Odlično Apokec, čovjek jedino Bogu da se klanja.
I pravi hrišćanin se klanja. Evo u Bibliji piše kome se ljudi trebaju klanjati.
"..
.gubavac moleći ga i na koljenima klećeći pred njim (Isusom)..." Marko 1,40
Isus ga ne kori.
"A kad vidje Isusa iz daleka, poteče i pokloni mu se". Marko 5,6
Isus ga ne kori.
" I gle, dođe jedan od starješina zborničkijeh po imenu Jair; i vidjevši ga pade pred noge njegove." Marko 5,22 Isus ga ne kori.
A žena uplašivši se drktaše, i znajući što joj se dogodi, dođe i kleče pred njim, i kaza mu svu istinu."Marko 5,33 Isus je ne kori.
Jer čuvši za nj žena što u njezinoj kćeri bijaše duh nečisti, dođe i pade k nogama njegovima. Marko 7,25 Isus je ne kori.
I kad iziđe na put, pritrča neko, i kleknuvši na koljena pred njim pitaše ga: učitelju blagi! šta mi treba činiti da dobijem život vječni? Marko 10,17 Isus ga ne kori.
I govoraše im u nauci svojoj: čuvajte se književnika koji idu u dugačkijem haljinama, i traže da im se klanja po ulicama..." Marko 12,38
Isus kori klanjanje ljudima.
Petar kori Kornilija.
I Petar ga podiže govoreći: ustani, i ja sam čovjek. Dela 10, 26
I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove. Bogu se pokloni. Otkrivenje 22,9 Anđeo kori Jovana zato što mu se poklonio.
I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva. Otkrivenje 19,10 Isto anđeo kori Jovana.
I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu. Otkrivenje 11,16
I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset ičetiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh. Otkrivenje 5, 8
Čitaj Apokec, čitaj. Ovdje se jasno vidi da je Isus svemoćni Bog ravan svom Ocu. Otac, Sin i Duh Svetu jedan Bog i drugog nema.
i to je sve što imaš reći?
Jednog Boga, Oca, Sina i Duha Svetog.
Isus vaskrsava mrtve, sudi ljudima, svijet je nastao Rečju Božijom Psalam 33,6 a Riječ Božija je Isus Otkrivenje 19,13 Znači da je Isus stvoritelj, pa kako onda nije svemoćan.
Otac, Sin i Duh Sveti su stvoritelj čovječanstva.
Ti očigledno ne razumiješ da ja kad govorim o bilo kojoj osobi Božanstva, govorim o Ocu, Sinu i Duhu Svetom.
[FONT=&]PRIMEDBE:
Neki kažu: ako je Isus Bog, onda ne bi mogao biti iskušan. Po Bibliji, Isus je uzeo telo čoveka, svoje Božanstvo je zaogrnuo ljudskom prirodom, pa svoje božanske osobine nije koristio. Tako je mogao da se služi samo onim što je dostupno svim ljudima, a to je Božja milost.
Zato dok je god na Zemlji, Isus se Ocu obraća kao niži višem, kao što mi kao stvorenja treba da mu se obraćamo.
Isus stalno govori da ima iste moći kao i Otac (ima život, sveznanje, sveprisutnost, i slično). Isus je pre svega pokazao koliko poverenje treba da imamo u svog nebeskog Oca. Pokazao je da ako se oslonimo na Boga možemo da živimo bez greha, po Božjem zakonu.
Zato Isus dok je na Zemlji stalno poziva Oca da deluje, to jest koristi ono što je nama ljudima na raspolaganju. Hijerarhija Otac, Sin, Sveti Duh postoji zbog različitih uloga u planu spasenja.
Da li postoji neki citat gde je Isus Hristos u podređenom položaju u odnosu na Oca pre Njegovog utelovljenja, ili pre pada u greh? Naravno, nema ga jer Isus samo dok je na zemlji kaže:
"Otac moj je veći od mene" (Jn. 14.28),
ali na nebu rade zajedno.
Za Hrista neki ljudi kažu da je bio neka vrsta anđela, pa je postao čovek, pa po vaskrsenju opet anđeo. Ako je po njima stvorenje bilo u stanju da bude u dva oblika (anđeo - čovek - anđeo), zašto Bog ne bi mogao da se utelovi u čoveka? Da li je stvorenje moćnije od svog Stvoritelja, pa može da uradi ono što Stvoritelj ne može?
Neki na osnovu 1.Kor. 8.4-6 kažu da Hristos jeste Gospod i Bog (Elohim), ali nije Jahve i nije svemoguć. Već smo čitali u
Isaija 44.6 i 45.5 da je Jahve jedini Elohim, i da nema drugog Elohima osim Njega.
Pošto za Isusa znamo da jeste Elohim, jasno je da je i Bog. Ako bi na osnovu ovog stiha rekli da Isus nije Bog, jer piše za Oca da je Bog, to bi bilo isto kao kad bi tvrdili da Otac nije Gospod jer je Isus. [/FONT]
Eto ti odg. na vaše primjedbe.
Sa svojim postom si dokazao da si izgubio ovu debatu.
Jer po vama JS ispada da Isus podržava idolopoklonstvo. Jer Isus ne kori ljude koji Mu se klanjaju, a anđeo kori Jovana i Petar Kornilija. Ali hvala Bogu to nije istina.
E stvarno se od vas JS mogu naslušati gluposti. Kažete da je Isus stvoren, a onda kažete jeste Bog, ali nije svemogući. Samim tim što je Bog, On je i Svemoguć, a Bog ne može biti stvoren. Da sam ja rekao da je Isus samo Bog, onda bi tvoje tvrdnje imale dokaza.
Ali Isus je i čovjek i zato jeste bio iskušan.
Mi ne smatramo Isusa samo za Boga nego smatramo da je i čovjek. Ti apsolutno ne možeš ni jedno slovo da daš na one stihove koje sam ja dao, možeš samo da postaviš neko pitanje, a ja ću na sve tvoje tvrdnje dati odgovor.