Katoličanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, tebi treba dati medalju za izvrtanje i banalizovanje tudjih izjava.

Nemam potrebe da odgovaram na njih.

Slobodno zivi u svom uverenju. Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Niko ne govori o tome jel crkva podignuta ili ne od Boga, podigao je on i pravoslavno-katolicku , pa vi kazete da je otpala(a nas ucise da nece nikad otpasti iako je gresna).. Da li je adv. crkva otpala ne ulazim(ali vi kazete da je gresna a nije otpala, po cemu se onda to razlikuje od nase izjave?)..

Ja samo kazem ja verujem da ona jeste u tom savezu , jer to se vidi po stanju koje vlada u crkvi i uvodjenju novina...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Niko ne govori o tome jel crkva podignuta ili ne od Boga, podigao je on i pravoslavno-katolicku

Zar bi Bog podigao crkvu koja se podijelila. Da si čitao Bibliju onda bi vidio da Crkva Božja ne može da se podijeli nego ima kontinuitet.

Učenja PC i RKC su skoro ista, Bog je dozvolio da se podijeli da bi ispunila iz Biblija dokaz da nije od Boga. Jer za Božju se kaže da neće da se podijeli i da ima kontinuitet od apostola do kraja istorije. RKC je majka svim otpalim crkvama, a PC je njena ćerka. Obje naravno u zabludi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zar bi Bog podigao crkvu koja se podijelila. Da si čitao Bibliju onda bi vidio da Crkva Božja ne može da se podijeli nego ima kontinuitet.

Učenja PC i RKC su skoro ista, Bog je dozvolio da se podijeli da bi ispunila iz Biblija dokaz da nije od Boga. Jer za Božju se kaže da neće da se podijeli i da ima kontinuitet od apostola do kraja istorije. RKC je majka svim otpalim crkvama, a PC je njena ćerka. Obje naravno u zabludi.

Poslušaj Trile jer i moje iskustvo je identično ovom.
SVE što je čovek rekao je istina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zar nije Bog predvidio otpad u svojoj crkvi. Neko ispunjava to, a neko da je Vavilon duhovni.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Niko ne govori o tome jel crkva podignuta ili ne od Boga, podigao je on i pravoslavno-katolicku , pa vi kazete da je otpala(a nas ucise da nece nikad otpasti iako je gresna).. Da li je adv. crkva otpala ne ulazim(ali vi kazete da je gresna a nije otpala, po cemu se onda to razlikuje od nase izjave?)..

Ja samo kazem ja verujem da ona jeste u tom savezu , jer to se vidi po stanju koje vlada u crkvi i uvodjenju novina...

Mire, vec sam prilozio istorijske podatke o velikom otpadu unutrar Hriscanstva, odnosno, o prvoj Hriscanskoj crkvi od koje se polovinom 2 veka odvojila lokalna crkva u Rimu napravivsi kompromis sa mnogobozackom filozofijom, od koje su nastale Rimokatolicka i Pravoslavna.

Bog jeste podigao prvu Hriscansku crkvu - ali ne Rimokatolicku crkvu, vec se lokalna crkva u Rimu koja je bila samo jedan mali deo te prve crkve - odvojila od nje, jer se odrekla Hristovog ucenja i prihvatila mnogobozacku tradiciju.

Od te lokalne crkve u Rimu postala je Rimokatolicka, a potom i Pravoslavna kao njen ogranak.

Hriscanska crkva nije imala nikakve dodirne tacke sa ovim, niti je Bog ucestvovao u ovom otpadu niti ga odobravao.

Adventisticku crkvu je podigao Bog iz pepela srednjevekovnih reformacija - kao crkvu poslednjeg vremena u bibliji nazvanu "Laodikejska crkva"

Ova crkva ima autenticno ucenje koje su imali Hristos i apotoli, i prva Hriscanska crkva u Jerusalimu.
Njoj je dat autoritet i sila Svetoga Duha da objavljuje jevandjeosku istinu ovom svetu, i kroz koju Duh Sveti vodi ljude ka poznanju istine i spasenju u Isusu Hristu.

U otkrivenju je proreceno da ce u ovoj poslednjoj crkvi vladati duhovna mlakost, ali da joj je upucen poziv na duhovno probudjenje prave poboznosti.

To sto biblija govori o crkvi kao onoj u kojoj postoji duhovna mlakost - ne znaci da ona nije Bozja i da nema istinu, vec da ima nedostatak zivog iskustva u zajednici sa Bogom.

Sve pojave koje danas postoje unutar Adventizma, sve odluke koje se donose a nisu u skladu sa biblijom ili izvornim ucenjem Adventizma - su posledica ovog trenutno mlakog stanja crkve, ali i neprijatelja i zaverenika koji su se uvukli u njene redove sa ciljem da je podrivaju iznutra instrukcijama koje primaju od spolja.

Ja ne verujem da je Adventisticka crkva u ekumenskom savezu, niti da ce to biti na globalnom nivou.

Recimo ako se to i desi, to ne bi menjalo stvari, jer Bog ce u crkvi vrlo ubrzo sprovesti probudjenje, i probudjeni ostatak iskrenih koji postoji unutar crkve, koji nece praviti ikakve kompromise sa vavilonom - cinice crkvu, i kada Bog uskoro bude pustio cetiri vetra u vidu poslednjih dogadjaja, tada ce verni ostatak sa Bogom objaviti istinu ovom svetu.

Ali kazem, pre toga dogodice se u crkvi versko probudjenje, i crkva ce biti duhovno podignuta, iskreni ce se probuditi, drugi napustiti crkvu ili se pridruziti vavilonu, i Bog ce u svakom slucaju imati svoje koje ce upotrebiti u poslednjem velikom delu objave jevandjelja - recju, znacima, i cudima, i posrednickim molitvama i licnim zalaganjem za spasenje sveta.. Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
19.12.2015
Poruka
1
PRVA I GLAVNA ZAPOVEST AKO SE POSTUJE NA OSTALE SE NE RAZMISLJA BOG JE JEDAN I NALAZI SE U NAMA I HRANI SE ISKRENIM MOLITVAMA

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zar nije Bog predvidio otpad u svojoj crkvi. Neko ispunjava to, a neko da je Vavilon duhovni.

Otpad se mora pokazati da nebi ostali maskirani glumeći hrišćanstvo.
Nema generalizovanja jer svuda ima otpada i svuda verujućih.
Čovek je izneo svoje iskustvo a time i moje i više desetina braće koje znam i koji su isto prošli i iste zaključke doneli.
Samo vam jedno fali a to je odbaciti ženu plagijatora i da generali postanu sluge Božjoj reči a onda bi sve iznova učili.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne treba novo ucenje, rec Bozja umudruje, i crkva ima tu rec i istinu koja se u njoj nalazi, i njoj ne trebaju ucenja new age pokreta, i mnogobozacke filozofije koje on propagira, jer je to satanizam.

Poslednja izmena:
Natrag