Naravno da nemaš osjećaj da me napala, jer je obrisala post. (Pošto je post obrisala, parafraziram) Čak je u tom postu prijetila da će mene i nas adventiste prijaviti nekim adventističkim prvacima jer ih ona dobro poznaje i da će nas oni izbaciti iz crkve. Navodno je rekla da su joj neki važni ljudi iz adv. kruga rekli da im prokaže takve adventiste, a ona navodno nije htjela, sažalila se ili tako nešto. Što čovjek može pomisliti o čemu se onda ovdje radi. Da je bez imena u sprezi stim adventistima - a ko su onda ti adventisti koji izbacuju ljude što pišu protiv katoličke crkve - da nisu jezuiti, špijuni ili što ti ja znam. Nisam uspio njen post citirati, onda bi se sve moglo pronaći što je pisala - čak iznosi detalje o mojim godinama, što se ne može naći ovdje na profilu.
Drugo što se Porobije tiče, znam ko je on bio, što je bio. Ali i kao bivši profesor, govornik uvijek je iznosio argumente koje nije iznosio tek tako iz glave, nego što je načitan. Možeš naći neke njegove propovijedi još na youtube pa da vidiš kako je bio izvrstan govornik. On je nešto iznio o Jeronimu za što ja nisam znao i samo što je to objavio index, to je bljuvotina ili laž. Mogu ja sam ukucati u google i pročitati o njemu i tim sveticama koje je izgladnjivao. Znači samo što je neko bio poznat u katoličkoj crkvi, ili naš dalmatinac trebamo ga braniti zbog toga. Recimo ako ti budeš spašena i vidiš da u mnoštvu spašenih nema Jeronima, hoćeš li biti iznenađena? Slap jest katolički apologeta i nekada iznosi biblijske ili historijske podatke da obrani svoj nauk, i tako treba raditi, ali nažalost milion puta se doticao nas pojedinaca ovdje i koristio neprimjerene riječi. Briga mene, ali to čitaju i drugi ljudi, a kakvo oni imaju mišljenje o njemu pojma nemam. Jovan je dugo vremena trpio njegove napade, ali je i on jadan na kraju morao oštrije reagirati, iako nije takve prirode.
E sad pitanje, ti i slap ste mišljenja da je samo katolički nauk ispravan, i samo je ta crkva prava, naravno i pravoslavna i svi ostali ćemo biti izgubljeni jer smo protestanti. Ja nemam problem reći da će mnogi katolici biti spašeni. Evo jedne priče. Bio neki čovjek koji je sagradio dom za napuštenu djecu, a kako je morao pribaviti sredstva, često je izbivao iz doma. Djeca su uglavnom znala kad se on vraća, pa su ga srdačno dočekivali - mnogi su brali cvijeće da mu predaju prilikom dolaska. Ali jedna djevojčica spora u razvoju je umjesto cvijeća brala korov. I dok su ga druga djeca grlila i davala cvijeće, on je uvijek pogledom tražio tu djevojčicu koja mu je prilikom susreta davala korov. Čovjek nije gledao na korov, nego na njenu ljubav prema njemu.
Sada i ti i ja možemo reći da je naša crkva ispravna što se tiče učenja - i ti i ja možemo reći da imamo cvijeće, a druga strana korov - pogrešne doktrine. Mnoge crkve vjeruju pogrešno, beru korov, ali Bog vidi njihovu ljubav prema njemu, oni vole Boga, bližnje, čine dobro drugima - i ko smo mi da sudimo ko će biti spašen, a ko ne. Mnogi protestantski kršćani su imali iskustva s Bogom, molili su za neke velike stvari, iscjeljenje, doživjeli čuda - ne možemo reći da su ta čuda đavolska, da im on pomaže jer navodno protestanti vjeruju pogrešno, pa eto da ih drži u šaci.
Zato se ja u svemu slažem sa miretom, koji je to slapu dobro objasnio više puta - duhovna, fizička crkva. Na forumu.hr na nekoj temi, neki katolik tek došao na forum i odmah kao iz vedra neba grom, protestanti su heretici i kako ti možeš s takvim čovjekom raspravljati sa argumentima. Takvima onda treba tripa poslati
sami su krivi. Joj, ja ovdje nisam nikad pisao dugačke postove, ne znam što mi bi. inače bez imena misli da sam se ja raspisao ovdje od onog momenta kad je ona došla na forum. Ja sam uvijek s vremena na vrijeme dolazio da nešto pišem, i kad je ona bila tu, većinom je pisala sa Laodikejom, a ponekad sa Jovanom - samo je par postova razmjenila sa tripom - na što joj je on odgovorio da mu se ne obraća više, da nije prozvana da debatira s njim. Eto toliko, pozdrav Isabeleta (jednom sam te nazvao Jezabela ili Jezabeleta, izgleda da sam se ispričao za to