Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rimokatolkinje i Pravoslavke ne rade abortuse UOPSTE! To lazes!

Izjednacio si one koji se samo nazivaju katolicima i pravoslavcima sa onima koji zive evandjelje!

To nije posteno, sta vise odvratno je!

Uglavnom se SVI samo nazivaju Katolicima i Pravoslavcima.
Gotovo da nema onih koji ZIVE jevandjelje.

Ako ih i ima, njih je vrlo malo, i uglavnom su to starije osobe koje imaju konzervativniji stav, i dobro porodicno vaspitanje.

Modernizam je uglavnom svuda prisutan.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A umesto da ste savesni i da osudite to nedelo u vasoj crkvi, vi ga jos pravdate!

Odvratno!

Zašto bi oni osudili delo koje je po zaumnosti "proroka" iz kukuruzišta i njihovih sledbenika "bogougodno" (donosi profit, a i pomaže da se očisti svet od "pagana" i "bludnika"). Čitaj na koji način akoliti kulta brane poteze istog, posebno obrati pažnju na način na koji to čini najglasniji trol EGWizma na ovim prostorima, i osetićeš ne odvratnost, nego jezu. Iz svake njegove rečenice sikti mržnja koja pokazuje da samo kada ne bi bio "pacifista" (čitaj kukavica) on i njemu slični ne bi ni trepnuli kada bi sve one koji ne slede "duha proroštva" iz Mejna i njenog "boga" poubijali.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zašto bi oni osudili delo koje je po zaumnosti "proroka" iz kukuruzišta i njihovih sledbenika "bogougodno" (donosi profit, a i pomaže da se očisti svet od "pagana" i "bludnika"). Čitaj na koji način akoliti kulta brane poteze istog, posebno obrati pažnju na način na koji to čini najglasniji trol EGWizma na ovim prostorima, i osetićeš ne odvratnost, nego jezu. Iz svake njegove rečenice sikti mržnja koja pokazuje da samo kada ne bi bio "pacifista" (čitaj kukavica) on i njemu slični ne bi ni trepnuli kada bi sve one koji ne slede "duha proroštva" iz Mejna i njenog "boga" poubijali.

Darth, mnogo ti hvala sto nam jednako pokazujes kako se hriscanin moze "osloboditi mrznje". Vidimo da si ti to "uspeo"?

Darth, posto si strucnjak za abortuse, nadam se da ces maker ti uspeti da nam protumacis sledecu izjavu iz tvoje slavne Hrvatske:

Hrvatska, Pravo na život

Koji je stvarni broj abortusa u Hrvatskoj ili kako HZJZ skriva istinu?
sijecanj 17, 2017 2328
Izvor: Shutterstock

Broj stanovnika u Hrvatskoj svake se godine smanjuje za oko 12 tisuca. A zašto se o tome šuti, odnosno zašto nitko argumentirano ne želi govoriti o pitanjima abortusa i nataliteta, pitanje je na koje za sada nema pravog odgovora.

Primjerice, prema službenom izvješcu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za 2011., u Hrvatskoj je te godine ucinjeno 4 347 legalno induciranih (namjernih) abortusa. Naravno, ovdje su prikazani samo abortusi prijavljeni u bolnicama i koji su kao takvi evidentirani u HZJZ-u.

Stvarni broj abortusa daleko je veci i vrlo vjerojatno se približava broju od 40-ak tisuca induciranih abortusa. Naime, broj službeno zabilježenih abortusa poceo se naglo „smanjivati“ od 1990., kada je za taj zahvat uvedena „komercijalna“ cijena u rasponu od 1 200 do 2 000 kuna, ovisno o bolnici.
Zakljucimo. Zakon o legalnom abortusu donesen je 1978. godine. Od tada do 1990. god. u Hrvatskoj je izvršeno 603 316 abortusa, a od 1990. do 2015. njih 233 468 – ukupno 846 784 abortusa. To je ono što kaže službena statistika.

S druge strane, buduci da se radi o sivoj zoni,
procjene o stvarnom broju zakonski dopuštenih, induciranih, abortusa sežu i do 1,5 milijun gradana ove zemlje.

IZVOR
ProLife.hr/Hkv.hr

Darth, umesto da neprestano iznosis klevete i traceve na druge hriscane, osvesti se jednom i pod hitno ustani i pozovi svoje Hrvate da vise ne kasape stotine hiljadan nerodjenih ako nije cak i miliona. Bavis se tracevima, a broj Hrvata se naglo smanjuje. Ako nista hitno ne ucinite, ostace vam zemlja praznao bez stanovnika.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uglavnom se SVI samo nazivaju Katolicima i Pravoslavcima.
Gotovo da nema onih koji ZIVE jevandjelje.

Ako ih i ima, njih je vrlo malo, i uglavnom su to starije osobe koje imaju konzervativniji stav, i dobro porodicno vaspitanje.

Modernizam je uglavnom svuda prisutan.
Ponavljas se, vec sam odgovorio na drugoj temi!

Mozes ih ti zvati i "zaostalim", ali ostaje cinjenica da pravi pravoslavci i katolici NE VRSE ABORTUSE!

Cemu ovakve lazi, cemu opravdavanje ubijanja dece pod izgovorom generalizacije, da i drugi ubijaju decu? Ako crkva to zabranjuje, cemu onda prica da se ona ne bori dovoljno protiv promiskuiteta, cemu prica da ne podstice dovoljno moralne vrednosti i ne propoveda dovoljno protiv takvog nacina zivota?

Ona svakako to cini, ali ljudi ne slusaju!

Kriviti crkvu da "ne propoveda dovoljno" a sa druge strane pravdati ubijanje dece vas koji propovedate moralne vrednosti je gnusno!

Cemu propovedanje ako ne sprovodite to u delo, vi cak ubijate decu u svojim bolnicama?

Cemu dakle opravdavanje onoga sto radi vasa crkva?

Izgleda da bi ti branio koje god zlocine svoje crkve, samo da ona ispadne bezgresna!

Pa vi ni recju jednom niste osudili ubijanje dece, sve sto ste radili je teolosko opravdavanje tih ubistava! Cak ste to branili biblijom!

Zasto to radite ako savesni adventisti itekako priznaju da je to zlocin i osudjuju svoju crkvu zbog toga? Pitanje je zasto vi onda to branite, zasto sami sebe sramotite i svoju crkvu?

Ja da sam adventista nikada ovo ne bi branio! To je bolesno!

Znaci ti koji ovde podrzavas abortus i pravdas svojoj crkvi abortus, osudjujes nas koji ne podrzavamo abortus i govoris za nas da se mi nedovoljno borimo?

Katastrofa!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, koliko puta si u komentaru koji si namenio Laodikeji ponovio neistinu "vasa crkva ubija decu".
Nauci jednom zauvek. Adventisti u svojim bolnicama ne ubnijaju decu, zato ne ponvaljaj tu neistinu neoprekidno!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, koliko puta si u komentaru koji si namenio Laodikeji ponovio neistinu "vasa crkva ubija decu".
Nauci jednom zauvek. Adventisti u svojim bolnicama ne ubnijaju decu, zato ne povaljaj tu neistinu neoprekidno!
Marko, onaj vas adventista u videu kaze da ubijaju decu u bolnicama! Znaci ne mene vec njega ospori.. Ako to nije istina onda to i dokazite.

Istina ti si pokusao da osporis tvrdnjom da tvoj sin radi u jednoj od tih bolnica, a ja ne znam koliko je to sigurno, opet ostaje ceo onaj video, a vas adventista to govori. Pa zar on namerno laze?

I jos su tvoji branili ubistva (abortuse) ovde na forumu, a zasto to rade ako ubistava kod vas nema?

Ajde vec jednom se dogovorite:

1) Jesu li ubistva (abortusi) biblijski opravdani ili ne?

2) Dozvoljava li vasa crkva aborus? Koji je njen zvanican stav?

3) Ubijaju li se deca u vasim bolnicama ili ne?

Odgovorite na ova pitanja i osporite onaj video! Ne mene ili ne znam koga da osporavate, nisam ja vas napao, vec su vas napali vasi adventisti.. Ako oni lazu, onda i ja lazem, a u tom slucaju se unapred izvinjavam i tebi i svim adventistima..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
I njega neka blagoslovi Svemogući Bog; Otac - Sin - Duh Sveti.

"Isus će: "Nego, velim vama koji slušate: Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju. "Lk 6,27-38

Pa kakva je tvoja krscanska ljubav prema "nerpijateljima" To smo osetili na svojoj vladtitoj kozi. Nemas ti pojma sta je krscanstvo!

Marko, onaj vas adventista u videu kaze da ubijaju decu u bolnicama! Znaci ne mene vec njega osporavaj.. Ako to nije istina onda to i dokazite.

Mire, mozes li ti dokazati da je taj iz videa adventista? Ili je mozda bivsi adventista?

Istina ti si pokusao da osporis tvrdnjom da tvoj sin radi u jednoj od tih bolnica, a ja ne znam koliko je to sigurno, opet ostaje ceo onaj video, a vas adventista to govori./QUOTE]

Mire, nema potrebu da dokazujem gde moj sin radi, ako ne verujes, neka ti bude tako. Nemam pojma o kom videu govoris?

Univerzitetskom Medicinskom Centru koga sam vam pokazao, pripadaju jos tri bolnice koje su u prostoru od 2 do 3 kilomatra. Sve su to adventisticke boljice i ako bi iko znao istinu, valjda znas da to najbolje zna moj sin koji je u tom Univerzitetu doktorirao svoj prvi doktorat iz medicinske nauke. Ali ako ne verujes, meni je svejedno, neka ti bude kako izaberes. "Cila, rekla, kazala, a nije videla," nije u stanju da da pravilan odgovor na ovo pitanje.

Crkva ne moze da zahteva kategoricki zabranu abortusa, jer desavaju se razni poremecaji trudnjoc kao sto su vanmatericno zacece ili pojava tumora na polnim organima majke, i u tom slucaju cak i Katolicka crkva odobrava pobacaj, jer nema drugog izlaza.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, mozes li ti dokazati da je taj iz videa adventista? Ili je mozda bivsi adventista?
Mozda je i bivsi adventista, ali kakve to veze ima, sto bi lagao? Onda trebas i njega osporiti kao licnost, mozda on stvarno izmislja, ja to ne znam..

valjda znas da to najbolje zna moj sin koji je u tom Univerzitetu doktorirao svoj prvi doktorat iz medicinske nauke. Ali ako ne verujes, meni je svejedno, neka ti bude kako izaberes

Nemam ja tebi sta da verujem ili ne, jane govorim da ti lazes, ja samo ne mogu biti siguran da tvoj sin ima sve informacije..

Crkva ne moze da zahteva kategoricki zabranu abortusa, jer desavaju se razni poremecaji trudnjoc kao sto su vanmatericno zacece ili pojava tumora na polnim organima majke, i u tom slucaju cak i Katolicka crkva odobrava pobacaj, jer nema drugog izlaza.

Odgovori mi samo na ove dve tacke:

1) Jesu li ubistva (abortusi) biblijski opravdani ili ne?

2) Dozvoljava li vasa crkva aborus? Koji je njen zvanican stav?

Na trece si mi odgovorio..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I jos su tvoji branili ubistva (abortuse) ovde na forumu, a zasto to rade ako ubistava kod vas nema?

I gle čuda, Marko ne napada tripu i Laodikeju koji odobravaju abortuse u adventističkim "bolnicama", nego napada tebe, mene i Dartha. Ovo je najbolji pokazatelj i dokaz da Marko vrlo dobro zna da se u njihovim bolnicama vrše "abortusi na zahtjev". Kakav je to čovjek koji iz posta u post ljude koji iznose činjenice naziva lažovima?

Ako oni lazu, onda i ja lazem, a u tom slucaju se unapred izvinjavam i tebi i svim adventistima..

I ja im se unaprijed ispričavam, ako mi pokažu da lažu oni koji o tome govore.

Natrag