Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Braćo i sestre bio sam malo na odmoru – 15-tak dana. Danas sam se vratio i sada sam u stanju Nirvane. Osećam se kao u raju. Video sam neke neverovatne stvari, koje kada bih ispričao – rekli bi mi da nisam normalan. Zato ću to nekom drugom prilikom! Da ne dužim puno, idemo na post.........Шарди је први укапирао шта покушаваш да презентујеш на форуму, моја је грешка (велика) што сам му се успротивио због мог пристрасног мишљења и заштитничког импулса према адвентистима. Шарди, ако је икако могуће - опрости! Човек просипа бисере пред нас и крши заповест, а ми нападамо Господа. Никако да постанем довољно мудар да одмах видим ствари онако како јесу, увек касним.
Glup sam ti ja brate da ukapiram te stvari- to su velike istine koje ja ne mogu ukapirati. Nego Bog, kojem sam se molio za ISTINU – mi se smilovao, grešnom, i otkrio mi. Sam, znam, da nikada ne bih ukapirao.
Nisi se ti meni usprotivio, bar ja tako doživljavam, izneo si svoje mišljenje, iskazao svoju slobodnu volju, a ja to izuzetno poštujem i cenim. A to što ti i ja mislimo drugačije po par pitanja – to nikakve veze nema sa bratskom ljubavlju. Meni ne smeta ni 0,001 % što ti ne konzumiraš svinjetinu, odnosno nečistu hranu. Ne konzumiram je ni ja. Ali je ja ne konzumiram zato što smatram da je BOLJE ne konzumirati je, a ne zato što ima veze sa SPASENJEM. Jer, ako ima veze sa spasenjem, onda se neće spasiti moj brat Poelbuster i Gera, možda i Tripo 41 ili Peko71 ili............. a kako ću ja na Nebo bez njih?
Normalno mogu, nisu oni uslov mog spasenja, ali ću sa mnogo više tuge otići na Nebo. U tome je stvar.
Tako da bih ti vrlo rado oprostio, ali ne znam šta? Jer sam ubeđen da nemam šta!
Niti sam ljut na tebe, niti si me uvredio, niti si mi se usprotivio, niti si bilo čime izazvao revolt kod mene. A ako ti nešto znači moj oprost – evo ja ti opraštam sve UNAPRED, jer u nazad nemam šta da ti oprostim. Znači možeš sada po meni osuti paljbu iz svih oružja – iskoristi ovo moje obećanje koje sam ti dao.
A7D su daleko od 99,99 % istine kako tvrdi brat Laodikeja – ali ja lično nemam ni protiv njega ništa. Možda je i on dobar čovek i vernik, ali sticajem ko zna kakvih okolnosti upao u tu veru. Ako bi mu možda sve potanko Biblijski objasnili i pokazali – možda bi se i on otrgao od njih. Ovako niti smo puno razgovarali na tu temu, niti je u nama bilo želje da porazgovaramo. Tako da brate Adriane, možda ima krivice i u meni i u tebi što je Laodikeja ostao Adventista. A ja Laodikeji sigurno želim sve najbolje, bez obzira što on smatra kada mu ja govorim da je u krivu da mu želim loše ili ga ne volim, a to je teška zabluda! Bog mi je svedok da bi se ja itekako radovao laodikejinom (Draganom) spasenju, a tugovao njegovom odlasku u pakao. Dok imam utisak da Laodikeja misli da ja imam nešto protiv Adventista kada iznesem neko njihovo pogrešno učenje. Nemam ama baš ništa ni protiv Adventista ni protiv njihove Crkve, ali imam protiv neistine. Svaka neistina je za mene poziv da je otkrijem drugim vernicima.
Dao sam mu primer da i Adv.Sedmoga Dana – Velika zajednica i Reformni Pokret Adv.Sedmoga Dana – Mala zajednica koristi termin Duh Prorštva kada misle na EGW. A taj termin je jako opasno koristiti. On pripada samo našem Gospodu i nikom više!
Jer da je ona i zaista božiji prorok (proročica) – opet taj epitet može nositi samo Isus Hrist i niko više ([FONT=&]Откривење 19[/FONT][FONT=&]:[/FONT][FONT=&]10 [/FONT][FONT=&]И паднувши пред ногама његовим поклоних му се; и рече ми: Гле, немој, ја сам слуга као и ти и браћа [/FONT][FONT=&]твоја која имају сведочанство Исусово. Богу се поклони; јер је сведочанство Исусово Дух Пророштва. [/FONT])!
A šta ćemo ako EGW nije božiji prorok!?........... Tek onda nastaje veliki problem!
Ja sam ubeđen da nije, jer imam za to argumente.
I na kraju za sve koji ne veruju da je Isus arhanđel Mihail molim da mi odgovore ko je vojvoda vojske Gospodnje i ko se nalazi na svetom mestu u stihovima:
[FONT=&]Исус[/FONT][FONT=&] 5:13-15[/FONT][FONT=&] И кад Исус беше код Јерихона, подиже очи своје и погледа, а то човек стоји према њему с голим мачем у руци. И приступи к Њему Исус и рече Му: Јеси ли наш или наших непријатеља? 14 [/FONT][FONT=&]А Он рече: Нисам; него сам војвода војске Господње, сада дођох. А Исус паде ничице на земљу, и поклони се, и рече Му: Шта заповеда господар мој слузи свом? 15[/FONT][FONT=&] А војвода војске Господње рече Исусу: Изуј обућу с ногу својих, јер је место где стојиш свето. И учини Исус тако.[/FONT]
Hvala.