Tako je brate moj, ali oni to nece da shvate, oni misle da je Bog "poslao preporuceno pismo svim ljudima"?
Lažeš niko od nas to nije tvrdio. To tvrdi vaš islam.
Pa gde je to Pismo bilo 2000 godina pre stamparske masine, kada je bilo skupo i nabaviti knjigu. A nepismenih bilo 90%?
Džabe si čitao SZ a I NZ
Pa nije Bog ljudima "poslao knjigu" vec crkvu koja poucava narod i "propoveda".
A ko je od nas rekao da jeste.
Da je dovoljna knjiga, cemu onda proroci i njihovo opominjanje i vikanje po ulicama, pozivanje da se pokaju?
Jel to dokaz da je vaša mantra od Boga? Nije jer vi vičete sve suprotno Bibliji. Zato imate haos. Sve suprotno.
Tradicionalne crkve, JS i drugi kažu.
-------------------------------------------------
Subota nije 7. dan i ne drži se fizički.
Biblija kaže ovo:
2. Mojsijeva 20,10 A
sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvo
jemu; tada nemoj raditi ni
jednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvo
je, ni stranac koji
je među vratima tvojim.
2. Mojsijeva 20,11 Jer
je za šest
dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što
je god u njima; a u
sedmi dan počinu; zato
je blagoslovio Gospod
dan od odmora i posvetio ga.
I u NZ je to tako.
Luka 23,56Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru
po zakonu.
----------------------------------------------------------------------------------------
Tradicionalne crkve, JS i drugi kažu subota je data samo Jevrejima.
------------------------------------------------------------------------------------------
Marko 2,27I govoraše im: subota je načinjena
čovjeka radi, a nije čovjek subote
radi.
I u SZ:
Isaija 56,2Blago čovjeku koji tako čini, i sinu čovječijemu koji se drži toga čuvajući subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla.
Zasto su svi oni ukljucujuci i apostole, "rizikovali zivot" i na kraju bili ubijeni, kad su mogli "deliti knjige"?
Ni to nisi shvatio ili možda jesi ali te pogrešni motivi vode.
I na kraju, sta ce adventistima crkva, kada su mogli biti "stamparija" koja deli knjige "koje same sebe tumace"?
Opet tumačenje na formalnom nivou. Ovo nema ni kod djece. Kod mene su već izašli iz tog nivoa.
Zasto nam onda jos i oni ovde tumace, kad se biblija sama razume, a Bog odmah silazi na osobu i nadahnjuje ga?
Opet isto. Mislio sam da je u manjoj mjeri ovo.
Može ikoni, a ne može živom apostolu, pa čak ni anđelu.
U ala vam je nauka ispravna.
kažu nije grijeh klanjati se ljudima.
-----------------------------------------------
Djela apostolska 10,26I Petar ga pod
iže govoreć
i:
ustani, i ja sam čovjek.
Pa čak ni anđelima.
Otkrivenje 19,10 I padnuvši pred nogama njegovima
poklonih mu
se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo.
Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Otkrivenje 22,9 I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove.
Bogu se pokloni.