Niko ne govori o tome jel crkva podignuta ili ne od Boga, podigao je on i pravoslavno-katolicku , pa vi kazete da je otpala(a nas ucise da nece nikad otpasti iako je gresna).. Da li je adv. crkva otpala ne ulazim(ali vi kazete da je gresna a nije otpala, po cemu se onda to razlikuje od nase izjave?)..
Ja samo kazem ja verujem da ona jeste u tom savezu , jer to se vidi po stanju koje vlada u crkvi i uvodjenju novina...
Mire, vec sam prilozio istorijske podatke o velikom otpadu unutrar Hriscanstva, odnosno, o prvoj Hriscanskoj crkvi od koje se polovinom 2 veka odvojila lokalna crkva u Rimu napravivsi kompromis sa mnogobozackom filozofijom, od koje su nastale Rimokatolicka i Pravoslavna.
Bog jeste podigao prvu Hriscansku crkvu - ali ne Rimokatolicku crkvu, vec se lokalna crkva u Rimu koja je bila samo jedan mali deo te prve crkve - odvojila od nje, jer se odrekla Hristovog ucenja i prihvatila mnogobozacku tradiciju.
Od te lokalne crkve u Rimu postala je Rimokatolicka, a potom i Pravoslavna kao njen ogranak.
Hriscanska crkva nije imala nikakve dodirne tacke sa ovim, niti je Bog ucestvovao u ovom otpadu niti ga odobravao.
Adventisticku crkvu je podigao Bog iz pepela srednjevekovnih reformacija - kao crkvu poslednjeg vremena u bibliji nazvanu "Laodikejska crkva"
Ova crkva ima autenticno ucenje koje su imali Hristos i apotoli, i prva Hriscanska crkva u Jerusalimu.
Njoj je dat autoritet i sila Svetoga Duha da objavljuje jevandjeosku istinu ovom svetu, i kroz koju Duh Sveti vodi ljude ka poznanju istine i spasenju u Isusu Hristu.
U otkrivenju je proreceno da ce u ovoj poslednjoj crkvi vladati duhovna mlakost, ali da joj je upucen poziv na duhovno probudjenje prave poboznosti.
To sto biblija govori o crkvi kao onoj u kojoj postoji duhovna mlakost - ne znaci da ona nije Bozja i da nema istinu, vec da ima nedostatak zivog iskustva u zajednici sa Bogom.
Sve pojave koje danas postoje unutar Adventizma, sve odluke koje se donose a nisu u skladu sa biblijom ili izvornim ucenjem Adventizma - su posledica ovog trenutno mlakog stanja crkve, ali i neprijatelja i zaverenika koji su se uvukli u njene redove sa ciljem da je podrivaju iznutra instrukcijama koje primaju od spolja.
Ja ne verujem da je Adventisticka crkva u ekumenskom savezu, niti da ce to biti na globalnom nivou.
Recimo ako se to i desi, to ne bi menjalo stvari, jer Bog ce u crkvi vrlo ubrzo sprovesti probudjenje, i probudjeni ostatak iskrenih koji postoji unutar crkve, koji nece praviti ikakve kompromise sa vavilonom - cinice crkvu, i kada Bog uskoro bude pustio cetiri vetra u vidu poslednjih dogadjaja, tada ce verni ostatak sa Bogom objaviti istinu ovom svetu.
Ali kazem, pre toga dogodice se u crkvi versko probudjenje, i crkva ce biti duhovno podignuta, iskreni ce se probuditi, drugi napustiti crkvu ili se pridruziti vavilonu, i Bog ce u svakom slucaju imati svoje koje ce upotrebiti u poslednjem velikom delu objave jevandjelja - recju, znacima, i cudima, i posrednickim molitvama i licnim zalaganjem za spasenje sveta.. Amin!