Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Logika tradicionalista, kada se poklonimo svešteniku to je znak poštovanja nije obožavanje, a Petar ukorio Kornelija što se poklonio apostolu.
Anđeo ukorio JOvana za klanjanje, a može klanjanje ljudima.
Avram se klanja andjelima pa ga oni ne ukoravaju!
"i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje;"
Ovde se vidi sva plitkost protestantskog pogleda na Sveto Pismo. Bog dakle odobrava granju kipova, ali u odredjene svrhe!
Druga zapovest je po smislu "zabrana gradnje likova tudjih bogova" i klanjanje njima
a ne zabrana gradnje likova Isusa Hrista i Bogosluzbenih elememata u Bozjem hramu koji njega predstavljaju!
Inace bi Bog sam sebi bio protivrecan kad zabranjuje izradu likova a sam ih pravi!
Opet si oboren 100%!
Dok od toga fariseji nisu napravili obožavanje i kult.
To je bilo pozdravljanje jer su ljudi došli, a ne iz vjerskog motiva.
Vi se klanjate iz vjerskog motiva.
Pa jel Bog naredio da se ljudi klanjaju tim predmetima? Nije naravno,a vi se klanjate.
Zato su narodi koji ostali vjerni tradicionalnim crkvama ostali nazadniji,
A vi se klanjate. Tada je gradnja lika boga bio ujedno i dokaz da će se klanjati.
Znači vi radite i jedno i drugo i gradite i klanjate se.
Pa vi se klanjate ikonama i plaštanicama itd.
Svrha tih predmeta u Hramu u Jerusalimu nije bio da ljudima izazove emocije kao vama.
Dakle kod vas je pogrešna svrha.
Očigledno da ne znaš šta je svrha pravljenja likova, jer ti je očigledno svrha klanjanje i izazivanje emocija divljenja prema predmetu.
Zato što se ne klanjate Bogu nego ljudima Bog vas zestoko opominje. Na sve te argumente sam dao odgovor.
Moze i andjelu i petru ako im se ne klanjas kao bogu!Znaci moze klanjanje vladici a ne može andjelu i Petru.
Moze i andjelu i petru ako im se ne klanjas kao bogu!
Zar se nije Avram poklonio andjelima pa ga nisu ukorili i Josif sinovima!?
A ti se pravis blesav kao da je to zabranjeno!
I biblija je protiv tebe!
Zato moze i popi,
i drugim ljudima u znak postovanja!
I naravno opet izbegavas da odgovoris na post!