Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Onda ne bi postojala prva zapovest koja zabranjuje obozavanje drugih bogova. Prva ploca se odnosi na nase duznosti prema Bogu a druga na odnose prema ljudima.
Jesam ja rekao da ne treba da postoji. Tu podijelu znam na dužnosti prema Bogu i bližnjima.
Ali zakon uvijek važi, kako može da zakon ne važi. Zakon može samo da ne bude sproveden, ako ga čovjek drži. Kako možeš reći toga više nema jer nema braka. Kada zakon oslikava Božiji karakter koji je vječan. I u Biblji jasno stoji da je Zakon duhovan. Dakle ne može se ukinuti nijedna odredba. Jer ako ukineš 1 onda si ukinuo sve.
Što i kaže Jakov ko održi svih 9 , a ne održi jednu kriv je za sve. Pa vidiš da ne shvataš Zakon. Ako si rekao da ne važi više "Ne čini preljube" rekao si da ne važi više ni 1. ni 2. ni ostale zapov.
Samo da jos ovo obrazlozis smislom, do sada si znao da diskutujes a od sad samo ponavljas kako je nesto besmisleno. Znaci prazne reci..
Zato sam ja ovdje dao temu kako se izvrću stihovi i dajem sve na svojoj grupi.
Tekst jasno kaze da neces imati telo kao sto je imao Adam, "telo i krv ne mogu bastiniti carstva nebeskoga"
Opet tvoje besmisleno tumačenje. Ovdje krv i tijelo predstavljaju GRIJEH, što je i naveo apostol Pavle da više nije u tijelu (u grijehu) nego u duhu. A to je rekao dok je bio živ. Dakle opet besmisleno sve tumačiš.