Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
........Шарди је први укапирао шта покушаваш да презентујеш на форуму, моја је грешка (велика) што сам му се успротивио због мог пристрасног мишљења и заштитничког импулса према адвентистима. Шарди, ако је икако могуће - опрости! Човек просипа бисере пред нас и крши заповест, а ми нападамо Господа. Никако да постанем довољно мудар да одмах видим ствари онако како јесу, увек касним.
Braćo i sestre bio sam malo na odmoru – 15-tak dana. Danas sam se vratio i sada sam u stanju Nirvane. Osećam se kao u raju. Video sam neke neverovatne stvari, koje kada bih ispričao – rekli bi mi da nisam normalan. Zato ću to nekom drugom prilikom! Da ne dužim puno, idemo na post.

Glup sam ti ja brate da ukapiram te stvari- to su velike istine koje ja ne mogu ukapirati. Nego Bog, kojem sam se molio za ISTINU – mi se smilovao, grešnom, i otkrio mi. Sam, znam, da nikada ne bih ukapirao.

Nisi se ti meni usprotivio, bar ja tako doživljavam, izneo si svoje mišljenje, iskazao svoju slobodnu volju, a ja to izuzetno poštujem i cenim. A to što ti i ja mislimo drugačije po par pitanja – to nikakve veze nema sa bratskom ljubavlju. Meni ne smeta ni 0,001 % što ti ne konzumiraš svinjetinu, odnosno nečistu hranu. Ne konzumiram je ni ja. Ali je ja ne konzumiram zato što smatram da je BOLJE ne konzumirati je, a ne zato što ima veze sa SPASENJEM. Jer, ako ima veze sa spasenjem, onda se neće spasiti moj brat Poelbuster i Gera, možda i Tripo 41 ili Peko71 ili............. a kako ću ja na Nebo bez njih?
Normalno mogu, nisu oni uslov mog spasenja, ali ću sa mnogo više tuge otići na Nebo. U tome je stvar.

Tako da bih ti vrlo rado oprostio, ali ne znam šta? Jer sam ubeđen da nemam šta!
Niti sam ljut na tebe, niti si me uvredio, niti si mi se usprotivio, niti si bilo čime izazvao revolt kod mene. A ako ti nešto znači moj oprost – evo ja ti opraštam sve UNAPRED, jer u nazad nemam šta da ti oprostim. Znači možeš sada po meni osuti paljbu iz svih oružja – iskoristi ovo moje obećanje koje sam ti dao.

A7D su daleko od 99,99 % istine kako tvrdi brat Laodikeja – ali ja lično nemam ni protiv njega ništa. Možda je i on dobar čovek i vernik, ali sticajem ko zna kakvih okolnosti upao u tu veru. Ako bi mu možda sve potanko Biblijski objasnili i pokazali – možda bi se i on otrgao od njih. Ovako niti smo puno razgovarali na tu temu, niti je u nama bilo želje da porazgovaramo. Tako da brate Adriane, možda ima krivice i u meni i u tebi što je Laodikeja ostao Adventista. A ja Laodikeji sigurno želim sve najbolje, bez obzira što on smatra kada mu ja govorim da je u krivu da mu želim loše ili ga ne volim, a to je teška zabluda! Bog mi je svedok da bi se ja itekako radovao laodikejinom (Draganom) spasenju, a tugovao njegovom odlasku u pakao. Dok imam utisak da Laodikeja misli da ja imam nešto protiv Adventista kada iznesem neko njihovo pogrešno učenje. Nemam ama baš ništa ni protiv Adventista ni protiv njihove Crkve, ali imam protiv neistine. Svaka neistina je za mene poziv da je otkrijem drugim vernicima.
Dao sam mu primer da i Adv.Sedmoga Dana – Velika zajednica i Reformni Pokret Adv.Sedmoga Dana – Mala zajednica koristi termin Duh Prorštva kada misle na EGW. A taj termin je jako opasno koristiti. On pripada samo našem Gospodu i nikom više!
Jer da je ona i zaista božiji prorok (proročica) – opet taj epitet može nositi samo Isus Hrist i niko više ([FONT=&amp]Откривење 19[/FONT][FONT=&amp]:[/FONT][FONT=&amp]10 [/FONT][FONT=&amp]И паднувши пред ногама његовим поклоних му се; и рече ми: Гле, немој, ја сам слуга као и ти и браћа [/FONT][FONT=&amp]твоја која имају сведочанство Исусово. Богу се поклони; јер је сведочанство Исусово Дух Пророштва. [/FONT])!
A šta ćemo ako EGW nije božiji prorok!?........... Tek onda nastaje veliki problem!
Ja sam ubeđen da nije, jer imam za to argumente.

I na kraju za sve koji ne veruju da je Isus arhanđel Mihail molim da mi odgovore ko je vojvoda vojske Gospodnje i ko se nalazi na svetom mestu u stihovima:

[FONT=&amp]Исус[/FONT][FONT=&amp] 5:13-15[/FONT][FONT=&amp] И кад Исус беше код Јерихона, подиже очи своје и погледа, а то човек стоји према њему с голим мачем у руци. И приступи к Њему Исус и рече Му: Јеси ли наш или наших непријатеља? 14 [/FONT][FONT=&amp]А Он рече: Нисам; него сам војвода војске Господње, сада дођох. А Исус паде ничице на земљу, и поклони се, и рече Му: Шта заповеда господар мој слузи свом? 15[/FONT][FONT=&amp] А војвода војске Господње рече Исусу: Изуј обућу с ногу својих, јер је место где стојиш свето. И учини Исус тако.[/FONT]

Hvala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sardu.

Onda u tom slucaju neko od nas dvoje je djavolji sluga, i svesno obmanjuje javnost na ovom forumu, jer nase trvrdnje su diametralno razlicite, a logicno da ne postoje dve istine.
Sto se tice tvoje izjave koja glasi "Ako bi mu možda ( Adventisti ) sve potanko Biblijski objasnili i pokazali – možda bi se i on otrgao od njih" ova izjava je krajnje neozbiljna, jer ja punih 20 godina proucavam bibliju, i isto toliko vremena sam prisutan u Adventistickoj crkvi, da sto se tice samog Adventizma i njegovog ucenja za mene ne postoje nikakve nedoumice.
Osim toga, ti nisi procitao jedan od mojih ranijih komentara u kome sam objasnio principe traganja za istinom, a u njemu sam naveo da intelektualna spoznaja istine nema nikakve vrednosti ako sam Bog svojim Duhom ne deluje na covekov um i srce, i da mu zivo osvedocenje da je ono sto je spoznao putem reci istina, kao sto i sama rec Bozja svedoci kada kaze "A KAD DODJE ON DUH SVETI KOGA CU VAM POSLATI OD OCA ON CE VAS NAUCITI SVEMU I NAPOMENUCE VAM RECI KOJE VAM JA REKOH..
Dakle bez ove duhovne spoznaje u kojoj Duh Sveti osvedocava coveka potpuno u istinu koju j primio, i ujedno putem te istine menja covekovo srce, misli, i celo bice da covek dozivljava cudesnu promenu koju ni jedna sila osim Bozje ne moze da ucini u coveku.
Dakle meni je validna rec, ali mi je toliko vise bitno i iskustvo, da li je ta istina donela ono sto mora da donese, a to je novorodjenje, novostvaranje, krstenje Duhom, promenu, i da li mozemo da posvedocimo da smo novi ljudi u Hristu Isusu, u cvrstoj zajednici sa Bogom.

Ostalo, negiranje istine, prazne osudjivacke reci, i iznosenje cisto intelektualn spoznaje istine od bilo koga na ovom forumu ili uopste, nemaju nikakve vrednosti ako nisu prozete licnim iskustvom onoga ko rec iznosi, jer u tom slucaju to moze pretstavljati lazno svedocanstvo.
Zato ispitujmo sebe, i molimo se Bogu da nase reci budu prozete verom i lcnim iskustvom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Meni ne smeta ni 0,001 % što ti ne konzumiraš svinjetinu, odnosno nečistu hranu. Ne konzumiram je ni ja. Ali je ja ne konzumiram zato što smatram da je BOLJE ne konzumirati je, a ne zato što ima veze sa SPASENJEM.

Пре свега, добро дошао са одмора или боље речено: добро се вратио!

Управо овај део који ти је црвеном бојом је и била моја поента, ништа друго. Изгледа да смо говорили потпуно исту ствар
јер и ја не говорим да је то услов уласка у царство, већ резултат љубави према Богу, те зато и држим до тога. То је резултат спасења, а не услов спасења. Брат Драган нам говори да је услов, ту је и сва наша препирка.

I na kraju za sve koji ne veruju da je Isus arhanđel Mihail molim da mi odgovore ko je vojvoda vojske Gospodnje i ko se nalazi na svetom mestu u stihovima:

[FONT=&amp]Исус[/FONT][FONT=&amp] 5:13-15[/FONT][FONT=&amp] И кад Исус беше код Јерихона, подиже очи своје и погледа, а то човек стоји према њему с голим мачем у руци. И приступи к Њему Исус и рече Му: Јеси ли наш или наших непријатеља? 14 [/FONT][FONT=&amp]А Он рече: Нисам; него сам војвода војске (чије?) Господње, сада дођох. А Исус паде ничице на земљу, и поклони се, и рече Му: Шта заповеда господар мој слузи свом? 15[/FONT][FONT=&amp] А војвода војске Господње рече Исусу: Изуј обућу с ногу својих, јер је место где стојиш свето. И учини Исус тако.[/FONT]

Hvala.

Имамо потпуно исту ствар са Мојсијем:

2. И јави му се анђео (чији?) Господњи у пламену огњеном из купине. И погледа, а то купина огњем гори а не сагорева.
3. И Мојсије рече: Идем да видим ту утвару велику, зашто не сагорева купина.
4. А Господ кад га виде где иде да види, викну га Бог из купине, и рече: Мојсије! Мојсије! А он одговори: Ево ме.
5. А Бог рече: Не иди овамо. Изуј обућу своју с ногу својих, јер је место где стојиш света земља. - потпуно исто! (2.Мојсијева 3)

Како сад? Анђео, а говори као да је Бог. Ево и објашњења, све је једноставно:

30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини. 31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља(Дела 7)

Дакле, када је Мојсије пришао анђелу Господњем, тада се Бог обрати преко анђела Мојсију. Ако је и преко Михаила који је војвода војске Господње, онда не значи да је Михаило Бог, већ ГЛАСНИК - баш оно што и сам назив говори када се преведе реч АНЂЕО. Исус није био анђео, већ сам Бог који је преко анђела (Михаила и осталих) говорио и делао. Тек оваплоћењем Речи имамо нешто што можемо видети - Господа Исуса Христа, пре тога све што су људи и анђели могли да виде је - ништа. Само речи су могли да чују од Бога, а оно што су људи могли да виде је анђео кроз кога је Бог говорио.

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
15. Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше.
16. И од пунине Његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.
17. Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.
18. Бога нико није видео никад (!!!): Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави. (Јован 1)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iz ovih prilozenih tekstova se nedvosmisleno moze zakljuciti ko je govorio Mojsiju iz kupine na Sinajskoj gori, a to je sam Gospod Isus Hristos koji je u bibliji nazvan Andjeo zavetni.
Hajde da vidimo sta sami ovi tekstovi kazu:

2. И јави му се ANDJEO Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. И погледа, а то купина огњем гори а не сагорева.
3. И Мојсије рече: Идем да видим ту утвару велику, зашто не сагорева купина.
4. А GOSPOD kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga BOG IZ KUPINE. и рече: Мојсије! Мојсије! А он одговори: Ево ме.
5. А BOG RECE: Не иди овамо. Izuj obucu svoju s nogu svojih, jer je mesto gde stojis sveta zemlja. ( 2 Mojs... 3 ).

30. И кад се наврши четрдесет година, javi mu se u pustinji gore Sinajske ANDJEO GOSPODNJI у пламену огњеном у купини. 31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, BI GLAS GOSPODNJI K NJEMU:
32. Ja sam BOG otaca tvojih , Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А GOSPOD mu rece, izuj obucu svoju sa svojih nogu, jer je mesto na kome stojis sveta zemlja. ( Dela 7 ).

Kao sto vidimo iz ovih tekstova, sam Bog Gospod, odnosno jedan od licnosti Bozanstva ili Isus Hristos koji je u bibliji nazvan Andjeo zavetni se javio Mojsiju iz gorece kupine, sto je i bila jedna od njegovih uloga u planu spasenja, sto mozemo videti iz sledeceg biblijskog teksta:

Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, iANDJEO ZAVETNI , kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?
Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi.
( knjiga proroka Malahije 3. 1 - 3 ).

O ovome sam vec pisao u jednom od prethodnih komentara, a to je cinjenica da Isus u bibliji zauzima razlicite uloge u planu spasenja, a kao sto smo mogli videti jedna od njih je uz ulogu vodje nebeske vojske kao Mihajlo, i uloga zavetnog Andjela.
Dakle, na Sinajskoj gori se nije ukazao Isus kao Mihajlo, vec Isus kao zavetni Andjeo Gospod i Bog vecni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Анђео - ГЛАС-НИК Божији (Христов)

30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини. 31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:(Дела 7)

15. Како наши оци сиђоше у Мисир, и бејасмо у Мисиру дуго времена, и како Мисирци зло чинише нама и оцима нашим; 16. И викасмо ка Господу, и Господ чу глас наш, и посла анђела, који нас изведе из Мисира; и ево смо у Кадису, граду на твојој међи. (4.Мојсијева 20)

1. И дође анђео Господњи од Галгала у Воким и рече: Извео сам вас из Мисира и довео вас у земљу за коју сам се заклео оцима вашим; и рекох: Нећу покварити завет свој с вама довека.
4. А кад изговори анђео Господњи ове речи свим синовима Израиљевим, народ подиже глас свој и плака.
(Судије 2)

Бог не може бити анђео! Ако му је и дат ауторитет, не значи аутоматски да је постао Бог (сачувај, Боже!).

41. Послаће Син човечији анђеле своје...(Матеј 13)

Стварно не знам да ли се овај текст не види или се намерно прескаче. Нико од нас не може да тврди да зна више од Петра и Јуде!

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.
10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.(Јуда)

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће (2.Петрова 2)

Бог не може бити анђео!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, i ANDJEO ZAVETNI , kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi.

O ovome sam vec pisao u jednom od prethodnih komentara, a to je cinjenica da Isus u bibliji zauzima razlicite uloge u planu spasenja, a kao sto smo mogli videti jedna od njih je uz ulogu vodje nebeske vojske kao Mihajlo, i uloga zavetnog Andjela.
Dakle, na Sinajskoj gori se nije ukazao Isus kao Mihajlo, vec Isus kao zavetni Andjeo Gospod i Bog vecni.

Апсолутно си у праву. Ту се за Исуса каже да ће пре Њега ићи анђео (посланик Божији - Јован Крститељ), Он ће сести у цркву Своју (Христ). За Јована Крститеља каже да ће бити анђео (посланик, весник).

1. Ево, ја ћу послати анђела свог, који ће приправити пут преда мном, и изненада ће доћи у цркву своју Господ, ког ви тражите, и анђео заветни, ког ви желите, ево доћи ће, вели Господ над војскама. (Малахија 3)

Како да Га нико не зва анђелом, већ сви верни Га познаше као Сина Божијег? И нико да зна ово што ви видите, а Дух Свети их научи свему. Па, уместо да кажу да је Христ анђео, они и даље сведочише да је Син Божији, а Михаило (арх)анђео!

2. Као што стоји у пророку: Ево ја шаљем анђела свог пред лицем Твојим, који ће приправити пут Твој пред Тобом. 3. Глас је оног што виче у пустињи: Приправите пут Господњи, поравните стазе Његове. (Марко 1)

Анђео (од јеврејског: מלאך малах - посланик, весник, гласник; грч: αγγελος; лат: angelus; арапски: الملك мелек)
У старом завету израз анђео означава преносиоца поруке, без прављења разлике да ли се при томе ради о људском или нељудском бићу. Када се ради о човеку, онда се мисли на преносиоца поруке, док надземаљски анђео може извршавати и неке друге делатности. Пошто се анђео у старом завету појављује у људском облику и може бити замењен и са људима, акценат лежи више на функцији него на његовом небеском бићу. Википедија

Анђео (грч. „весник", „гласник") - весник Божји и члан небеске војске, већи од човека а мањи од Бога. У Светом писму има добрих и злих анђела, а ове друге предводи сатана (Мк 11,25). Библијски Речник(Радомир Ракић)

8. Јер рече: Доиста су мој народ, синови, који неће изневерити. И би им Спаситељ.
9. У свакој тузи њиховој Он беше тужан, и анђео, који је пред Њим, спасе их. Љубави своје ради и милости своје ради Он их избави, и подиже их и носи их све време. (Исаија 63)

37. Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевим: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте.
38. Ово је онај што беше у цркви у пустињи с анђелом, који му говори на гори синајској, и с оцима нашим; који прими речи живе да их нама да; (Дела 7)

Толико је јасно да стварно не разумем зашто се компликује и изврће. Чак за Господа се каже да је пророк, а и јесте највећи (види Матеј 12 целу главу).

1. Ево, ја ћу послати анђела свог, који ће приправити пут преда мном (пред ким?), и изненада ће доћи у цркву своју Господ, ког ви тражите, и анђео заветни, ког ви желите, ево доћи ће, вели Господ над војскама.

Ја не видим да каже да је Господ анђео, можда сам обневидео. Набрајају се догађаји и личности које долазе. Не каже се:

"...и изненада ће доћи у цркву своју Господ, ког ви тражите, КОЈИ ЈЕ анђео заветни, ког ви желите..."

Крајње је разумљиво, стварно не могу више да понављам да Господ користи Своје анђеле за речи и дела. Не видим зашто сте толико упорни да докажете да је Исус анђео?

33. А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје.
34. А сада иди, води тај народ куда сам ти казао. Ево, мој ће анђео ићи пред тобом, а кад их походим, походићу на њима грех њихов. (2.Мојсијева 32)

16. И викасмо ка Господу, и Господ чу глас наш, и посла анђела, који нас изведе из Мисира; и ево смо у Кадису, граду на твојој међи.(4.Мојсијева 20)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Urednik je izgleda izbrisao sve novije komentare, i ako je tema "da li je Isus Arhanđeo Mihajlo" srodna sa onim sto smo diskutovali o njemu kao Anđelu zavetnom.
U svakom slucaju odgovoricu na Adrianovu sugestiju da je u tekstu u knjizi proroka Malahije u pitanju izraz ( i ), i da on upucuje na to da se tu radi o dve osobe, o Gospodu Isusu i Anđelu zavetnom koji pretstavlja Jovana krstitelja.
Adrian je ocigledno izvrnuo smisao ovog teksta, i upao u svesnu zamku jer ne cita pazljivo svaku rec, ali hajde da vidimo.

Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, I ANDJEO ZAVETNI , kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže?

Ovde je ocigledno da kada Bog kaze "i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, I ANDJEO ZAVETNI , kog vi želite" da se tu radi o jednoj osobi, cime se naglasak stavlja na Isusove uloge, on ce iznenada doci u crkvu svoju kao GOSPOD i kao ANĐJEO ZAVETNI.
Dalje u tekstu se naglasava sta ce on ciniti, da neki nece podneti dan dolaska njegova, da ce ocistiti sinove Levijeve, itd..
Dakle, jednina je ocigledna u svakom pogledu.

Za razliku od ovoga ako se uzme u obzir Adrianovo tumacenje da se u ovom delu teksta radi o dve osobe, onda bi tekst trebao da izgleda sasvim drugacije u odnosu Jednina - mnozina.
Tekst bi u tom slucaju trebao da glasi:

"Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju GOSPOD, kog vi tražite, iANDJEO ZAVETNI , kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama. Ali ko će podneti dan dolaska NJIHOVOG? I ko će se održati kad se POKAZU?
Jer je ONI SU kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao ONI koji LIJU i CISTE srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( knjiga proroka Malahije 3. 1 - 3 ).

Ovo je potpuno pogresno, jer upravo opisane karakteristike se odnose na Gospoda Isusa, on je onaj ciji dolazak ljudi ne mogu podneti, on je kao oganj livcev i milo beljarsko, i on ce ocistiti sinove Levijeve.
Jovan krstitelj je bio samo poslanik - angelos koji je trebalo da pripravi put prvom dolasku Isusa Hrista.
On je jednom prilikom rekao sam za sebe govoreci o svojoj sluzbi u odnosu na Isusovu "ON TREBA DA RASTE A JA DA SE UMANJUJEM"

( Jovanovo jevanđelje 3. 30 ).

Niko ne porice da je Isus vecni Bog jednak ocu, stvar je u tome da je on preuzeo razlicite uloge u planu spasenja coveka, on je sin Bozji - jagnje Bozje koje uze na se grehe sveta, on je novozavetni prvosvestenik koji posreduje za coveka u nebeskoj svetinji nad svetinjama, on je car, on je anđeo zavetni, i konacno on je MIHAJLO - vojvoda vojske Gospodnje..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Da izbrisao je ,nadam se da si uspeo da procitas moj post brate Ladokeja,mada neznam zasto ? Nije imao razlog za to!

Podrzavam te u tome ,on ima svoje misljenje bas kao i mi.Ali mislim da stvarn

o nije imao razloga da obrise postove jer su bili u skladu s temom.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da izbrisao je ,nadam se da si uspeo da procitas moj post brate Ladokeja,mada neznam zasto ? Nije imao razlog za to!

Podrzavam te u tome ,on ima svoje misljenje bas kao i mi.Ali mislim da stvarn

o nije imao razloga da obrise postove jer su bili u skladu s temom.

Pozdrav od Gere.

Mozda i jesmo bili malo sarkasticni, i moramo se staviti u njegovu poziciju, jer nije isto biti posmatrac i ucesnik.
Ovo je i pouka za nas, jer zamisli kako je Bogu kada gleda nas ljude na zemlji koji se sukobljavamo i ratujemo međusobno, bilo oruzjem ili razlicitim misljenjima, i cinimo razlicita bezakonja, kako je njemu kada mora da u tome ucestvuje kao posmatrac a koji je ujedno i ukljucen u sve to, a opet ima toliko dovoljno milosti i ljubavi jer gleda na stvari drugacijim ocima.
Mi bi smo sigurno nekoga lako osudili, ali on je ljubav i kao sto kaze jedan biblijski tekst "Trpi nas jer ne zeli da ko pogine.."

Pozdrav

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Urednik nije ništa izbrisao sa ove teme, nego je izgleda došlo do neke greške pa su na svim temama izbrisani zadnji postovi i poruke. Sajt je prešao na novi server pa je vjerovatno to razlog što je došlo do toga problema - nije izvšen backup za određeni period vremena, izgleda, od 30.7., zaključno sa jučerašnjim datumom.

Poslednja izmena:
Natrag