Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedan od osnovnih plodova Rimokatolicizma je princip svedocenja i borbe protiv istine vadjenjem tekstova kao i tudjih reci iz konteksta.
Otac ovog principa je Francuski Kardinal Arman Zan de Plesi Riselje, koji je jednom prilikom izjavi sledece:

"Dajte mi samo jednu recenicu iz bilo kog teksta, a ja cu naci u njoj dovoljno razloga da autora posaljem na giljotinu"

Ovo je princip koji je danas vrlo proisutan na svim poljima, a kako vidimo on se koristi i ovde na forumu, posebno u borbi protiv verskih neistomisljenika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jasno se vidi po favelama, narko kartelima, jadu i bedi.

Jedan od osnovnih plodova Rimokatolicizma je princip svedocenja i borbe protiv istine vadjenjem tekstova kao i tudjih reci iz konteksta.
Otac ovog principa je Francuski Kardinal Arman Zan de Plesi Riselje, koji je jednom prilikom izjavi sledece:

"Dajte mi samo jednu recenicu iz bilo kog teksta, a ja cu naci u njoj dovoljno razloga da autora posaljem na giljotinu"

Ovo je princip koji je danas vrlo proisutan na svim poljima, a kako vidimo on se koristi i ovde na forumu, posebno u borbi protiv verskih neistomisljenika.

Ovo je najbolji dokaz da ne mogu više braniti proročicu koja je govorila u drskosti.

P.S. Blagoslovio vas Trojedini Bog i iščupao vas iz ralja bogohulne proročice.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je najbolji dokaz da ne mogu više braniti proročicu koja je govorila u drskosti.

P.S. Blagoslovio vas Trojedini Bog i iščupao vas iz ralja bogohulne proročice.

I merio mu merom kojom on ali i svi oni mere druge.

Sve je proročica zapisala i ostavila za svjedočanstvo.

I te kako. A te njene izjave su samo dokaz ko je ona u stvari bila.

PS. Ako nisi primetio on je citirao nekakvog kardinala, koji je navodno rekao da mu je dovoljna jedna rečenica da nekog pošalje na giljotinu, a ne zna da se ista počela koristi tek u vreme Francuske Revolucije, i da u to, ali ni nakon tog vremena ni jedan jedini kardinal nije mogao, niti je imao moć, da tako nešto izjavi.

Šta nam to govori? Da izvori, tačnije "izvori" kojima se EGWisti i njima slični, služe ne samo da ne poznaju istoriju, nego i da im je i ciljna publika takva, dakle neznalice kojima je dovoljno mlatarati "Biblijom" i antikatoličkim izjavama pa da isti poveruju i u to da svinje lete, mačke prave kuće, a na Saturnu ima života... O Bogu koji "živi" iza Oriona, da ne govorim...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
DARTH, STA TI KAZES O OVOJ IZJAVI TVOJE BRACE HRVATA?

Katolička crkva je izgubila moralni argument o pobačaju
FOTO: Erin Lux/Bazaar
18.2.2019.
ČITATELJI OCIJENILI

3

Nakon priznanja Vatikana da su redovnice natjerane da pobacuju nakon što su ih svećenici i biskupi pretvorili u seksualne robinje, Crkva više nije u poziciji davati moralne lekcije ženama o tome što smiju, a što ne smiju činiti sa svojim tijelom.
PIŠE:
MARIO NAKIĆ

DARTH, STA TI KAZES O OVOJ IZJAVI TVOJE BRACE HRVATA?

Katolička crkva je izgubila moralni argument o pobačaju
FOTO: Erin Lux/Bazaar
18.2.2019.
ČITATELJI OCIJENILI

Nakon priznanja Vatikana da su redovnice natjerane da pobacuju nakon što su ih svećenici i biskupi pretvorili u seksualne robinje, Crkva više nije u poziciji davati moralne lekcije ženama o tome što smiju, a što ne smiju činiti sa svojim tijelom.
PIŠE:
MARIO NAKIĆ

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Katoličkoj Crkvi i katolicima su ovakva zlostavljanja i abortusi sablazan i najstrašniji grijeh i zločin , a adventistima sedmog dana to je uhodana praksa i vrlo "profitabilan biznis".

Kod:
https://serbianforum.org/threads/protestantizam-i-njegovi-plodovi.791538/post-3056131

Tako da, ne vredi mu ni da se na glavu nasadi, zatvori šakama uši i oči, i poput razmaženog derišta ponavlja "laž, laž, laž..."

Samo seme im je takvo, da se plodovi i "djela" u vidu onih koje si naveo, i daju očekivati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve je proročica zapisala i ostavila za svjedočanstvo.

Jeste SVE zapisala, ali ti vadis samo pojedinacne recenice iz konteksta i izvrces smisao njenih reci.

A naucio si od gore pomenutog, jer to je isti duh i princip:

"Dajte mi samo jednu recenicu iz bilo kog teksta, a ja cu naci u njoj dovoljno razloga da autora posaljem na giljotinu" Kardinal Arman Zan de Plesi Riselje

Natrag