Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prava teza je ona koja ima primenjivost na svaki tekst Pisma koji se bavi tom tematikom.

Tako je. Ali i na tekst Novog zavjeta koji ti ne prizneš jer ti se gadi i jer ti se na njega povraća.

Recimo...ti kažeš Isus je uvek Theos a ne theos. Ok, onda idemo ispitati tu tezu. Vidimo da ona prvo nema realnu osnovu jer izraz theos se koristi i Sotonu ali i za ljude.

Opet bogohuliš i lažeš.

1. Dakle, i dalje tvrdiš da su Isus i đavlina jednaki. :ludd/: - bogohuljenje

2. Citiraj apostole gdje i koga od ljudi su nazvali "theos", bogom. - Lažeš

Tu tvoj teza pada prvo. Takođe kada naviiš Titu 2,6..."veliki theos" ti kažeš evo Isus je veliki Theos. Ali onda se postavlja pitanje a ko je onda Otac ako je Isus "veliki T/theos? Za Oca se samo kaže "Theos".

Ne kažem to ja, ja samo konstatiram. ;) Sveti apostol Pavao kaže da je Isus veliki Bog. A to što se tebi povraća na samo spominjanje imena svetog Pavla, što ću ti ja. "Idi bre i leči se". :mig:

Ali da sada vidimo moju tezu. Ja prvo kažem da se za Isusa izraz "teheos" uklapa u tekst Pisma u svim situacijama i čini razumljivim tekst.

A osobito ti se uklapa u "činjenicu" da je Isus jednak đavlini!?!?!? :ludd/::ludd/: "Idi bre i leči se".

Ja ništa nisam tu zaslužan..ovo je volja Božija. On želi dati..On želi voditi. Zna pobude naše. Tako da ono što daje trebamo ceniti. Iz tog razlog i iznosim velike stvari.

Bože sačuvaj. Čovjek mantra da je Isus đavlina, i još tvrdi da mu je to sam Bog objavio i da su to "velike stvari". :ludd/::ludd/::ludd/:

Eno ti brat, Jelenić Laodikeja, također već godinama mantra da mu sve objavljuje sam Bog, a ne tvrdi kao ti da mu je Bog otkrio da su Isus i đavlini jednaki "bogovi". :ludd/::ludd/::ludd/: Tko je ovdje lud? Ti, brat ti Jelenić Laodikeja, ili je Bog lud. Ako ste vas dvojica u pravu onda je lud Bog. :) Ako je Bog lud, tko je luđak koji je vaš "bog"?

Neka je On blagosloven.

Boga blagosiva čovjek koji mu je Sina sa đavlinom izjednačio. Ovo je moguće na samo jedn način objasniti. "Duh proroštava" "čuda čini".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Ali i na tekst Novog zavjeta koji ti ne prizneš jer ti se gadi i jer ti se na njega povraća.

Opet bogohuliš i lažeš.

1. Dakle, i dalje tvrdiš da su Isus i đavlina jednaki. :ludd/: - bogohuljenje

2. Citiraj apostole gdje i koga od ljudi su nazvali "theos", bogom. - Lažeš

Ne kažem to ja, ja samo konstatiram. ;) Sveti apostol Pavao kaže da je Isus veliki Bog. A to što se tebi povraća na samo spominjanje imena svetog Pavla, što ću ti ja. "Idi bre i leči se". :mig:

A osobito ti se uklapa u "činjenicu" da je Isus jednak đavlini!?!?!? :ludd/::ludd/: "Idi bre i leči se".

Bože sačuvaj. Čovjek mantra da je Isus đavlina, i još tvrdi da mu je to sam Bog objavio i da su to "velike stvari". :ludd/::ludd/::ludd/:

Eno ti brat, Jelenić Laodikeja, također već godinama mantra da mu sve objavljuje sam Bog, a ne tvrdi kao ti da mu je Bog otkrio da su Isus i đavlini jednaki "bogovi". :ludd/::ludd/::ludd/: Tko je ovdje lud? Ti, brat ti Jelenić Laodikeja, ili je Bog lud. Ako ste vas dvojica u pravu onda je lud Bog. :) Ako je Bog lud, tko je luđak koji je vaš "bog"?

Boga blagosiva čovjek koji mu je Sina sa đavlinom izjednačio. Ovo je moguće na samo jedn način objasniti. "Duh proroštava" "čuda čini".
Rekoh ja tebi...tvoj Bog je Grčki a ne Biblijski Bog. Po svoj strukturi tvoje vere...posebno po tezi Jedan i Dva niža koji "prističu"(rađaju se, proisshode) iz Jednog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Rekoh ja tebi...tvoj Bog je Grčki a ne Biblijski Bog. Po svoj strukturi tvoje vere...posebno po tezi Jedan i Dva niža koji "prističu"(rađaju se, proisshode) iz Jednog.

"Duh proroštava" "čuda čini".

1. Faza 1. "duh proroštva" čuda čini.zaluđuje

2. Faza 2. "duh proroštva" zaluđuje.

3. Faza 3. "duh proroštva" izluđuje.

Ti si već u trećoj fazi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Duh proroštava" "čuda čini".

1. Faza 1. "duh proroštva" čuda čini.zaluđuje

2. Faza 2. "duh proroštva" zaluđuje.

3. Faza 3. "duh proroštva" izluđuje.

Ti si već u trećoj fazi.

Da veruješ u Hrišćanskog tj. Biblijskog Boga ne bi verovao u Grčkog....Jedan i druga Dva koja proističu iz Jednog....zar govorim nešto što nije deo tvoje vere? Jahve se ne rađa u večnosti...ne proishodi iz Bića drugug Jahve-a itd...kažem tvoja vera je vera Grka. Nema tu Biblije.

Jahvu ne podnosiš..kažeš nema Ga u Novom Zavetu...izbacio bi ti Jahvu da možeš..ali ne možeš.

Pitaš 1036 put KAKO? Kako se theos odnosi i na ljude...a 1000 puta smo pričali o tome nego znaš da čita sada i Izabelita pa kao da se vraćaš na temu po 1000 put. Evo da ne bi bunio Izabelitu..ne zbog trebe...a to gde se theos nazivaju i ljudi Psalam 82, Jovan 10,34-36 gde Isus citira te tekstove....koji se odnose ne ljude i to u smislu autoriteta koji ti ljudi imaju u odnosu na druge kojim upravljaju..zato su nazvani thoes/elohim na hebrejskom.

Tako da theos ne znači uvek Bog i ti to dobro znaš. Samo naravno važno je samo kontirati...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako da theos ne znači uvek Bog i ti to dobro znaš. Samo naravno važno je samo kontirati...

A što bi ti htio? Da se složim s tobom da su Isus i đavlina jednaki "bogovi"!?!?!?!? Pa nisu mene "mlatnuli mokrom krpom" kad sam se rodio, a nije me, hvala Bogu, ni "osjenio duh proroštva".

Odreci se "duha proroštva", odreci se patoloških lažova Rivere, Veitha i Miroljuba, tada probaj čitati Novi zavjet i možda ti to pomogne. Ja ti pomoći ne mogu.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da veruješ u Hrišćanskog tj. Biblijskog Boga ne bi verovao u Grčkog....
Pitaš 1036 put KAKO? Kako se theos odnosi i na ljude...a 1000 puta smo pričali o tome nego znaš da čita sada i Izabelita pa kao da se vraćaš na temu po 1000 put. Evo da ne bi bunimo Izabelitu...

Budi bez brige zbog mene. Stvarno nisam zbunjena, ali nisam pozorno pratila temu i nisam sigurna da li razumijem o čemu vi to raspravljate. Ako se radi o pitanju da li se Jahve odnosi samo na Oca ili i na Sina, rekla bih ovako. Jahve je vlastito ime Boga, ali ne samo Boga Oca.
Kao katolici ispovijedamo nauk o Trojstvu: da je u tri božanske osobe samo jedan Bog: Otac, Sin i Duh Sveti, normalno je da se svaki može poistovjetiti s imenom Jahve. Ali, u praksi ne govorimo tako, nego Bog Otac (Stvoritelj), Bog Sin (Spasitelj) i Bog Duh Sveti (Posvetitelj).
Ispravi me, Slape, ako nije tako.
Jer Jehovini svjedoci vjeruju da je Jahve samo Otac, a Sin i Duh Sveti su...nešto, što ja znam... niže, a to nije istina sv. Pisma, već zabluda arijanizma, ako se ne varam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što bi ti htio? Da se složim s tobom da su Isus i đavlina jednaki "bogovi"!?!?!?!?

Pavle koristi naziv za Sotonu-theos. Nije stvar u izrazu nego kako ga ti dožvljavaš tj. prevodiš. Ti smatraš da se on isključivo koristi za Boga. Ali u Bibliji je jasno da se to ne odnosi uvek i isključivo na Boga. Cela priča je u tome.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kao katolici ispovijedamo nauk o Trojstvu: da je u tri božanske osobe samo jedan Bog: Otac, Sin i Duh Sveti, normalno je da se svaki može poistovjetiti s imenom Jahve.

Dobro je to i to jeste Biblijski. Međutim, u praksi postoji jedan mali problem u Nikjeskom ispovedanju toga. Naime, to je ono što smo raspraljali i i dalje raspravljamo...sporadično. Naime, Nikeja a i kasniji crkveni pisci koji temu razrađuju tipa Jovan Damaskin u pojašnjenju tog odnosa u Božanstvu ističu da Otac samo ima neuzročnos ili bezuzročnost dok Sin i Duh Sveti imaju svoj uzrok u Ocu. Time se na neki način oni podređuju Ocu...Otac je istaknut kao Bezuzročan i Bepočetan i Sin ima početak u Ocu. Meni je taj koncept nebiblisjki već preslikan Grčki model Jednog iz koga proizliaze Dva.

Ja zastupam stav da sva Tri entiteta Jahve su Bezuzročna, Bespočetna i nezavisna Jedan od Drugog. Nema Jednog iz koga su druga Dva jer to umanjuje zapravo status druga Dva. Sva Tri entiteta Jahve su Jednaki i Nezavisni...Bespočeni ali su Jedno u delovanju besuslovljeno.

Eto to je ono što takođe ističem.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jer Jehovini svjedoci vjeruju da je Jahve samo Otac, a Sin i Duh Sveti su...nešto, što ja znam... niže, a to nije istina sv. Pisma, već zabluda arijanizma, ako se ne varam.

Tačno je to. Oni samo to direktno kažu. Nikeja pak, draga moja Izabelita, kaže gotovo isto to...verovala ili ne i teologija o "Trojstvu" u većini kaža to isto samo na drugi način. To se kaže mnogo prikrivenije..tipa da je i Sin(Bog) i Duh Sveti da je (Bog) ali u praksi Sin je "niži(podređen)" Bog i Duh Sveti je "niži(podređen) Bog". A ako je "niži" i "podređen" Bog zapravo nije Jahve...jer Jahve ne može bti rođen..ne može proshoditi od drugog Jahvea..jer to uništava Njegovu apsolutnu Nezavisnost te na neki način podređenost Onom Jahve iz koga je prostekao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao katolici ispovijedamo nauk o Trojstvu: da je u tri božanske osobe samo jedan Bog: Otac, Sin i Duh Sveti, normalno je da se svaki može poistovjetiti s imenom Jahve. Ali, u praksi ne govorimo tako, nego Bog Otac (Stvoritelj), Bog Sin (Spasitelj) i Bog Duh Sveti (Posvetitelj).
Ispravi me, Slape, ako nije tako.

Bravo.

Jovan ti je judeo-muhamedanski jehovac subotar. Je li ti što jasno.

Pavle koristi naziv za Sotonu-theos. Nije stvar u izrazu nego kako ga ti dožvljavaš tj. prevodiš. Ti smatraš da se on isključivo koristi za Boga. Ali u Bibliji je jasno da se to ne odnosi uvek i isključivo na Boga. Cela priča je u tome.

I onda su ti Isus i đavlina jednaki, kažeš.

Oprosti Jovane, ali ti mene "divljački" vrijeđaš. Ti zaista misliš da sam ja "jedini idiot na kugli zemaljskoj". Baš nikome nisi uspio prodati ovu svoju "đavliju priču", a mene već mjesecima maltretiraš ne bi li mi je "uvalio". Jovane, ako nijednu drugu budalu nisi našao da joj ovo podvališ, zaista, otkuda ti pomisao da sam ja jedini ili najveći idiot na kugli zemaljskoj. :mad: :ludd/:

Natrag