VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno da nemaš osjećaj da me napala, jer je obrisala post. (Pošto je post obrisala, parafraziram) Čak je u tom postu prijetila da će mene i nas adventiste prijaviti nekim adventističkim prvacima jer ih ona dobro poznaje i da će nas oni izbaciti iz crkve. Navodno je rekla da su joj neki važni ljudi iz adv. kruga rekli da im prokaže takve adventiste, a ona navodno nije htjela, sažalila se ili tako nešto. Što čovjek može pomisliti o čemu se onda ovdje radi. Da je bez imena u sprezi stim adventistima - a ko su onda ti adventisti koji izbacuju ljude što pišu protiv katoličke crkve - da nisu jezuiti, špijuni ili što ti ja znam. Nisam uspio njen post citirati, onda bi se sve moglo pronaći što je pisala - čak iznosi detalje o mojim godinama, što se ne može naći ovdje na profilu
Od kada se slažeš s mirom?. Od neki dan, od kada tvrdi da je vidljiva Crkva nebitna i nepotrebna?
Ma mi smo sve to izgladili preko privatnih poruka, i ona je poslije toga opet pisala. Problem je bio u tome sto slap pise godinama o adventistima, onda sam ja nedavno postavio dva clanka o katolicima i bio sam napadnut. To je bio razlog zasto je ona tako reagirala, a poslije i ja. Ali sve smo to izgladili bili, i pisala je i dalje.Kainose, ja sam s njom imao privatnu prepisku i znam odakle joj sve to, sta je dozivela i pricali smo o tome. Nije ona nikakav "spijun", ona se interesovala za adventizam, privatno je pisala sa pastorima postavljajuci im pitanja.. Jesu oni trazili da im prijavi ko je antitrinitarac, rekla mi je to. A sta te to cudi? Pa i meni su isto trazili, sto ja naravno nisam ucinio. Vodje ASD gledaju da odrze crkvu cistom, a u antitrinitarnom pokretu su obicni ljudi koji generalno nista lose ne misle, ali pastori su odgovorni i nece imati emocija prema takvima..
Dakle, zena se interesovala za adventizam, mnogo citala i istrazivala, dosla u vezu sa antitrinitarijancima, i kasnije pisala pastorima da se informise o veri, a oni kada su culi da ima veze sa antitrinitarijamcima, trazili su da im prijavi koji su to u crkvi..
Kazes zna tvoje godine? Pa i o meni zna puno sto nisam rekao, a kazes "tek dosla".. I ne samo o meni, vec i o svakome koji ovde pise, u to sam se uverio! A sve je to javno dostupno klikom na dugme mozes pregledati sve sta je neko pisao od pocetka... Neko moze i godinama citati forum, a da ne napise ni jednu jedinu rec..
Kako god, evo vise ne pise i nece, rekla je da odlazi svima, pa si miran.. A ja smatram da je to velika steta..
Ma mi smo sve to izgladili preko privatnih poruka, i ona je poslije toga opet pisala. Problem je bio u tome sto slap pise godinama o adventistima, onda sam ja nedavno postavio dva clanka o katolicima i bio sam napadnut. To je bio razlog zasto je ona tako reagirala, a poslije i ja. Ali sve smo to izgladili bili, i pisala je i dalje.
Odakle u Hristovo vreme covek izgoni demone a ucenici mu brane, jer nije clan crkve, pa su mislili da nije od Boga.. A Hristos kaze ne branite..
Dva su elementa u ovoj tvojoj “zgodi”, kojima, svjesno ili nesvjesno, zamagljuješ stvarnost
Prvo, još uvijek nema Kristove Crkve dok je Krist prije svoje žrtve naviještao Radosnu vijest. Kristova Crkva će nastati trenutkom Kristove smrti na križu, a vidljivo će se vođena Duhom Svetim manifestirati na dan Pedesetnice.
Drugo, nije Isus ovome čovjeku rekao - samo ti budi dobar i ne slušaj što govore moji apostoli i idi ti svojim putem. Ne moraš ti biti s mojim apostolima da bi bio u mojoj Crkvi.
Mt 10,14: Gdje vas ne prime i ne poslušaju riječi vaših, iziđite iz kuće ili grada toga i prašinu otresite sa svojih nogu.
Crkva nije gradjevina, crkva je skup vernika.
Hristos je crkva, a ucenici su njegovo telo.
To je duhovna crkva! Ne zavisi ona od zemaljskog clanstva, jer nije crkva objekat, to je skup vernika.
Ucenici su mislili da ko god nije clan njihove grupe, ne pripada Hristu! A vidimo da su pogresili!
To je smisao pouke, da ne odbacujemo coveka (ljude) koji nisu clanovi nase grupe!
Hristos nije pricao o tome da li on treba ili ne, da pristupi njihovoj grupi.. Ti zaobilazis smisao pouke koju je Hristos dao, i skreces paznju na nebitno..
To radis da bi opravdao svoje glediste..
Dakle gresis jako!
Ti si se vezao za zemaljsko, ignorises duhovni smisao ma koliko pricao da nije tako..
I ne samo ti, vec svi na forumu, zato se i svadjate - "moja crkva, tvoja crkva..", Bog ne gleda tako!
Ja da sam ekstreman, mogao bih sada tvrditi - da je pravoslavna crkva jedina, a sve ostale su lazne! I mogao bih napasti i katolike, kao sto neki pravoslavci napadaju.. Ali ja shvatam duhovni aspekt..