Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Svi mi procenjujemo druge, hteli to ili ne(to nam je u prirodi), ali je pitanje da li je nasa procena uvek tacna(ja ne kazem da moja jeste), a procena zavisi od obrazovanja i drugih faktora..

Ko po tebi ima pravo procenjivati necije poznavanje Biblije?

Licno se mogu sloziti sa nekim tvojim postovima, opet sa nekim se i ne slazem, a jos mi nije jasan tvoj konacni stav po pitanju religije, jer se ne izjasnjavas otvoreno..

Evolicionisti su ljudi koji veruju u teoriju evolucije.
Teoreticar evolucije ne mora uvek biti i ateista, jer postoje evolucionisti koji veruju u stvoritelja ili koji veruju da je zivot prenet sa neke druge planete.

Teista je osoba koja veruje da je Bog stvorio univerzum.. A kreacionisti nastoje da naucnim dokazima podupru njihove tvrdnje o stvaranju..

Ateista je osoba koja ne veruje da postoji Bog ili neko vise bice koje je stvoritelj sveta..

Agnostici, nisu sigurni ni u sta..

A ako si religiozan, religija se deli na pozitivan i negatovan princip, odnosno verovanje u dobrog ili zlog Boga.

Tko po meni ima pravo procjenjivati nečije poznavanje Biblije ...

Teologija (gr. θεός - bog i λόγος - nauka, doslovno: "nauka o Bogu") ili bogoslovlje, sistematsko i racionalno, proučavanje koncepata Boga ili bogova i njihovog utjecaja na prirodu religijskih istina. Teologijom se također naziva zvanje stečeno po završetku specijaliziranog religijskog studija, obično na univerzitetima, teološkim fakultetima ili sjemeništima (seminarima[1]).

Teologijom se često naziva i visoka škola na kojoj se odvija studij te naučne discipline.[2] Stručnjaci u teologiji se nazivaju teolozi.

Ni u Starom ni u Novom zavjetu riječ teologija se izričito ne spominje. Međutim, theologos, pojam usko povezan s pojom theología, javlja se jedanput u nekim biblijskim rukopisima u naslovu Knjige Otkrivenja: apokalypsis ioannou tou theologou, "otkrivenje Ivana theologosa". Međutim, riječ theologos se na tom mjestu ne odnosi na Ivana "teologa" u modernom srpskohrvatskom značenju te riječi, nego – koristeći malo drukčije značenje korijena lógos, ne u smislu "racionalnog diskursa" nego u značenju "riječi" ili "poruke" – na onoga tko govori riječi Božje, logoi tou theou.

(Wikipedija ..)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ima različitih teoloških škola, i svaka drugačije procenjuje bibliju.

Kojoj se obratiti.

Imaš li predlog?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tko po meni ima pravo procjenjivati nečije poznavanje Biblije ...

Teologija (gr. θεός - bog i λόγος - nauka, doslovno: "nauka o Bogu") ili bogoslovlje, sistematsko i racionalno, proučavanje koncepata Boga ili bogova i njihovog utjecaja na prirodu religijskih istina. Teologijom se također naziva zvanje stečeno po završetku specijaliziranog religijskog studija, obično na univerzitetima, teološkim fakultetima ili sjemeništima (seminarima[1]).

Teologijom se često naziva i visoka škola na kojoj se odvija studij te naučne discipline.[2] Stručnjaci u teologiji se nazivaju teolozi.

Ni u Starom ni u Novom zavjetu riječ teologija se izričito ne spominje. Međutim, theologos, pojam usko povezan s pojom theología, javlja se jedanput u nekim biblijskim rukopisima u naslovu Knjige Otkrivenja: apokalypsis ioannou tou theologou, "otkrivenje Ivana theologosa". Međutim, riječ theologos se na tom mjestu ne odnosi na Ivana "teologa" u modernom srpskohrvatskom značenju te riječi, nego – koristeći malo drukčije značenje korijena lógos, ne u smislu "racionalnog diskursa" nego u značenju "riječi" ili "poruke" – na onoga tko govori riječi Božje, logoi tou theou.

(Wikipedija ..)

Fino, zato sto ovde ima i teologa na forumu.
Zato i nije preporucljivo bas svakoga omalovazavati..

No, Laodikeja ti je postavio dobro pitanje, koju teolosku skolu smatras validnom?
Postoji protestantska i tradicionalna..

U suceljavanju ove dve, mi mozemo videti cija je odrziva..
Zato i imamo ovaj sukob na forumu, jedni podrzavaju jednu a drugi drugu skolu..
Treci su prosto umislili da im se Bog javlja, da su Bozji poslanici..

Ovim trecima nema leka..

Ja svejedno nisam za omalovazavanje ljudi koji su sopstvenom edukacijom dosli do odredjenih teoloskih znanja(a razumni su), u razgovoru sa njima se obicno vidi i kvalitet naucenog..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Treci su prosto umislili da im se Bog javlja, da su Bozji poslanici..

Ovim trecima nema leka..

Mire, Mire, ponekad izjavljuješ abnormalno nelogične i besmislene komentare.
Kao da te ponese neki zao Duh netrpeljivosti i zajedljivosti, i ironije.

Onda po tebi ni biblijskim prorocima i apostolima nema leka, posebno što su oni upućivali - da su crkvi dati duhovni darovi, od kojih je najveći proročki dar, i da će u novozavetnom periodu ljudi i žene proricati, i činiti druga čuda.

Ipak ljudsko u čoveku vodi glavnu reč.
Nema tu B od Boga..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, Mire, ponekad izjavljuješ abnormalno nelogične i besmislene komentare.
Kao da te ponese neki zao Duh netrpeljivosti i zajedljivosti, i ironije.

Jeste ironija, netrpeljivost nije.

Onda po tebi ni biblijskim prorocima i apostolima nema leka, posebno što su oni upućivali - da su crkvi dati duhovni darovi, od kojih je najveći proročki dar, i da će u novozavetnom periodu ljudi i žene proricati, i činiti druga čuda.

Biblijskim prorocima ne treba leka!

Ti si prorekao dosta toga i nije se desilo.
Ti ne poznajes ljudsko srce, i ne mozes znati o drugome.
Ti nemas nikakvih dokaza za svoj ''prorocki dar'', a Bog je svojim prorocima davao znak kojim ce potvrditi poslanje.. To je umisljenost.

Ipak ljudsko u čoveku vodi glavnu reč.
Nema tu B od Boga..

Sta je ljudsko a sta Bozje?
Bog kaze: ''kusajte duhove jesu li od Boga''!

Zar mislis da ja postupam pogresno kad sledim njegova uputsva za proveru?

Molim te da mi sada kao Bozji prorok, potvrdis svoje poslanje!

Nema tu niceg ''zajedljivog'' niti je to srkazam, vec trazim dokaz od tebe, da ono sto govoris jeste od Boga. Onda cu te poslusati. Sta nudis kao dokaz???

Trazio sam milion puta i nista mi nisi dao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šta sam to prorekao.

Nije lepo iznositi neistine da bi se u svakom slučaju diskreditovao čovek.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tačno.
2011 godine su odpočeli sudovi Božji, i to proročanstvo se ispunilo u dan, i praćeno je prirodnim manifestacijama, što sam opisao u svom svedočanstvu pod naslovom Hristos dolazi - poslednja poruka čovečanstvu, i postoji na internetu kucanjem na google.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tačno.
2011 godine su odpočeli sudovi Božji, i to proročanstvo se ispunilo u dan, i praćeno je prirodnim manifestacijama, što sam opisao u svom svedočanstvu pod naslovom Hristos dolazi - poslednja poruka čovečanstvu, i postoji na internetu kucanjem na google.

"Sudovi", ne mogu otpoceti "pre izglasavanja nedeljnog zakona", ti si "van konteksta"!

I jos nesto.. ja nisam trazio tvoja prorocanstva, vec da mi kazes nesto o meni samom, sto bi potvrdilo da ti "poznajes srca", da ti Bog otkriva pobude i zivote ljudi, jer Pavle je rekao, da koji udje u crkvu proroci ga iskusavaju, "otkrivaju njegove misli i pobude srca", tako da on moze uzvikniti: "Bog je sa vama"! To je test!

Cemu ovaj tvoj dar, ako ti ne radis osnovni posao koji je Bog namenio proroku: "osvedocavanje ljudi"?

Nama datumi ne trebaju..
Reci nesto o meni, a sto samo ja znam, tako cu znati da si ti prorok od Boga i obecavam da cu te poslusati.

Ajde!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam mislio na poslednjih sedam zala, već na sudove koji polako počinju da se izlivaju, a koji nagoveštavaju vreme kraja i Hristovog drugog dolaska, u ovom vremenu u kome još uvek postoji mogućnost za pokajanje.
I ove prirodne manifestacije će biti sve razornije i šire, i predstavljaće kapislu za uvođenje globalnog nedeljnog zakona.

U vreme kada se dogodi zemljotres u Japanu, i neke prirodne katastrofe nakon nega, Vatikan je izašao sa obaveštenjem - da ako se ove katastrofe nastave ovim tempom, da će morati da se uvede Božji zakon.

Mire, ja nisam rekao da poznajem srca, što ne znači da ne mogu da u susretu sa ljudima vidim da li su obraćeni ili ne, i da Bog ne može u to da me osvedoči.
Obraćen ili neobraćen čovek je kao otvorena knjiga koju može da čita svako ko poznaje šta znači pravo obraćenje, jer manifestacije su vidljive na oko.

Što se tiče nekih proročanstava, ja sam imao ovakva otkrivenja za pojedine ljude - da će se nešto desiti u skoroj budućnosti a vezano je za njih, ili šta će oni uraditi u nekim situacijama, i oni to znaju jer sam im to lično izneo, i osvedočeni su da je to bilo Božje otkrivenje.

Kada mi Bog bude nešto dao, i ako mi bude dao - ja ću to posvedočiti, možda ne javno, već lično.

Natrag