Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Izgleda da neko ne uporedjuje tekstove, ali hajde da vidimo sta biblija govori o Mihajlu a sta o Isusu:

1) MIHAJLO VELIKI KNEZ:

"A u to će se vreme podignuti Mihailo, VELIKI KNEZ, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi" ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

"A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim MIHAJLA KNEZA VASEGA" ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

2) ISUS KNEZ:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM , koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom"

3) MIHAJLO VOJVODA NEBESKE VOJSKE:

`kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE , sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

4) MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

5) ISUS VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE I ANDJELI NJEGOVI: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, I IME SE NJEGOVO ZOVE REC BOZJA.
I VOJSKE NEBESKE IDJAHU ZA NJIM na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I IZ USTA NJEGOVIH IZADJE MAC OSTAR, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

Dakle ovde imamo pet uporednih tekstova koji kazu sledece:

1. MIHAJLO JE VELIKI KNEZ NARODNI

2. ISUS JE KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM

3. MIHAJLO JE VODJA NEBESKE VOJSKE SA MACEM U RUCI

4. MIHALO IMA SVOJE ANDJELE

5. ISUS VODJA NEBESKE VOJSKE SA MACEM KOJI IZLAZI IZ NJEGOVIH USTA

Iz ovog uporedjenja se moze zakljuciti samo jedno, a to je, da je Isus Mihajlo veliki knez i vodja nebeskih andjela.

Drugo, Bog Otac, Isus, i Sveti Duh, ne pretstavljaju jednu istu licnost, vec su to tri nezavisne licnosti, koje deluju kao jedno, u ciljevima, namerama, koje su povezane uzajamnom ljubavlju i postovanjem, itd...i one pretstavljaju jednoga Boga.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za Geru:

Ne moramo biti toliki fanatici u borbi protiv Jehovinih svedoka pa odbacivati sve sto oni uce i ako se to ispostavi da je u skladu sa biblijom.

Da me pogresno ne razumes, ja ne uzimam ucenje ni jedne crkve kao merilo, pa cak ni Adventisticke crkve, vec je za mene merilo jedino rec Bozja.
Ako jehovini svedoci i imaju neko ucenje koje prolazi test biblije, to je njihova licna stvar, jer 99 % drugih ucenja su im potpuno pogresna.
Za razliku od toga, smatram da je Adventisticko ucenje 99, 99 posto u skladu sa biblijom, da je to slucaj sa Jehovinim svedocima ja bi sigurno pristupio njihovoj organizaciji bez obzira sta bi ko na to rekao, jer prece je poslusati istinu nego brinuti kako ce ljudi na to reagovati.
Ali ja u njihovom ucenju nisam pronasao istinu, zato sam se pridruzio crkvi koja ovu istinu poseduje, ne slepo verujuci, vec pitajuci Gospoda, i on mi se objavio i licno mi otkrio da sam istinu i njegovu crkvu koja tu istinu poseduje pronasao.
Ucenje o Isusu Mihajlu prema tome nije dogma crkve, vec biblijsko ucenje, ali radi tebe licno, ja cu otici sa ove teme, i necu vise o njoj diskutovati, a ti se moli Bogu pa neka ti on rasvetli sta je istina.
Osim toga postoje i mnogo bitnije teme za diskusiju, i ovo jedna od sporednih, koja ce se sloziti onda kada prihvatimo i sve ostale u zajednici sa Bogom..

Pozdrav gero..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Izgleda da neko ne uporedjuje tekstove"

Па, то ти не чиниш. Убацујеш речи које не постоје и изврћеш да би подржало ту "теорију". Идемо редом:

1) MIHAJLO VELIKI KNEZ:

Mihailo, VELIKI KNEZ, koji brani tvoj narod;

Велики кнез, али никако НАЈВЕЋИ кнез, јер Христ је највећи кнез, пророк, (прво)свештеник и Господ(ар), тј. Цар! Све се то види када Господ говори од кога је све већи (Матеј 12. глава). Зато је Господ над војскама (Саваот), а не један од генерала (првих кнезова). Та 10. глава јасно показује да Господу долази Михаило у помоћ, а Михајло брани Јевреје. Од 5-9 стиха се јасно види описивање Христа, а онда долази Михаило у помоћ.

13. Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.

Коме стаја 21 дан? Овом који је "као човек", који је послан да говори са Данилом:

11. И рече ми: Данило, мили човече! Слушај речи које ћу ти казати, и стани право, јер сам сада послан к теби. И кад ми рече ту реч, устах дрхћући.
16. И гле, као човек дотаче се усана мојих, и отворих уста своја, и проговорих и рекох оном који стајаше према мени: Господару мој, од ове утваре навалише моји болови на мене и нема снаге у мени.
17. А како може слуга мог господара говорити с господарем мојим? (како ја могу говорити са мојим господаром, у преводу)

Ако је Реч била Михаило, онда се Михаило отеловио као Исус Христ, а то значи да и вас уче исто као и Сведоке, потпуно. Значи да по вама Реч не поста Исус Христ, него беше прво Михаило (а не Бог/у Бога и да Бог беше Реч). Ето колико је једноставно. Христ по вама онда није био у Бога (сам Бог), него је ишао тамо-вамо у помоћ другим војводама. То нема везе са истином, јер Реч поста тело (Бог поста тело) тек са Исусом Христом.

1. MIHAJLO JE VELIKI KNEZ NARODNI - Наравно, али није највећи.

2) ISUS KNEZ: KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM - "над" је пресудна реч

Пре тога имаш:

2. У то време рече Господ Исусу (Навину):
9. Тада рече Господ Исусу(Навину):

После тога имамо описивање сусрета Исуса Навина са војводом војске Господње, а не војске тог војводе (тако би рекао да је његова потпуно као што је Христова, у ствари, а тај војвода/генерал само води војску Господњу). Јер Христ каже: анђели моји, а не Господњи, јер Он је тај Господ, а не Михаило, тј. тај војвода који је имао мач. Некада Бог говори кроз анђеле (не говоре они, већ Бог кроз њих). Ево једноставног доказа:

29. А Мојсије побеже од ове речи, и поста дошљак у земљи мадијанској, где роди два сина.
30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини.
31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља.
34. Ја добро видех муку свог народа који је у Мисиру, и чух њихово уздисање, и сиђох да их избавим (???): и сад ходи да те пошаљем у Мисир.
35. Овог Мојсија, ког укорише рекавши: Ко те постави кнезом и судијом? Овог Бог за кнеза и избавитеља посла руком анђела који му се јави у купини.
36. Овај их изведе учинивши чудеса и знаке у земљи мисирској и у Црвеном Мору и у пустињи четрдесет година.
37. Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевим: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте.

38. Ово је онај што беше у цркви у пустињи с анђелом, који му говори на гори синајској, и с оцима нашим; који прими речи живе да их нама да;(Дела 7)

Како то да анђео говори, а у ствари каже да је Бог? Значи ли то да је тај анђео Бог? Таман посла, па јасно се каже да Бог говори кроз анђеле (гласнике) и ту се јасно види да је тај анђео само преносник Божије речи и ништа више, не говори у своје име: ја сам анђео који ти каже шта Бог говори. Јасно се види да се Бог директно обраћа Мојсију, анђео овде није ништа битан јер је само посредник. Још један пример, а вероватно је Михаило у питању, јер он брани народ (Јевреје):

15. Како наши оци сиђоше у Мисир, и бејасмо у Мисиру дуго времена, и како Мисирци зло чинише нама и оцима нашим; 16. И викасмо ка Господу, и Господ чу глас наш, и посла анђела, који нас изведе из Мисира; и ево смо у Кадису, граду на твојој међи. (4.Мојсијева 20)

1. И дође анђео Господњи од Галгала у Воким и рече: Извео сам вас из Мисира и довео вас у земљу за коју сам се заклео оцима вашим; и рекох: Нећу покварити завет свој с вама довека.
4. А кад изговори анђео Господњи ове речи свим синовима Израиљевим, народ подиже глас свој и плака.
(Судије 2)

7. Али анђео Господњи нађе је код студенца у пустињи, код студенца на путу у Сур.
8. И рече јој: Агаро, робињо Сарина, откуд идеш, куда ли идеш? А она рече: Бежим од Саре госпође своје.
9. А анђео јој Господњи рече: Врати се госпођи својој, и покори јој се.
10. Опет јој рече анђео Господњи: Умножићу веома семе твоје, да се неће моћи пребројати од множине.
11. Још јој рече анђео Господњи: Ето си трудна, и родићеш сина, и надени му име Исмаило; јер је Господ видео муку твоју.
12. А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој.
13. Тада Агара призва име Господа који говори с њом: (шта мислиш шта је рекла?) Ти си Бог, који види. Јер говораше: Зар још гледам иза Оног који ме виде? (1.Мојсијева 16)

Анђео је Бог? Никако! Бог се обраћа преко анђела и анђео је гласник и извршитељ воље Божије (Духа). Она се обраћа Ономе који је послао анђела.

Морате да схватите коначно да је Бог Дух и да нико га никада није видео (!) већ тек отеловљењем у виду човека (по телу) Исуса Христа и ми и анђели небески (који Му сви служимо), добисмо нешто што се може видети. Од Духа Светога добисмо рођеног и васкрслог Господа, Бога који се објави преко Сина.

4) MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI

Генерал Степа Степановић и његови војници, нпр. Да ли је Степа Степановић краљ? Не, војвода српске и краљеве војске! Краљ је на челу, а Степа је војвода са својом војском извојевао огромну победу. Јасније мало? Господ шаље своје анђеле (и арханђеле) где год Он каже да треба да иду и да испуне задатак. Веома једноставно.

41. Послаће Син човечији анђеле своје, и сабраће из царства Његовог све саблазни и који чине безакоње.
42. И бациће их у пећ огњену: онде ће бити плач и шкргут зуба. (Матеј 13)

Хоће ли лично Он да иде од једног до другог човека и хоће ли сам бацити безаконике? Наравно да ће посредством Својих анђела. Веома је лако за схватити.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
5. Isus vodja nebeske vojske sa macem koji izlazi iz njegovih usta

А који је то мач изашао из његових уста? Имаш ли представу?

34. Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач.(Mатеј 10)

Па, који је то мач?

17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија. (Ефесцима 6) - Библија, значи! Јеванђеље, значи! Христове речи, значи!

12. Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца.(Јеврејима 4)

16. Покај се дакле; ако ли не, доћи ћу ти скоро, и војеваћу с њима мачем уста својих.(Откривење 2)

Ето шта представља Христов мач - Његове речи. Управо оно што сасече сваку вашу лажну науку. Да стварно нема чега што контрира речи Божијој, никада не бих успео да тако лако пронађем све. Јер није мудрост моја у питању, већ чист текст од стихова и љубав ка истини, а не ка скриптама које само убацујеш. Ја не оспоравам само, већ износим доказе да идеш против Бога са тим речима и тврдњама.

hajde da vidimo sta biblija govori o mihajlu a sta o isusu: (Овако креће доктрина адвентиста, са овим почетком. сад ћеш ти, као, мени да предочиш истину коју само ви знате и разумете!)

iz ovog uporedjenja se moze zakljuciti samo jedno, a to je, da je isus mihajlo veliki knez i vodja nebeskih andjela.

Drugo, bog otac, isus, i sveti duh, ne pretstavljaju jednu istu licnost, vec su to tri nezavisne licnosti (, koje deluju kao jedno, u ciljevima, namerama, koje su povezane uzajamnom ljubavlju i postovanjem, itd...i one pretstavljaju jednoga boga.

Куку мени, по ко зна који пут! Па, како независне када је Дух Свети на Христу, Отац у Сину, Син у Оцу и да се не понављам стално? Како онда да су Отац и Син једно када су независни? Тотални суноврат лажних учења! Све полако долази на видело!

Која је реч супротна од: независно? Зависно ће све објаснити. Може ли Син без Оца или Отац без Сина (а једно су)? Може ли Дух Свети без Оца, а излази од Њега и сведочи о дубинама Бога? Да ли је река без воде река? Или је дугачка рупетина? Какав је извор који нема воде? Сув је то извор који нема воде, што значи да и нема извора. Може ли живот без духа? Никако! Како би Господ васкрсао без Духа? Никако! Можемо ли ми живети без духа животнога? Нема живота, већ прах (земља) смо и даље.

Ако и има Три Сведока, све то не значи да постоје три независна елемента која су заједно, већ су једно, оно што је нераздвојиво и неуништиво, вечно - БОГ! Јер Бог је један, а сведока на небу је три. Сва Три Сведока су зависна да би сачињавали једно, као што тело, душа и дух чине човека. Један човек се састоји од три елемента која га чине човеком - једним бићем. Нема три независна елемента. Ако раставимо та три елемента, онда немамо човека, већ тело које се распада, дух који се Богу враћа и душу која је мртва као и тело, тј. не постоји више.

Можемо ли раставити Бога? Да ли се раставља Бог сам? Никако! Да се Христ одрекао Оца, самог Себе би се одрекао! Ако Га је Отац послао, Отац био у њему (једно су), а Дух Свети био на Њему, значи да би се одрекао Бог самога Себе!

Замори мозак мало, ја сам упоран када видим неистину и презнојавам оне који шире и копирају/преносе готове цитате ко зна којих аутора.
Ипак, ако видим да сам негде погрешио (Бог ми покаже - прочитам), очекуј извињење, све је у најбољој намери. Како за тебе, тако и за све који читају шта ми пишемо. И, коначно, веома јасан део који сам ко зна колико пута приносио као доказ:

1. После ми показа Исуса, поглавара свештеничког, који стајаше пред анђелом Господњим, и сотону, који му стајаше с десне стране да га пре. 2. А Господ рече сотони: Господ да те укори, сотоно, Господ да те укори који изабра Јерусалим. није ли он главња истргнута из огња?

3. А Исус беше обучен у хаљине прљаве, и стајаше пред анђелом.
4. А он проговори и рече онима који стајаху пред њим: скините с њега те прљаве хаљине. и рече му: Види, узех с тебе безакоње твоје, и обукох ти нове хаљине.
5.И рекох му: нека му метну чисту капу на главу. и метнуше му чисту капу на главу, и обукоше му хаљине; а анђео Господњи стајаше. 6. И анђео Господњи засведочи Исусу говорећи:

7. Овако вели Господ над војскама: ако узидеш мојим путевима, и ако уздржиш шта сам наредио да се држи, тада ћеш ти судити дому мом и чуваћеш тремове моје, и даћу ти да ходаш међу овима што стоје.

Преноси шта Господ Саваот (над војскама) говори! Имамо сведочење о расправи војводе и арханђела Господњег са сотоном, али и преношење речи Божијих, шта Господ над војскама каже.

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.
10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.(Јуда)

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће (2.Петрова 2)

7. И поста рат на небу. Михаило и анђели његови ударише на аждаху, и би се аждаха и анђели њени.
8. И не надвладаше, и више им се не нађе места на небу.
9. И збачена би аждаха велика, стара змија, која се зове ђаво и сотона, која вара сав васиони свет, и збачена би на земљу, и анђели њени збачени бише с њом. (Откривење 12)

1. И видех анђела где силази с неба, који имаше кључ од бездана и вериге велике у руци својој. 2. и ухвати аждаху, стару змију, која је ђаво и сотона, и свеза је на хиљаду година,(Откривење 20)

Није то метални кључ, већ кључ је моћ да се нешто закључа, откључа, отвори, затвори (смрт/васкрсење, ад/обновљени рај, огањ/вечни живот). Лепо ја кажем да заступате да је Исус анђео, нема друге. Па, ваљда би Јуда написао да је у питању Христ, а не арханђел. Стварно је тако једноставно, а извртање Писма човека залуди, поготову ако не проверава шта му говоре, или "не види" иако види.

Још једна веома проста ствар:

13. Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.

21. Али ћу ти казати шта је написано у књизи истинитој. Нема никога да јуначки ради са мном у том осим Михаила, кнеза вашег.

1. А у то ће се време подигнути Михаило, велики кнез, који брани твој народ; и биће жалосно време, каквог није било откако је народа до тада; и у то ће се време избавити твој народ, сваки који се нађе записан у књизи.
(Данило 10 и 12)

Он је активан у Старом завету, на шта се мисли са овим "подигнути"? Сигурно да ће војвода небеске војске да крене у "сређивање проблема" по наредби Христовој, никако да се роди као Христ или томе слично. Шта има да се подиже (у чину) када је већ један од првих кнезова - војвода. Што би се рекло у народу: дигли се на оружје. Е, то је прави смисао реченице, никако другачије.

Нема друге сем да, као што су апостоли у страху брзо звали Господа да им помогне, тако мораш и ти:

25. И прикучивши се ученици његови пробудише га говорећи: Господе! Избави нас, изгибосмо.(матеј 8)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Mnogo reci bez ikakve sustine, i ja ipak mislim da ti pridodajes tekstu dosta toga sto u njemu ne stoji, vec nameces svoja licna misljenja..

Kao sto sam i rekao, Mihajlo u kontekstu biblije je sam Gospod Isus Hrist, koja je samo jedna od uloga u planu spasenja.
Evo jos jedne uloge koju nisam pomenuo a odnosi se na Isusa hrista, a to je Andjeo zavetni.
Ovo si i ti pomenuo kada si naveo tekst gde se Mojsiju javio ANDJEO u kupini koja gori:

29. А Мојсије побеже од ове речи, и поста дошљак у земљи мадијанској, где роди два сина.
30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини.
31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља.
34. Ја добро видех муку свог народа који је у Мисиру, и чух њихово уздисање, и сиђох да их избавим (???): и сад ходи да те пошаљем у Мисир.
35. Овог Мојсија, ког укорише рекавши: Ко те постави кнезом и судијом? Овог Бог за кнеза и избавитеља посла руком анђела који му се јави у купини.
36. Овај их изведе учинивши чудеса и знаке у земљи мисирској и у Црвеном Мору и у пустињи четрдесет година.
37. Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевим: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте.

Iz konteksta biblije znamo ko je govorio Mojsiju iz gorece kupine, i ko je bio taj koji je kroz celu starozavetnu istoriju Izraela bio sa njim, vodio ga, govorio mu iz stuba od oblaka i vatre, dao zapovesti na Sinajskoj gori, itd, itd, to je bio sam gospod Isus Hrist, a u ovom pomenutom tekstu nazvan ANDJEO...

Imam samo jedno pitanje, da li ti verujes da Bog otac, Isus Hrist, i Sveti Duh cine bukvalno jednu osobu u jednom telu, i da kada se Isus rodio na zemlji, da ni jedna licnost Bozanstva nije ostala na nebu, jer je Isus i Bog Otac i Sveti Duh...?
Ovo te pitam jer nisi bio bas najjasniji u vezi ovoga.

Kada sam ja rekao da su tri Bozanske licnosti nezavisne, mislio sam na sustinu postojanja, da Otac, Sin, i Sveti Duh imaju svoja licna tela, a ne zajednicko u kome stanuju sve tri licnosti, takodje licna osecanja i emocije, moc razmisljanja, samoodlucivanja, govora, sliha, itd, itd.
Naravno kao sto sam napomenuo oni deluju kao jedno u smislu uzajamne ljubavi i postovanja, u ciljevima, namerama, itd.
Mi ne mozemo potpuno spoznati ovu temu Bozanstva, jer kada bi to mogli onda bi usli u sustinu samoga Boga, a rec Bozja napominje govoreci samo o Hristovom utelovljenju TAJNA JE OVO VELIKA.. tako da nase misli i ne bi trebale da se suvise bave onim sto ne razumemo na pravi nacin..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Izgleda da neko ne uporedjuje tekstove, ali hajde da vidimo sta biblija govori o Mihajlu a sta o Isusu:

1) MIHAJLO VELIKI KNEZ:

"A u to će se vreme podignuti Mihailo, VELIKI KNEZ, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi" ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

"A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim MIHAJLA KNEZA VASEGA" ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

2) ISUS KNEZ:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM , koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom"

`kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE , sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

4) MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

5) ISUS VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE I ANDJELI NJEGOVI: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, I IME SE NJEGOVO ZOVE REC BOZJA.
I VOJSKE NEBESKE IDJAHU ZA NJIM na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I IZ USTA NJEGOVIH IZADJE MAC OSTAR, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

Dakle ovde imamo pet uporednih tekstova koji kazu sledece:

1. MIHAJLO JE VELIKI KNEZ NARODNI

2. ISUS JE KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM

3. MIHAJLO JE VODJA NEBESKE VOJSKE SA MACEM U RUCI

4. MIHALO IMA SVOJE ANDJELE

5. ISUS VODJA NEBESKE VOJSKE SA MACEM KOJI IZLAZI IZ NJEGOVIH USTA

Iz ovog uporedjenja se moze zakljuciti samo jedno, a to je, da je Isus Mihajlo veliki knez i vodja nebeskih andjela.

Drugo, Bog Otac, Isus, i Sveti Duh, ne pretstavljaju jednu istu licnost, vec su to tri nezavisne licnosti, koje deluju kao jedno, u ciljevima, namerama, koje su povezane uzajamnom ljubavlju i postovanjem, itd...i one pretstavljaju jednoga Boga.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za Geru:

Ne moramo biti toliki fanatici u borbi protiv Jehovinih svedoka pa odbacivati sve sto oni uce i ako se to ispostavi da je u skladu sa biblijom.

Da me pogresno ne razumes, ja ne uzimam ucenje ni jedne crkve kao merilo, pa cak ni Adventisticke crkve, vec je za mene merilo jedino rec Bozja.
Ako jehovini svedoci i imaju neko ucenje koje prolazi test biblije, to je njihova licna stvar, jer 99 % drugih ucenja su im potpuno pogresna.
Za razliku od toga, smatram da je Adventisticko ucenje 99, 99 posto u skladu sa biblijom, da je to slucaj sa Jehovinim svedocima ja bi sigurno pristupio njihovoj organizaciji bez obzira sta bi ko na to rekao, jer prece je poslusati istinu nego brinuti kako ce ljudi na to reagovati.
Ali ja u njihovom ucenju nisam pronasao istinu, zato sam se pridruzio crkvi koja ovu istinu poseduje, ne slepo verujuci, vec pitajuci Gospoda, i on mi se objavio i licno mi otkrio da sam istinu i njegovu crkvu koja tu istinu poseduje pronasao.
Ucenje o Isusu Mihajlu prema tome nije dogma crkve, vec biblijsko ucenje, ali radi tebe licno, ja cu otici sa ove teme, i necu vise o njoj diskutovati, a ti se moli Bogu pa neka ti on rasvetli sta je istina.
Osim toga postoje i mnogo bitnije teme za diskusiju, i ovo jedna od sporednih, koja ce se sloziti onda kada prihvatimo i sve ostale u zajednici sa Bogom..

Pozdrav gero..

Brate Ladokeja !! znam da si posten vernik,nisam imao nameru da te naljutim!! vec sam zeleo da ti ukazem na greske.

Ja nisam fanatik! ja sam pravoslavni vernik! do II,III veka sve ostalo je za mene jeres!!

Postujem i verujem u to sto su nasi apostoli govorili i verovali! a ne Jevreji oni su svoje rekli kad su Gospoda razapeli i tu nema sta vise da se prica.
Ako smatras da sam zbog toga fanati OK.

Ooliko koliko sam uspeo da izucim Adventiste cini mi se da neodstaju mnogo od JS-ka nemora da sam ja u pravu,postovi govore.

Biblija i samo Biblija i nista vise to je prava vera pravoslavna,ortodoxna.

Shvati kako god hoces no to je tako i nema nikakvog fanatizma.

Sto se tice dogmata o Mihailu nisam samo ja to primetio nego mnogi ovde brate!! bolje se sam preispitaj o tome ko je Mihail??

Znas da te postujem! a ako te istina vredja ti samo pokazujes svoju slabost! pa se zato toliko nerviras i mene krivis u tome da nezelis da i dalje ucestvujes u diskusiji.
Nemoj ti brate da odlazis sa teme JA CU,jer ja sam prvi gresnik,i neka ja prvi odgovaram pred Bogom.

Osim toga ovo je veoma bitna tema od koje ti zelis da smugnes,interesantan si ti covek tamo gde je tema sasvim ne interesantna,na primer:Necista hrana ti si spreman danima i nocima da odgovaras jer je po tvom dogmatu, ali tamo gde nije odma hoces da smugnes.

Nemoj brate treba da diskutujemo i da vidimo kako da se priblizimo Bogu,ja nisam na forumu da bih tebi naudio ili ti meni (OVDE SAM ZBOG PRAVDE I DOK NE SAZNAM PRAVDU ,ISTINU JA NECU OTICI S OVOG FORUMA)

Pozdrav brate moj Ladokeja od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Поред свега што сам исписао, да додам још нешто било би превише. Није ово мој форум, мада веома опширно износим цитате. Исус не може бити (арх)анђео Михаило, то се веома лако види, све што сам исписао је и за моје добро јер сам провео време истражујући и читајући. Нисам узео туђе закључке и материјал. Ово је кључно:

"Ако је Реч била Михаило, онда се Михаило отеловио као Исус Христ, а то значи да и вас уче исто као и Сведоке, потпуно. Значи да по вама Реч не поста Исус Христ, него беше прво Михаило (а не Бог/у Бога и да Бог беше Реч). Ето колико је једноставно. Христ по вама онда није био у Бога (сам Бог), него је ишао тамо-вамо у помоћ другим војводама. То нема везе са истином, јер Реч поста тело (Бог поста тело) тек са Исусом Христом.

Морате да схватите коначно да је Бог Дух и да нико га никада није видео (!) већ тек отеловљењем у виду човека (по телу) Исуса Христа и ми и анђели небески (који Му сви служимо), добисмо нешто што се може видети. Од Духа Светога добисмо рођеног и васкрслог Господа,
Бога који се објави преко Сина."

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Gero, nisi me naljutio, mada je tebi moje poslednje obracanje sigurno izgledalo tako, ali to nije slucaj, i ono o fanatizmu nije direktno bilo upuceno na tvoj racun, vec sam time zeleo da napomenem da ne moramo odbacivati svaku biblijsku istinu ako je kojim slucajem poseduju i Jehovini svedoci, jer Sotona upravo deluje na taj nacin, da u 99 % lazi ubaci 1 % istine, i to izgleda kao torta prelivena slatkim slagom s time da je unutra puna otrova, lazi i prevara, kojim obmanjuje svet, i one koji ne poznaju bibliju.
Drugo, nisam imao nameru da smugnem sa ove teme, vec sam rekao da cu to uraditi radi tebe licno iz razloga da te ne bih sablaznio tvrdnjom da je Isus Mihajlo - predvodnik nebeske vojske, odnosno da je to njegovo drugo ime.

Sustina poznanja istine je da mi moramo odbaciti sva predubedjenja i primljena ili stecena misljenja, i okrenuti se potpuno bibliji i njenim otkrivenjima.
Ja znam da pravoslavna crkva uci da je Mihajlo jedan od Andjela, odnosno Arhandjela, i cesto je prikazan na ikonama u zelenoj odori sa kratkom suknjom i helakama sa plamenim macem u ruci.
Zato je predubedjenje vrlo lose i stvara jednu pogresnu sliku koja nije proizvod biblijskog otkrivenja, vec onoga sto smo primili negde i nekada.
Iz tog razloga sam rekao, da ja ne uzimam ucenje ni jedne crkve kao merilo istine, vec iskljucivo rec Bozju, ali smatram da je adventisticko ucenje 99, 99 % u skladu sa biblijom, i da mi je to otkrio sam Gospod, cak sta vise licno me pozvavsi da budem njegov vesnik i propovednik istine, govoreci mi isto kao sto je to cinio i u starozavetno vreme objavljujuci se svojim slugama prorocima kroz snove, vizije, glasom Svetog Duha, i licno otkrivajuciim svoju slavu.
Bez obzira kako ce na ovo reagovati sami Adventisti koji su prisutni na ovom forumu ja ne marim jer ovo je istina, i meni je najbitnije da se ispuni Bozja volja u svojstvu sluzbe koju mi je namenio bez obzira kako ce crkva ili svet na to gledati..

Pozdrav Gero i sve najbolje, kao i ostalima..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ja znam da pravoslavna crkva uci da je Mihajlo jedan od Andjela, odnosno Arhandjela, i cesto je prikazan na ikonama u zelenoj odori sa kratkom suknjom i helakama sa plamenim macem u ruci.
Zato je predubedjenje vrlo lose i stvara jednu pogresnu sliku koja nije proizvod biblijskog otkrivenja, vec onoga sto smo primili negde i nekada.

А шта ћемо са овим:

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.

Ово није само што учи православна црква, већ пише у Новом завету, такође апостол Петар то потврђује:

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд; (2.Петрова 2)

7. И поста рат на небу. Михаило и анђели Његови ударише на аждаху, и би се аждаха и анђели њени. (Откривење 12)

Као да ја кажем: ја и моји људи смо ослободили неко место. То не значи да сам ја господар њихов, већ њихов војсковођа, кнез (као што је и Мојсије био кнез).
Видиш ли и паралелу? И аждаха је анђео, али отпали (бунтовник сотона)

Iz tog razloga sam rekao, da ja ne uzimam ucenje ni jedne crkve kao merilo istine, vec iskljucivo rec Bozju, ali smatram da je adventisticko ucenje 99, 99 % u skladu sa biblijom, i da mi je to otkrio sam Gospod, cak sta vise licno me pozvavsi da budem njegov vesnik i propovednik istine, govoreci mi isto kao sto je to cinio i u starozavetno vreme objavljujuci se svojim slugama prorocima kroz snove, vizije, glasom Svetog Duha, i licno otkrivajuciim svoju slavu.

Заиста бих волео да је то истина, да ти је Господ Исус лично говорио. Ако ти није проблем да мало опширније напишеш о томе када си већ споменуо, ја не желим да будем у заблуди и да идем против Њега. Ако је то стварно истина што ти говориш, морам да видим које све поруке ти мораш да нам пренесеш. Ако то јесте теби речено, сигурно ћу бити на истој страни, само да знам како ти је то дато и шта морам ја да знам (као и сви остали којима мораш да пренесеш поруку). Такође, не смем и да прихватам сваког пророка, јер сам до сад срео неке, чак и неке који тврде да су Христ, реинкарнација и остало, да се човек забезекне каквих све замлата има.

Хвала унапред!

Imam samo jedno pitanje, da li ti verujes da Bog otac, Isus Hrist, i Sveti Duh cine bukvalno jednu osobu u jednom telu, i da kada se Isus rodio na zemlji, da ni jedna licnost Bozanstva nije ostala na nebu, jer je Isus i Bog Otac i Sveti Duh...?
Ovo te pitam jer nisi bio bas najjasniji u vezi ovoga.

Kada sam ja rekao da su tri Bozanske licnosti nezavisne, mislio sam na sustinu postojanja, da Otac, Sin, i Sveti Duh imaju svoja licna tela, a ne zajednicko u kome stanuju sve tri licnosti, takodje licna osecanja i emocije, moc razmisljanja, samoodlucivanja, govora, sliha, itd, itd.
Naravno kao sto sam napomenuo oni deluju kao jedno u smislu uzajamne ljubavi i postovanja, u ciljevima, namerama, itd.
Mi ne mozemo potpuno spoznati ovu temu Bozanstva, jer kada bi to mogli onda bi usli u sustinu samoga Boga, a rec Bozja napominje govoreci samo o Hristovom utelovljenju TAJNA JE OVO VELIKA.. tako da nase misli i ne bi trebale da se suvise bave onim sto ne razumemo na pravi nacin..

Каква лична тела имају? Како Дух има тело сем у Сину? Како се Отац објави сем у Сину? Што се тиче цитата, могу да проналазим бесконачно, можда их и прочиташ.

9. А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.
10. А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.
11. А ако ли живи у вама Дух Оног који је васкрсао Исуса из мртвих, Онај који је подигао Христа из мртвих оживеће и ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама. (Римљанима 8)

22. И окренувши се к ученицима рече: Све је мени предао Отац мој, и нико не зна ко је Син осим Оца, ни ко је Отац осим Сина, и ако Син хоће коме казати. (Лука 10)

18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави. (Јован 1)

46. Не да је ко видео Оца осим Оног који је од Бога: Он виде Оца.(Јован 6)

37. И Отац који ме посла сам сведочи за мене. Ни глас Његов кад чусте ни лице Његово видесте.(Јован 5)

29. Ја Га знам, јер сам од Њега и Он ме посла (Јован 7)

5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.(Јован 17)

11. Испитујући у какво или у које време јављаше Дух Христов у њима, напред сведочећи за Христове муке и за славе по томе;
12. Којима се откри да не самим себи него нама служаху овим што вам се сад јави по онима који вам проповедише јеванђеље посланим с неба Духом Светим, у које анђели желе завирити. (1.Петрова 1)

16. А Симон Петар одговори и рече: Ти си Христос, Син Бога Живога.
17. И одговарајући Исус рече му: Благо теби, Симоне сине Јонин! Јер тело и крв нису то теби јавили, него Отац мој који је на небесима. (Матеј 16)
10. А нама је Бог открио Духом својим; јер Дух све испитује, и дубине Божије.
11. Јер ко од људи зна шта је у човеку осим духа човечијег који живи у њему? Тако и у Богу шта је нико не зна осим Духа Божијег.(1.Коринћанима 2)

11. И више нисам на свету, а они су на свету, а ја идем к Теби. Оче Свети! Сачувај их у име своје, оне које си ми дао, да буду једно као и ми. (Јован 17)

Како сви ми можемо бити једно (Црква)? Наравно, само у Духу и никако другачије. Тако су и Отац и Син једно. Отац који је на небесима (а нико Га никада није видео) и Син који се прослави у Оца, јер у Њега беше пре постанка света (И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.).

Можда опет треба да нађем овај део, милион пута није довољно:

6. Јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни. (Исаија 9) - колико пута морам да постављам?

30. Ја и Отац једно смо.
38. Ако ли творим, ако мени и не верујете, делима мојим верујте, да познате и верујете да је Отац у мени и ја у Њему. (Јован 10)

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
11. Верујте мени да сам ја у Оцу и Отац у мени; ако ли мени не верујете, верујте ми по тим делима.
12. Заиста, заиста вам кажем: који верује мене, дела која ја творим и он ће творити, и већа ће од ових творити; јер ја идем к Оцу свом;
13. И шта год заиштете у Оца у име моје, оно ћу вам учинити, да се прослави Отац у Сину.16. И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:
17. Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити. (Јован 14)

Otac, Sin, i Sveti Duh imaju svoja licna tela, a ne zajednicko u kome stanuju sve tri licnosti, takodje licna osecanja i emocije, moc razmisljanja, samoodlucivanja, govora, sliha, itd, itd.

19. А Исус одговарајући рече им: Заиста, заиста вам кажем: Син не може ништа чинити сам од себе него шта види да Отац чини; јер шта Он чини оно и Син чини онако; (Јован 5)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Kao sto si i sam rekao, Bog otac, isus Hristos, i Sveti Duh su jedno u Duhu, a ne jedno u telu, jer su zasebne licnosti.
Rec Bozja kaze `BOG JE DUH...
Prema tome licnosti Bozanstva imaju Duhovna tela, kako Otac, tako i Isus Hristos i Sveti Duh.
Njihova duhovna povezanost u odnosu na njihovu anatomsku gradju je nesto sasvim drugo, ja mogu naprimer reci `Ja i Adrijan imamo zajednicke ciljeve i namere, jednomisleni smo, povezani bratskom ljubavlju, itd, i time smo jedno u duhu, ali ja i Adrijan smo zasebne licnosti u punom smislu te reci..

Sto se tice poruke koja je danas data od Boga preko njegovih izabranih slugu, postoje samo dve poruke koje su zapisane u bibliji koje ce se objavljivati u poslednje vreme, a to su:

1. poruka vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi iz Otkrivenja jovanovog 3 poglavlja.

2. Poruka trojice andjela iz otkrivenja 14. poglavlja.

Ove dve poruke su upucene dvema grupama koje ce ziveti u poslednjem vremenu.
Prva je upucena Bozjoj crkvi, dok je druga upucena ovom svetu.

Ove poruke glase:

PORUKA LAODIKEJSKOJ CRKVI:

I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.
Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.
Savetujem te da kupiš u mene zlata žeženog u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.
Ja koje ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se.
Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.
Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.
Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama. ( Otkrivenje jovanovo 3. 14 - 22 ).

PORUKA TROJICE ANDJELA:

`I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.
I govoraše velikijem glasom: bojte se Boga, i podajte mu slavu, jer dođe čas suda njegova; i poklonite se onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.
I drugi anđeo za njim ide govoreći: pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnijem vinom kurvarstva svojega napoji sve narode.
I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikijem: ko se god pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
I on će piti od vina gnjeva Božijega, koje je nepomiješano utočeno u čašu gnjeva njegova, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred jagnjetom.
I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zvijeri i ikoni njezinoj, i koji primaju žig imena njezina.
Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( otkrivenje Jovanovo 14. 6-12 ).

Ova prva poruka, dakle poruka Laodikejskoj crkvi, je upucena Bozjoj crkvi poslednjeg vremena, i sadrzi ukore zbog duhovnog otpada, ali i pozive na duhovno probudjenje i reformu, odnosno reorganizaciju. i zasniva se na biblijskom ucenju o opravdanju verom.
Laodikejska poruka osuđuje Greh i Duhovnu mlakost unutar Božje zajednice, odnosno formalno ispovedanje vere i nezainteresovanost Božjeg naroda za višim Duhovnim iskustvom i napretkom, koji nije svestan svog stanja i opasnosti u kojoj se nalazi. koji su posledica nedostatka žive neprekidne zajednice sa Bogom i nedopuštanja Svetom Duhu da uđe u nas i naše srce i da nas svojom oživljujućom stvaralačkom silom promeni i oblikuje i vodi iz posvećenja u posvećenje iz trenutka u trenutak, putem savršene pravednosti ka savršenstvu
karaktera u visinu mere rasta Hristova.
Ovo je i suština nauke o opravdanju verom koju Božji narod današnjice mora u potpunosti iskustveno da primeni u svom ličnom životu, ako želi Duhovno da napreduje i doživi probudjenje i spremnost za ulazak u Božje carstvo slave.
Prednost koju Bog danas daje svojoj crkvi je ta, da Hristovom uračunatom i datom pravednošću mi možemo biti potpuno očišćeni i
oslobođeni od sile greha i dostići savršenstvo karaktera i zapečaćeni pečatom živoga Boga, koji će nam omogućiti da u vreme bez posrednika kada Isus bude završio službu u svetinji nad svetinjama živimo savršenom pravednošću i potpuno odražavamo Hristov lik.
Hristos nam danas uračunava zasluge svoje žrtve i prolivene krvi, i poklanja nam svoju uračunatu pravednost pod uslovom vere i pokajanja, koje uključuje priznanje greha i napuštanje svega sto je u suprotnosti sa Božjom voljom.
Dok nam se datom pravednošću zahvaljujući njegovoj posredničkoj službi daje dar Svetoga Duha, koji omogućuje da živimo posvećenim
životom u skladu sa načelima Božjeg zakona i da rastemo u milosti, preobražavajući naš život i karakter sličnim Hristovom životu i karakteru, dok dostignemo svi savršenstvo u visini mere rasta Hristova.

Druga poruka je upucena ovom svetu, i ona treba biti objavljena od strane crkve koja u svom zivotu mora primeniti principe prave reforme,
kako bi je Bog spremio za ovu misiju objave jevandjelja.

Ova troandjeoska vest upucuje na sledece :

1. Dati slavu Bogu, odreci se Ateizma i bezbostva.

2. Cas suda Bozjeg je dosao i blizina Hristovog drugog dolaska.

3. Pokloniti se Bogu kao stvoritelju slaveci njegov sedmi subotni dan, kao uspomenu na stvaranje, i znak Bozje stvaralacke sile i njegovog
autoriteta.

4. Duhovni Vavilon je pao, olicen u papskom sistemu i otpalom protestantizmu sjedinjenim u Ekumenizmu - svetskom savezu crkava, koje zajedno cine Duhovni Vavilon, i laznim ucenjima koja pretstavljaju otrovno vino Vavilona varaju svet.

5. Opomena da se ne klanja zveri koja pretstavlja papski sistem na celu Rimokatolicke crkve sa sedistem u Vatikanu, i ikoni njezinoj koju pretstavlja otpali protestantizam sjedinjen sa zveri - papstvom u ekumenskom savezu, i da ne prima zig zveri olicen u nedeljnom zakonu koji ima svoje korene u mnogobozackoj tradiciji obozavanja sunca, nasuprot subote koja pretstavlja pecat Bozji, i znak izmedju njega njegovog pravog naroda.

Ono na sta sam ja u ovom trenutku licno pozvan od Gospoda, je objava ove Laodikejske poruke i upucivanje poziva crkvi na reformu i probudjenje prave poboznosti, sa svim elementima koje ova poruka nosi sa sobom.

Takodje, vest koja mora da se objavi crkvi a koju je Gospod dao je ta, da je u ovom vremenu otpocelo izlivanje Bozjih sudova na ovu zemlju koje se mogu videti u sve razornijim prirodnim katastrofama pocevsi od 2011 godine do danas, i da ce one biti krunisane podizanjem Antihrista i uspostavljanjem zakona novog svetskog poretka koji ce biti prihvacen od vecine verskog i sekularnog sveta, sto ce dovesti do progonstva onih koji ovaj zakon ne usvoje, sto ce pratiti prestanak vremena milosti i izlivanje sedam poslednjih zala, i Hristov drugi dolazak, cime ce se istorija greha konacno zavrsiti.

Pored drugih gde mi je sam Gospod pokazivao svoju slavu, i govorio mi kroz nocna vidjenja, u vizijama i glasom Svetog Duha, napisao bih samo jedno od poslednjih iskustava u kome mi je Gospod licno govorio, a koje sam doziveo krajem 2008 godine.
Jednom prilikom dok sam čitao odredjenu knjigu verskog sadržaja, sasvim slučajno sam otvorio stranicu na kojoj je bio zapisan biblijski tekst iz knjige proroka Jezekilja 2 poglavlja..
U trenutku kada sam otpočeo sa čitanjem ovog teksta, Gospod mi je dao jasnu viziju u kojoj sam video dragog Isusa koji je stajao iznad
mesta na kome sam sedeo, i okrenut prema meni sam izgovarao ovaj tekst kao da mi se lično obraća, što je u tom trenutku i činio.

Tekst glasi: “I reče mi, sine čovečiji ustani na noge, govoriću ti.
Čim mi progovori uđe u me Duh i postavi me na noge, i ja slušah onoga koji mi govoraše, on mi reče, sine čovečiji ja te šaljem k sinovima Izrailjevim, k narodima buntovnim koji se odmetnuše od mene, oni i očevi njihovi grešili su protiv mene do ovoga dana.
Šaljem te k sinovima drska obraza i uporna srca, reci im, ovako govori Gospod, i poslušali oni ili ne poslušali, jer su dom buntovni, znaće da je prorok bio među njima.
I ti sine čovečiji ne boj ih se, niti se boj njihovijeh reči, i ne plaši se njih, i ako su dom buntovni, kaži
im moje reči, poslušali oni ili ne poslušali, jer su odmetnici“ ( Knjiga proroka Jezekilja 2 poglavlje ).

Dakle vest koju Bog danas salje preko izabranih slugu je prvenstveno vest koja poziva crkvu na probudjenje i reformu, i takodje da su otpoceli Bozji sudovi koji ce dovesti do toga da se u ovom vremenu odigraju poslednji dogadjaji zapisani u Otkrivenjima Bozje reci, kako bi oni koji sprovedu reformu u svom licnom zivotu primili Svetoga Duha, i bili spremni za objavu Jevandjelja ovom svetu u vidu troandjeoske vesti.

Vreme ce pokazati istinitost ovih navoda, a duznost svakog coveka je da prati znake, i kada oni otpocnu deluje u skladu sa svojom savescu.

Pozdrav.

Natrag