Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Interesantno, interesantno. Prvi put cujem za ovu interpretaciju biblije. Jel ime Jesua ima neko znacenje?

JESUA na Grckom ili JEHOSUA na Jevrejskom znaci BOG JE SPASITELJ ili BOG KOJI SPASAVA.

Ako pogledamo kontekst biblije videcemo ko je u bibliji spasitelj, da je to sam Gospod Isus Hristos, pa prema tome on je Bog spasitelj.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Dopustimo da biblija govori umesto nas

Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO KNEZ:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, iKnez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Uporedjenje elemenata iz gore navedenih tekstova:

1. MIHAJLO JE KNEZ NAD LJUDIMA I ON IZBAVLJA OD VLASTI SOTONE
2. ISUS JE KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM ON RATUJE SA AZDAHOM - SOTONOM I ZBACUJE JE NA ZEMLJU
3. MIHAJLO JE VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE I IMA SVOJE ANDJELE
4. ISUS JE PREDVODNIK VOJSKE GOSPODNJE I ONE IDU ZA NJIM

13. Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.

Ово ништа не значи да је Михаило један од првих кнезова (арханђела)? И сада ја треба да поновим мој пост да је то погрешна интерпретација? Колико пута?

Бог није "ЈЕДАН ОД", већ је ЈЕДАН ЈЕДИНИ!

9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.
10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.(Јуда)

11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд; (Исус је Господ!)
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће (2.Петрова 2)

3. А Исус беше обучен у хаљине прљаве, и стајаше пред анђелом. (Захарија 3)

Михаило Арханђел = анђео

По вама:

Господ Исус Христ = Михаило Арханђел = анђео

Не може Исус бити и Бог и анђео, већ је Бог говорио преко својих ГЛАСНИКА - анђела.

1) MIHAJLO VELIKI KNEZ:

Mihailo, VELIKI KNEZ, koji brani tvoj narod;

Велики кнез, али никако НАЈВЕЋИ кнез, јер Христ је највећи кнез, пророк, (прво)свештеник и Господ(ар), тј. Цар! Све се то види када Господ говори од кога је све већи (Матеј 12. глава). Зато је Господ над војскама (Саваот), а не један од генерала (првих кнезова). Та 10. глава јасно показује да Господу долази Михаило у помоћ, а Михајло брани Јевреје. Од 5-9 стиха се јасно види описивање Христа, а онда долази Михаило у помоћ.

13. Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.

Коме стаја 21 дан? Овом који је "као човек", који је послан да говори са Данилом:

11. И рече ми: Данило, мили човече! Слушај речи које ћу ти казати, и стани право, јер сам сада послан к теби. И кад ми рече ту реч, устах дрхћући.
16. И гле, као човек дотаче се усана мојих, и отворих уста своја, и проговорих и рекох оном који стајаше према мени: Господару мој, од ове утваре навалише моји болови на мене и нема снаге у мени.
17. А како може слуга мог господара говорити с господарем мојим? (како ја могу говорити са мојим господаром, у преводу)

Ако је Реч била Михаило, онда се Михаило отеловио као Исус Христ, а то значи да и вас уче исто као и Сведоке, потпуно. Значи да по вама Реч не поста Исус Христ, него беше прво Михаило (а не Бог/у Бога и да Бог беше Реч). Ето колико је једноставно. Христ по вама онда није био у Бога (сам Бог), него је ишао тамо-вамо у помоћ другим војводама. То нема везе са истином, јер Реч поста тело (Бог поста тело) тек са Исусом Христом.

1. MIHAJLO JE VELIKI KNEZ NARODNI - Наравно, али није највећи.

2) ISUS KNEZ: KNEZ NAD CAREVIMA ZEMALJSKIM - "над" је пресудна реч

3) MIHAJLO VOJVODA NEBESKE VOJSKE:

Пре тога имаш:

2. У то време рече Господ Исусу (Навину):
9. Тада рече Господ Исусу(Навину):

После тога имамо описивање сусрета Исуса Навина са војводом војске Господње, а не војске тог војводе (тако би рекао да је његова потпуно као што је Христова, у ствари, а тај војвода/генерал само води војску Господњу). Јер Христ каже: анђели моји, а не Господњи, јер Он је тај Господ, а не Михаило, тј. тај војвода који је имао мач. Некада Бог говори кроз анђеле (не говоре они, већ Бог кроз њих). Ево једноставног доказа:

29. А Мојсије побеже од ове речи, и поста дошљак у земљи мадијанској, где роди два сина.
30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини.
31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља.
34. Ја добро видех муку свог народа који је у Мисиру, и чух њихово уздисање, и сиђох да их избавим (???): и сад ходи да те пошаљем у Мисир.
35. Овог Мојсија, ког укорише рекавши: Ко те постави кнезом и судијом? Овог Бог за кнеза и избавитеља посла руком анђела који му се јави у купини.
36. Овај их изведе учинивши чудеса и знаке у земљи мисирској и у Црвеном Мору и у пустињи четрдесет година.
37. Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевим: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте.

38. Ово је онај што беше у цркви у пустињи с анђелом, који му говори на гори синајској, и с оцима нашим; који прими речи живе да их нама да;(Дела 7)

Како то да анђео говори, а у ствари каже да је Бог? Значи ли то да је тај анђео Бог? Таман посла, па јасно се каже да Бог говори кроз анђеле (гласнике) и ту се јасно види да је тај анђео само преносник Божије речи и ништа више, не говори у своје име: ја сам анђео који ти каже шта Бог говори. Јасно се види да се Бог директно обраћа Мојсију, анђео овде није ништа битан јер је само посредник. Још један пример, а вероватно је Михаило у питању, јер он брани народ (Јевреје):

15. Како наши оци сиђоше у Мисир, и бејасмо у Мисиру дуго времена, и како Мисирци зло чинише нама и оцима нашим; 16. И викасмо ка Господу, и Господ чу глас наш, и посла анђела, који нас изведе из Мисира; и ево смо у Кадису, граду на твојој међи. (4.Мојсијева 20)

1. И дође анђео Господњи од Галгала у Воким и рече: Извео сам вас из Мисира и довео вас у земљу за коју сам се заклео оцима вашим; и рекох: Нећу покварити завет свој с вама довека.
4. А кад изговори анђео Господњи ове речи свим синовима Израиљевим, народ подиже глас свој и плака.
(Судије 2)

7. Али анђео Господњи нађе је код студенца у пустињи, код студенца на путу у Сур.
8. И рече јој: Агаро, робињо Сарина, откуд идеш, куда ли идеш? А она рече: Бежим од Саре госпође своје.
9. А анђео јој Господњи рече: Врати се госпођи својој, и покори јој се.
10. Опет јој рече анђео Господњи: Умножићу веома семе твоје, да се неће моћи пребројати од множине.
11. Још јој рече анђео Господњи: Ето си трудна, и родићеш сина, и надени му име Исмаило; јер је Господ видео муку твоју.
12. А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој.
13. Тада Агара призва име Господа који говори с њом: (шта мислиш шта је рекла?) Ти си Бог, који види. Јер говораше: Зар још гледам иза Оног који ме виде? (1.Мојсијева 16)

Анђео је Бог? Никако! Бог се обраћа преко анђела и анђео је гласник и извршитељ воље Божије (Духа). Она се обраћа Ономе који је послао анђела.

Морате да схватите коначно да је Бог Дух и да нико га никада није видео (!) већ тек отеловљењем у виду човека (по телу) Исуса Христа и ми и анђели небески (који Му сви служимо), добисмо нешто што се може видети. Од Духа Светога добисмо рођеног и васкрслог Господа, Бога који се објави преко Сина.

4) MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI

Генерал Степа Степановић и његови војници, нпр. Да ли је Степа Степановић краљ? Не, војвода српске и краљеве војске! Краљ је на челу, а Степа је војвода са својом војском извојевао огромну победу. Јасније мало? Господ шаље своје анђеле (и арханђеле) где год Он каже да треба да иду и да испуне задатак. Веома једноставно.

41. Послаће Син човечији анђеле своје, и сабраће из царства Његовог све саблазни и који чине безакоње.
42. И бациће их у пећ огњену: онде ће бити плач и шкргут зуба. (Матеј 13)

Хоће ли лично Он да иде од једног до другог човека и хоће ли сам бацити безаконике? Наравно да ће посредством Својих анђела. Веома је лако за схватити.

5. Isus vodja nebeske vojske sa macem koji izlazi iz njegovih usta

А који је то мач изашао из његових уста? Имаш ли представу?

34. Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач.(Mатеј 10)

Па, који је то мач?

17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија. (Ефесцима 6) - Библија, значи! Јеванђеље, значи! Христове речи, значи!

12. Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца.(Јеврејима 4)

16. Покај се дакле; ако ли не, доћи ћу ти скоро, и војеваћу с њима мачем уста својих.(Откривење 2)

Ето шта представља Христов мач - Његове речи. Управо оно што сасече сваку вашу лажну науку. Да стварно нема чега што контрира речи Божијој, никада не бих успео да тако лако пронађем све. Јер није мудрост моја у питању, већ чист текст од стихова и љубав ка истини, а не ка скриптама које само убацујеш. Ја не оспоравам само, већ износим доказе да идеш против Бога са тим речима и тврдњама.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Bozja rec nije kontradiktorna, a vi je upravo cinite kao takvu.

Ono sto je izneseno sa moje strane je konacna istina.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Коначна истина? За кога? Колико знам, то је истина коју је Арије први заговарао, а ви обновили пре 150 година. Није ни чудо што је ваш "пророк" оспоравао да је Исус Син Божији (постоје документа која вам набијају на нос у ТВ дуелима на америчким телевизијама), одбацивао Тројство и још много јереси заговарао. Касније мало уобличавате вашу јерес, док "сведоци" остају верни изворном учењу. Ипак није невидљиво колико се оцртава да сте из исте "школе" изашли, а то смо и доказали на форуму. Масонска обмана и јерес, а ви одбијате да се суочите.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada ti ove tvrdnje koje iznosis Bog bude posvedocio Svojim Duhom, onda dodji i kazi i ja cu te rado saslusati.

Meni je ovo sve sto iznosim na forumu posvedocio sam Bog, i zato sam napisao da je to konacna istina, koja nije samo proizvod biblijskog otkrivenja, vec licnog svedocanstva koje Bog daje ljudima.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја не знам који "знак" ти тражиш од мене да бих ти доказао да си жртва секте и њене јереси? Ја више од речи не могу да покажем. Зато ти и говорим да самостално провериш, а осталима говорим да не наседају на изокренуту науку и истумбане стихове да звучи онако како није. Фасцинантно је да свако покупи бар једну вашу јерес, а срећом па касније увиди колико је изманипулисан. Нисам ни ја бољи, стварно сам мислио да доносите "освежење", али срећом па остах у науци апостолској да кушам духове који су можда лажни, а испоставило се да заиста јесу.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ја не знам који "знак" ти тражиш од мене да бих ти доказао да си жртва секте и њене јереси? Ја више од речи не могу да покажем. Зато ти и говорим да самостално провериш, а осталима говорим да не наседају на изокренуту науку и истумбане стихове да звучи онако како није. Фасцинантно је да свако покупи бар једну вашу јерес, а срећом па касније увиди колико је изманипулисан. Нисам ни ја бољи, стварно сам мислио да доносите "освежење", али срећом па остах у науци апостолској да кушам духове који су можда лажни, а испоставило се да заиста јесу.

Ne trazim nikakav znak, vec sam zeleo da ti sugerisem da mi ne mozemo svoju teologiju graditi na vlastitom misljenju, kao i misljenje o pojedincu, organizaciji, odredjenom ucenju, ako nas sam Bog nije osvedocio da su ti stavovi ispravni.

Ja jesam doziveo to iskustvo, i jos uvek ga dozivljavam kroz zajednicu sa Bogom.

Dakle nedostatak ovog iskustva je ustvari razlog zasto ne mogu veriovati u puku tvrdnju zasnovanu na cisto ljudskom svedocanstvu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Ja jesam doziveo to iskustvo, i jos uvek ga dozivljavam kroz zajednicu sa Bogom."

А ми нисмо? Ми смо у ствари атеисти који се претварају да су се посветили Господу Исусу Христу? Не мораш ти мени веровати, ако не желиш да видиш, или тврдиш да видиш, а заправо не можеш да видиш, то онда није до мене. Нисам ни ја много тога могао да видим док нисам отворио ум и дозволио да ми се покаже шта ваља, а шта не ваља. Овако ти верујеш да нешто ваља, а не верујеш да постоји могућност да си у заблуди. Зато и не видиш.

39. И рече Исус: Ја дођох на суд на овај свет, да виде који не виде, и који виде да постану слепи.
40. И чуше ово неки од фарисеја који беху с Њим, и рекоше Му: Еда ли смо ми слепи?

41. Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје. (Јован 9)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi razumeo.

Govorio sam o otkrivanju Božje slave koje doživljava čovek koji se potpuno predao Bogu, gde mu Bog govori na sebi svojstven način.
Da li te je dakle Bog na ovaj način osvedočio u ono što tvrdiš?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Nisi razumeo.

Govorio sam o otkrivanju Božje slave koje doživljava čovek koji se potpuno predao Bogu, gde mu Bog govori na sebi svojstven način.
Da li te je dakle Bog na ovaj način osvedočio u ono što tvrdiš?

A dali je tebe osvedocio?kako ces to dokazati?za vreme koje sam pratio teme nista nisi dokazao,jer se drzis jeresi arijeve,bele,milera.

Pravis ljude budalama kao da neznaju sta citaju,ako je neko Bog o je Bog i nemoze biti andjeo,ako je andjeo andjeo nemoze biti Bog.

Ako je subota data izrailju,nije data hriscanima,u vasoj crkvi su vodeca tela judo -masonska zato i propagirate SZ-et.

Pozdrav.

Natrag