Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
koji je taj Bog što ne voli nasilnike?
Dali taj tvoj Bog voliuinteligentan ako ne razmišljam gde i šta piše u tvom Kur'anu?

Im:):yea:

To je Jehova, Strog i Pravedan. Srdit i Ljubomoran. Bog koji je stvorio Isusa i naredio mu da kaze da je Tora ispravna, Tora koju nisu umrljale ruke prepisvaca koji su ubacivali svoje pasaze da bi se umilili Bogu u laznoj revnosti.
Koji je potopio sav svijet, ljude, zivotinje i biljke u Potopu (osim Noe i onih sto su bili s njim na Arci).
To je Bog koji je Isusu rekao da poruci ljudima njegovog i sljdeceg doba:
"Mnogi ce mi doci u onaj dan i reci: 'Gospodine, gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili i u tvoje ime cuda cinili?' A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlotvori, nikada vas nisam poznavao!"

Ovo nisu moje rijeci nego Isusove i nalaze se u Bibliji. Vi svakako to trebate znati ukoliko se beskrajno trudite da se prikazete kao sveci.

Kur'an nije moj, kao sto ni Biblija nije moja.

Kur'an je moj koiko i bilo ciji, iako se nasa misljenja i vjerovanja u vezi Kur'ana ocito jako razlikuju. Ali obojica polazemo pravo da vjerujemo sta i kako hocemo.

Medjutim, ako ne razmisljas o onome sto si procitao po cemu mozes da sudis o tome? Nerazumno, svakako.

Bog Kome ja vjerujem jeste i tebi Bog, ma kako Ga ti zvao. Jer, jednostavno ne postoji drugi. Sve sto vidis Njemu pripada. I mi Mu pripadamo i Njemu se vracamo.

peko 71
Rodoslovlja su tačna jedno se završava na Mariji a jedno na Josifu. Svima je jasno da Josif nije Isusov otac ali rodoslovlje se završava na njemu jer je bio Isusov staratelj. Ono što se manje zna je da i Marija nije Isusova majka u smislu da je nasledio neke njene osobine. Pre bi se reklo da mu je bila surogat majka. To je iz razloga jer Isus nije smeo ni na koji način da nasledi ni malo Kainove krvi koju svi mi imamo po malo. Gde su greške u rodoslovlju da ih i mi znamo ?
Ja sam ih tamo napisao jedno proed drugoga, i pokazao da se razlikuju u 17 koljena, i pokazao da obadva zavrsavaju s Josifom.
Nigdje ne postoji rodoslovlje u svetim knjigama po zenskoj liniji. To nije bez razloga, nauka o genetici to potvrdjava, samo mu muskarci prenosioci gena - zene ne.
Mozes li napisati uporedo samo nekoliko imena iz Isusova obadva rodoslovlja, ona na kraju da potvrdis svoje vjerovanje u njihovu ispravnost?
Mozes li pojmiti da Mariju muska ruka nije takla a da je rodila Isusa? Kako onda moze biti Davidov potomak ili Josifov ili bilo ciji?

Pisac "Isusovih" rodoslovlja je napisao da je Josig Kainov potomak!
Mislim da je to napisao bez iakakvog smisla za Istinu!

Nije Kain jedni prezivjeli Adamov sin! Imaju li ljudi imalo smisla za logiku?

Napisao sam negdje na ovoj temi obadva "Isusova" rodoslovlja, jeno proed drugog, i tacno se vidi svaka greska.
Meni su svakako obadva greska ako se misli na Isusa, jer Bog ga je stvorio bez ljudskog sjemena.

Prvo od Adama nije počeo sav ljudsi rod nego od Eve. Eva je majka svim živima nigde se ne kaže da je Adam otac svim živima. Ako poričete Isusa poričete ljubav i u tome se sastoji greh jer je i Bog ljubav. Kažite nešta loše o Isusu i rekli ste loše o ljubavi a Bog je ljubav.
Najveci problem religija jeste filozofiranje, farizejstvo.
To je Isus tesko optuzio u onom hramu. ali malo je ljudi primilo pouku pa su se tovari mozgarija, "svetaca" i "blazenih" enormno umnozili!
Od adamovog rebra je nacinjena Eva. Da nije bilo Adama, ne bi bilo ni Eve.
Eva je rodila Adamovu djecu, ukoliko nije sagrijesila sa njegovim sinovima, pa opet je i u njima bio Adamov gen, a ne Evin.

Ne znam na koga mislis kada kazes "ako poricete Isusa"?

Naopisao sam iz Kur'ana, ako si misliop na muslimane uopste, samo nisi procitao. Ili nisi procitao dovoljno pazljivo da vidis da Kur'an o Isus pise tacno i ljepse nego sve sto je do tada o njemu ikada napisano.

Ali podvala o nekoj neupitnoj, "bozanskoj ljubavi" koja se stalno prodaje kao bozicni nakit, stvarno nema smisla. Jer je podvala.
Kome ce reci zlotvori? Kome ce suditi? Cije je stolove porazbacao? Ciji se hram razorio?
Da ti napomenem: niko osim krscana ne cini nista u Isusovo ime.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Oko Isusovog rodoslovlja nisam posebno obraćao pažnju. Da ispravim grešku jer se obadva završavaju na Josifu, baš banalna greška. Razmotriću ovo što si napisao naravno da mora da se razmotri.

Zar ti misliš da su biblijski pisci toliko glupi da napišu dva različita rodoslovlja koja se završavaju na Josifu jedno pored drugog i da to ne primete.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nego crkevni oci vjesto kriju, ja mislim da oni to moraju znati.
Jedno rodoslovlje pocinje od Isusa unatrag, a drugo od Avrahama prema potomcima.
Metod je jedostavan:
uzmes dvije kolone i pocinjes ih popunjavati jednu straga drugu s prijeda i dobijes naporedo imena i koljena.
I onda, kao sto sam tamo pokazao, dobijes rezultat koji je katastrofalan po one koji vjeruju da Isus ima ikakve veze sa Davidom!
I onda shvatis da su Iussovi ucenici bili proganjani od strane zidovskih svecenika jer su zaista iskrivljavali Toru!

Ako pricitas izjavju Stefana prvomucenika, vidjeces da je nacinio gresku citirajuci Pismo netacno, i to samo u jednoj tacki: gdje se Bog prvi put javio Avrahamu.
Ako usporedis poglavlje o Avrahamu i izjavu Stefana prvomucenika, vidjeces da je kamenovan po onom Zakonu koji je vazio u to vrijeme: laziranje Bozje Rijeci!

Samo, ljudi hoce da budu slijepi i cekaju svecenstvo da im pokaze sta da vjeruju. Zato napustaju Boga, i zato ce im Isus reci: odlazite zlotvori!

Na vise mjesta ima propusta u Bibliji. I to teskih, neprihvatljivih. Tako da sasvim otpada zamisao da je Bibliju diktirao Bog, izuzev ako nece nego da kaze da Bog grijesi, da ne zna sta radi.
Biblijski pisci nisu bili sasvim uceni, inace im s ene bi potkradale takve greske.

I da se odmah razumijemo: ja priznajem da je veliki dio Biblije Bozja Rijec!
Ja nju ne odbacujem, samo je vitam na nacin da ne uvrijedim Boga izmisljajuci ili prihvatajuci izmisljotine.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Rodoslovlja služe za identifikaciju mesije koji ima zakonsko pravo na Davidov presto. U to vreme su očekivali mesiju po Danilovom proročanstvu ali nije se samo Isus pojavio kao mesija. Par primera je zapisan i u bibliji. Dela Apostolska. 5.36-37. Rodoslov po Luci se završava na Josifu samo iz razloga što tadašnji rodoslovi nisu uključivali žene u spisak inače je to Marijin rodoslov. Gledano iz duhovne sfere Isus nije Davidov potomak niti bilo čiji osim Božiji jer za otkup greha bila je potrebna krv poput Adamove. Telesno jeste Davidov potomak radi zakonskog nasledsva. pošto je Isus napravio prelaz sa telesne na duhovnu sferu. Samim tim i obrezanje koje je bilo telesno sada je duhovno obrezanje srca, izraelac nije više po telu nego po duhu, Avramovo potomstvo nije više telesno nego duhovno.
Kajin se nigde ne spominje u Isusovom rodoslovu nego Kainan. Kajin nije Adamov potomak nego mešavina sataninog semena sa Evom slično kao u vreme potopa kada su imali sexsualne odnose sa ženama i rađali se nefilimi.
Takva pitanja možeš da postavljaš do u beskonačnost ako ne želiš da veruješ. Dovoljno bi bilo da pogledaš propoved na gori jer je u toj propovedi Isus pogodio u srž ljudskih problema.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Rodoslovlja služe za identifikaciju mesije koji ima zakonsko pravo na Davidov presto. U to vreme su očekivali mesiju po Danilovom proročanstvu ali nije se samo Isus pojavio kao mesija. Par primera je zapisan i u bibliji. Dela Apostolska. 5.36-37. Rodoslov po Mateju se završava na Josifu samo iz razloga što tadašnji rodoslovi nisu uključivali žene u spisak inače je to Marijin rodoslov. Gledano iz duhovne sfere Isus nije Davidov potomak niti bilo čiji osim Božiji jer za otkup greha bila je potrebna krv poput Adamove. Telesno jeste Davidov potomak radi zakonskog nasledsva. pošto je Isus napravio prelaz sa telesne na duhovnu sferu. Samim tim i obrezanje koje je bilo telesno sada je duhovno obrezanje srca, izraelac nije više po telu nego po duhu, Avramovo potomstvo nije više telesno nego duhovno.
Kajin se nigde ne spominje u Isusovom rodoslovu nego Kainan. Kajin nije Adamov potomak nego mešavina sataninog semena sa Evom slično kao u vreme potopa kada su imali sexsualne odnose sa ženama i rađali se nefilimi.
Takva pitanja možeš da postavljaš do u beskonačnost ako ne želiš da veruješ. Dovoljno bi bilo da pogledaš propoved na gori jer je u toj propovedi Isus pogodio u srž ljudskih problema.

Kainam kojeg ne poznaje SZ? Ko je Kainam?
Ocita podvala jer se ucenik zaletio da zakljuci da Adam nije imao nego samo dva sina od kojih je prezivio Kain - tj. Kainam.
I prikljucio ga hladna srca kao Isusovog pretka. Mislim.... ne stoji to.
Davidov prijesto moze da naslijedi samo njegov potomak, a to moze biti Muhammed a.s., Isus samo nevjernicima koji vjeruju da ga je napravio u neznanju neki Davidov potomak, Josif. Ipak.

Ne shvatam kakav dokaz nudis da je jedno rodoslovlje Marijino, a i ovo sto si napisao je sa stanovista Istine i logike neprihvatljivo, nadam se da kada procitas sta si napisao to mozes nadam se sâm razumjeti.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kažeš da u starom zavetu ne postoji Kajinan. Pročitaj 1. Moj. 5.9. bio je Enosov sin a ne Adamov. Ovo što govoriš da je ipak Josif Isusov otac a ne očuh ne može biti tačno zbog starog zaveta i jednog prokletstva koje je izrekao Bog i baš taj se našao u rodoslovu koji se završava na Josufu Isusovom staratelju. Jeremija 22.30. Jehonija ima prokletstvo od Boga kao što vidiš i našao se u Isusovom rodoslovu koji se završava na Josifu. Matej 1.11. Pošto Josif nije bio isusov otac onda je linija Jehonije prekinuta na Josufu i samo je ukazano na Isusa. Dok se po liniji rodoslovlja Marije u jevanđelju po Luci ne nalazi Jehonija. Kakva je logika da niko do sada ne primeti dva različita rodoslova koja se završavaju na Josifu zar ne bi bilo i suviše glupa greška. Pokaži nam rodoslov Muhameda kao naslednika na taj presto.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U pravu si dragi peko 71 sto se tice Kainama.
Ljudski je pogrijesiti. Ja sam tamo napisao rodoslovlja uporedo, ali sam za trenutak bio nemaran i napisao pogresno.
Ljudskije je priznati gresku, pa se izvinjavam.
Najvaznije je sto dovoljno dobro pazis sta napisem (ili neko drugi).

Ta dva rodoslovblja su ipak nistavna sto se tice Isusa i spada u spekulcije.
Jedan nevjernik nece moci vjerovati da je Isus rodjen Bozjom silom, nego iz spermija, pa ce povjerovati da je Isus Davidov potomak.

Spekulativna je takodje i prica da je jedno rodoslovlje Marijino.
marija i Josif su zivjeli bar u istom vijeku, a tazlika izmedju dva rodoslovlja je 17 koljena, sto znaci i vise vijekova! neodrzivo, kako god pokusas da opravdas. Meni jasno ukuzuju da Isus nije imao rodoslovlje, da je Marijin sin, kao sto i Kur'an kaze.

Sto se tice rodoslovlja Muhammeda a.s. ja tomu nisam posvetio paznju, jer je on je samo jedan iz niza Bozjih poslanika, kao i Avraham, Mojsije, Adam, Isus itd. meni su oni svi jednaki i jednako vazni, i svi upucuju na Boga Istine: Ja Sam Koji Jesam!

S druge strane arapski muslimani imaju neko rodosovlje Muhammeda a.s. do odredjenog pretka. Oni inace imaju donekle problema sa vlastitom identifikacijom.
Arapi su potomci Avrahama Hebreja (Jevreja), dakle i sami su Jevreji!
Oni su braca sa Edomcima i Izralecima po ocu Avrahamu, i svakako blagosloveni (vidi Bibliju!).

Kralj david je boravio duze vrijeme medju Ismaelcima(Arapima) i imao je zene tamo. Predpsoavljam da je imao i djecu s njima. predpsoatvljam da je jedan od njihovih potomaka Muhammed a.s. jer ga Biblija najavljuje kao proroka (poslanika).
Predaja arapskih muslimana velica Muhammeda a.s. kao onoga cija je vlast na nebesima i na zemlji, zbog koga je sve stvoreno i kome ce jedinome biti pravo da zagovara kod Boga za svoje sljedbenike. To moze biti dovoljno, obzirom da je sasvim jasno da Isus nije Davidov potomak.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ljudski je priznati grešku uzmi digitron i izračunaj da li je moguća razlika od 15 ili 17 kolena u dva rodoslova. Ako je u jednom rodoslovu prosečna starost očeva 25 god u drugom je prosečna starost očeva 34.6 god. Ja mislim da je to ok.

Razlika je u tome što Muhamed nema rodoslov niti sme imati zbog dokaza jer ta linija do Avrama ide preko Agare sluškinje a ne preko Sare Avramove žene i kasnije Jakova. Priznaju Arapi Toru ali nekako im ne ide u prilog zato imaju problema sa rodoslovom.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ljudski je priznati grešku uzmi digitron i izračunaj da li je moguća razlika od 15 ili 17 kolena u dva rodoslova. Ako je u jednom rodoslovu prosečna starost očeva 25 god u drugom je prosečna starost očeva 34.6 god. Ja mislim da je to ok.

Razlika je u tome što Muhamed nema rodoslov niti sme imati zbog dokaza jer ta linija do Avrama ide preko Agare sluškinje a ne preko Sare Avramove žene i kasnije Jakova. Priznaju Arapi Toru ali nekako im ne ide u prilog zato imaju problema sa rodoslovom.

OK, sada bi semogli na nemoguce nacine izvlaciti iz greske o rodoslovljivama koja ja nisam napisao, a da jesam izvinuo bih se, i to prvo Bogu, jer sam naveo neke ljude da povjeruju u to.
Sa stanovista spekulacija o ljudskom vijeku u doba Isusa, moguce je sve: da je prosjecan ljudski vijek bio deset godina.
Sa stanovista Biblije, o kojoj ovdje razgovaramo i koristimo argumente iz nje, predlozena kalkulacija je bezvrijedna.
Da se ne ulazi u dubinu linije predaka, uzmi samo poslejdnje: Isus je poceo propovijedati u 30-toj godini. Marija jeste rodila u svojoj 13 godini po nekim uvjeravanjima, ali Zaharije je dobio Jahju u dubokoj starosti.

Vrlo si ruzno napisao Agara-sluskinja.
To je samo odraz da pripadas Sarinoj vjeri koja nema namjeru da se priblizi Bogu, nego da se istakne po bogatstvu ili porijeklu medju drugim ljudima. To je, sa stanovista vjere bolesno stanje duha koje podgrijavaju Sarire (ne)religije: mi smo bolji, mi smo "nebeski", mi smo bogatiji - ostali su sluge, siromasni i nistavni.
Po porijeklu Agara je Egipcanka, sa egipatskog dvora gdje je najmanji dvorski sluzbenik bio obrazovaniji od svakog dosljaka iz Kanaana. Pa ti bi trebao znati istoriju Egipta!
Ali to je zaista bez ikakave vaznosti, sa stanovista vjere jer te zene su rodie Avrahamove potomke, njegovu djecu!
Doduse, ko vjeruje Sari a ne Bogu, Avraham i nije imao djecu: jedno je bilo Agarino, drugo Sarino, a stala Keturina.
Tako vjeruju Sarini sljedbenici.

Kuda nestade Bozji blagolsov Avrahamu? Da ce on, a ne Agara i Sara imati potomstvo? (tim se bavi genetika prijatelju: samo muskarci prenose gene!)
Kud nestade Bozji blagoslov Avrahamu da ce se njim blagoslijati narodi?
Nego se "blagosilju" Sarom i kraljevima koji od nje nastadose.
Jao, jao, jao.... trostruki jao koji je izrekao Isus, ljudima koji su zastranili, koji su izgubili um neprestano "umujuci".
Zar je Isus ikada bio kralj? Bio je? Bice? To je on rekao? Gdje?
Nije bio, nece biti i nije on rekao. Neko jeste, Sarin sljedbenik, jer ako je Isus "kralj", onda je on "ministar", pa ce kralju odavati cast a sebi uzimati novac.
Uostalom pogledaj sta kaze Samuel o kraljevima: uzmu kralja kada napuste Boga, kraljevi su zlo ljudima. Zar je Isus zlo?

Da se vratimo na Mauhammeda a.s.
Moja teza o tome da je (moguce) on Davidov potomak lezi na tri cinjenice:
1. Isus nije Davidov potomak jer je zacet bez spolnog odnosa Marije sa bilo kojim covjekom ili pripadnikom Davidove loze
2. Kralj David je proveo vise vremena medju Ismaelcima, i imao je tamo zene
3. Hadiska predaja pripusuje Muhammedu a.s. sve ono sto se odnosi na Davidova potomka.

Zasto je uopste natsalo razdvajanje odmaranja u sedmom danu?
Zidovi - subota, hriscani - nedelja?
Samo da bi se razlikovali i da bi prekinuli sve veze sa onima za koje misle da su zalutali.

Tako i Arap podlijeze (opravdanoj) mrznji i prekida sve veze sa Jevrejima, iako ima samo tu krv - jevrejsku!
Ali ga je Sarina vjera i Sarina prepravljena knjiga htjela naciniti robom i slugom, po majci Agari, ne prezuci od lazi.

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Nego crkevni oci vjesto kriju, ja mislim da oni to moraju znati.
Jedno rodoslovlje pocinje od Isusa unatrag, a drugo od Avrahama prema potomcima.
Metod je jedostavan:
uzmes dvije kolone i pocinjes ih popunjavati jednu straga drugu s prijeda i dobijes naporedo imena i koljena.
I onda, kao sto sam tamo pokazao, dobijes rezultat koji je katastrofalan po one koji vjeruju da Isus ima ikakve veze sa Davidom!
I onda shvatis da su Iussovi ucenici bili proganjani od strane zidovskih svecenika jer su zaista iskrivljavali Toru!

Ako pricitas izjavju Stefana prvomucenika, vidjeces da je nacinio gresku citirajuci Pismo netacno, i to samo u jednoj tacki: gdje se Bog prvi put javio Avrahamu.
Ako usporedis poglavlje o Avrahamu i izjavu Stefana prvomucenika, vidjeces da je kamenovan po onom Zakonu koji je vazio u to vrijeme: laziranje Bozje Rijeci!

Samo, ljudi hoce da budu slijepi i cekaju svecenstvo da im pokaze sta da vjeruju. Zato napustaju Boga, i zato ce im Isus reci: odlazite zlotvori!

Na vise mjesta ima propusta u Bibliji. I to teskih, neprihvatljivih. Tako da sasvim otpada zamisao da je Bibliju diktirao Bog, izuzev ako nece nego da kaze da Bog grijesi, da ne zna sta radi.
Biblijski pisci nisu bili sasvim uceni, inace im s ene bi potkradale takve greske.

I da se odmah razumijemo: ja priznajem da je veliki dio Biblije Bozja Rijec!
Ja nju ne odbacujem, samo je vitam na nacin da ne uvrijedim Boga izmisljajuci ili prihvatajuci izmisljotine.
Pozdrav brate Peko71 kao prvo zeleo bih da ti kazem da se vecinom slazem sa tobom oko mnogih pitanja,ali oko nekih pitanja ne mogu da se slozim stobom.Veoma te cenim i svidja mi se kako neke stvari pricas u oci sto se tice,Rasela,Rateforda i da su ljudi ne savrseni i da su zbog toga recimo pogresili.Ali nemogu da se slazem s tobom u vezi da je satana imao odnose sa Evom i da je Kain plod njikovog odnosa ,jer mislis da Jehova Bog nebi o tome u bibliji dao da se pise dal bi on to sakrio u svojoj reci od svojeg naroda.Kao sto znamo on nije sakrio u bibliji da su pali andjeli imali odnose sa ljudskim kcerima i nevidim razlog da bi on sakrio i da je satana imao odnos sa Evom.A posto je biblija bozja rec onda ona treba da nam bude autoritet i onda ako nesto ne pise u bibliji znaci to se nije ni desilo,a lepo pise u bibliji da kad je Adam poznao zenu svoju ona je ostala trudna i rodila Kaina.Pazi znaci mnogo cenim tvoj stav i tvoje komentare svidjamise sto sve kazes u oci ali nemoj da mi zameris ja mislim da u vezi ovoga nisi u pravu jer nema biblisku potporu,pozdrav i zelim ti JEHOVIN BLAGOSLOV.

Natrag