Član
- Učlanjen(a)
- 13.11.2010
- Poruka
- 317
Tripo41,najbolje je da nam Ris kao poznavlac Biblije pokaze taj stih u Kolosanima na originalnom jeziku i da vidimo koja se tu rec upotrebljava pa da razjasnimo neduomice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
za gericu
Ja bi tebe zamolio da ne prosirujes temu.Hajde da se dogovorimo da idemo stih po stih.
Obradicemo i jovana 1:1,i alfa i omegu i sve sto god pozelis,ali bi te zamolio da Prvo razjasnimo ovo
Jovan 17:21
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
Kako to da svi ucenici budu "JEDNO"???i kako to da budu U OCU i U SINU???
Da nisu i ucenici bogovi?,mozda kvartet,ili ko zna koji broj?
Nisi mi odgovorio na ovo pitanje KAKO?
Tripo41,najbolje je da nam Ris kao poznavlac Biblije pokaze taj stih u Kolosanima na originalnom jeziku i da vidimo koja se tu rec upotrebljava pa da razjasnimo neduomice.
Morao sam da se registrujem da bih ovo napisao...
Isus Hrist je postojao, aha sigurno (umirem od smeha kada ovo procitam)
Pojavljuje se u bibliji i ni na jednom drugom mestu, ni u jednim tekstovima iz svog vremena, iako je bilo mnogo istoricara tog vremena. Zamislite da postoji covek koji sve leci, i svakog leci jer je to "bozja volja", pa za takvog bi se culo skroz na drugom kraju kontinenta, bez obzira koje je vreme u pitanju (mislim koji vek).
Ako pogledate malo ostale kulture u Egipatskoj i Hriscanskoj religiji postoji vrlo mnogo slicnosti... kao i to da postoji radjanje Horusa bezgresnim zacecem, na isti nacin kao i Hrista
Nojeva barka (ha), postoji u Epu o Gilgamesu, ko nije cita eto mu prilike (oko 2600 pne).
Mojsije, je mitski lik napravljem po uzoru na mit o Sargonu iz Akadije, totalni plagijat..., kao i to da se slicni likovi sa slicnim imenima, koji su donosili bozje zakone, javljaju u Indiji, Kritu, i naravno Egiptu...
Sve je to lepo slozeno u prvom delu dokumentarca "Zeitgeist".
Nemam nista protiv da ljudi veruju u sta god hoce, ali nemoj da ubedjuju druge u to, jer jednostavno, nije se desilo...
za tripa
Dragi moj Tripo cak je i Vuk preveo u DK prevodu Jevrejima 3:2 "Stvoren",ali se zajedno slazemo da je lose preveo?,zar ne?
A sta cemo za Boga?Da li je pravi Bog RODJEN???
kako se neko moze roditi ako ga neko ne napravi???STVORI???
Da se mozda ne rodi sam od samoga sebe???
Sta mislis u cemu se razlikuju Otac i Sin?
Ko je VECI od njih dvoje???Ko je stariji od njih dvoje?
Razmisljaj svojom glavom i mani se prokletog i bogohulnog Atanasijevog ucenja!!!
za devojcicu
Evo najzad da se slazemo u necemu.U Jovanu 1:1 ,ispred zadnjeg Teos ne postoji odredjeni clan ton (engleski THE).
Najzad si priznala postojanje Razlike izmedju oca i sina(reci Bozje).Sto se tice"naravi",naravno da su ISTI,puni su ljubavi i saosecanja prema svima nama.
Poenta je da je OTAC UVEK VECI OD SINA!!!