Katoličanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi mlak, već se ne moliš Bogu da ti on otkrije, već guraš sam od sebe brdo iza koga sedi Bog ( figurativno ).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da to je onda jedna i sveta Univerzalna crkva, samo odlaze iz država gdje ona.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mislim da smo gori od katolika", rekao je novinarima unuk Billy-a Graham-a izvršni direktor "Godly Response to Abuse in the Christian Environment" (GRACE), koji je istraživao optužbe za seksualna zlostavljanja kod protestanata.

Lako mi provjerimo tko koliko "pljačka narod" i kolika je kod koga "deračina naroda". Za tu provjeru nam treba "zrno soli" i malo osnovnoškolske matematike. Evo:

Hrvatska država iz poreza koje uzima poreznim obveznicima transferira Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj ~ 400 000 000,00 Kn/godišnje (četiri stotine milijuna kuna godišnje).

U Hrvatskoj je ~ 1 500 000 (milijun i pol) poreznih obveznika, dakle:

400 000 000,00 : 1 500 000 ~ 267 Kn/godišnje/po obvezniku; dakle, 267 : 12 = 22,25 Kn/mjesečno/po obvezniku

Prosječna neto mjesečna plaća u Hrvatskoj je ~ 5 500,00 Kn/mjesečno, dakle:

(22,25 : 5 500,00) x 100 = 0,41%; dakle, poreznim obveznicima u Hrvatskoj uzima se za Katoličku crkvu 0,41% neto prihoda.

Pogledajmo kako stvari stoje, na primjer, kod Adventista sedmog dana.

Svaki pripadnik crkve ASD dužan je crkvi dati desetinu (1/10) svojih neto prihoda, dakle, 10% od neto prihoda. Kako to stoji u odnosu na gornju računicu kod Katoličke crkve? Evo:

(10 : 0,41) x 100 = 2439%. Dakle, crkva ASD ubire 2439% više (ili - 24,4 puta više) od svojih vjernika nego što se izdvaja za Katoličku crkvu.

Zaključak: Crkva ASD pljačka svoje vjernike 24,4 puta više nego što to čini Hrvatska država u sprezi s Katoličkom crkvom u Hrvatskoj. Pazite!!!!! - 24,4 puta više, to vam je onih 2439% više (dvije tisuće četiri stotine trideset devet posto!!!!)

Slape, ti nemas pojma kakao veruju i uce Adventisti o prihodima za izdrzavanje Crkve.

U ADVENTISTISKOJ CRKVI, NIKO NIKOME NISTA NE UZIMA NITI GA PLJACKA, SVAKI VERNIK PREMA SVOJIM MOGUCNOSTIMA I SVOJOJ ODLUCI DONESE SVOJ DAR I STAVI GA PRILIKLOM BOGOSLUZENJA, TAKO U TOJ CRKVI NE POSTIJ PLJACKA, NEGO SE TROSKOVI CRKVE PLACAJU IZ DOBROVOLJIN DAROVA KOJE DRAGOVOLJNO DONOSE VERNICI U CRKVU.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jedna i sveta Univerzalna crkva, a platiše neke odštete, velike pare su morali da daju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisi mlak, već se ne moliš Bogu da ti on otkrije, već guraš sam od sebe brdo iza koga sedi Bog ( figurativno ).
Kom bogu da se molim? Vašem? Neka hvala. Moj Bog se ne izvinjava ženi udarenoj u glavu, i ne daruje vizije kojima upada u kontradikciju.
Molim se Istinitom Bogu, a ne bogu vegana. Još manje se klanjam iskasapljenom pismu.

Jedna i sveta Univerzalna crkva, a platiše neke odštete, velike pare su morali da daju.

Da, da, a vi ste nevini. Uzimate desetak kao Turci, da bi vaši pastori mogli da uživaju, i da bi ste mogli da ljude primoravate da sami sebi isperu mozak.

Lista naučnika Katolika je ogromna, dok je lista naučnika vernika EGWizma ništavna. Pod naučnicima podrazumevam porave naučnike a ne pseudo naučnike tipa Miroljuba Petrovića.
Toliko o tome ko je koga zadužio i sa čime, Tj koliki su čiji darovi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kom bogu da se molim? Vašem? Neka hvala. Moj Bog se ne izvinjava ženi udarenoj u glavu, i ne daruje vizije kojima upada u kontradikciju.
Molim se Istinitom Bogu, a ne bogu vegana. Još manje se klanjam iskasapljenom pismu..

Konstantno u svakom komentaru iznosiš neistine koje sam nisi proverio, ili jesi a namerno iz svog ličnog ponosa boriš se protiv istine iznoseći laži protiv Adventista, i pripisuješ im nešto što je upravo slučaj u crkvi koju podržavaš.

Kao prvo, nisam napisao da se moliš bilo kojem Bogu, a posebno ne navodno "našem" već biblijskom Bogu stvoritelju i spasitelju.

Kao drugo, o kakvom Božjem izvinjavanju Ellen White govoriš?

Bog nije nikada Ellen White dao bilo šta što je kontradiktorno pismu, već je SVE u skladu sa pismom.
Ti to ne uviđaš jer su te oni koji su odbacili pismo i prihvatili ljudske filozofije indoktrinirali, tako da ti i ne vidiš više istinu zapisanu u pismu, već si zaslepljen ovim ljudskim filozofijama koje si prihvatio kao istinu.

Treće, ne postoji iskasapljeno pismo u Adventizmu, već učenje koje se zasniva na celovitosti pisma, odnosno - na celom kontekstu, i literarnom, i istorijskom.

Upravo tradicionalne crkve stvaraju svoje religijske teorije na pojedinačnim tekstovima koje su izvadili iz konteksta, i po prirodi stvari ih iskrivili.
Ovakvi pokušaji se lako razotkrivaju kada se sagleda kontekst celog učenja pisma.

Ovim su tvoje neistine koje iznosiš potpuno razotkrivene.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Konstantno u svakom komentaru iznosiš neistine koje sam nisi proverio, ili jesi a namerno iz svog ličnog ponosa boriš se protiv istine iznoseći laži protiv Adventista, i pripisuješ im nešto što je upravo slučaj u crkvi koju podržavaš.

Kao prvo, nisam napisao da se moliš bilo kojem Bogu, a posebno ne navodno "našem" već biblijskom Bogu stvoritelju i spasitelju.

Bog nije nikada Ellen White dao bilo šta što je kontradiktorno pismu, već je SVE u skladu sa pismom.
Ti to ne uviđaš jer su te oni koji su odbacili pismo i prihvatili ljudske filozofije indoktrinirali, tako da ti i ne vidiš više istinu zapisanu u pismu, već si zaslepljen ovim ljudskim filozofijama koje si prihvatio kao istinu.

Treće, ne postoji iskasapljeno pismo u Adventizmu, već učenje koje se zasniva na celovitosti pisma, odnosno - na celom kontekstu, i literarnom, i istorijskom.

Upravo tradicionalne crkve stvaraju svoje religijske teorije na pojedinačnim tekstovima koje su izvadili iz konteksta, i po prirodi stvari ih iskrivili.
Ovakvi pokušaji se lako razotkrivaju kada se sagleda kontekst celog učenja pisma.

Moje neistine? Moj ponos? Ne, nego se radi o činjenicama. EGW je lažni prorok, a zajednica koja na njenim proročanstvima zasniva verovanja nije niti Hrišćanska, niti je biblijska. Nego je KULT.

Kakav kontekst pisma? KO garantuje da ga vi u potpunosti razumete? Pismo? Pa vi ga i nemate, jer ga kvarite učenjima EGW. Stavio sam klip u kome SDA i vašu "proročicu" protestant, koji na svom kanalu nema baš pohvalnih reči za pravu Crkvu, vas RAZOTKRIVA. Tako da, ne pokušavajte da odbranite neodbranjivo. Niste Sola Scriptura, niti ste Hrišćani. Možete da postavljate redigovane spise koliko vas duša hoće, dokle god je tu EGW i njeno lupetanje, niste ono što tvrdite da jeste.
Ljudske filozofije? Nisam znao da su lupetanja EGW Božanske reči. Ako ko ispira mozak ljudskim "filozofijama" to ste vi i vaša "proročica".
Tradicionalna Crkva, jer nema više Crkava ne naučava kako se kome navije, ne smešta Isusa na rang anđela, ne uvodi investigative judgement, ne ispira mozak svojim vernicima i ne govori da je sotona onaj koji otkupljuje grehe, još manje da Mojsijev zakon spašava, a sve to po izmišljenoj dogmi "tipologije pisma." Optužujete Crkvu za svakojake gadosti samo da bi skinuli pogled sa vas i vaših lažnih učenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bože Bože kakva nadmenost obučena u ružičastu foliju neistina.

Ja sam odgovor dao, i nema potrebe da se ponavljam, osim onoga što sam već izneo, uz dodatak citata iz Božje reči koja kaže:

"Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
I vi pomazanje što primiste od njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu" ( 1 Jovanova 2. 26 - 27 )

Dakle, šta će nama ljudske dogme i filozofije, kada imamo svedočanstvo Duhom koji nam svedoči istinu zapisanu u reči Božjoj, svakom iskrenom verniku pojedinačno koji je u zajednici sa Bogom.

Moj predhodni odgovor:

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bože Bože kakva nadmenost obučena u ružičastu foliju neistina.

Ja sam odgovor dao, i nema potrebe da se ponavljam, osim onoga što sam već izneo, uz dodatak citata iz Božje reči koja kaže:

"Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
I vi pomazanje što primiste od njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu" ( 1 Jovanova 2. 26 - 27 )

Dakle, šta ćže nama ljudske dogme i filozofije, kada imamo svedočanstvo Duhom koji nam svedoči istinu zapisanu u reči Božjoj.

Ovo nisu neistine, nego istine, koje o vama iznosi Protestant. Mnogi drugi takođe imaju isto mišljenje, čak i gore.

Dokažite da ne govore istinu, ali nezavisnim izvorima dokažite. Naravno da ne možete jer vam nezavisni izvori nisu dozvoljeni. Svaka sumnja u doktrinu se psihološkim terorom kažnjava.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mene ne zanima šta govore ljudi, već šta kaže reč Božja, i Duh Sveti koji me sam osvedočava u istinu.

Uzalud postavljaš video materijale, kad nemam mogućnosti da ih gledam.
A ne bih iskreno i kada bih imao.

Natrag