Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mislim da smo gori od katolika", rekao je novinarima unuk Billy-a Graham-a izvršni direktor "Godly Response to Abuse in the Christian Environment" (GRACE), koji je istraživao optužbe za seksualna zlostavljanja kod protestanata.
Lako mi provjerimo tko koliko "pljačka narod" i kolika je kod koga "deračina naroda". Za tu provjeru nam treba "zrno soli" i malo osnovnoškolske matematike. Evo:
Hrvatska država iz poreza koje uzima poreznim obveznicima transferira Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj ~ 400 000 000,00 Kn/godišnje (četiri stotine milijuna kuna godišnje).
U Hrvatskoj je ~ 1 500 000 (milijun i pol) poreznih obveznika, dakle:
400 000 000,00 : 1 500 000 ~ 267 Kn/godišnje/po obvezniku; dakle, 267 : 12 = 22,25 Kn/mjesečno/po obvezniku
Prosječna neto mjesečna plaća u Hrvatskoj je ~ 5 500,00 Kn/mjesečno, dakle:
(22,25 : 5 500,00) x 100 = 0,41%; dakle, poreznim obveznicima u Hrvatskoj uzima se za Katoličku crkvu 0,41% neto prihoda.
Pogledajmo kako stvari stoje, na primjer, kod Adventista sedmog dana.
Svaki pripadnik crkve ASD dužan je crkvi dati desetinu (1/10) svojih neto prihoda, dakle, 10% od neto prihoda. Kako to stoji u odnosu na gornju računicu kod Katoličke crkve? Evo:
(10 : 0,41) x 100 = 2439%. Dakle, crkva ASD ubire 2439% više (ili - 24,4 puta više) od svojih vjernika nego što se izdvaja za Katoličku crkvu.
Zaključak: Crkva ASD pljačka svoje vjernike 24,4 puta više nego što to čini Hrvatska država u sprezi s Katoličkom crkvom u Hrvatskoj. Pazite!!!!! - 24,4 puta više, to vam je onih 2439% više (dvije tisuće četiri stotine trideset devet posto!!!!)
Kom bogu da se molim? Vašem? Neka hvala. Moj Bog se ne izvinjava ženi udarenoj u glavu, i ne daruje vizije kojima upada u kontradikciju.Nisi mlak, već se ne moliš Bogu da ti on otkrije, već guraš sam od sebe brdo iza koga sedi Bog ( figurativno ).
Jedna i sveta Univerzalna crkva, a platiše neke odštete, velike pare su morali da daju.
Kom bogu da se molim? Vašem? Neka hvala. Moj Bog se ne izvinjava ženi udarenoj u glavu, i ne daruje vizije kojima upada u kontradikciju.
Molim se Istinitom Bogu, a ne bogu vegana. Još manje se klanjam iskasapljenom pismu..
Konstantno u svakom komentaru iznosiš neistine koje sam nisi proverio, ili jesi a namerno iz svog ličnog ponosa boriš se protiv istine iznoseći laži protiv Adventista, i pripisuješ im nešto što je upravo slučaj u crkvi koju podržavaš.
Kao prvo, nisam napisao da se moliš bilo kojem Bogu, a posebno ne navodno "našem" već biblijskom Bogu stvoritelju i spasitelju.
Kao drugo, o kakvom Božjem izvinjavanju Ellen White govoriš?
Bog nije nikada Ellen White dao bilo šta što je kontradiktorno pismu, već je SVE u skladu sa pismom.
Ti to ne uviđaš jer su te oni koji su odbacili pismo i prihvatili ljudske filozofije indoktrinirali, tako da ti i ne vidiš više istinu zapisanu u pismu, već si zaslepljen ovim ljudskim filozofijama koje si prihvatio kao istinu.
Treće, ne postoji iskasapljeno pismo u Adventizmu, već učenje koje se zasniva na celovitosti pisma, odnosno - na celom kontekstu, i literarnom, i istorijskom.
Upravo tradicionalne crkve stvaraju svoje religijske teorije na pojedinačnim tekstovima koje su izvadili iz konteksta, i po prirodi stvari ih iskrivili.
Ovakvi pokušaji se lako razotkrivaju kada se sagleda kontekst celog učenja pisma.
Ovim su tvoje neistine koje iznosiš potpuno razotkrivene.
Bože Bože kakva nadmenost obučena u ružičastu foliju neistina.
Ja sam odgovor dao, i nema potrebe da se ponavljam, osim onoga što sam već izneo, uz dodatak citata iz Božje reči koja kaže:
"Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
I vi pomazanje što primiste od njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu" ( 1 Jovanova 2. 26 - 27 )
Dakle, šta ćže nama ljudske dogme i filozofije, kada imamo svedočanstvo Duhom koji nam svedoči istinu zapisanu u reči Božjoj.
Konstantno u svakom komentaru iznosiš neistine koje sam nisi proverio, ili jesi a namerno iz svog ličnog ponosa boriš se protiv istine iznoseći laži protiv Adventista, i pripisuješ im nešto što je upravo slučaj u crkvi koju podržavaš.
Kao prvo, nisam napisao da se moliš bilo kojem Bogu, a posebno ne navodno "našem" već biblijskom Bogu stvoritelju i spasitelju.
Kao drugo, o kakvom Božjem izvinjavanju Ellen White govoriš?
Bog nije nikada Ellen White dao bilo šta što je kontradiktorno pismu, već je SVE u skladu sa pismom.
Ti to ne uviđaš jer su te oni koji su odbacili pismo i prihvatili ljudske filozofije indoktrinirali, tako da ti i ne vidiš više istinu zapisanu u pismu, već si zaslepljen ovim ljudskim filozofijama koje si prihvatio kao istinu.
Treće, ne postoji iskasapljeno pismo u Adventizmu, već učenje koje se zasniva na celovitosti pisma, odnosno - na celom kontekstu, i literarnom, i istorijskom.
Upravo tradicionalne crkve stvaraju svoje religijske teorije na pojedinačnim tekstovima koje su izvadili iz konteksta, i po prirodi stvari ih iskrivili.
Ovakvi pokušaji se lako razotkrivaju kada se sagleda kontekst celog učenja pisma.
Ovim su tvoje neistine koje iznosiš potpuno razotkrivene.