kao sto su ga ubili onda t tvrdili da bogohuli tako bi i vi tvrdili za njega sad i mnogo bi isus gore prosao sa vama nego sa onim rimljanima i izraelcima.
kako ljudi mogu da budu bolesni meni nije jasno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Aeris

Informacije koje si citirao nisu bile namenjene bogu nego ljudima.
Prva pripada Starozavetnom dobu i bila je upozorenje na ono sto ce se dogoditi
i sto se potom i dogodilo. Jer je Jehova bio nezaustavljiv.

Odg.

Aeris nisi čuo da u Bibliji postoje značenja za dva vremena, dvostruka. E pa to j već malo više od amaterskog studiranja Biblije sa neta. Za to se čitaju knjige i to vrlo ozbiljno. I treba znati šta je tipologija i antitipologija. Pa ću ti na jednom istorijskom događaju to sve objasniti. Pa ćeš vidjeti ( a nećeš prihvatiti) da sam upravu. Zato nemoj meni da tumačiš Bibliju. Hvala Bgu za to. Da vidiš kako jedan nauzgld običan istorijski događaj ima mnogo dublje značenje. E u tome se razlikuje hrišćanstvo od jeresi arijanizma.

Natrag