KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zvezda će sigurno opstati

DAN posle izgubljenog plasmana u Jadransku ligu ili, u prevodu, posle prvog ispadanja u niži rang takmičenja u klupskoj istoriji, odgovor na pitanje šta će biti sa Crvenom zvezdom nije se mogao naslutiti. Pre kraja tužne pobede nad Mega vizurom, kada se već znalo da je Metalac ugurao FMP u regionalno društvo, generalni menadžer crveno-belih Mirko Pavlović, vidno utučen, pokušao je da osvetli zamračenu perspektivu kluba s Malog Kalemegdana.

sp-mirko-pavlovic.jpg

- Ovo je korak unazad, ali nije smak sveta. Rekao bih da smo pred prošlu sezonu bili u težoj poziciji. U toku je bio predstečajni postupak, ostali smo bez kompletnog tima. Sada više nema opasnosti od stečaja, a većina prvotimaca je isplaćena i ima važeće ugovore.

„Zaključani“ su: Nemanja Nedović, Sava Lešić, Uroš Nikolić i Ivan Saičić, dok stipendijske ugovore imaju Aleksandar Cvetković i Ivan Marinković. Pod obavezom su i Lazar Radosavljević, Luka Drča i Strahinja Dragićević, ali je neizvesno da li će klub insistirati na njihovom ostanku. Gotovo je izvesno da crveno-bele napuštaju najiskusniji - kapiten Boris Bakić i Vujadin Subotić, kojima je ugovor istekao.

- Mlađi talentovani igrači ostaće u klubu i naredne sezone. Mislim na Nedovića, Lešića, Nikolića, Marinkovića, Cvetkovića, Saičića... - tvrdi Pavlović.

Ipak, postavlja se pitanje da li su za momka kao što je Nedović, jednog od najperspektivnijih plejmejkera u Evropi, utakmice u Košarkaškoj ligi Srbije korak unazad u zidanju karijere. Postavlja se pitanje i da li će momci, kao što je Nikolić, koji se nalazi na prekretnici, izraziti želju da nastavi svoj put u jačoj konkurenciji od domaće. Eventualni odlasci, uz propisano obeštećenje, mogli bi da obezbede finansijsku stabilnost crveno-belima naredne sezone.

U toj priči krije se opasnost od predugog boravka u slabijem društvu, s obzirom na to da su Zvezdinim klincima potrebna pojačanja čak i za plasman u Superligu. Primer je FMP, kojem ni iskusni igrači kao što su Radivojević, Ilić i Bouman, nisu garantovali jadransku ulaznicu.

Iza, ili ispred sportske tematike stoji problematika klupske strukture, trenutno svedene na jednog čoveka - Mirka Pavlovića. Tokom sezone bili smo svedoci masovne seobe funkcionera sa Malog Kalemegdana, takođe i sponzora. Pitanje formiranja rukovodstva je u rukama radne grupe, na čijem se čelu nalazi Aleksandar Boričić, ali većih pomaka zasad nema.

- Sve to ide nekako sporo, ne primećuje se želja da se ljudi prihvate posla u Crvenoj zvezdi - konstatuje Pavlović, koji će sada biti meta pojačanog napada opozicije, oličene u doskorašnjem finansijeru Draganu Ristiću.

Nema dileme da će biti aktuelizovana i stara priča o dolasku Nebojše Čovića među crveno-bele, ali sa podjednakim šansama za uspeh kao i svih prethodnih godina. Kao po običaju, moguće je da će se pitanje Zvezdinog opstanka rastezati sve do avgusta ili septembra.

NEDOVIĆA ŽELE MAKABI, PARTIZAN...

TALENTOVANI plejmejker Crvene zvezde Nemanja Nedović, koji još nije napunio 20 godina, privukao je pažnju velikih klubova fanstastičnim igrama u Superligi. Nezvanično se može čuti da je izraelski Makabi veoma zainteresovan za našeg mladog reprezentativca, takođe i Partizan, koji bi morao da plati obeštećenje za njegov transfer u Humsku. Tu se ne završava spisak onih koji žele da ovog momka vide u svojim redovima.

(sportal.rs)

Kao da je Deliju pitao šta treba da kaže :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
treba da puste sve ove klince što su dobri da igraju u boljim klubovima i da naprave neku karijeru kad i ovako kod nas samo propadaju.ovo je tužno šta se dešava sa košarkaškim klubom

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
treba da puste sve ove klince što su dobri da igraju u boljim klubovima i da naprave neku karijeru kad i ovako kod nas samo propadaju.ovo je tužno šta se dešava sa košarkaškim klubom

Ništa još oni nisu uradili, zato nikoga ne treba da puste. Gde da odu? Ako odu negde van pitanje koliko će igrati a neigranje u ovom uzrastu je za njih katastrofa. Zato što više igrača bude ostalo, to bolje i za njih i za klub yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mirko, ako ovo pratiš, znam da vrlo retko otvaraš svoju vilicu, vidi se da si umoran, deluješ k'o oronula baba, podnesi ostavku, nemoj da budeš šutnut k'o pas. :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
KK Crvena zvezda dobija dva jaka sponzora?

I dok Radna grupa u košarkaškom klubu Crvena zvezda pokušava da analizira i reši veoma loše stanje u klubu sa Malog Kalemegdana, u medijima se spekuliše da su crveno-beli pronašli nekoliko novih sponzora. Među onima koji bi trebalo navodno da poboljšaju budžet Zvezde nalaze se čuvena kompanija "Lukoil" i "Lemić grup".

00053175.jpg

Naredne nedelje očekuje se da Radna grupa, koju predvodi Aleksandar Boričić izađe sa konkretnim rešenjima i predloži novo rukovodstvo kluba. Mediji navode da će novi sportski direktor kluba najverovatnije biti Raša Radovanović, koji je tu funkciju obavljao u FMP-u iz Železnika. Ideja o ulasku Nebojše Čovića u klub sa Malog Kalemegdana i dalje je u igri, a u narednom periodu je za očekivati da će doći do njegovog sastanka sa rukovodstvom KK Crvena zvezda.

Čović za SPORTAL.RS: Zvezdina Radna grupa sprema neiskren predlog

Saradnja Crvene zvezde i FMP-a jedna je od najznačajnijih tema u košarkaškoj javnosti Srbije, pošto je liga završena, a pripreme klubova nisu počele. Prema sadašnjem stanju stvari, od saradnje crveno-belih i "pantera" neće biti ništa. Tako razmišlja prvi čovek kluba iz Železnika, Nebojša Čović, koji je prošle sedmice ponudio konkretne uslove saradnje. Ali, kako kaže, povratnih informacije sa Malog Kalemegdana u međuvremenu nije bilo.

00053119.jpg

- Koliko znam Radna grupa Crvene zvezde je imala sastanak u sredu veče i načuo sam da nemaju najiskrenija razmišljanja. Kada govorim o toj grupi izuzeo bih Mirka Pavlovića koji se već izjasnio o ovoj ideji, kao i Živorada Anđelkovića sa kojim sam pre nekoliko godina radio na tom projektu. Čuo sam da je ideja takva, da nam ponude neki koncept koji mi ne možemo da prihvatimo, i da se krivica prebaci na nas. Tako je bilo i u pregovorima sa Slobodanom Vučićevićem, kada je pominjana privatizacija Zvezde. To je njihova strategija. Na sastanku je bilo zvanih i nezvanih ljudi i ja nemam razloga da budem ljut, ali ne želim da se zamenjuju teze - rekao je na početku razgovora za SPORTAL.RS Čović i dodao da bi javnost trebalo da bude upoznata sa onim što se dešava u slučaju Zvezde.

- Navijači Zvezde i javnost moraju da znaju šta se dešava. Postojeću situaciju bi trebalo da im objasni neko od tih čelnika, s obzirom na to da su se neki od njih i zaigrali. Koliko znam imaju i zabranu dovođenja igrača. Postoje tri koncepcije, ona o kojoj sam govorio da nam ponude nešto što ne možemo da prihvatimo, druga da se nađu finansijeri koji bi uložili 400.000 evra i da opet postoji koncept "sledeća sezona" i treća je saradnja sa FMP-om.

Čović nije želeo da precizira vreme do kojeg je spreman da čeka odgovor, ali i naveo da nekim ljudima navodno smeta njegov nekadašnji politički angažman.

- Ima i onih koji kažu da toliko vole Zvezdu, da ne mogu da dopuste da na čelu buder političar. Ja sam bio u politici i pitanje je da li ću se vraćati. Mogu i ja da postavim pitanje koliko je političara u klubu. Pričati o nekim rokovima nije potrebno, ali ću reći da je jun ključni mesec - zaključio je Čović ne želeći da govori konkretno o imenima ljudi iz Zvezde koji nisu spremni za saradnju.

- Neka imena su očigledna, na primer iz stručne javnosti, ali biće prilike i za to.

(sportal.rs)

Očekujem od Delije konkretnije informacije pošto je on jedini na forumu prati SOS kanal...valjda neće opet biti problema sa prijemom signala :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pešić: "Ne treba Partizanu pomoć..."

Svetislav Pešić održao predavanje na trenerskoj klinici, pecnuo par puta Partizan, ali i primetio da su crno - beli zaslužili da im svi pomažu. Preferira Zvezdu...

svetislav-pesic-116014020100613045947.jpg

Pešić se osvrnuo na boravak u Zvezdi.
"To je bilo fantastično iskustvo za mene. Voleo bih da se to ponovi, da radim u Srbiji", otkrio je Pešić.

Ne u Partizanu.
"Ne, preferiram Zvezdu, Partizanu ne treba pomoć, već im svi pomažu, što su oni rezultatima i zaslužili. Samo kažem da pomoć treba i Zvezdi, koja isto ima mladog trrenera, ali i Hemofarmu", primetio je "Kari".

Poznata je njegova izjava da je Partizan finale dobio zbog suđenja, to je da mu sudije nisu dozvolile da sa Zvezdom bude prvak. Sada je to malo korigova.

"Postojali su neki drugi razlozi zbog kojih je Partizan bio šampion. Rekao bih košarkaški, je l' tako Dule", prozvao je Pešić Vujoševića koji je bio na tribinama.

"Da pustimo suđenje, to je dobro poznata tema", dodao je Svetislav Pešić koji ne žuri sa izborom kluba, jer su sva mesta koja ga interesuju zauzeta.

"Ima ponuda, ali to nije ono što ja tražim. Potreban mi je projekat na više sezona", objasnio je jedan od najboljih srpskih trenera.

(sportske.net)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Očekujem od Delije konkretnije informacije pošto je on jedini na forumu prati SOS kanal...valjda neće opet biti problema sa prijemom signala :mrgreen:

Nateraćeš me da otvorim anketu ''Da li pratite Sos kanal''. :mrgreen:

Ne vidim drugog rešenja za sada osim Čovića, ali sam siguran da od ove ideje nema ništa. yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nateraćeš me da otvorim anketu ''Da li pratite Sos kanal''. :mrgreen:

Ne vidim drugog rešenja za sada osim Čovića, ali sam siguran da od ove ideje nema ništa. yes3

Ma otvori, ali već znaš odgovor jedino bi ti glasao, ostale bi bio blam uopšte da glasaju :mrgreen:

Nema ništa od Čovića ni ove godine, bar tako sada izgleda :dntknw:

Natrag