Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Urednik nije ništa izbrisao sa ove teme, nego je izgleda došlo do neke greške pa su na svim temama izbrisani zadnji postovi i poruke. Sajt je prešao na novi server pa je vjerovatno to razlog što je došlo do toga problema - nije izvšen backup za određeni period vremena, izgleda, od 30.7., zaključno sa jučerašnjim datumom.

Cinjenica je da ovo traje vec duze vreme..

U svakom slucaju odgovorio bih na poslednje komentare onih, prvenstveno Adriana i Gere, koji smatraju da andjeo zavetni nije ni Jovan krstitelj ni Gospod Isus Hristos, vec neko treci na koga se odnose reci u sledecem biblijskom tekstu:

"Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?
Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi"

Moje pitanje je dakle, ko je ta treca licnost koja ce ispoljiti ove opisane karakteristike u ovom tekstu ?

Ja cu izneti biblijski stav, a to je da ove karakteristike koje se u ovom tekstu pripisuju andjelu zavetnom, u stvari pripadaju samom Bogu, odnosno u ovom slucaju samom Gospodu Isusu Hristu koji ce kao zavetni andjeo doci u svoj hram, da neki nece podneti dan dolaska njegova, i da ce on ocistiti sinove Levijeve kao sto se cisti zlato i srebro.

Kao potvrdu dacu ti par biblijskih tekstova:

"Ti si nas okušao, Bože, pretopio si nas, kao srebro što se pretapa" (Psalam 66. 10 ).

"Evo, pretopiću te, ali ne kao srebro, prebraću te u peći nevolje.
Sebe radi, sebe radi učiniću, jer kako bi se hulilo na ime moje? i slave svoje neću dati drugome" ( Isaija 48. 10 - 11 ).

"Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima.
I u svoj zemlji, govori Gospod, dva će se dela istrebiti u njoj i poginuti, a treći će ostati u njoj;
I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okušaću ih kako se kuša zlato, oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći
ću: To je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš"
( Zaharija 13. 7 - 9 ).

Dakle, ovde se jasno vidi da je Anđeo zavetni sam Bog, odnosno Gospod Isus Hristos kome je uz ostale između ostalog i Mihalo vojvoda nebeske vojske, pripisana i ova uloga kao zavetnog Anđela.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja nem pojma da le je isus andjeo ili bog, po mom nekom misljenju je andjeo sad koji andjeo nem pojma, za mene je iskreno glupo kad neko gleda isusa kao boga i stvoritelja svega, sad mi mozemo ovde da iznosimo 1000 dokaza da je bog i 1000 dokaza da je andjeo, ja sam rodjen kao srbin i pravoslavni hriscanin i tako cu da umrem, to je fizicki ali duhovno ja ne pripadam niti jednoj religiji niti jednoj naciji, ne slazem se sa dosta stvari iz svih verzija biblije niti uzimam tu knjigu zdravo za gotovo, zato sto ne moze niko da me ubedi da je ta knjiga koja je napisana pre hiljde godina ostala ista do dana danasnjeg, nju je svako prepisivao onako kako je on mislio da je tako i kako je on izvlacio kontekste, posto me bog stvorio slobodnim (da ja donosim svoje odluke a ne da ih neko drugi donosi umesto mene , sta je dobro a sta nije itd) odlucio sam da slobodno i sam nadjem svoj put do boga uzimajuci neke stvari iz pravoslavne religije i uzimajuci neke stvari iz budizma stvorio neki svoj put do boga, za mene je isus hris andjeo i moj (nas) vodja koga nazalost slabo ljudi prati, i ona cuvena poslovica za kraj: "SVI MI ZNAMO PRAVI PUT, SAMO MALO NAS SE KRECE KIM PUTEM"

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То је нешто најопасније што човек може да уради: да ствара сопствену религију. То је и јесте основа екуменизма (безбожништва), узимаш само оно што ти се свиђа - што милује уши. Не отварати Библију под изговором да је неко мењао је један од најслабијих аргумената. Прво, то нико не би ни могао да уради. Читаве студије су урађене да би се "оборила" Библија и нико никада није то успео. Чак напротив, од сурових атеиста насташе верници.

То да ли си Србин или Рус, Енглез, Грк, нема ама никакве везе са прихватањем Исуса Христа за Спаситеља. То је лична ствар и сви народи су били једнако названи - незнабошци, јер не знаше за Бога који је водио Израиљ. Ако прихватиш Христа постајеш део Израиља, тј. народа Божијег, без обзира коме сада припадаш. Ако ли не верујеш у Сина Божијег, мораш да знаш да други Пут до Бога не постоји. Све су то лажи и обмане да не прихватиш Жртву Христову и да не верујеш у Васкрсење. Ако у то не верујеш, узалудан ти је посао и трагање. Самог себе обмањујеш мислећи да знаш истину, а у ствари следиш вавилонску заоставштину.

3. Јер ће доћи време кад здраве науке неће слушати, него ће по својим жељама накупити себи учитеље, као што их уши сврбе,
4. И одвратиће уши од истине, и окренуће се ка гаталицама.
5. А ти буди трезан у свачему, трпи зло, учини дело јеванђелиста, службу своју сврши. (2.Тимотију 4)

9. Јер су народ непокоран, синови лажљиви, синови који неће да слушају закон Господњи;
10. Који говоре видеоцима: Немојте виђати, и пророцима: Немојте нам пророковати шта је право, говорите нам миле ствари, пророкујте превару;
11. Сврните с пута, одступите од стазе, нека нестане испред нас Светац Израиљев.

12. Зато овако вели Светац Израиљев: Кад одбацујете ову реч, и уздате се у превару и опачину и на њу се ослањате,

13. Зато ће вам то безакоње бити као пукотина у зиду који хоће да падне, која издигне зид високо, те се нагло уједанпут обори. (Исаија 30)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
То је нешто најопасније што човек може да уради: да ствара сопствену религију. То је и јесте основа екуменизма (безбожништва), узимаш само оно што ти се свиђа - што милује уши. Не отварати Библију под изговором да је неко мењао је један од најслабијих аргумената. Прво, то нико не би ни могао да уради. Читаве студије су урађене да би се "оборила" Библија и нико никада није то успео. Чак напротив, од сурових атеиста насташе верници.

То да ли си Србин или Рус, Енглез, Грк, нема ама никакве везе са прихватањем Исуса Христа за Спаситеља. То је лична ствар и сви народи су били једнако названи - незнобошци, јер не знаше за Бога који је водио Израиљ. Ако прихватиш Христа постајеш део Израиља, тј. народа Божијег, без обзира коме сада припадаш. Ако ли не верујеш у Сина Божијег, мораш да знаш да други Пут до Бога не постоји. Све су то лажи и обмане да не прихватиш Жртву Христову и верујеш у Васкрсење. Ако у то не верујеш, узалудан ти је посао и трагање. Самог себе обмањујеш мислећи да знаш истину, а у ствари следиш вавилонску заоставштину.

3. Јер ће доћи време кад здраве науке неће слушати, него ће по својим жељама накупити себи учитеље, као што их уши сврбе,
4. И одвратиће уши од истине, и окренуће се ка гаталицама.
5. А ти буди трезан у свачему, трпи зло, учини дело јеванђелиста, службу своју сврши. (2.Тимотију 4)

9. Јер су народ непокоран, синови лажљиви, синови који неће да слушају закон Господњи;
10. Који говоре видеоцима: Немојте виђати, и пророцима: Немојте нам пророковати шта је право, говорите нам миле ствари, пророкујте превару;
11. Сврните с пута, одступите од стазе, нека нестане испред нас Светац Израиљев.

12. Зато овако вели Светац Израиљев: Кад одбацујете ову реч, и уздате се у превару и опачину и на њу се ослањате,

13. Зато ће вам то безакоње бити као пукотина у зиду који хоће да падне, која издигне зид високо, те се нагло уједанпут обори. (Исаија 30)

vi ste bre svi robovi svoje religije a ja je nemam, pricas mi nesto o tumacenju biblije a imamo toliko hriscanskih religija i svaka od njih ima neku svoju bibliju i neko svoje tumacenje, ja sam bre slobodan covek i shvatio sam sta bog zeli od mene i njegove zakone, za razliku od tebe i drugih meni za to nisu potrebne biblije niti pape i patrijarsi da mi pricaju sta je sta, a isus nikad nije propovedao o hrisanskoj religiji on je propovedao o bogu i nekom odnosu sa njim, sta hoces da mi kazes da oni milioni ljudi sto su ziveli pre hrista su jednostavno otisli u pakao zato sto su se jbg rodili kad isus nije dosao? religije nisu samo jednom pogresile nego su pogresile toliko puta i to sve zaboravljeno, vidis kljucnu razliku izmedju mene i tebe i tebi slicnih, ja ne mislim da ima samo jedan put ja vidim sve te religije i tvoju i muslimansku i budisticku i ostale hriscanske religije kao vise puteva koji vode ka jednm istom cilju, samo sto je djavo malo umesao prstice tu i napravio to sto je napravio, tu tvoju religiju su stvorili rimljani i obicni smrtnici koji su ubili isusa, sad ti meni tu citiras neke tamo ljude sto su rekli ili napisali u nekim knjigama i sta sad to je samo istina i ona ne moze da bude drugacija zato sto je to on rekao? evo ja kazem ovako i sto sad moje misljenje ne moze da bude istina jednina? zato sto sam ja rekao zato sto sam nebitan ljudina, nikaku ja religiju nisam stvorio, ja samo imam svoje verovanje koje je veoma kriticki orjentisano prvo prema meni pa onda prema drugima, i mogu da ti kazem da je od svih religija naj humanija budisticka religija, ako se ja trudim da pomognem svima i da prvo budem ja svaki dan sve bolja i bolja osoba i koji postujem i trudim se koliko mogu da postujem bozije zakone zato sto sam osetio boziju ljubav i koliko je ona stvarna, ako cu ja da odem u pakao samo zato sto sam imao svoj neki put, ona cu da idem u pakao jer mi takav raj nije potreban, svako ima neku svoju pricu muslimani njihovu i oni misle da su upravu, hriscani i sve te hriscanske religije imaju neka svoja misljenja i naravno oni isto misle da su upravu, imamo toliko ne slaganja u samim hriscanskim religijama i naravno svi oni misle da su samo oni upravu, a ja kazem da su svi upravu samo pratite pravi put mozda je on drugaciji od drugih puteva koji su pravi ali je pravi isto kao i sto su ti drugi i sve ce biti uredu

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Cinjenica je da ovo traje vec duze vreme..

U svakom slucaju odgovorio bih na poslednje komentare onih, prvenstveno Adriana i Gere, koji smatraju da andjeo zavetni nije ni Jovan krstitelj ni Gospod Isus Hristos, vec neko treci na koga se odnose reci u sledecem biblijskom tekstu:

"Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi"

Moje pitanje je dakle, ko je ta treca licnost koja ce ispoljiti ove opisane karakteristike u ovom tekstu ?

Ja cu izneti biblijski stav, a to je da ove karakteristike koje se u ovom tekstu pripisuju andjelu zavetnom, u stvari pripadaju samom Bogu, odnosno u ovom slucaju samom Gospodu Isusu Hristu koji ce kao zavetni andjeo doci u svoj hram, da neki nece podneti dan dolaska njegova, i da ce on ocistiti sinove Levijeve kao sto se cisti zlato i srebro.

Kao potvrdu dacu ti par biblijskih tekstova:

"Ti si nas okušao, Bože, pretopio si nas, kao srebro što se pretapa" (Psalam 66. 10 ).

"Evo, pretopiću te, ali ne kao srebro, prebraću te u peći nevolje.
Sebe radi, sebe radi učiniću, jer kako bi se hulilo na ime moje? i slave svoje neću dati drugome" ( Isaija 48. 10 - 11 ).

"Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima.
I u svoj zemlji, govori Gospod, dva će se dela istrebiti u njoj i poginuti, a treći će ostati u njoj;
I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okušaću ih kako se kuša zlato, oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći
ću: To je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš"
( Zaharija 13. 7 - 9 ).

Dakle, ovde se jasno vidi da je Anđeo zavetni sam Bog, odnosno Gospod Isus Hristos kome je uz ostale između ostalog i Mihalo vojvoda nebeske vojske, pripisana i ova uloga kao zavetnog Anđela.

Ако је анђео заветни сам Бог, онда ниси далеко од истине. И ја ћу изнети библијске карактеристике треће личности коју су "прескочили" учећи вас да је Господ Исус Христ анђео.

1. Ево, ја ћу послати анђела свог, који ће приправити пут преда мном (Јован Крститељ), и изненада ће доћи у цркву своју Господ, ког ви тражите (Господ Исус Христ), и анђео заветни, ког ви желите (???), ево доћи ће, вели Господ над војскама.

С обзиром да Бог шаље своје анђеле (по природи или по функцији - изасланике, пророке, гласнике...), тако ће и тај "анђео" који је сам Бог доћи (дође).

7. Него вам ја истину говорим: боље је за вас да ја идем; јер ако ја не идем, утешитељ неће доћи к вама; ако ли идем, послаћу Га к вама.
8. И кад Он дође покараће свет за грех, и за правду, и за суд;
9. За грех, дакле, што не верују мене;
10. А за правду што идем к Оцу свом; и више ме нећете видети;
11. А за суд што је кнез овог света осуђен.
12. Још вам много имам казати; али сад не можете носити.
13. А кад дође Он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити шта чује, и јавиће вам шта ће бити унапред.
14. Он ће ме прославити, јер ће од мог узети, и јавиће вам:
15. Све што има Отац моје је; зато рекох да ће од мог узети, и јавити вам. (Јован 16)

33. Десницом дакле Божјом подиже се, и обећање Светог Духа примивши од Оца, изли ово што ви сад видите и чујете. (Дела 2)

26. А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох. (Јован 14)

28. Јер нађе за добро Свети Дух и ми да никаквих тегоба више не мећемо на вас осим ових потребних: (Дела 15)

1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,
2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,
3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину. (1.Тимотију 4)

6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина, (1.Јованова 5)

Још једном: Исус Христ није анђео, него Господ лично, Онај што је слао и шаље анђеле своје. Он посла анђела да говори Мојсију и изведе Израиљ из Мисира, јер у Оцу беше, јер Реч беше у Бога и сам Бог.

vi ste bre svi robovi svoje religije a ja je nemam, pricas mi nesto o tumacenju biblije a imamo toliko hriscanskih religija i svaka od njih ima neku svoju bibliju i neko svoje tumacenje, ja sam bre slobodan covek i shvatio sam sta bog zeli od mene i njegove zakone, za razliku od tebe i drugih meni za to nisu potrebne biblije niti pape i patrijarsi da mi pricaju sta je sta, a isus nikad nije propovedao o hrisanskoj religiji on je propovedao o bogu i nekom odnosu sa njim, sta hoces da mi kazes da oni milioni ljudi sto su ziveli pre hrista su jednostavno otisli u pakao zato sto su se jbg rodili kad isus nije dosao? religije nisu samo jednom pogresile nego su pogresile toliko puta i to sve zaboravljeno, vidis kljucnu razliku izmedju mene i tebe i tebi slicnih, ja ne mislim da ima samo jedan put ja vidim sve te religije i tvoju i muslimansku i budisticku i ostale hriscanske religije kao vise puteva koji vode ka jednm istom cilju, samo sto je djavo malo umesao prstice tu i napravio to sto je napravio, tu tvoju religiju su stvorili rimljani i obicni smrtnici koji su ubili isusa, sad ti meni tu citiras neke tamo ljude sto su rekli ili napisali u nekim knjigama i sta sad to je samo istina i ona ne moze da bude drugacija zato sto je to on rekao? evo ja kazem ovako i sto sad moje misljenje ne moze da bude istina jednina?

Ја ти цитирам апостоле, верујем да си бар чуо за Павла, Петра, Јована, Јакова, Јуду, Луку, Марка, Матеја? Не цитирам ја теби јер ти зло мислим, већ да не одбацујеш реч Божију. Ти Писмо одбацујеш са предрасудама, а прихваташ неке науке паганске. На мени је да ти братски скренем пажњу, ако нећеш да послушаш, ја ту ништа не могу. Нико ти не намеће ништа, све је на теби. Или прихваташ или одбацујеш, нема трећег. Опет, на теби је свака одлука.

"samo sto je djavo malo umesao prstice tu i napravio to sto je napravio,"

То и јесте поента, све је урадио да одбациш Жртву Христову и веру у Васкрсење, јер само је то довољно да будеш Спашен. Муслимани имају Јеванђеље, али тврде да Христ није распет, већ Јуда Искариот, и тако своје следбенике терају да одбаце Жртву за Спасење. Остали верују да је Христ нека реинкарнација или ко зна шта Кришне, појма немам. Није на мени да им паметујем, апостол Тома је проповедао у Индији и тамо има много хришћана. На сваком ћошку земаљском се зна за Исуса Христа, а то је и пророковано.

zato sto sam ja rekao zato sto sam nebitan ljudina, nikaku ja religiju nisam stvorio, ja samo imam svoje verovanje koje je veoma kriticki orjentisano prvo prema meni pa onda prema drugima, i mogu da ti kazem da je od svih religija naj humanija budisticka religija, ako se ja trudim da pomognem svima i da prvo budem ja svaki dan sve bolja i bolja osoba i koji postujem i trudim se koliko mogu da postujem bozije zakone zato sto sam osetio boziju ljubav i koliko je ona stvarna, ako cu ja da odem u pakao samo zato sto sam imao svoj neki put, ona cu da idem u pakao jer mi takav raj nije potreban, svako ima neku svoju pricu muslimani njihovu i oni misle da su upravu, hriscani i sve te hriscanske religije imaju neka svoja misljenja i naravno oni isto misle da su upravu, imamo toliko ne slaganja u samim hriscanskim religijama i naravno svi oni misle da su samo oni upravu, a ja kazem da su svi upravu samo pratite pravi put mozda je on drugaciji od drugih puteva koji su pravi ali je pravi isto kao i sto su ti drugi i sve ce biti uredu

Нема већег и хуманијег дела него што Бог учини, па Сина Свог даде да Га муче и понизе, пљују, распну, прободу копљем, само да људски род Спасе од пакла (смрти). То што људи злоупотребљавају име Божије, то свака будала може. Убијати у име Божије, па то је Христ рекао да ће се хришћанима дешавати.

11. Јер Син човечији дође да изнађе и спасе изгубљено. (Апостол Матеј 18)

1. Ово вам казах да се не саблазните. 2. Изгониће вас из зборница; а доћи ће време кад ће сваки који вас убије мислити да Богу службу чини.
3. И ово ће чинити, јер не познаше Оца ни мене.
4. Него вам ово казах кад дође време да се опоменете овог да вам ја казах; а испрва не казах вам ово, јер бејах с вама. (Апостол Јован 16)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ti ne zelis ili stvarno ne kapiras sta ti ja pricam? ja sam rekao prvo da sam rodjen kao srbin i kao pravoslavac i tako cu umreti, ja se krstim, slavim slavu svetog jovana krstitelja, idem u crkvu, postujem bozije zakone samo sto imam svoje verovanje u odnosu na druge, samim tim sto postujem bozije zakone postujem boziju rec, ti izgleda ne zelis da procitas sta sam napisao, nije postojalo hriscanstvo u vreme dok je isus bio na zemlji, hriscanstvo su napravili obicni smrtnici i rimljani koji su ga razapeli, a ja stvarno ne znam sto su hriscani ljuti i ne vole jevreje? jevreji su boziji narod po bibliji i po svemu a po meni nisu po meni su obican narod kao i svi mi, mojsije je kao izvukao iz ropstva boziji narod jevreje, 12 plemena ili koliko vec, pa je onda u novom zavetu ispalo kao da nisu samo oni nego smo svi boziji narod, ja sam se do sad susretao (doduse sa svima njima uzivo) sa svakakvim ljudima, jedan musliman me je ubedjivao da predjem u muslimansku religiju i pricao kako je to prava i istinita religija isto kao sto ti pricas za tvoju, a da je moja hriscanska pogresna,i da ne znam koliko stotina hiljada ljudi je preslo u muslimansku religiju za godinu dana, ja sam njemu rekao mogu svi da predju u muslimansku veru sto se mene tice ja nikad necu zato sto nema potrebe za tim, tad sam mu rekao da nije on taj koji treba da sudi koja je religija ispravna a koja nije i to isto tebi kazem sad, ja naprimer nisam mogao da mu objasnim cuvenu sporu izmenju nas i njih "otac sin i sveti duh" ja sam njemu rekao da to nije bukvalno bog ima zenu i decu kako je on to shvatio, nego da to pretstavlja tri razlicite stvari u jednoj kljucnoj i najbitnijoj stvari po mom nekom misljenju, otac u smislu bog i stvoritelj svega, sin u smislu isusa koga je on poslao na zemlju i isto sin u smislu dete u smislu svi mi, jer smo svi mi bozija deca bog nas je stvorio, sveti duh u smislu sveti duh sto je on poslao u isusovo telo, i sveti duh u smislu kao jednu bitnu stvar koja je u svima nama, to je manje vise slicno misljenje i ostalih hriscana ako se ne varam,da ne ulazim sad dublje u temu svete trojice, sretao sam ljude koji za sebe misle da su vampiri ne onakvi iz filmova ali da su vampiri po njihoom izgledu mozda i jesu iskreno da ti kazem, oni su mi pricali kako su oni nastali od adama i njegove prve zene (zaboravio sam ime) i kad je ona otisla sa palim andjelima oni su ostali da lutaju itd itd, sretao sam protestante koji su mi pricali da su se upoznali sa bogom (tad sam se lepo ismejao) i pricali sa njim, ja kad ih pitam jeste pricali i upoznali njega kao mene sad oni su izbegavali direktan odgovor,i po njihovom svako ko ne veruje kako oni veruju icice u pakao, znaci ukljucujuci i tebe i mene, isto je on citirao tako apostole kao ti, sretao sam ljude sto su u sekti crnr ruze prica sa njima, pa sa ljudima koji ne veruju u nista, to je bila zanimljivo zato sto oni su meni trazili dokaz da bog postoji, ja sam njima rekao da ga nemam, jer znam tacno sta oni hoce, ja imam dokaz za sebe kao sto ti imas za tebe i drugi za njih, ja sam njih jednostavno pitao dobro dajte vi meni dokaz da nema nicega, da nista ne postoji, posto znamo da ima 1000 stvari sto ne vidimo i zasta nemamo dokaze ali znamo da postoje i da su tu, oni su tad ucutali, sretao sam ljude sto su izgubili svoju veru zbog tako nekih "vernika" i zbog nekih situacija u zivotu, pa posle dugog razgovora samnom su ponovo stavili prst na celo rekavsi kako sam upravu i duboko se zapitali ponovo, ja se nadam da sam ih opet okrenuo na pravi put ostalo je na njima da prate boga i njegove zakone, ovim sam ja vadio kestenje iz vatre zbog tako nekih "vernika", bilo je i onih sto gledaju bozije zapovesti kao neku zapovest ili naredjenje, pa sam njih ubedio da to ne gledaju na taj nacin da je to zapovest, zato sto to nije zapovest jer smo mi slobodni, nego da gledaju to kao jedan put ka dobrom coveku i kako postati dobar covek sto je kljuc tih "zapovesti" a ne da je to neka zapovest, da ne duzim sretao sam se i sa katolicima i sa onim sto veruju u svetog jovana krstitelja, i svi oni isto kao ti misle da su upravu i da nema drugog puta osim njihovog, to vas cini onako istima. vidis decko svima njima sam ostao drag pa cak i onom decku iz crne ruze, ja ni jednog trenutka nisam citirao ni jednog apostola niti sta je bog rekao ili ovaj ili onaj, zato sto bi mi rekli ajde decko setaj da sam citirao kao vi sto radite, i onima sto ne veruju u nista sam zapusio usta samo jednom recenicom, i dao im do znanja da malo razmisle da neke stvari nisu tako jednostavne kao sto izgledaju, sto mi je i bio cilj da ih podstaknem da razmisle malo, da sam im citirao apostole ili nekoga od tog posla ne bi bilo nista i ne bih dobio ono sto sam hteo, ali sam im rekao da nema veze trudite se da budete sto bolji ljudi zbog drugih i zbog sebe i da vrujem da bez obzira ako ne veruju u boga da ce bog videti tu njihovu dobrotu i da ce je nagraditi, jer su bolji ljudi on mnogo "vernika", zato nema potrebe meni da citiras nikoga osim sebe a ako ne znas sebe da citiras onda nemoj ni apostole to bih te zamolio, i ne dozvoljavam da mi neko kaze da ne postujem bozije zakone i boziju rec zato sto postujem, boziji zakoni su isti za sve nas, ja sam odabrao svoju stranu i to je bozija strana i sve sto je bozije postujem i trudim se da budem sto bolji iz dana u dan. ja sam cist primer one recenice "CUDNI SU PUTEVI GOSPODA BOGA"

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
za infamous111!!

Brate o cemu ti ovde pises?nikog ovde ne interesuje tvoja biografija!!Kako i u koga verujes,ovde se traze argumenti:dali je arhangel Mihail Isus ili je Isus Bog???

Ne interesuju te citati iz biblije! Ha ,da si barem jednom procitao bibliju znao bi o cemu ti pise brat Adrian!!!

Nezelis citate! jer najverovatnije neznas kako da odgovoris na njih,mi ovde dajemo biblijske argumente da Isus nije andjeo,a "BOG"

Nas ovde neinteresuje jeres na pr.budizam,islam,induizam itd,jer ova tema nije o jeresi,biografiji.

Brat Adrian je odgovorio na tvoj post znalacki,biblijski argumentovano,a ti ni sam ne znas sta si napisao u otsustvu biblijskih citata,argumenata.

Tvrdis jedno na postu#225:
1)vi ste bre svi robovi svoje religije a ja je nemam, pricas mi nesto o tumacenju biblije a imamo toliko hriscanskih religija i svaka od njih ima neku svoju bibliju i neko svoje tumacenje, ja sam bre slobodan covek i shvatio sam sta bog zeli od mene i njegove zakone, za razliku od tebe i drugih meni za to nisu potrebne biblije niti pape i patrijarsi da mi pricaju sta je sta, a isus nikad nije propovedao o hrisanskoj religiji on je propovedao o bogu i nekom odnosu sa njim, sta hoces da mi kazes da oni milioni ljudi sto su ziveli pre hrista su jednostavno otisli u pakao zato sto su se jbg rodili kad isus nije dosao?

2)sad ti meni tu citiras neke tamo ljude sto su rekli ili napisali u nekim knjigama i sta sad to je samo istina i ona ne moze da bude drugacija zato sto je to on rekao? evo ja kazem ovako i sto sad moje misljenje ne moze da bude istina jednina? zato sto sam ja rekao zato sto sam nebitan ljudina, nikaku ja religiju nisam stvorio, ja samo imam svoje verovanje koje je veoma kriticki orjentisano prvo prema meni pa onda prema drugima, i mogu da ti kazem da je od svih religija naj humanija budisticka religija,

A u postu #227 pises:
ti ne zelis ili stvarno ne kapiras sta ti ja pricam? ja sam rekao prvo da sam rodjen kao srbin i kao pravoslavac i tako cu umreti, ja se krstim, slavim slavu svetog jovana krstitelja, idem u crkvu, postujem bozije zakone samo sto imam svoje verovanje u odnosu na druge, samim tim sto postujem bozije zakone postujem boziju rec, ti izgleda ne zelis da procitas sta sam napisao, nije postojalo hriscanstvo u vreme dok je isus bio na zemlji, hriscanstvo su napravili obicni smrtnici i rimljani koji su ga razapeli, a ja stvarno ne znam sto su hriscani ljuti i ne vole jevreje? jevreji su boziji narod po bibliji i po svemu a po meni nisu po meni su obican narod kao i svi mi, mojsije je kao izvukao iz ropstva boziji narod jevreje, 12 plemena ili koliko vec,

Sam sebi protivrecis!!u postu
#227 sam sebe obmanjujes govoris kako se krstis,da si srbin,da ces umreti kao takav,a podrzavas budizam!!to sto govoris da imas neko svoje misljenje o Bogu nezavisno od crkve to mogu da razumem jer sam i sam takav.Ali ti si u dusi neopredeljen!!!sta to znaci? znaci da lutas u sopstvenom nepoznavanju Boga i njegove reci,knjige Bozje,jer ja verujem da nisi ni jednom procitao bibliju onako kako treba,ili jesi ali nisi nista razumeo,jer nemas Sv duha u sebi.

Covek koji pise ovako ne razumne postove ni sam sebe ne razume.

Evo ti malo lepih stihova:

1 Priče Solomuna sina Davidovog, cara Izrailjevog,
2 Da se poznaje mudrost i nastava, da se razumeju reči razumne,
3 Da se prima nastava u razumu, u pravdi, u sudu i u svemu što je pravo,
4 Da se daje ludima razboritost, mladićima znanje i pomnjivost.
5 Mudar će slušati i više će znati, i razuman će steći mudrost,
6 Da razume priče i značenje, reči mudrih ljudi i zagonetke njihove.
7 Početak je mudrosti strah Gospodnji; ludi preziru mudrost i nastavu.
8 Slušaj, sine, nastavu oca svog, i ne ostavljaj nauke matere svoje.
9 Jer će biti venac od milina oko glave tvoje, i grivna na grlu tvom.
10 Sine moj, ako bi te mamili grešnici, ne pristaj;
11 Ako bi rekli: Hodi s nama da vrebamo krv, da zasedamo pravome nizašta;
12 Proždrećemo ih kao grob žive, i svekolike kao one koji silaze u jamu;
13 Svakojakog blaga dobićemo, napunićemo kuće svoje plena;
14 Bacaćeš žreb svoj s nama; jedan će nam tobolac biti svima;
15 Sine moj, ne idi na put s njima, čuvaj nogu svoju od staze njihove.
16 Jer nogama svojim trče na zlo i hite da prolivaju krv.
17 Jer se uzalud razapinje mreža na oči svakoj ptici;
18 A oni vrebaju svoju krv i zasedaju svojoj duši.
19 Takvi su putevi svih lakomih na dobitak, koji uzima dušu svojim gospodarima.
20 Premudrost viče na polju, na ulicama pušta glas svoj;
21 U najvećoj vrevi viče, na vratima, u gradu govori svoje besede;
22 Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje?
23 Obratite se na karanje moje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
24 Što zvah, ali ne hteste, pružah ruku svoju, ali niko ne mari,
25 Nego odbaciste svaki savet moj, i karanje moje ne hteste primiti;
26 Zato ću se i ja smejati vašoj nevolji, rugaću se kad dođe čega se bojite;
27 Kad kao pustoš dođe čega se bojite, i pogibao vaša kao oluja kad dođe, kad navali na vas nevolja i muka.
28 Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.
29 Jer mrziše na znanje, i strah Gospodnji ne izabraše;
30 Ne pristaše na moj savet, i preziraše sva karanja moja.
31 Zato će jesti plod od puteva svojih, i nasitiće se saveta svojih.
32 Jer će lude ubiti mir njihov, i bezumne će pogubiti sreća njihova.
33 Ali ko me sluša boraviće bezbrižno, i biće na miru ne bojeći se zla.

10 Kad dođe mudrost u srce tvoje, i znanje omili duši tvojoj,
11 Pomnjivost će paziti na te, razum će te čuvati,

12 Izbavljajući te od zla puta, od ljudi koji govore opake stvari,

13 Koji ostavljaju prave pute da idu putevima mračnim,

1 Sine moj, ne zaboravljaj nauke moje, i zapovesti moje neka hrane srce tvoje.

5 Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.

6 Na svim putevima svojim imaj Ga na umu, i On će upravljati staze tvoje.
7 Ne misli sam o sebi da si mudar; boj se Gospoda i uklanjaj se oda zla.

11 Sine moj, ne odbacuj nastave Gospodnje, i nemoj da ti dosadi karanje Njegovo.

12 Jer koga ljubi Gospod onog kara, i kao otac sina koji mu je mio.

34 Jer podsmevačima On se podsmeva, a krotkima daje milost.

35 Mudri će naslediti slavu, a bezumnike će odneti sramota.

13 Drži se nastave i ne puštaj, čuvaj je, jer ti je život.

14 Ne idi na stazu bezbožničku i putem nevaljalih ljudi ne stupaj.

15 Ostavi ga, ne hodi po njemu, ukloni se od njega i mini ga.

16 Jer ne spavaju ako ne učine zla, i ne dolazi im san ako koga ne obore.
Jezd. 4:23

17 Jer jedu hleb bezbožnosti i piju vino nasilja.(pricesce)

20 Sine moj, slušaj reči moje, prigni uho svoje besedi mojoj.

21 Da ti ne odlaze iz očiju; čuvaj ih usred srca svog.

12 I kažeš: Kako mrzih na nastavu, i kako srce moje prezira karanje!

13 I ne poslušah glas učitelja svojih, i ne prignuh uha svog k onima koji me učahu!

14 Umalo ne zapadoh u svako zlo usred zbora i skupštine.

22 Bezbožnika će uhvatiti njegova bezakonja, i u uža greha svojih zaplešće se;

23 Umreće bez nastave, i od mnoštva ludosti svoje lutaće.

32 Tako, dakle, sinovi, poslušajte me, jer blago onima koji se drže puteva mojih.

33 Slušajte nastavu, i budite mudri, i nemojte je odbaciti.

34 Blago čoveku koji me sluša stražeći na vratima mojim svaki dan i čuvajući pragove vrata mojih.

35 Jer ko mene nalazi, nalazi život i dobija ljubav od Gospoda.

36 A ko o mene greši, čini krivo duši svojoj; svi koji mrze na me, ljube smrt.

7 Ko uči podsmevača, prima sramotu; i ko kori bezbožnika, prima rug.

8 Ne karaj podsmevača da ne omrzne na te; karaj mudra, i ljubiće te.

9 Kaži mudrome, i biće još mudriji; pouči pravednog, i znaće više.

Ako si procitao ovo sve! nadam se da si shvatio neke stvari o bibliji i njenim stihovima!!!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Adrian.

Sve navedene karakteristike su se ispunile u jednoj ličnosti, odnosno u Gospodu Isusu Hristu.
Ako pogledamo neke elemente iz ovog teksta u Malahiji, videćemo da se tu govori o očišćenju sinova Levijevih, i o prinosima koje će oni zatim prinositi u pravdi.
Ovde je očigledno da se radi o uslovnom proročanstvu koje se kao što vidimo nije ispunilo jer je Izrael odbacio Mesiju Isusa.
Dakle ovaj tekst moramo tumačiti u novozavetnom smislu, i ono se odnosi na samog Gospoda Isusa Hrista.
On je taj Gospod i zavetni Anđeo za koga je rečeno da će ući u crkvu svoju, što se ispunilo kada je Isus došao u svoj hram prilikom svog boravka na zemlji, i on je taj koji čisti i pretopljava novozavetni Božji narod.
Ovo se odnosi i na Hristov drugi dolazak, kada će se dogoditi konačno čišćenje, gde će sam Isus ispuniti u potpunosti ovo starozavetno proročanstvo sa pripadnicima Duhovnog Izrailja.

"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, iANDJEO ZAVETNI , kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?
( knjiga proroka Malahije 3. 1 - 3 ).

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
za infamous111!!

Brate o cemu ti ovde pises?nikog ovde ne interesuje tvoja biografija!!Kako i u koga verujes,ovde se traze argumenti:dali je arhangel Mihail Isus ili je Isus Bog???

Ne interesuju te citati iz biblije! Ha ,da si barem jednom procitao bibliju znao bi o cemu ti pise brat Adrian!!!

Nezelis citate! jer najverovatnije neznas kako da odgovoris na njih,mi ovde dajemo biblijske argumente da Isus nije andjeo,a "BOG"

Nas ovde neinteresuje jeres na pr.budizam,islam,induizam itd,jer ova tema nije o jeresi,biografiji.

Brat Adrian je odgovorio na tvoj post znalacki,biblijski argumentovano,a ti ni sam ne znas sta si napisao u otsustvu biblijskih citata,argumenata.

Tvrdis jedno na postu#225:
1)vi ste bre svi robovi svoje religije a ja je nemam, pricas mi nesto o tumacenju biblije a imamo toliko hriscanskih religija i svaka od njih ima neku svoju bibliju i neko svoje tumacenje, ja sam bre slobodan covek i shvatio sam sta bog zeli od mene i njegove zakone, za razliku od tebe i drugih meni za to nisu potrebne biblije niti pape i patrijarsi da mi pricaju sta je sta, a isus nikad nije propovedao o hrisanskoj religiji on je propovedao o bogu i nekom odnosu sa njim, sta hoces da mi kazes da oni milioni ljudi sto su ziveli pre hrista su jednostavno otisli u pakao zato sto su se jbg rodili kad isus nije dosao?

2)sad ti meni tu citiras neke tamo ljude sto su rekli ili napisali u nekim knjigama i sta sad to je samo istina i ona ne moze da bude drugacija zato sto je to on rekao? evo ja kazem ovako i sto sad moje misljenje ne moze da bude istina jednina? zato sto sam ja rekao zato sto sam nebitan ljudina, nikaku ja religiju nisam stvorio, ja samo imam svoje verovanje koje je veoma kriticki orjentisano prvo prema meni pa onda prema drugima, i mogu da ti kazem da je od svih religija naj humanija budisticka religija,

A u postu #227 pises:
ti ne zelis ili stvarno ne kapiras sta ti ja pricam? ja sam rekao prvo da sam rodjen kao srbin i kao pravoslavac i tako cu umreti, ja se krstim, slavim slavu svetog jovana krstitelja, idem u crkvu, postujem bozije zakone samo sto imam svoje verovanje u odnosu na druge, samim tim sto postujem bozije zakone postujem boziju rec, ti izgleda ne zelis da procitas sta sam napisao, nije postojalo hriscanstvo u vreme dok je isus bio na zemlji, hriscanstvo su napravili obicni smrtnici i rimljani koji su ga razapeli, a ja stvarno ne znam sto su hriscani ljuti i ne vole jevreje? jevreji su boziji narod po bibliji i po svemu a po meni nisu po meni su obican narod kao i svi mi, mojsije je kao izvukao iz ropstva boziji narod jevreje, 12 plemena ili koliko vec,

Sam sebi protivrecis!!u postu
#227 sam sebe obmanjujes govoris kako se krstis,da si srbin,da ces umreti kao takav,a podrzavas budizam!!to sto govoris da imas neko svoje misljenje o Bogu nezavisno od crkve to mogu da razumem jer sam i sam takav.Ali ti si u dusi neopredeljen!!!sta to znaci? znaci da lutas u sopstvenom nepoznavanju Boga i njegove reci,knjige Bozje,jer ja verujem da nisi ni jednom procitao bibliju onako kako treba,ili jesi ali nisi nista razumeo,jer nemas Sv duha u sebi.

Covek koji pise ovako ne razumne postove ni sam sebe ne razume.

Evo ti malo lepih stihova:

1 Priče Solomuna sina Davidovog, cara Izrailjevog,
2 Da se poznaje mudrost i nastava, da se razumeju reči razumne,
3 Da se prima nastava u razumu, u pravdi, u sudu i u svemu što je pravo,
4 Da se daje ludima razboritost, mladićima znanje i pomnjivost.
5 Mudar će slušati i više će znati, i razuman će steći mudrost,
6 Da razume priče i značenje, reči mudrih ljudi i zagonetke njihove.
7 Početak je mudrosti strah Gospodnji; ludi preziru mudrost i nastavu.
8 Slušaj, sine, nastavu oca svog, i ne ostavljaj nauke matere svoje.
9 Jer će biti venac od milina oko glave tvoje, i grivna na grlu tvom.
10 Sine moj, ako bi te mamili grešnici, ne pristaj;
11 Ako bi rekli: Hodi s nama da vrebamo krv, da zasedamo pravome nizašta;
12 Proždrećemo ih kao grob žive, i svekolike kao one koji silaze u jamu;
13 Svakojakog blaga dobićemo, napunićemo kuće svoje plena;
14 Bacaćeš žreb svoj s nama; jedan će nam tobolac biti svima;
15 Sine moj, ne idi na put s njima, čuvaj nogu svoju od staze njihove.
16 Jer nogama svojim trče na zlo i hite da prolivaju krv.
17 Jer se uzalud razapinje mreža na oči svakoj ptici;
18 A oni vrebaju svoju krv i zasedaju svojoj duši.
19 Takvi su putevi svih lakomih na dobitak, koji uzima dušu svojim gospodarima.
20 Premudrost viče na polju, na ulicama pušta glas svoj;
21 U najvećoj vrevi viče, na vratima, u gradu govori svoje besede;
22 Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje?
23 Obratite se na karanje moje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
24 Što zvah, ali ne hteste, pružah ruku svoju, ali niko ne mari,
25 Nego odbaciste svaki savet moj, i karanje moje ne hteste primiti;
26 Zato ću se i ja smejati vašoj nevolji, rugaću se kad dođe čega se bojite;
27 Kad kao pustoš dođe čega se bojite, i pogibao vaša kao oluja kad dođe, kad navali na vas nevolja i muka.
28 Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.
29 Jer mrziše na znanje, i strah Gospodnji ne izabraše;
30 Ne pristaše na moj savet, i preziraše sva karanja moja.
31 Zato će jesti plod od puteva svojih, i nasitiće se saveta svojih.
32 Jer će lude ubiti mir njihov, i bezumne će pogubiti sreća njihova.
33 Ali ko me sluša boraviće bezbrižno, i biće na miru ne bojeći se zla.

10 Kad dođe mudrost u srce tvoje, i znanje omili duši tvojoj,
11 Pomnjivost će paziti na te, razum će te čuvati,

12 Izbavljajući te od zla puta, od ljudi koji govore opake stvari,

13 Koji ostavljaju prave pute da idu putevima mračnim,

1 Sine moj, ne zaboravljaj nauke moje, i zapovesti moje neka hrane srce tvoje.

5 Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.

6 Na svim putevima svojim imaj Ga na umu, i On će upravljati staze tvoje.
7 Ne misli sam o sebi da si mudar; boj se Gospoda i uklanjaj se oda zla.

11 Sine moj, ne odbacuj nastave Gospodnje, i nemoj da ti dosadi karanje Njegovo.

12 Jer koga ljubi Gospod onog kara, i kao otac sina koji mu je mio.

34 Jer podsmevačima On se podsmeva, a krotkima daje milost.

35 Mudri će naslediti slavu, a bezumnike će odneti sramota.

13 Drži se nastave i ne puštaj, čuvaj je, jer ti je život.

14 Ne idi na stazu bezbožničku i putem nevaljalih ljudi ne stupaj.

15 Ostavi ga, ne hodi po njemu, ukloni se od njega i mini ga.

16 Jer ne spavaju ako ne učine zla, i ne dolazi im san ako koga ne obore.
Jezd. 4:23

17 Jer jedu hleb bezbožnosti i piju vino nasilja.(pricesce)

20 Sine moj, slušaj reči moje, prigni uho svoje besedi mojoj.

21 Da ti ne odlaze iz očiju; čuvaj ih usred srca svog.

12 I kažeš: Kako mrzih na nastavu, i kako srce moje prezira karanje!

13 I ne poslušah glas učitelja svojih, i ne prignuh uha svog k onima koji me učahu!

14 Umalo ne zapadoh u svako zlo usred zbora i skupštine.

22 Bezbožnika će uhvatiti njegova bezakonja, i u uža greha svojih zaplešće se;

23 Umreće bez nastave, i od mnoštva ludosti svoje lutaće.

32 Tako, dakle, sinovi, poslušajte me, jer blago onima koji se drže puteva mojih.

33 Slušajte nastavu, i budite mudri, i nemojte je odbaciti.

34 Blago čoveku koji me sluša stražeći na vratima mojim svaki dan i čuvajući pragove vrata mojih.

35 Jer ko mene nalazi, nalazi život i dobija ljubav od Gospoda.

36 A ko o mene greši, čini krivo duši svojoj; svi koji mrze na me, ljube smrt.

7 Ko uči podsmevača, prima sramotu; i ko kori bezbožnika, prima rug.

8 Ne karaj podsmevača da ne omrzne na te; karaj mudra, i ljubiće te.

9 Kaži mudrome, i biće još mudriji; pouči pravednog, i znaće više.

Ako si procitao ovo sve! nadam se da si shvatio neke stvari o bibliji i njenim stihovima!!!

Pozdrav od Gere.

[/QUOTE
bruda izvini me molim te hahahahhahahaha x)))))))))) prvai si saljivdzija, jeste tacno da nisam procitao sve biblije hahahha posto ih ima vise razlicitih verovatno je plasirana kako kome odgovara i kako ko u sta veruje, znas kad su templari osvojili jerosalim i kad su shvatili sta je zakopano ispod Solomonov hram AL AQSA nije slucajnost momci. nikad ja nisam pozdravljao budizam, ja sad kazem evo pozdravljam budizam i sve druge religije znaci SVE RELIGIJE, to sto sam ja prisvojio neke stvari iz budizma (ja prvo nisam ni znao da su budisticke dok nisam procitao da se to kod njih najvise izdvaja nego u drugim religijama) to je sad nesto drugo, ja dobro znam gde sam i sto je meni najbitnije dobro znam gde sam i ko sam JA, zapamti jednu stvar nista ti meni nisi rekao sto ja ne znam, samo nemoj vise da meni citiras i pricas price iz biblije, a sto se tice biografije hahaaha u vecem delu moga teksta sam upravo govorio o ovoj temi, samo sto si ti malo povrsan pa ne mozes da vidis, nego ono znas kao kad zivotinji stave na oci ono samo da moze da gleda pravo, da ti malo pojasnim ono malo sto sam hteo da kazem a vidim da nisi to shvatio a to je: da je ovo glupo i da o ovome ne treba raspravljati i da ovo ide u nedogled i da svako ima neki "dokaz" da je on upravu. to je samo jedan mali deo onoga sto sam ja rekao, ako malo bolje procitas videces mnogo toga sto sam rekao. za kraj
perico Rebelde conocido, enterado vivo, como otro argentino desparecido

P.S kad dodjem ovde dodjem glup, a kad odem odem pametan hahahahahahaha mozda ja jesam jeretik ili paganin kako god vam se svidja, da necete mozda da me spalite? hahahahahaha

Poslednja izmena:
Natrag